Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Çıkan arkadaşlar hayırlı olsun yeni yolculuğunuzda deneyimlerinizi eksik etmeyin.Dilerim mutlu huzurlu ve hedeflerinize kolay ulaşabileceğiniz bir süreç olur.
    Bu forumda Ben dahil süreci takip eden bir çok arkadaşa çıkmadı. Üzülmek ne kelime muhtemelen yıkıldık. ama hayat bir şekilde devam ediyor bunu kendimize kabullendirmek zorundayız. Bu çekilişin her yıl tekrarlandığını kendimize canımız her sıkıldığında hatırlatmamız lazım. Sürecin başından beri çok güzel seviyeli eğlenceli diyolog oluşturduk, bilgilerimizi pekiştirdik, süreç hakkında daha detaylı bilgiler edindik birbirimize dualar ve iyi dileklerinde bulunduk. Kendi adıma başta @crazycells olmak üzeri hepinize tek tek teşekkür ederim. Kaybettik diye forumu boşlamak yok hep birlikte 2019 sürecini takip edelim. Önümüzdeki sene daha bir hazırlıklı olalım. bilmeyenlere bildiğimiz kadar yardımcı olalım. Rab her birinizi teselli etsin. Sevgiler.


  • gerçekten herkes için çok çok üzüldüm büyük yıkım haklısınız. ama nacizane görüşüm şu; bunun bir loto oldugunu unutmadan, istekli şekilde basvurmak ama sonraki sürecte acıklanana kadar hayatınıza devam etmeniz ve unutmanız. cünkü gercekten cok düsük bir ihtimal. ben bile vizeyi almıs olmamıza ragmen hala kendi kendime "ulan bize cıktı mı nasıl olur ya bir yanlıslık olmasın" diye dusunuyorum dusunun :)) her sene umudunuzu yitirmeden basvurun derim, zira bize de 2. basvurumuzda çıktı. herkese hayatında mutluluklar dilerim...


  • Eşim ve ben ilk kez başvurmuştuk. Yaş şu an 36 eğer çıksaydı gidene kadar 37 olacaktı. Seneye çıkarsa 38 de gitmiş olurum. Biraz ondan moralim bozuk aslında yaş ilerlediği için. Benim aklımda gitmek yoktu ama güzelim ülkem öyle bir hal aldıki artık hiç ümidim yok. Milyonlarca insan hiç şikayet etmeden dünyanın en ağır vergisini ödeyerek yaşamaya çalışıyor. Kendileri yarı aç yarı tok yaşarken milletin parasını bir avuç insana bölüştürenleri savunuyorlar. Ve ilginçtir hallerinden memnunlar çünkü cennete gideceklerine o kadar eminlerki. Fakire şükretmek öğretilir ki zenginin rahatı kaçmasın.


  • Bu ileti silindi!

  • Beni de eklemenizi rica edeceğim..


  • KAZANAN ARKADAŞLARA HAYIRLI OLSUN
    bu yıl hayaller suya düştü başka gelme yolları arıyorum GC HAS NOT BEEN SELECTED


  • Ne guzel anlatmissiniz Sayin @Takip . Iste basvuru ilk kez olmayinca ve sure uzadikca insan biraz buruk hissediyor. Her bir cekilis aslinda 1 degil 2 sene atiyor. Hayat ilerliyor cocuklar buyuyor tabi bizde 🙂 Kendi adima bu sene olacagina ilk defa bu kadar inanmistim cunku ilk defa bu kadar hazirdim. Ama yine olmadi. Bir yandan hayatinizi devam ettirip diger yandanda ya cikarsa umidi ile birikimlerini elinde tutmaya calismak cok kolay degil. Tabi ki hepimiz hayatimizda yeni rotalar cizecegiz ama yinede su birkac gun sanirim zor gececek. Kazanan kazanmayan herkese hayatinda huzur ve mutlulugu yakalar insallah.


  • 0_1526469302377_CBBD3CD9-B79F-45DE-93EF-EBFC2AE2A9B5.jpeg

    Selamlar abiler bu sayılarda Ortası çizgiler sıfır mı yoksa O harfimi? Orası çizgisiz de 0 mı O harfimi eemin olamadım sorayım dedım benım çekikiş numaram


  • @onurd
    ortası çizgililer sıfır


  • Bir kaybeden de benim.Suraya ilişeyim 🙂


  • ........


  • DV Lottery devam ettiği sürece denemeye devam edin arkadaşlar. Ben de dahil pek çok kişiye 6. ve 7. hatta daha yüksek denemelerinde çıktı.


  • @wargrider DV2019 Kaybedenler Kulübü içinde söyledi:

    Eşim ve ben ilk kez başvurmuştuk. Yaş şu an 36 eğer çıksaydı gidene kadar 37 olacaktı. Seneye çıkarsa 38 de gitmiş olurum. Biraz ondan moralim bozuk aslında yaş ilerlediği için. Benim aklımda gitmek yoktu ama güzelim ülkem öyle bir hal aldıki artık hiç ümidim yok. Milyonlarca insan hiç şikayet etmeden dünyanın en ağır vergisini ödeyerek yaşamaya çalışıyor. Kendileri yarı aç yarı tok yaşarken milletin parasını bir avuç insana bölüştürenleri savunuyorlar. Ve ilginçtir hallerinden memnunlar çünkü cennete gideceklerine o kadar eminlerki. Fakire şükretmek öğretilir ki zenginin rahatı kaçmasın.

    Aynı fikirdeyim sizinle. Tek morelimi bozan şey yaşımın ilerliyor oluşu.


  • @wargrider Belki size morel olur ben 41 yaşındayım bu sene içinde 42 olacağım en iyi ihtimalle seneye çıksa 43 yaşımda ayak basarım . size tavsiyem hiç gidemiyecekmis gibi buradaki hayatınıza sarılın


  • Artık beni etkilemiyor 😊 8 yıl dile kolay.


  • @borat birkere ülkeden kopunca tekrar sarılmak zor oluyor. Tabiki yaşantılarımıza, çalışmamıza devam ediyoruz fakat gitme arzusu bir kere kana karışınca bir daha çıkaramıyorsun ne geleceğe yönelik bir birikim nede yatırım yapabiliyorsun. Gerçi bu şartlarda varını yoğunu çocuğunun eğitimi için harcıyorsun. Ömür boyu çalış yapabildiğimiz tek şey çocugun eğitimi ne kadar saçmaa. Millet bedeva amerikan okullarında okutuyor çocugunu biz ise en dandik özelde bile okutmak için tüm birikimizi yatırıyoruz.


  • @BoraT @GC_dream ABD de 20 - 25 yıllık çalışma hayatı söz konusu olacak. İleriki yaşlılık dönemi için yeterli olur mu o konuda kararsızım. Bir avantajım abim halihazırda ABD vatandaşı. Çocuğumun geleceğinden endişe etmesem belki bu kadar gitmeyi istemezdim. Ben bile bıktım burdan. Yaşadığım sıkıntıları oğlum yaşasın istemiyorum. Karı koca memuruz orta halli bir yaşantımız var. Ne uzarız ne kısalırız. Ama dediğim gibi çocuk olunca burdan tedirgin oluyorum


  • 2 yıldan beri karı-koca "not selected" olmaya devam ediyoruz. Türkiye' de yaşamaya devam etmek istemiyorsanız tüm seçenekleri düşünmenizde fayda var. Kanada, İngiltere, kıta Avrupasını es geçmeyiniz.


  • Bir moral de ben vereyim.. mektupla başvuru yapılan yıllardan beri 1-2 yıl hariç hep başvuru yaptım. İmza kısmına sığmadığı için o yılları yazmadım. 41 yaşındayım. 3 tane de çocuğum var. Her yıl eşimle birlikte başvuruyoruz. Gideceğimiz eyalet-o eyaletin hangi bölgesinde yaşayacağımız-hangi bankada hesap açtıracağımız-hangi mobil operatörün hattını alacağımız-hangi sektörde hangi işi yapacağım-giderken valizimizde neler bulunmalı dahil her şeyimiz kafamızda planlı ve düşünülmüş durumda ve şans katsayımız x2 olduğu halde yıllardır GC bize çıkmamakta inat ediyor. Esasen çıkmaması kabul edilebilir çünkü sonuçta bu bir loto. Beni daha çok üzen foruma 1 hafta önce üye olmuş, konudan bi haber, "-gitsem mi..gitmesem mi?.." diye hala karar vermemiş ve gerçekten gitmek isteyen bir insanın bence böyle düşünerek "hakkını gasp etmiş" şahıslar. Tabi ki piyangoya katılmanın bir kriteri-önşartı veya zorunluluğu yok. Çıktığında da isteyen gider, isteyen gitmez. Bunun farkındayım ama böylesi cümleler duyduğum zaman çok üzülüyorum. Yaw arkadaş bu ülkeye bu kadar bağlıydın madem..işin-araban-evin-konforun senin için bu kadar vazgeçilmezdi de neden greencard a başvurdun. Ben 41 yaşımda hayatımı tek kalemde silip, eşimle birlikte her ay kazandığım 11.000 TL ye arkamı dönüp tabirle "pizza dağıtmaya" hazırken şahıslar "gitsem mi....gitmesem mi..." deyince "-arkadaşım..bulmuşsun bunuyorsun...kazandığın şansın hakkını ver." demek geliyor. Gidin arkadaşım...gidin ve ikincisini yaşayamayacağınız hayatınıza bir şans verin. Konforu bozmadan refaha kavuşamazsınız. Tüm bunlara rağmen her gün ailemi insana yakışır bir hayata kavuşturmak için yurtdışı hayaline ve çabalamaya devam edeceğim. Yazdığım satırlar bir kıskançlık gösterisi değil, elindeki fırsatın değerini bilmeyenlere dair kızgınlık hissidir. Umarım polemik ve altı boş tartışmalara yol açacak şekilde anlaşılmaz. Zira bu ülkeden gitmek istememizin sebeplerinden birisi de insanlarımızın birbirine olan önyargısı-anlamadan tartışmaya kalkması. Forumda aktif olmamamın sebebi de budur. O yüzden son satırı tüm içtenliğim ile yazıyorum. GC kazanan arkadaşlarım...hayırlı-uğurlu olsun..lütfen..ama lütfen gidin ve hem kendinizin hem çocuk ve torunlarınızın kaderini değiştirin. Korkak olmayın.. sağlıklı olunduğu sürece para bir şekilde kazanılır. Dil öğrenilir..Sorunlar aşılır..Korkmayın...(Çıkmayan arkadaşlar => beraberce bir yıl daha beklemek zorundayız. Belki böylesi bizim için daha iyi olacaktır. Umarım en doğru zamanda-en iyi şekilde gideriz. Mücadeleye devam..)


  • O zaman devam diyoruz ver elini DV2020!!!!!


Benzer Başlıklar

  • 176
  • 1
  • 746
  • 152
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum