Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR ile C1 green kart sürekeri arasındaki fark hakkında

• Merhabalar,
    IR ile C1 arasındaki fark tam olarak nedir?evlilik tarihi itibariyle bakıldığında ekim 2020 de 2 yıl Oluyor biz evleneli.AOS Süreci başlayalı 107 gün oldu,parmak izi Corona süreci nedeniyle iki kez ertelendi,yani şimdi parmak izi için yeni tarihi bekliyorum.demem o ki, ekim 2020 yi geçecek yüzyüze mülakat .ben IR mi C1 statüsündemi greencard sürecim tamamlanacak?Yüzyüze görüşmede evliliğimizin 2.yılı olursa,10 yıllık mı green kart alacağım ?

Cevap için şimdiden teşekkürler.

• @seznec, içinde söyledi: IR ile C1 green kart sürekeri arasındaki fark hakkında

Merhabalar,
    IR ile C1 arasındaki fark tam olarak nedir?evlilik tarihi itibariyle bakıldığında ekim 2020 de 2 yıl Oluyor biz evleneli.AOS Süreci başlayalı 107 gün oldu,parmak izi Corona süreci nedeniyle iki kez ertelendi,yani şimdi parmak izi için yeni tarihi bekliyorum.demem o ki, ekim 2020 yi geçecek yüzyüze mülakat .ben IR mi C1 statüsündemi greencard sürecim tamamlanacak?Yüzyüze görüşmede evliliğimizin 2.yılı olursa,10 yıllık mı green kart alacağım ?

Cevap için şimdiden teşekkürler.

Sayın @seznec,
    IR1, ABD’lilerin yeşil kart alacak eşlerine 10 yıllık verilen yeşil kartın kısaltmasıdır. C1 ise Alien in transit (transit olan yabancı demektir). Sizin söylemek istediğiniz muhtemelen CR1 kategorisidir ki buda ABD’linin esine iki yıllık yeşil kart verilmesinin kısaltmasıdır. Sizde yeşil kartın alma suresi 2 yıldan uzun sürdüğü ve halen evli olduğunuz için yeşil kartınızı 10 yıllık almanız ve IR1 kategorisinden almanız muhtemeldir. Çünkü zaten ilk iki yıl verilen CR1i geçmiş durumdasınız. Bu durumlarda 2 yıldan sonra daimi değişimi gerektiren I-751de yapmanıza genelde gerek olmaz. Yine de size ait detayları bilemediğim için verdiğim bilgiyi genel bilgi olarak değerlendirin.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• İltica Ve EB3 Süreçleri Hakkında

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    729 Bakış
    D
    @Claudia-J-Muslu Eşim Turist vizesiyle giriş yaptı, iltica ofisi üzerinden dosyası ilerleyecek. SSN aldıktan sonra iltica ilk mülakatı olmadan muhtemelen geri çekmiş olacağız iltica talebini çünkü mülakat tarihleri çok ileri tarihe veriliyor, o sırada bizim eb3 ile alakalı sürecimiz ilerlemiş olacaktır. Bu durumda eb3 sürecine etkisi nasıl olur sizce? Bir de şunu düşünüyoruz; önce evlilik yapıp sonra F1'a ben geçiş yapacağım eşim de F2 olacak ve iltica talebini birlikte yapacağız, eb3 süreci greencarda ilerlediğinde ilticayı geri çekeceğiz. Eb3 başvurusu benim üzerime yapıldı benim çalışma iznim gelme aşamasında mı geri çekmem daha doğru olur acaba yoksa greencard başvurusundan önce mi? Önce evlilik yapıp sonra F1 ve iltica etmek mi, yoksa önce eşim iltica edip ben F1 başvurusunu yapıp sonra mı evlenmek daha mantıklı eb3 greencard sürecinde? Şimdiden teşekkürler cevabınız için
  • Vatandaşlık öncesi eş için Green kart başvurusu

3
    0 Oy
    3 İleti
    246 Bakış
    redsat2000R
    @Claudia-J-Muslu Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. O zaman bu iş için doğru zamandayım.
  • Green card pasaport değişikliği

14
    4 Oy
    14 İleti
    1k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Tugce-Mayaturk, içinde söyledi: Green card pasaport değişikliği Merhaba ben green card a başvurdum başvurduğum zamanda kullandığım pasaportum geçerli idi ve kullanım süresi gayet uygun bi şekildeydi. Başvurduktan sonra ben pasaportumu 10 yıllık yapmaya karar verdim ve yeni pasaport çıkarttırdım başvururken kullandığım pasaport numaram farklı şuan yeni pasaport numaram farklı bu negatif bi etki yapar mı şansımı kaybeder miyim? Bir şey yapmam gerekir mi? Açıklanmasına 1 ay kaldı kuranın Sayın @Tugce-Mayaturk, 2019 yılından itibaren yeşil kart lotaryasına başvurmak için kişinin pasaportunun olması zorunluluğu gelmiştir. Ayrıca yeşil kart lotarya başvurusunda pasaport numarası, hangi ülkenin pasaportu olduğu ve pasaportun sona eriş tarihini belirtmek zorunludur. 2019 yılından önce yeşil kart lotaryasına başvurunca böyle bir zorunluluk yoktu. 2019 yılından sonraki yeşil kart başvurularında pasaport numarası belirtmek zorunda olduğunuz için eski pasaportunuzu mutlaka bulundurmanızı ve yanınızda götürmenizi tavsiye ederim. Pasaportunuzun sona ereceğini zaten bildirdiğiniz için yeni pasaportunuz olacağını kabul edeceklerdir. Ancak eski pasaportu görmek isteyeceklerdir. Teşekkürler.
  • Kaçak Durumunda Green Kart Çekiliş Sonucu

7
    1 Oy
    7 İleti
    3k Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @lion79, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k