Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Vatandaşlık öncesi eş için Green kart başvurusu

• ⭐⭐⭐⭐

Ben 2019 yılı Green Card talihlisiyim . Ekim 2023 de Vatandaşlık için başvuru yapacağım. Eşim ailevi bazı sebepler nedeniyle Green Card kazanmasına rağmen Türkiye’de kalmak durumunda kaldı. Halen Green kart sahibi değil. Planım Vatandaşlık sonrası onun için başvuru yapmak ve 3 yıl sürede mecburi kısmı tamamlamak ve Bu süre için de Eşime Turistik vize alarak durumu rahatlatmaktı.Ancak turistik vize için konsolosluk en erken vize için mülakat tarihi Temmuz 2023 olarak vermeye başladı. Bu nedenle başvuru durumları için değişiklik tapmak durumundayım. Size sorum. “ Vatandaşlık öncesi eş için yapılan Green Card başvurusu süresi olan 5 yıllık süre Vatandaş olduktan sonra 3 yıllık süre olarak otomatik değişim olabiliyor mu? Her halükarda vatandaşlık öncesi başvuru bedeniyle 5 yıl beklemek durumunda mı ? Vatandaşlık seromonisini beklemeli miyim ? “ Eşim için Green Card işlemlerin uzun sürdüğünü düşünürsek mülakata yakın bir dönemde ben vatandaşlığa başvurmuş olacağım. Şimdiden teşekkürler

• @redsat2000, içinde söyledi: Vatandaşlık öncesi eş için Green kart başvurusu

Ben 2019 yılı Green Card talihlisiyim . Ekim 2023 de Vatandaşlık için başvuru yapacağım. Eşim ailevi bazı sebepler nedeniyle Green Card kazanmasına rağmen Türkiye’de kalmak durumunda kaldı. Halen Green kart sahibi değil. Planım Vatandaşlık sonrası onun için başvuru yapmak ve 3 yıl sürede mecburi kısmı tamamlamak ve Bu süre için de Eşime Turistik vize alarak durumu rahatlatmaktı.Ancak turistik vize için konsolosluk en erken vize için mülakat tarihi Temmuz 2023 olarak vermeye başladı. Bu nedenle başvuru durumları için değişiklik tapmak durumundayım. Size sorum. “ Vatandaşlık öncesi eş için yapılan Green Card başvurusu süresi olan 5 yıllık süre Vatandaş olduktan sonra 3 yıllık süre olarak otomatik değişim olabiliyor mu? Her halükarda vatandaşlık öncesi başvuru bedeniyle 5 yıl beklemek durumunda mı ? Vatandaşlık seromonisini beklemeli miyim ? “ Eşim için Green Card işlemlerin uzun sürdüğünü düşünürsek mülakata yakın bir dönemde ben vatandaşlığa başvurmuş olacağım. Şimdiden teşekkürler

Sayin @redsat2000, esinize basvurmak icin vatandas olmaniz gerekmiyor. Yesil kartli olarak da esinize yesil karta basvurabilirsiniz. Eger ABDli ile evli iseniz yesil karttan vatandasliga basvurmak icin 3 yil beklemeniz gerekir. Diger hallerde yesil karti aldiktan sonra 5 yil bekledikten sonra ABD vatandasliginina basvurabilirsiniz. TCdeki esinize yesil kart almak yaklasik 1-1.5 yil surer. Esinize simdi yesil kart icin basvursaniz vatandas olduktan sonra da basvuruyu o sekilde degistirtebilirsiniz (upgrade olabilir).

• ⭐⭐⭐⭐

@Claudia-J-Muslu Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. O zaman bu iş için doğru zamandayım.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• CR1 vizesi başvurusu ve eş pasaport bilgileri

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    130 Bakış
    E
    @Can-Sansar biz başvuru yapmadan önce herhangi bir sorun çıkmaması adına yeni soyadım ile pasaportumu yenilemiştim.
  • 0 Oy
    2 İleti
    165 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ysnngull, içinde söyledi: evlilik sonrası green card işlemleri beklenenden uzun sürdüğü için hızlandırma başvurusu yapabilir miyim? merhabalar, abd vatandaşı eşimle mart 2022 yılından beri evliyiz.kansas eyaletinde evlendik ve green card başvurumu eylül 2022 yılında gönderdim (medical examination hariç) sonra uscisden rfe geldi eşimin geliri yeterli olmadı ve kasım 2022 yılında eşimin ailesinin sponsorluk belgelerini gönderdik. ondan bir kaç ay sonra çalışma ve seyahat iznim elime ulaştı. mart ayında I-130 formu onaylandı ve o esnada biz tennessee eyaletine taşındık ve şu anda burada ikamet ediyoruz. ama hala I-485 formunda bir ilerleme yok. durumla ilgili herhangi bir güncelleme yok ve işlemlerin çok uzun sürdüğünü düşünüyorum ve aksiyon almak istiyorum. süreci nasıl hızlandırabilirim? uscis ile nasıl iletişime geçebilirim? processing times kontrol ettiğimde eski yaşadığım yeri mi baz almam lazım yoksa şu an yaşadığım yeri mi? yardımcı olursanız sevinirim. Sayin@ysnngull, hizlandirma talebi, davanizda karar verilmedigi surece, her asamada sartlariniz uygun ise yapilabilir. Esinizin sponsorluk belgelerinde sorun var ise ve hatta hala sorun var ise bunu cozmeden sonuca ulasamazsiniz. Sorunu dogru tesbit edebilirseniz cozumunuz hizlanir. Bunun icin davanizin bir avukat tarafindan incelenmesi yararli olacaktir. USCIS ile contact centerden veya online inquiry yolu ile temasa gecebilirsiniz.
  • F2A Basvurusu Oncesi Soyadi Degisikligi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    257 Bakış
    S
    Cevabiniz icin tesekkur ederim...
  • Eşime ve oğluma B/1 vizesinde AOS başvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    393 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @SAVAS, içinde söyledi: Eşime ve oğluma B/1 vizesinde AOS başvurusu @Erkand Muslu buradan cevap vermiyormu sadece? Sayin @Savas, oncelikle siz yesil kartinizla ilgili sorun yasayabilirsiniz. Yesil kart sadece giris-cikis yapmak icin uygun degildir. Esiniz ve cocuklar B1/B2 vizesi ile girebilirse girdikten 90 gun sonra bu ayki Ekim 2022 vize bulteni F2A kategorisi icin current ( vize numarasi var anlaminda) oldugu icin AOS yapabilirler. Vize bulteni degisirse yapamayabilirler. Giriste sorulan sorulara esinizin dogru cevap vermesi onemlidir ancak vize durumunuzla da celiski yaratmamasi gerekir. Girisinizi iyi ve duzgun planlamaniz onemlidir. Ek sponsora ihtiyac olacaktir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k