Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Sympathique evet çok istiyorum gerçekten. İnşallah öyle olur, sizin için de öyle olmasını diliyorum çok teşekkür ederim güzel dilekler için 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐

    Iyi geceler. @Oktay-İbiş kardesim geldi aksam. Cay ictik sohbet ettik. Forumdan ilk yuz yuze tanismamiz gerceklesti. Zaten burada da ilk gunden pek samimi olduk birbirimizle. Forumda bir suredir devamsizligi var ama sebebi saglam. Tum forumdaslara son 40 kusur saatte sans diliyorum.


  • Boston'da yaşayan yada şehir hakkında bilgisi olan var mı?
    Youtube videolarında izlediğim kadarıyla çok hoşuma gitti. Önceden ucuz olduğu için teksas (houston) diyordum ama izledikçe cezbedecek bir şehir yaşantısı göremedim hem de anlatılan sıcak iklim benlik değil.
    Boston videolarında izlediğim kadarıyla şehir ulaşım, etkinlik, şehirleşme, park ve yeşillik, iklim (çok sıcak olmaması) demokratların ağırlıkta ve en önemlisi suç oranının ortalama altında olması sebebiyle çok mantıklı, yaşanabilir görünüyor. Doğru çözebilmiş miyim 😬
    Mesela gc çıksa uber ile bekar olarak bu şehirde en azından ilk 1 seneyi atlatabilir miyiz?


  • Boston yaşamak için biraz pahalı. Ev kiralari ozellikle..Fakat ıs olanakları ıy. Tabi dil ve meslek olarak da avantajıysan şartların ona göre olur...Ama başlangıç olarak boston pahalı da olsa çalışan, üreten ve yapacağına inanan herkes için herşey olur...


  • @zafer-kaymak Zafer bey eğer şanslı kişilerden olup kazanırsam yaşayacağım şehir hakkında sizlere bir kaç bilgi vereyim. mesele tamamen ev kiralamak. iş olanakları çok fakat ev kiralamak bir dert. ilk başlarda kredi skorunuz olmayacağı için kimse size ev kiralamak istemeyecek ama işiniz olursa orası ayrı. bir studio daire 1300-1500 dolar arasında bulabilirsiniz. toplu ulaşım ABD şehirleri arasında en iyilerden bir tanesi. tam şu an emin değilim fakat asgari ücrette 2021 yada 2022 yılında saatlik ücret 21$ dolar olacaktı sanırım. ( google ile aratırsanız görürsünüz) emin değilim. boston şehri yunanistanın atinası olarak görülüyor eğitim seviyesi çok yüksek. insanlar modern bir hayat sürdürüyor. yine ABD nin en fazla ünv ve collegeye sahip şehri. şehir kış aylarında çok soğuk tıplı erzurum yada sivas gibi. yaz ayları ege gibi. ayroca uber için 1 senelik abd ehliyetine ihtiyacınız var. son söz bu yazdıklarım tamamen kişisel araştırmalarımdır fazla yüklenmeyin bana orada yaşayan kişiler daha iyi bilir 😛


  • Bir arkadasim suan Amerikan vatandasii ve greencarxla geldiği zaman ev tutacağı sitede geliri düşük olan ve yeni hayat kuran kişiler için kıra desteği olduğunu öğreniyor ve 1 sene bu destekten yararlanıyor...Bunuda araştırırsınız...


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @MySea downtownda yaşasak abi gene timsah yılan falan rahatsızlık verir mi aşırı tırstım ya ben 😭


  • Sabah konu başlığının hızına yetişilmiyordu. 🙄

    O yüzden gece yazı yazmayı tercih ediyorum.


  • inanıyorum ki yarın gece forum hiç ara vermeden heyecan içerisinde dopdolu olacak. 🙂


  • @TughanTug, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    İşte benim eyaletim! Bir gün kala çok güzel oldu bu valla çok mutlu oldum bir anda görünce 😃

    Paylaşmadığım bir eyaletti. Bugüne kısmet oldu.

  • ⭐⭐⭐

    @Final-Approach paylaştın biliyorum ama kaldı son 2 patlat haydiii bi kere daha chicago 😊


  • @tanti, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    İşte hayallerimin şehri 🙂 çıksa da newyorker olsak 😂

    Kira nolucak? 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @zafer-kaymak 1 senelik ehliyet ister uber lyft için orası bilen birine sormak lazım 😞


  • @ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Final-Approach paylaştın biliyorum ama kaldı son 2 patlat haydiii bi kere daha chicago 😊

    Evet hatta Illonois 17 beğeni ile en çok beğenilen paylaşımım olmuştu ilginç bir şekilde.

    Peki, bir kez daha paylaşırım yarın. 🙂


  • @Final-Approach, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @tanti, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    İşte hayallerimin şehri 🙂 çıksa da newyorker olsak 😂

    Kira nolucak? 🙂

    Newyork sadece Manhattan’tan ibaret değil ya 😂 bir gün forum sahibi olursam o da olur 😂


  • @ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @MySea downtownda yaşasak abi gene timsah yılan falan rahatsızlık verir mi aşırı tırstım ya ben 😭

    Yok vermez ama downtown da yasamak oyle cok iyi birsey degil, ozellikle Florida'da. Genelde dusuk gelir grubu ve ogrenciler orada yasar. Duzgun aile ortamlari, bahceli evler ve siteler sehirlerin downtown disindadir.


  • @MySea, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @MySea downtownda yaşasak abi gene timsah yılan falan rahatsızlık verir mi aşırı tırstım ya ben 😭

    Yok vermez ama downtown da yasamak oyle cok iyi birsey degil, ozellikle Florida'da. Genelde. Dusuk gelir grubu ve ogrenciler orada yasar. Duzgun aile ortamlari, bahceli evler ve siteler sehirlerin downtown disindadir.

    Houston'da da durum bu sekilde...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @aayhann, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    dv 2022 bekleme odasını açmak için kim pusuda bekliyor hadi itiraf edin 🙂

    ben 😃

  • ⭐⭐⭐⭐

    @travelleth, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @travelleth, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @travelleth, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @crazycells şöyle bir entry gördüm ekşisözlük'te.. entry'de bahsedilen numarası büyük olanın, daha önce çağırılabilme ihtimali gerçek mi?

    ""siz türkiye girişlilerin içinde 3501.nci sırada kazanan biriyseniz, numaranız current olsa dahi vize alamazsınız mülakata dahi çağrılmazsınız."

    bunu yazan arkadas varsayimlar uzerine biraz fazla kurup yazmis. varsaydigi sey su: 3500. numaraya kadar olan arda$ik 1,2,3,4...,3500 numarali herkesin ama herkesin istisnasiz mukemmel form ve belgelerle surece devam edecegi.

    mulakat randevulari case numarasi sirasiyla ilerlemiyor. belgelerini en erken gonderenlere randevu alma imkani saglaniyor numarasi current olduktan sonra.

    ornegin: benim numaram 200 ama belgelerim tam degilse, numarasi 250 ama belgeleri tam olan ki$i 200-300 arasi current oldugunda benden once kcc tarafindan randevu kaydi emailini alabilir. cunku belgelerini tamamlamistir.

    abd'de cogu kamu alaninda "first come first serve" mantigi vardir. bu da oyle. kimsenin numarasi dusuk oldugu icin vize alma garantisi yokken, kimsenin de numarasi yuksek oldugu icin mulakata cagrilmama kesinligi yoktur.

    case numarasi sadece bir numara. cok yuksek olmadigi surece "kesinlikle alamazsin" anlamina gelmiyor. emaillerde de bunu yaziyorlar (diye hatirliyorum)

    gelen emailleri dikkatli okuyun. milletin sagda solda yazdigi seylere (bu entry de dahil) koru korune bel baglamayin. kendiniz okuyup kendiniz karar vererek yapin.

    kardesim icin ben tek basima bu sureci yesil kart adresimize ulasana kadar yuruttum. bilip de konusuyorum."

    Eksi sozlukteki kisi atmis. 3501. Hic bir kosulda vize alamayacak olsa conf. numberi dahi olmaz. Dediginiz gibi onundeki 3500 kisinin tumu eksiksiz vize alabilecek donanimda olmali. Kaldi ki basvurup sonuca bakmayi bile unutan olen vs. bir suru aksiligin yani sira istatistiklerde goruyoruz ki 2000 kazanandan 1200 vize basilmis. Tekil olarak 750-800 kisi ve ailesi vize almis yani. Bu durumda 3501. degil 5000. bile vize alabilir.

    onu sormuyorum ben.. "ornegin: benim numaram 200 ama belgelerim tam degilse, numarasi 250 ama belgeleri tam olan ki$i 200-300 arasi current oldugunda benden once kcc tarafindan randevu kaydi emailini alabilir. cunku belgelerini tamamlamistir." kısmı doğru mu onu soruyorum.

    Evet. Belgeleri tam olan 250. Kisi gec gonderen 215. Kisiden once gorusmeye girebilir ve orneklerini okuduk 2020 mulakat deneyimlerinde.

    Teşekkürler bilgi için.. Peki bu hangi sayı aralıklarında oluyor biliyor muyuz? yani benim case number'ım örnek veriyorum 3000'lerde.. 20 binlerde olan kişi benden önce belgelerini gönderdiği için benden önce çağrılma ihtimali var mı?

    bu anca siz çook geç gönderirseniz olur ds260 ı yoksa sonuçlar açıklandı 20 bindeki 1 hafta sonra siz 1 ay sonra gönderdiniz yine siz önce girersiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum