DV2021 Bekleme Odası
-
@Selim-kocer-0, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Az önce Kadir abinin videosunu izledim @semavi bür soru üzerine grencard kazanım anısını anlattı cok güzeldi insan etkilenmiyor değil.
Biz burada olmaktan çok mutluyuz ... Bunu anlatmaya çalıştım...
-
Günaydın gencler.gene gece muhabbeti patlarmışsınız.safak 11 diyorum
-
@Mustafa34 @crazycells en altında çok ufak yazılar var orada paket indir yazısına tıkla indir orada ds260 türkçe açıklaması var hazırla dursun ds 260 açılınca kopya yapıştır yaparsın vize basma ve sağlık raporu hariç her bilgi var yeter ki aramalısın istemelisin
-
Merhaba Arkadaşlar;
Yeni konu açmak yerine buradan sorumu sormayı tercih ediyorum. Umarım gerekli cevapları alabilirim. Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Ben şu an da KKTC de çalışmaktayım. Yaklaşık 1 yıl olmak üzere. İkametgahımı haziran ayı içerisinde buraya alacağım. Bu durumda KKTC de galiba USA vize ofisi bulunmakta. Ben adresimi KKTC yaptıktan sonra mülakatlara buradaki ofiste girebiliyor muyum? TR ye gitmeden. Ve bütün işlemlerimi buradan gerçekleştirebiliyor muyum? Tabi ki GC çıkarsa

Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım almak isterim. Eğer KKTC den oluyorsa Süreç nasıl işliyor ??? gibiiİyi forumlar.
-
@thestars, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Foruma üye sayısı: 8.1k
Bu konuya mesaj gönderi sayısı: 16.3k
2020 Tüm Türkiye'den GreenCard çıkan sayısı : 2700
Aktif forum üyelerinden GC kazanan sayısı : <10
Çıkma ihtimali : %1 ile %1.1 arası..
Forumda geyik yapanlara çıkma ihtimali : %0.00125Yapılan geyikler, gidince şu işi yapacağım diyenler, X eyaletinde çalışacağım deyip deli gibi gece güdüz Amerika rüyasıyla yanıp tutuşanlar... BİRAZDAN ÇOK DAHA FAZLA ABARTMIYOR MUSUNUZ ? Bakın üzülürsünüz!! Yapmayın akışına bırakın..
Bu nasıl bir şey biliyor musunuz ?
Başvuruyu yapacaksın, başvurduğunu unutacaksın.. Sonuç gecesini bile unutacaksın, sonuçlardan 1 ay sonra dur lan ben GC'ye başvurdum bi bakayım diyeceksin. Pat diye çıkacak..!!
Böyle gece gündüz istemekle olsaydı... Peh bro.. Hayat bi'gün o gün bu gün bro!! Anı yaşa.
Bozuk plak gibi sürekli aynı terane. Sanane derler adama. Kendi adına sevin veya üzül ötede.
-
Az kaldı, umarım herkesin gönlüne göre olur. Bu sene o kadar çok istiyorum ki, sevmediğim bir işi yaptığım için (bankacılık) daha da çok çıksın istiyorum artık kurtulayım.

-
@sncr yazınız çok başarılı, tebrik ederim.
-
@sncr Ne yazikki bu adapte yada oraya alışma sürcenini önceden tahmin edicek bir sistem yok keşke olsa.
Hatta sistem o kadar aptalca ki , bir doğruma yok , ve hatta hatta insanlar o kadar salak ki , lise diploması olmamasına ramen başvuran mı dersin , pasaport numarası sallayan mı dersin , ne yazikki oto kontrol yok .
Tek kontrol kazandıktan sonra,bu bencil insanların mülakatta elenmesi..
Kim bilir belki hakkıyla gitmek isteyen 1 kişinin önüne geçtiler...
Burada doğal kanun yok ne yazikki , tek olay şans. Doğada haytta kalmak için mücadele edersin , ortama ayak uydurursun ancak burada sağdece ŞANS...
-
@AgeGuns
Yazdığın iletiyi okuduğum andaki surat ifademin tarif edemem.Pasaport numarası ve üniversite mecburiyetinden gereksiz ve çoklu başvuruların önüne geçilir sanılıyordum. Hayal kurmak bize göre değil bu coğrafyada. Yine mi hüzün yine mi keder ama artık yeter :DD
-
@AgeGuns, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@sncr Ne yazikki bu adapte yada oraya alışma sürcenini önceden tahmin edicek bir sistem yok keşke olsa.
Hatta sistem o kadar aptalca ki , bir doğruma yok , ve hatta hatta insanlar o kadar salak ki , lise diploması olmamasına ramen başvuran mı dersin , pasaport numarası sallayan mı dersin , ne yazikki oto kontrol yok .
Burada doğal kanun yok ne yazikki , tek olay şans. Doğada haytta kalmak için mücadele edersin , ortama ayak uydurursun ancak burada sağdece ŞANS...
Kardeşim biaz yavaş ol .bak milleti kırıyorsun.yazdıklarına dikkat et.
-
@clourpoint, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@AgeGuns, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Kardeşim biaz yavaş ol .bak milleti kırıyorsun.yazdıklarına dikkat et.
Yok Turgut abi, adapte olamayan başvurmasın demiyor, yalan beyanla lise mezunu yada iş yeterliliği olmayan, pasaport numarasını yalan beyanla başvuranları diyor. Doğru diyor.
-
@fleux ahh bankalar...yanlız değilsin
-
AgeGuns söyle bir yorum yapmıs ibrahim o yoruma istinaden ben yazdım.
Hatta sistem o kadar aptalca ki , bir doğruma yok , ve hatta hatta insanlar o kadar salak ki , lise diploması olmamasına ramen başvuran mı dersin , pasaport numarası sallayan mı dersin , ne yazikki oto kontrol yok . -
@vulture Türkiye'de yalnızca Ankara'daki konsoloslukta mülakat gerçekleşiyor. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda vize ofisi gibi bir yer yeterli olmayacaktır ve Ankara'ya gitmen gerekecektir diye düşünüyorum. KKTC zaten uluslararası alanda tanınmadığı için çok yüksek ihtimalle mülakat gibi işleri Türkiye'de halletmen gerekeceğini düşünüyorum. Yüksek ihtimalle de böyledir, ancak bunu KKTC'den kazanmış birini bulup ona sormak veya ulaşması kolaysa KKTC'deki vize ofisini arayıp Green Card işlemleri ile ilgilenip ilgilenmediklerini sormak gerekir emin olmak için.
-
@TughanTug Haklısınız. En iyisi arayıp KKTC ofisini oradan öğrenmek olacaktır. Ben de bu soruyu sorarken şunu düşündüm. Bir dönem Tr ile USA arasında bir anlaşmazlık olmuş ve sonucunda da insanlar KKTC ye gidip vize başvurusu yapmıştı. Ondan yola çıkarak böyle bir düşünce oluştu bende. Vize ile GC farklı değerlendiriliyor olabilir. Dediğiniz gibi en iyisi arayıp sormak.
Teşekkür ederim. -
@vulture Bence de en iyisi o olur. Yardımcı olabildiysem ne mutlu, rica ederim

-
@ibrahimasar Hocam gurbette keşke tek derdiniz bu olsa, ben İngiltere'de yaşıyorum. Buradaki Türk topluluklar ciddi olarak sorunlu. Hani Türkiye'deyken herkes seni uyarır "aman Türklerden uzak dur" derler ya, işte onu yaşamadan anlamak çok zor gurbet ellerde.
Tabi çok acı bir tabir bu "Türklerden uzak dur" cümlesi, yani niye uzak duralım gurbette biz bize yardım etmeyeceksek kim edecek değil mi? Ama emin olun özellikle gruplar uzak dursun sizden. Çünkü yardım adı altında çevirdiklerini bir görseniz, bizim burada kaç kişiyi zor duruma düşürdü bu gruplar, kaç kişiyi Türkiye'ye dönmeye mecbur bıraktılar. Bir de bir süre sonra yolunu bulup ilerleyecek insanları üç kuruşluk işlere mahkum edip psikolojilerini bozdular insanların.
Haricinde halim selim bir kaç aile düzgün birilerini bulup çevrenizi ona göre kısıtlamak en güzeli. Özellikle de "burada yenisiniz; size ev bulalım, ihtiyacınızı karşılayalım, bir işe sokalım, senin mesleğin buydu değil mi, bak seni şununla tanıştıralım, bak şu iş var bunu senin alanın yapalım birlikte bunu, vb." diyen, arada bir arayıp hal hatır soran etkinlik kasan tiplerden/gruplardan uzak durmak gerekir.
-
bu "Türklerden uzak dur" lafı turklerin oldugu her yerde gecerli. Son 15-20 yılda kültürümüzde ve aile yapımızda çok şeyler değişti.Anne babaya saygıdan tut komşuluk ,dostluk ,kardeşlik degerleri kökten yok oldu.kişiler arası ilişkiler menfeat oranlarıyla kuruldu.menfeati yoksa selam bile verilmez oldu.yani uzun lafın kısası her şey paraya dayandı.bu laf ta oradan çıktı..
-
@ibrahimasar
22 yıldır "Green Card" çekilişine katılan (aralar da katılamadığım yıllar oldu)2000 yılında New York'a gitmiş, DV-2005'i kazanmış ancak case numarası CURRENT olmadığı için
Ankara'ya görüşmeye dahi gidememiş biri olarak İbrahim beye kesinlikle katılıyorum...hani bir laf vardır "Hiç ölmeyecekmiş gibi Dünya'ya, yarın ölecekmiş gibi Ahirete çalış"
benim felsefem de bu ;
Bugün Amerika'ya gidecekmiş gibi planlar yapmak, hiç gitmeyecekmiş gibi işimize gücümüze bakmak....şans ve ihtimal konusuna gelince ;
Haftada 2 gün oynanan Sayısal Loto'yu kazanma ihtimali 14 milyon da 1 !
Yılda 1 kez düzenlenen Milli Piyango Yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye kazanma ihtimali 10 milyon da 1 !
Yılda 1 kez düzenlenen "Green Card Lottery" kazanma ihtimali yüzde 1 !herkese bol şans, kalın sağlıcakla...
İzmir'den selamlar, saygılar... -
@Mustafa34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@ibrahimasar benim durumumda aynı abi denklik vermeyince imza yetkim olmuyor dolayısı ile makine mühendisi olarak çalışamıyorum 3 sene yabancı mühendis olarak çalıştım baktım imza yetkisi yok şirket devlet hibesi almak için başka mühendise ihtiyaç duyuyor çıkmak zorunda kaldım ve katnakçı olarak çalışıyorum İngilizce ve almanca var ama tek başına bunlarda işe yaramıyor Türkiyeye bu mağduriyete intihar edenler oldu kimseden çıt çıkmadı özel üniversiteler boş kalmasın dışarıya para gitmesin diye böyle bir şey yaptılar oysa avrupada okumak ücretsiz ve ben Avrupa Birliği başarı bursu ile okudum ağlarmısın gülermisin inan bende bilemiyorum
Belki gözden geçirmişsinizdir ancak yine de yazayım istedim. Almanya'da yüksek lisans veya mavi kart ile bir işe kabul almayı deneseniz nasıl olur?
Ben sizin tecrübe ettiğiniz gibi Türkiye'de böyle bir aptallığa maruz kalsaydım muhtemelen gitmek için şu an gösterdiğim çabadan fazlasını göstermiş olurdum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum