Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @haleluja cok haklisiniz, onu da dusunuyorum, aslinda en guvenilir yol bu. ama inanin hic bilgim/tahminim yok hangi tanidigim ne zaman gelir.. insanlar butun hayat akislarini bi sureligine dondurdu biliyorsunuz, turkiye'ye gitme planlari da dahil.. 😕

    @crazycells "tek seferde ve ekspress" tarifi bana su an cennetin tanimi gibi 🙂 arastiracagim bunlari, insallah bi sorun cikmaz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mulus sanirim bu konuda en yardimci olabilecek sirket "Fedex" olur...


  • Merhaba..Su an icin Re-permit'e basvurabiliyor muyuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayseerdem, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Merhaba..Su an icin Re-permit'e basvurabiliyor muyuz?

    evet, USCIS'e hala form gonderebiliyorsunuz.


  • @crazycells gocmenlik burolari kapali diye biliyorum.Bu durumda biyometrik randevusu nasil yapilacak anlayamadim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayseerdem, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells gocmenlik burolari kapali diye biliyorum.Bu durumda biyometrik randevusu nasil yapilacak anlayamadim.

    USCIS burolari acilana kadar onu yapamayacaksiniz, ama bu durum I-131 basvurusu yapmak icin bir engel degil. Hala basvurulari kabul ediyor USCIS...


  • Keşke bizim gibi türkiyede kalmış olanlar için re entry için kolaylık yapıp başvuruyu ankara dan kabul etseler...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hakisalapaki, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Keşke bizim gibi türkiyede kalmış olanlar için re entry için kolaylık yapıp başvuruyu ankara dan kabul etseler...

    Turkiye'de degil ama Atina'da acil durumlar icin bir USCIS ofisi var bu bolgeye de bakan. Normalde acil durumlar disinda re-entry kabul etmiyorlardir diye dusunuyorum, cunku ABD'de olmaniz gerekiyor... ama yine de sitesinden bir bakin, COVID-19 ozelinde calisma sistemlerini ve kurallari degistirmis olabilirler.


  • @hakisalapaki aslinda mantiken dediginiz gibi olmasi lazim.


  • Şimdi baktım
    Form I-131A, Application for Travel Document (Carrier Documentation)Beginning Nov 1, 2019, if you are a lawful permanent resident (LPR) who has lost your LPR card and/or reentry permit and you need travel documentation to return to the U.S., you can file your Form I-131A with any U.S. embassy consular section.
    Sadece kaybettiyseniz demiş

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hakisalapaki, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Şimdi baktım
    Form I-131A, Application for Travel Document (Carrier Documentation)Beginning Nov 1, 2019, if you are a lawful permanent resident (LPR) who has lost your LPR card and/or reentry permit and you need travel documentation to return to the U.S., you can file your Form I-131A with any U.S. embassy consular section.
    Sadece kaybettiyseniz demiş

    Zaten re-entry permit basvurusunu konsolosluklarda yapamazsiniz, bu uyariyi da Green Card'ini veya re-entry permit'ini kaybedenler icin koymuslar. Ben direkt Atina'daki USCIS'e basvuru yapmanizdan bahsetmistim.


  • Merhaba Crazycells evet bu kopyaladığım bilgiyi athene uscis den aldım.başvuru için bir şey yazmamışlar maalesef.


  • @crazycells Merhabalar, benim durumum greencardima yanlis kisinin fotografinin basilmasi nedeniyle karisik. Normalde Haziran ortasinda tamamen gidip yerlesmeyi dusunuyorum ama su durumda ertelendi. Bu nedenle Temmuzda amerikaya kisa bir sureligine gidip re-entry permite basvurmayi hedefliyorum. Sorum, ayni surecte greencardimi yenilemeye calisacagimdan re-entry permite pasaportuma basili vize ile basvurabilir miyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @milenium, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells Merhabalar, benim durumum greencardima yanlis kisinin fotografinin basilmasi nedeniyle karisik. Normalde Haziran ortasinda tamamen gidip yerlesmeyi dusunuyorum ama su durumda ertelendi. Bu nedenle Temmuzda amerikaya kisa bir sureligine gidip re-entry permite basvurmayi hedefliyorum. Sorum, ayni surecte greencardimi yenilemeye calisacagimdan re-entry permite pasaportuma basili vize ile basvurabilir miyim?

    Normalde evet, fakat 1 yillik sureyi gecirmemeye calisin. Eger vizeyle girisinizin ustunden 1 yildan fazla zaman gecmisse ben de nasil karar vereceklerini tam bilmiyorum.


  • Merhabalar. İnşallah vizeyi aldıktan sonra okulumdan dolayı yarıyıl tatilinde bir buçuk aylık bir sürede giriş-çıkış yapıp green card elime geçince 3.sınıf 2. dönemimi bitirmek için geri dönmek istiyorum fakat bu arada Re-Entry Permit'e başvurmak ve 4.senemi bitirerek ABD'ye temelli yerleşmeyi 1 sene çalıştıktan sonra da derslerimi saydırıp birkaç sene içerisinde Türkiye'de okuduğum bölümdeki mesleğimi ABD'de yapmak istiyordum ama Re-Entry Permit'in geliş süreci iki buçuk üç ayı bulabiliyormuş ve bu süre zarfında ben ABD'de kalırsam okulum devamsızlıktan dolayı uzuyor. Aklıma çok takılan bir konu, siz ne düşünüyorsunuz. Farklı bir yolu var mıdır? Yoksa 6 ayda bir giriş çıkışa devam mı etmeliyim bu durumda uçak paraları bir hayli yük olacak diye de düşünüyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tolgahansahin Henüz ilk girişi yapmamışsınız sanıyorum. Okulunuzun bitmesine az kalmış. Reentry permit süreci uzun ve masraflı olabiliyor. Bazen giriş çıkış yapmak daha mantıklı. Bu durumda benim tavsiyem şu şekilde olur:

    • İlk girişi vizeyi aldıktan 3-4 ay sonra yapın. Birkaç gün bile kalabilirsiniz. (Uzun kalsanız da green card elinize geçmeyebilir)
    • İkinci girişi yaklaşık 12 ay sonra (365 günden az olacak şekilde) yapın.
    • Bundan sonra okul bitene kadar 6-7 ayda bir giriş çıkış yapın.

  • @knnrn merhabalar cevapladıgınız icin oncelikle tesekkur ederim.
    1-Giris cikista bir bucuk ay ABD’de beklememin sebebi green cardın orada ortalama bir bucuk ay gibi bir surede elime ulasması. Green card elime ulasmadan geri donersem bir daha ABD’ye green card islevini goren bir kagit vs. İle de girebiliyor muyum?

    2- Case Number 5xxx oldugu icin kasim’da (bir aksilik olmazsa) mulakata cagrilacagimi dusunursek 6 aylık surecte okulumdan dolayı yarıyıl tatilinde yani Ocak-Şubat aylarında gidis-dönuş yapmalıyım. Haziran’da okullar kapandıgında calismak icin uc bucuk ay gitmek ve ekim ortasinda donmek istiyorum sonrasında ise haziran’a kadar gidebilmem mumkun gozukmuyor yani 8 ay. Haziran’da okulum bittikten sonra da temelli yerleşmeyi duşunuyorum sizce bu planımda yanlışlık olabilir mi? (Yani yazın gelip istedigin gibi calisamazsin once şunlari şunları yapmalısın gibi veya 8-9 ay gelmemen green cardı riske sokar gibi)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tolgahansahin

    1- Green card için vereceğiniz adresteki kişi kartı size gönderemez mi? İlk girişte pasaporta vurulan damga ile 12 ay boyunca kart olmadan da giriş yapabiliyorsunuz.
    2- Planda bir sıkıntı yok. Green card ve SSN kartları zamanında gelirse hemen çalışmaya başlayabilirsiniz.

    Case no küçük olduğu için, ben olsam mülakata Şubat-Mart gibi (hatta biraz daha geç bile olabilir) girerim. Böylece 2021 yazında ilk girişi yapar, üç ay kadar kalabilirsiniz.


  • @knnrn
    1-Evet gönderebilir fakat kaybolma ihtimali söz konusu olur mu acaba diye endişeliyim.
    2- Coronadan dolayı bence ertelenecek zaten mülakatlar daha konsolosluk bile açılmadı. Şubat- Mart'a ertelemek benim için sıkıntı olabilir çünkü ne kadar ileri tarih olursa o kadar şans azabiliyor ve ben diken üstünde bir 3 ay geçirmek istemiyorum 🙂

    • Yazın çalışmak için gittiğimde Re-Entry Perment almak en mantıklısı galiba fakat 700 dolar gibi bir meblağ çok fazla. Biraz daha araştırmalıyım sanırım

  • @knnrn Ben de Eylül'den Temmuza kadar gidemeyeceğim acaba re entry permit almama gerek var mı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum