Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @semavi, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @heleniki, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @semavi, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @kartalveat, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @semavi, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Verdigimiz greencard karari bizi cocuklarimizi ve muhtemelen torunlarimizi etkiler....

    Sonrasini Torunlar dusunsun...

    Hayat kisa...

    Hımm... benden sonra nuh tufan mı diyorsunuz 🙂

    Greencard dediğiniz gibi öncelikli bizi etkilesede ,bir neslin geleceğini belirleyecek ve onlar bırakılacak en iyi armağanlar içinde sayabiliriz.( eğitim,ahlak ,inanç, kök bilinci haricinde)

    Herkesin kıyameti kendi ölümüdür diyorum 🙂

    Kabul etmek lazım torunlarımızdan sonrası kendine Türk diyecek mi müslüman diyecek mi veya farklı bir şey diyecek mi... Bunları kabul ederek gelmek lazım. Ben çocuğuma bazı şeyleri açıklayabilirim ama torunuma da hadi bir nebze... Sonrası muamma. Tanıştığım hiçbir Amerikalı ben almanım ya da ispanyolum ya da ingilizim demiyor. Onlar da 3-4 nesil önce gelmişler ama Amerikalı izliyorlar sadece..

    Öyle zaten Türklük Müslümanlık vesaire iddiaların çok yoktur. kırklareli'de doğdum sınırdan ötede Yunanistan'da da olsaydım ismim farklı dinin farklı olabilirdi...

    Sayın @semavi hemşeriyiz demek bende lüleburgaz'lıyım. 🙂

    Babaeski de doğdum .. Lüleburgaz da ise birinci sınıfa gittim. Yaman oteli karşısında evimiz vardı... Şimşek siteleri... Yıllar sonra gidince çok duygulanmistim... Severim trakyayi...

    🙂 Şimşek sitelerini biliyorum tabii. bizde Yaman otelin orada oturuyorduk 🙂 Komşuymuşuz 🙂 kimbilir belki tanışıyor bile olabiliriz.Güzeldir trakyamız...


  • @Rhonster, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @texasyoga, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Arkadaşlar bi sorum olacak.2 üniversite okumuş olmak acaba kazanma şansını arttırır mi?ben pek çekiliş olduğunu düşünmüyorum zira

    parça parça oldu pardon 😃 3. sü de green card başvurularının 2 temel gerekliliği var bunlardan birini yerine getirmen yeterli. 1. si en az lise mezunu olmak 2. side lise mezunu değilsen svp değeri 7 ve üzeri bir meslekte son 5 yılının 2 yılını çalışmış olman gerek.

    hocam 3 temel gereksinim var ,

    biometrik foto
    lise diploması (yada iş deneyimi )
    pasaport


  • @yasvedev, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @İsmail-Babalık Benim 21. başvurum...

    Bu tür örnekleri görünce insanın umudu kırılıyor. 😂
    Yaşım kadar başvuru yapmışsınız sabrınızdan dolayı tebrik ederim...


  • Arkadaşlar bişey sormak istiyorum.Dil okulu için F1 mi J1 mi vizesi alıyoruz? Bu vize ile en fazla 2 yıl mı kalabiliyorduk ( tabii okula devam etmek kaydıyla ) ( bir yerde 3 yıl diye okumuştum ) Son olarakta F2 vizesi olan eşin çalışma izni olmuyor diye biliyorum J2 vizesinde de çalışma izni olmuyor mu?


  • @heleniki, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Arkadaşlar bişey sormak istiyorum.Dil okulu için F1 mi J1 mi vizesi alıyoruz? Bu vize ile en fazla 2 yıl mı kalabiliyorduk ( tabii okula devam etmek kaydıyla ) ( bir yerde 3 yıl diye okumuştum ) Son olarakta F2 vizesi olan eşin çalışma izni olmuyor diye biliyorum J2 vizesinde de çalışma izni olmuyor mu?

    Dil okulu için F1 vizesine başvurmanız gerekiyor. En fazla 5 yıl geçerli olacak şekilde öğrenci vizesi alabilirsiniz. Cevabı netleştirmek adına, diyelim ki 3 yıllık F1 vizesi size verildi. Bu üç yıl boyunca Türkiyeye okulunuzun tatil dönemlerinde rahatça gidip geri dönebilirsiniz. 3 yıl dolduğunda eğer eğitiminize devam etmek isterseniz iki seçeneğiniz oluyor. Türkiyeye dönüp yeniden vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Yeniden vize almanız garanti değil. İkinci şeçenek I-20 yi Amerika içinde uzatmak. Bunun için yapmanız gereken tek şey bulunduğunuz okulda ya da bir başka okulda uygun bir programa yeniden kayıt yaptırmanız. Bu durumunuza göre ESL olabilir, TOFEL olabilir ya da 2 veya 4 yıllık programlar da olabilir. Ancak ülke içerisinde I-20 ninizi uzattığınızda artık geçerli bir vizeniz olmadığı için Amerika dışına özgürce seyahat edemezsiniz. Çünkü ülke dışına çıktığınız an vize almadan yeniden girmeniz imkansız. Eşiniz F2 vizesi ile size eşlik edebilir ancak evet söylediğiniz gibi çalışma izni olmayacaktır.


  • @mydream detaylı yanıtınız için çok teşekkür ederim.


  • sayın @mydream vize türleri hakkında sanırım bilginiz var.Size özelden birkaç soru sorabilirmiyim müsaitseniz?


  • @heleniki Aslında bütün vizelerle ilgili çok fazla bilgi sahibi değilim. Amerikada öğrenci olduğum için F1 öğrenci vizesi ve aile spronsorluğu üzerinden devam eden bir green card sürecim olduğu için yine F1 olarak isimlendirilen göçmen vizesi hakkında daha çok bilgiye sahibim. Diğer vize türleri konusunda yüzeysel bilgilerim. Bildiğim bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.


  • @mydream yaaa aslında kafamdaki planlar çok karışık.Bu konuda sayın @crazycells e sormak istediğim şeyler var.size kısaca söyle bahsetsem ve ilgisi ve bilgisi olan arkadaşlarda yorum yapar hatta fikir verirse çok memnun olurum.
    Bizim gc lotoda bu yılda kazanamazsak kafamızda 2 fikir var ama mantıklı mı tartışılır 🙂 Şimdi öncelikle bir giriş yapayım.Eşimde bende lisans mezunuyuz.Eşim tekstil mühendisi + işletme mezunu iyi derecede ingilizce ve derdini anlatacak kadar almancası var. Ben işletme mezunuyum ingilizcem başlangıç seviyesinde.Planlarımız ;
    1-Ben dil okulu için başvuru yapsam eşim ve kızımda benimle gelecek, eşimin çalışma izni olmayacak ama şuan 4 yaşındaki kızım vizemiz bitene kadar eğitim alabilicek.Ama eşimin çalışma izni olmayacak.
    2- Eşim 2 yada 4 yıllık bir üniversite okumak yada yüksek lisans yapmak için başvuru yapsa kendisinin çalışma izni olacak mi? Benim çalışma iznim oluyor mu? ( bu planda ben ücretsiz dil kursuna gidebilirim )
    Aslında bir plan daha var o da yatırımcı vizesi. Diyelim benim dil okulu vizesiyle hepimiz gittik ve 1 yıl sonra eşim yatırımcı vizesine başvurabilir mi?

    Kendinizi geçindirecek ekonomiye sahibiz.Ama orada da yinede ufak tefekte olsa para kazanmak gerekecek tabii.
    Sayın başkanım @crazycells konu F1 E1 gibi vize türlerini kapsadığı için bu bölümde yazdım.Siz uygun gördüğünüz yere aktarabilirsiniz?
    Yorum yapacak herkese teşekkür ederim.


  • @heleniki Lisans yaparken kampüs dışı çalışma izni verilip vermilmediği konusunda bir bilgim yok. Ama 2 ya da 4 yıllık bir bölüm okursa eşiniz yine kampüs dışı çalışma izni olmayacak. F1 öğrencileri (ister ESL ister üniversite olsun) kendi okullardında (on campus) part time çalışabiliyorlar eğer okulda böyle bir imkan var ise. Fakat işe yarar bir ücret kazanmıyorsunuz. Hatta para yerine sizin eğitim ücretinizden de düşebiliyorlar kazandığınız meblayı. Diyelimki 2 ya da dört yıllık bir okuldan eşiniz mezun oldu, mezuniyet sonrası OPT denilen bir çalışma izni verilir. Bu okuduğu programa göre 1 ila 3 yıl arasında değişebiliyor. Mezun olduktan sonraki 90 ilk günlük süre zarfında mezun olduğu alanla ilgili bir iş bulup başlayabilirse kendisine verilecek olan bu OPT süresince yasal olarak çalışabilecektir.

    Fikrimi soracak olursanız ben bu ikinci planı daha çok sevdim. Eşiniz F1 ile eğitimine devam ederken siz F2 ile ( evet çalışma izniniz olmuyor) geniş, özgür bir zamana sahip olacaksınız. Bu süre zarfında kilise ya da kütüphanelerin vermiş olduğu ücretiz denilebilecek kurslara ya da 300-400 dolar ödeyerek bu işi biraz daha ciddi yapan ESL kurslarına bir yandan katılırken, diğer taraftanda yatırımcı vizesine yönelik ne gibi işler yapabileceğinizin araştırmasını yapıp alt yapısını oluşturup ardından statü değişim talebinde bulunabilirsiniz.


  • @mydream loto tamamen şansa dayalı olduğu için bizde artık sansa bırakmak istemiyoruz açıkçası.Bu yıl 3.başvurumuz.bence sansı 3 yıl beklemek yeterli.eğer bu yılda olmazsa bu tür planlar oluşmaya başladı kafamızda.Ama dediğim gibi sizlerden forumda bilgisi olan arkadaşlardan da bilgi almak istiyoruz.Ona göre düşüncelerimiz şekillenecek ve netleşecek.Öğrenci vizesi aslında bir çeşit gidiş için basamak olacak çünkü asıl amacımız yatırımcı olabilmek.Şuan TR de e- ticaret ile uğraşıyoruz.Bakalım neler olacak 🙂


  • @heleniki Umarım hayallerinize en kısa sürede kavuşursunuz.


  • @mydream umarım 🙏🏻 umarım herkes hayallerine kavuşur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @heleniki, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Arkadaşlar bişey sormak istiyorum.Dil okulu için F1 mi J1 mi vizesi alıyoruz? Bu vize ile en fazla 2 yıl mı kalabiliyorduk ( tabii okula devam etmek kaydıyla ) ( bir yerde 3 yıl diye okumuştum ) Son olarakta F2 vizesi olan eşin çalışma izni olmuyor diye biliyorum J2 vizesinde de çalışma izni olmuyor mu?

    F2'de olmuyor, J2'de oluyor... su konuya bakin isterseniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/388/öğrenci-vizesi-alan-kişi-evli-ise-eşler-ne-yapabilir-m2-vs-f2

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @heleniki, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    1-Ben dil okulu için başvuru yapsam eşim ve kızımda benimle gelecek, eşimin çalışma izni olmayacak ama şuan 4 yaşındaki kızım vizemiz bitene kadar eğitim alabilicek.Ama eşimin çalışma izni olmayacak.

    Evet, siz oradayken kiziniz egitim alabilir:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/669/amerikan-vizeleri-ile-ilkokul-ortaokul-ve-lise-egitimi-almak-gocmen-olmayan-vizeler

    Dediginiz gibi maalesef calisma izni olmayacak...

    2- Eşim 2 yada 4 yıllık bir üniversite okumak yada yüksek lisans yapmak için başvuru yapsa kendisinin çalışma izni olacak mi? Benim çalışma iznim oluyor mu? ( bu planda ben ücretsiz dil kursuna gidebilirim )

    Aldigi vizeye gore calisma izni oluyor, ama zaten full-time ogrencilik yapacak, dolayisiyla bunu gercek bir calisma izni gibi dusunmeyin. Cogunlukla kampuste is buluyor, eger kampus disi calismak istiyorsa USCIS'ten izin almali.

    Aslında bir plan daha var o da yatırımcı vizesi. Diyelim benim dil okulu vizesiyle hepimiz gittik ve 1 yıl sonra eşim yatırımcı vizesine başvurabilir mi?

    Evet, F-1'den E-2'ye gecis yapabilirsiniz, lakin F1 ile "authorized employment" belgesi olmadan bir is yeri veya sirket acamaz (F1 bunu saglamiyor)... Eger AOS yapacaksaniz, yani statunuzu ABD'deyken degistirecekseniz calisma izniniz olmadan calismadiginiza ve statunuzu kaybetmemis oldugunuza emin olmalisiniz. Surec buraya geldiginde yanlis bir islem yapmamak icin bir avukatla calismak iyi bir fikir olabilir...


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Evet, F-1'den E-2'ye gecis yapabilirsiniz, lakin F1 ile "authorized employment" belgesi olmadan bir is yeri veya sirket acamaz (F1 bunu saglamiyor)... Eger AOS yapacaksaniz, yani statunuzu ABD'deyken degistirecekseniz calisma izniniz olmadan calismadiginiza ve statunuzu kaybetmemis oldugunuza emin olmalisiniz. Surec buraya geldiginde yanlis bir islem yapmamak icin bir avukatla calismak iyi bir fikir olabilir...

    Sayın @crazycells cevabınız için çok teşekkür ederim.Şu paragraftan bişey sormak istiyorum.F1 statüsündeki ben değilde F2 statüsündeki eşim E2 için başvuru yapabilir mi ABD deyken. ( eğer yapabiliyorsa sanırım bunun için en az 6 ay gibi zaman geçmiş olması gerekiyormuş.Yani ikna etmek için.ben buraya F2 ile geldim ama araştırdım gezdim vs şu şu alanda bir yatırım yapmak istiyorum, iş planım bu gibi gibi ) Süreci oradayken devam ettirip dediğiniz gibi iş o aşamaya geldiğinde bir avukatla çalışırız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @heleniki, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Evet, F-1'den E-2'ye gecis yapabilirsiniz, lakin F1 ile "authorized employment" belgesi olmadan bir is yeri veya sirket acamaz (F1 bunu saglamiyor)... Eger AOS yapacaksaniz, yani statunuzu ABD'deyken degistirecekseniz calisma izniniz olmadan calismadiginiza ve statunuzu kaybetmemis oldugunuza emin olmalisiniz. Surec buraya geldiginde yanlis bir islem yapmamak icin bir avukatla calismak iyi bir fikir olabilir...

    Sayın @crazycells cevabınız için çok teşekkür ederim.Şu paragraftan bişey sormak istiyorum.F1 statüsündeki ben değilde F2 statüsündeki eşim E2 için başvuru yapabilir mi ABD deyken. ( eğer yapabiliyorsa sanırım bunun için en az 6 ay gibi zaman geçmiş olması gerekiyormuş.Yani ikna etmek için.ben buraya F2 ile geldim ama araştırdım gezdim vs şu şu alanda bir yatırım yapmak istiyorum, iş planım bu gibi gibi ) Süreci oradayken devam ettirip dediğiniz gibi iş o aşamaya geldiğinde bir avukatla çalışırız.

    Evet, bildigim kadariyla dediginiz mumkun, yani kagit ustunde olasi; ama tahmin edebileceginiz gibi sartlari vardir bu sureclerin, o nedenle bu sartlara uydugunuza emin olmak icin onceden bir avukatla calismaya baslamak daha dogru olur... Dediginiz zamanlamalari cok iyi bilmiyorum, o nedenle yanlis yonlendirmek istemem...


  • @crazycells çok teşekkür ederim 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐

    @AgeGuns, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Rhonster, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @texasyoga, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Arkadaşlar bi sorum olacak.2 üniversite okumuş olmak acaba kazanma şansını arttırır mi?ben pek çekiliş olduğunu düşünmüyorum zira

    parça parça oldu pardon 😃 3. sü de green card başvurularının 2 temel gerekliliği var bunlardan birini yerine getirmen yeterli. 1. si en az lise mezunu olmak 2. side lise mezunu değilsen svp değeri 7 ve üzeri bir meslekte son 5 yılının 2 yılını çalışmış olman gerek.

    hocam 3 temel gereksinim var ,

    biometrik foto
    lise diploması (yada iş deneyimi )
    pasaport

    en başında geleni demiştim yoksa resim ve pasaportu bi zahmet 😃 yeni gelenlerin kafasına takılan mesleğin veya eğitimin yardımı olur mu sorusu yüzünden öyle yazdım 😃


  • @yasvedev, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @İsmail-Babalık Benim 21. başvurum...

    Ben 21 senedir başvuru yapılabildiğini bile bilmiyordum..
    Hakkınızda da hakkımızda da hayırlısı.... 😀


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum