ABD Borsasi (hisse senedi alim satimlari)
-
Uzun sureli bir yatirim araci olarak dusunuyorsaniz, borsada bugunlerde yatirim yapilabilir. Ama tekrardan altini cizmek istiyorum, kisa sureli dusunuyorsaniz, cok zarar edebilirsiniz.
Yani kisaca, sizin icin extra paraniz varsa, borsada bugunlerde yatirim yaparsaniz, o parayi birkac yil unutun. Elbette bu hisseler ve indexler bugunleri atlatip yukselecektir.
-
Borsa cok kotu gunler geciriyo ama ayni zamanda yatirim yapmak icin guzel bi donem. Basligi diri tutmak adina ilgili arkadaslar buralari yesillendirirse guzel olur :) United Airline 90$lardan 25e kadar cakilmisti su an 34$ civari. Onerdiginiz kagitlar var midir ?
-
Bence düşen bıçağı tutmaya çalışmamakta fayda var. Borsalarda ayı sezonu bağırtıları duyuluyor. Henüz kriz bitmiş, aşı bulunmuş, her şey geçmiş değil. Yeniden küresel bir satış dalgası gelmeyeceğinin garantisi yok. Ben hala borsaların dibi görmediğini düşündüğümden, kademeli de olsa alım yapmazdım.
-
@erkcet, içinde söyledi: ABD Borsasi (hisse senedi alim satimlari)
Selamlar,
Yıllardır alışık olduğum BİST’te ufak tefek bir şeyler alıp biriktiriyordum. GreenCard gelmesiyle beraber USA’de küçükten başladım. İlk olarak masrafsız olmasından dolayı Robinhood’da hesap açtım. Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum bir problem yaşamadım üstelik anlık para transferlerini yapmaları oldukça güzel. Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışabilirim. Eğer Robinhood’a kayıt yapmayı düşünüyorsanız karşılıklı birer hisse senedi kazanabileceğimiz refferal linki bırakayım https://join.robinhood.com/erkanc7 istemezseniz direk siz katılabilirsiniz. Bol kazançlar.
Edit: Kripto para işlemleri de yapabiliyorsunuz tabiki bulunduğunuz eyalete göre. Eğer yaşadığınız eyalet izinli bölgelerden birisiyle alım satım yapabilirsiniz fakat kapalı devre çalışıyor şimdilik ileride kripto para transferlerini açacaklarını yazmışlar fakat halen ses yok!
Edit2: Yakın zamanda kısmi hisse alımlarını açacaklarını duyurdular örneğin Amazon $1.800’den işlem görüyor siz $200 Amazon hissesi alabileceksiniz Açıldığı zaman buraya ekleyeme çalışırım.
Hocam merhaba robinhood da coin alip satarkende fee odeniyormu? Coinbase kullaniyorum hem alirken hemde satarken %1.5 fee odemesi var
-
Bu arada;
Robinhood hisse senetleri alımlarımda artık parçalı olarak satın almaya izin veriyor. Yani örnek olarak, Tesla`nın $705 olan tek hissesinden sadece $50’lık satın alabilirsiniz. Sıfır komisyon ile.https://robinhood.com/support/articles/66zKxGmw7zjdkFXEcGYksl/fractional-shares/
-
@FreeWoRLD guzel haber :) amazon hissesine gucu yetmeyenler icin olumlu.
-
@kursat68 oluşumun amaçlı komisyonsuz işlem :)
-
Moderna şirketi aşıda bir aşama daha atladı. Daha önce devletten yüklü bir araştırma yardımı almıştı. Şu an aşıya en yakın şirket gibi duruyor. İlgilenen varsa hisselerine göz atabilir. Not; yatırım tavsiyesi değildir : )
-
@FreeWoRLD merhaba freeworld, alanimla cok cok uzak bir konu olan borsaya bu aralar merak saldım. amerikan borsasini sifirdan nasil ogrenebilirim
-
Investopedia sitesini tavsiye ederim. Ben cok seyler ogrendim bu site araciligi ile.
https://www.investopedia.com/articles/basics/06/invest1000.asp
-
@FreeWoRLD tesekkur ederim :))
-
Arkadaşlar şuan $QLGN FDA onayı bekliyor, %100 e yakın artış bekleniyor. İlgililer bakabilir.
-
@nicely son 5 yilin grafigi cok ilginc
-
Bir hisse 5 yilda $1000 dolarlardan nasil $5 dolarlara dusebilir? Sizce ucuz mu bu hisse ? yoksa sirket 5 Yil icinde epey zarar etmeli veya para cikisi olmali ki bu kadar dusus yasasin. Turk borsasi riskli ve tehlikeli diye dusunurdum ama Abd borsasi daha da riskli gibi. Su siralar hisselerin cogu alim duzeyinin uzerinde gibi.Ama gecmis veriler incelendiginde de cogu hisseler hikayesi varsa eski zirve noktalarina cikabiliyorlar.
-
$QLGN baska bir sirketle birleşti deneyimli bir kadroları var şirket baştan sona yenilendi şuan kendi test kitlerini COVID-19 anti body testing uyumlu hale getiriyorlar ve FDA onayı bekliyorlar. FDA onayı cıktığı anda $QLGN $8 olması bekleniyor, ielriki süreçte satış başarısı göstermesi durumunda $20 leri görebilir suanki COVID-19 trendine bakılırsa :)
-
@roccorocco Gecen ben ev arkadasimla konusmustum.Bazen sirketler hisselerini boluyorlar onceden 1000 dolar olan hisseyi 20 ye bolup tek hisse olarak satmaya basliyorlar 1000$ dan hissesi olanlarin 20 hissesi oluyor diye detayli anlatmisti. Oyle bisey olabilir. Bilenler vardir bu olayi muhtemelen terimi unutunca boyle yazdim
-
@nicely bir sirketin devletle asi icin anlastigini okumustum.Dunun en cok fiyati artan hissesiydi.
-
@aliarmgn Moderna ve Pfizer asi calismlari icin federal payments aliyorlar.
-
@aliarmgn Bu isleme stock split deniyor. QLGN aslinda Ritter Pharmaceuticals ile birlesim yapmis. Reverse split yapmislar Mayis 2020'de.
Yalniz, ne olduysa 2015-2016 yillarinda olmus ve hisseleri $1,100 lerden $300 lere dusmus, 2017 ile birlikte devamli bir dususe gecmis...
-
Bu hafta borsada dikkat edilmesi gereken olaylar:
Amazon, Apple ve Facebook earnings aciklamasi yapacaklar.
FED faiz aciklamasi yapacak.
Cinliler PMI aciklamasi yapacaklar. PMI uretim alanindaki satinalma indexi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
