Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Bu arada sadece bilgi icin yaziyorum bunu kesin emin olmak icin NVC yi tekrar aradim ve bu w2 evragini yukledigimi dogru olup olmadigini sordum telefondaki yetkili evrak memur tarafindan onaylanmadigi surece bakamadiklarini soyledi.Mesaji tekrar okuyabilirmisiniz dedim aciklamasini istedim cunku notta’’every w2 on transkipt of 2019 belogs to sponsor ‘’ diyor burada kafam karisti biz sadece 1 tane w2 yukledik oysaki sponsoruma ait tum calistigi yerlerden aldigi w2 dan bahsediyor ustelik evliyse esi ile birlikte vergi bildiriyorlarsa onlarida istedikleri i soyleyince jeton dustu.Sponsor olan kisi yani abimin borsa dan,amazondan,uberden,ve esiyle birlikte vergi bildirimi yaptigindan bunlarin hepsini yuklememiz gerektigini anladik.Sizde eger boyle bir durum yasarsaniz aklinizda bulunsun.Birden fazla yerden gelir elde ettiyse bunlara ait tum w2lari talep ediyorlar.Sitede sadece transkipt yeterli diyor ama w2larida sonra istediler.Buda surecimizi bir ay daha uzatti gibi gorunuyor.


  • herkese selamlar, zaman ayırıp bu yaşadığınız deneyimleri paylaştığınız için teşekkür ederim. biz de mart 2019 da Eşim için USCIS başvurumuzu yapmıştık ve bu son covid olaylarından sonra da artık takip etmeyi bırakmıştık. şuan bizden 1 ay önce USCIS başvurusu yapan arkadaşların USCIS onayı geldiğini duyduk ve bizim de onay gelirse ne yaparız diye biz de düşünmeye başladık, 🙂 paylaşımları takip ediyor olacağım, bu arada Türkiyede yaşayan ve tax returnü buradan yapan varsa hangi siteden yaptığını paylaşabilirse çok sevinirim.


  • selamlar.. uscis, bana da 1 ekimde i130 ve evraklarınızı teslim aldık diye mail atmıştı. sonrasında hala ses seda yok. 9. ay'a doğru gidiyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enrique, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    selamlar.. uscis, bana da 1 ekimde i130 ve evraklarınızı teslim aldık diye mail atmıştı. sonrasında hala ses seda yok. 9. ay'a doğru gidiyoruz.

    Surada bekleme suresi ne olarak gorunuyor:


  • @crazycells California Service Center "8.5 Months to 11 Months Permanent resident filing for a spouse or child under 21 June 29, 2019" sanırım benimkisi bu, ağustosa kadar yolu var o zaman. belkide bu kadar olaydan sonra normal diyebiliriz. 🤔 bilgi için teşekkürler. bu linkten kontrol edebileceğimizi bilmiyordum.


  • @ice merhaba. NVC sürecinizde bir gelişme varmı? Elçilikler ne zaman açılır tahmini olarak? Sizinde görüşme Ankara'da olacak değil mi?


  • @ice nvc sürecini hızlandırmak için hiç nvc'yi aradınız mı ?


  • @Onur-Arpacay e-file diye bir site var ordan yapabilirsiniz tax file da var ama o ücretli


  • Bize az once mail geldi NVC case number ve Invoice ID numberlar var mailde biz simdi ikinci asamaya mi gectik. Suanda cok heycanliyim @ice case Trackerda henuz bir guncelleme yok bu normaldir degil mi onemli olan mail herhalde
    Lutfen bana ikinci asamaya gectiniz diyin kalpten gidicem suanda


  • Duzeltme: case Tracker appinde case approved yaziyor suanda. Biz 29 ocak 2020 de basvurduk ve sadece 113 gunde mail geldi ben suanda soktayim ki bizim dosyayi Nebraskaya gondermislerdi. Biz kendimizi en erken 2021 haziran ayi icin hazirlamistik. Darisi tum bekleyenlerin basina insallah 🙂


  • @Mrs-Cakal merhaba, siz evraklarınızı göndereli 4 ay olmuş yanlış yazmadıysanız,4 ay da NVC aşamasına geçmeniz sizin için oldukça iyi bir haber bence...

    darısı başımıza diyelim ne diyelim 👏


  • @Mrs-Cakal evet nvc asamasina gecmissiniz masallah isleriniz cok hizli gelismis😌
    case numaraniz ile ceac sitesine giris yapip odemeleri yapabilirsiniz.


  • @EmBus Hizlandirma gibi bir durum yok malesef sadece yukledigimiz evraklarin tekrar gozden gecirilmesi 4 haftayi. ulabilir demisti telefondaki yetkili.


  • @bonjour evet gorusme Ankara da olacak suan icin bir geliame yok evraklarimizin tekrar gozden gecirilmesini bekliyoruz.


  • @ice biz 2 gün önce aradık şubat 14'de incelememiz sizin dosyanız nisan 24 dedi ancak bugun incelenmiş ve birth certifica ile tax formunda bir sıkıntı görülmüş. ikisini yenileyip tekrar yüklicez ben bunları hiç anlamadım dedikleri tarihten erken bakıyorlar bu da size umut verebilir 🙂 sen yeniden incelendiğinde tekrar yazarsan çok mutlu olurum çünkü sana göre ilerliyorum ben de 🙂 eğer bir ihtimal etki oluyor diye düşünüyorsan arayıp bir yokla nvc'yi.


  • @EmBus son aradigimda cok acikli konustum ama yinede beklemekten baska seceneginiz yok dedi pandemiden dolayi az kisi calistigini ve onay alsak bile konsolosluklarin acilmasini bekleyeceksiniz dedi😒yani tekrar evrak yuklemek tekrar basa donmek demek o yuzden umarim bu sefer tamdir evraklarimiz yoksa 4 ve 6 hafta beklemek cok suzun bir sure😖 eninde sonunda verecekleri vize icin bukadar suru durmelerini anlamiyorum.normal bir timeframe yok bunlarda bizim 18 ay oldu toplamda ve hala da mulakat tarihini ne zmana alacagimizida bilmiyoruz.


  • @ice allah hepimize sabır versin ne diyim biz de aynı durumdayız yüklemeyi yapıcaz ve beklemeye başlıcaz yeniden inşallah hızlı ilerler 😞 çoğu gitti azı kaldı


  • Arkadaşlar konsolosluklar ne zaman açılır bilginiz var mı


  • @crazycells Merhabalar biz NVC asamasina gectik birkac gun once e-mail aldik. Sizin ilk sayfada yazdiginiz entryi okudum orada ilk olarak temsilci secmemiz gerektigi ve DS-261 formunu doldurmamiz gerektigi yaziyor ardindan ucretleri odeyecegimiz yaziyor. Bize gelen mesajda case numberimizi girip sayfamizi actigimizda once para yatirmamiz gerektigi ardindan DS-260 formunu doldurmamiz gerektigi yaziyor. Zaman icinde bu temsilci secme muhabbeti kalkmis olabilir mi? Yanlis bir sey yapmaktan cekiniyorum. Bir de welcome letterda NVC Dosya numarasina (NVC Case Number), Beneficiary ID Numarasi ve Invoice ID numaralari olmasi gerektigini soylemissiniz bize mektup gelmedi sadece e-mail ile Case Number ve Invoice ID numberlarimiz geldi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hjkkll, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar konsolosluklar ne zaman açılır bilginiz var mı

    maalesef net bilmiyoruz, ama j1 vizeleri icin 3 temmuz tarihi zikredilmis, o nedenle su an temennimiz en gec bu tarihte konsoloslugun herkes icin acilmasi yonunde...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum