Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Maybeoneday, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells hangi başlıkta sormam lazım özür dilerim bilmiyordum bu arada yanlış yazdım düzeltme yapayım vizem 2021 şubatına kadar geçerli GrenCard yok elimde sadece vizem var

    pasaport turleri basliginda ya da abd'ye gocmen vize ile giris basliklarinda sorabilirsiniz.

    Dediginiz durumda, pasaportunuzu yenilerken icinde vize oldugunu soyleyin, o sayfaya zarar vermesinler. Yeni pasaport + eski pasaporttaki vize ile giris yapabilirsiniz ABD'ye...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mugeozler, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba dv2020 greencard cikinca istenilen evraklari KCCDVDocuments a attiktan sonra 3-6 hafta icerisinde size donus yapacagiz diye mail atiyolar ama bana hala mail atilmadi.Mail alan var mi acaba?

    dediginiz durumda olan pek cok kisi var, 3-6 haftaya bakmayin siz, geri donmeleri zaman alabiliyor. Isterseniz durumunuzu KCC'ye email atarak sorabilirsiniz.

    Ayrica bilgilerinizi imzaniza tasimaniz sorulari cevaplamayi kolaylastirir:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin


  • @crazycells , kcc evraklarimizi hazırlıyor mudur bugünlerde? dv2020 yoksa gundemde degil midir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Bu arada yine sayın @crazycells bilgilendirir ama diğer ülkelerde oturum yada çalışma izni gibi bir statüde bulunmuyorsunız, mülakat naklinin kabulü çok zor olacaktır

    Genelde anlayislilar ve magdur etmemeye calisirlar; ama yogun bir doneme girecegiz konsolosluklar acilinca, dolayisiyla yogunluktan dolayi kabul etmeyebilirler dediginiz gibi.


  • @mkonca net bir bilgi olmasa da diger ulkelerden kazananlarin yaptigi gorusmelerde dosyalar uzerinde calisiyorlar diye biliyoruz ama kesin bir bilgi yok

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mkonca, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells , kcc evraklarimizi hazırlıyor mudur bugünlerde? dv2020 yoksa gundemde degil midir?

    Gunluk calisma rutinlerini bilmiyorum maalesef; ama ellerinde yeteri kadar mulakat tarihi verilecek dosya varsa, once onlara mulakat tarihi verip sonra digerlerine bakacak olabilirler...

    Duymaktan hoslanmadiginizi biliyorum, ama maalesef su an sabirla beklemekten baska yapacak hicbir sey yok elimizde...


  • teşekkürler cevabınız icin. herhangi bir ülkede devam eden dv mülakatlari var mi peki?


  • eylulden sonra mulakatlarin durdurulduğu tarihten başlayacağı tarih arasındaki geçen süre kadar + gün koyacaklarini umut ediyordum, fakat aşağıda kcc den alinan bir cevapla belliki bu sürecin bedelini sanki covid 19'u dv2020 talihlileri geliştirmişcesine ödetecekler gibi.

    ////

    I contacted my Embassy to ask when they will start again to do interviews and their answer was not very good.
    They answered me this:
    the U.S. Consulates General in Naples, Italy has suspended routine immigrant visa appointments. We will resume routine visa services as soon as possible but are unable to provide a specific date at this time. Diversity Visas (DV) are considered routine immigrant visas. DVs are also suspect to the Presidential Proclamations of March 11 and April 22, 2020. The DV-2020 program ends on September 30, 2020. There will be no extension of this date. Please monitor our website in the future for more information.

    I saw this is the same answer that a Spanish girl have received by Madrid’s embassy.


  • @mkonca Bizim için en güzel haber executive order ın uzatılmaması olur.Bunun dışında bir çıkış yolu yok görünüyor.İnşallah uzatılmaz diye dua etmekten başka yapabileceğimiz hiçbirşey yok sanırım.


  • @mkonca Kamboçyada var, Gürcistan konsolosluğundanda göçmen vize mülakatları dışındaki işlemlerin durdurulduğuna dair açıklama var


  • Dün mülakatı iptal edilen arkadaşımız, Ankara konsolosluğunun soru formundan mülakatların geleceği ile soru sormuş ve gelem cevabı paylaşmıştı

    Bu tür sorular çok olduğu için, sanırım bir sık sorulanlar ve cevapları diye bir taslak hazırlamışlar,bu bilgileri e-maile ekliyorlar, içinde bir çok soruya cevap var ⬇

    Sorunuz için teşekkür ederiz.

    COVID-19 salgını nedeniyle, ABD Ankara Büyükelçiliği 18 Mart 2020 itibariyle rutin konsolosluk hizmetlerini askıya aldı. Tüm randevular iptal edildi. Göçmen Vize başvuru sahipleri ABD Dışişleri Bakanlığı Vize Randevu Servisi web sitesinden https://ais.usvisa-info.com adresinden iptal e-postası aldı. Rutin hizmetlere devam edene kadar randevuların hiçbiri yeniden planlanmayacaktır.

    Şu anda yalnızca acil e-postalara yanıt veriyoruz. Vakanızla ilgili rutin sorularınız varsa, normal hizmetlere devam ettikten sonra lütfen bize e-posta gönderin. Bu gelişmekte olan bir durum olduğundan, normal hizmetlerin ne zaman devam edeceğini bilmiyoruz. Sık sorulan soruların ve ek bilgi kaynaklarının yanıtlarını bulmak için lütfen bu e-postayı tamamen okuyun.

    ACİL DURUM TALEPLERİ: Tıbbi veya insani bir acil durumunuz varsa, hızlı bir talepte bulunmak ve acil durumunuzu açıklamak için resmi ABD Dışişleri Bakanlığı Vize Randevu Servisi web sitesinde hesabınıza giriş yapın.

    VAKA DURUMU ÜZERİNE GENEL SORULAR: Şu anda rutin servis soruları veya vaka işleme ile başa çıkamıyoruz. Vakanızla ilgili sorularınız varsa, belge gönderiyorsanız veya bir ankete yanıt veriyorsanız, Embassy düzenli hizmetler için yeniden açıldıktan sonra soru veya bilgilerinizi yeniden göndermelisiniz. Şu anda rutin hizmetler ile ilgili sorularınız için herhangi bir işlem yapmayacağız. Davanızın durumunu şu adresten kontrol edebilirsiniz: https://ceac.state.gov/ceac. Bu gelişmekte olan bir durum olduğundan, normal hizmetlerin ne zaman devam edeceğini bilmiyoruz. Güncellemeler için https://tr.usembassy.gov/visas adresindeki web sitemize bakın. Vakanızın acil servis kriterlerini karşıladığını düşünüyorsanız, lütfen yukarıdaki nota bakın.

    ORTAK SORULAR VE EK KAYNAKLAR:

    Süresi Dolmuş veya Süresi Sona Eren Vizeler: Seyahat kısıtlamaları veya sağlıkla ilgili endişeler nedeniyle ABD'ye seyahat etmeden önce vizenizin süresi dolmuşsa veya süresinin dolması durumunda, normal işlemlere devam ettiğinizde bizimle tekrar iletişime geçmelisiniz. Vizenizin süresi dolmak üzereyse, mevcut ticari uçuş seçeneklerini ABD'ye götürmeyi düşünebilirsiniz. İşlemlerimizin mevcut durumu hakkındaki güncellemeler için https://tr.usembassy.gov/visas adresindeki web sitemize bakın.

    Tıp Uzmanları: ABD'de çalışmak üzere vize hakkında bilgi almak için yazıyorsanız, lütfen ek bilgileri burada bulabilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/faq-h1b-j1-medical-visas-to-work-in -Birleşik Devletler/.

    Yasal Daimi Sakinler (LPR): Amerika Birleşik Devletleri'ne geri dönmek istiyor ve ABD dışında bir yıldan fazla kalmanız veya yeniden giriş izninizin geçerliliğinin (Form I-327) ötesinde kalmanız gerekiyorsa, ABD'ye dönmek için yeni vize başvurusu yapmak. Koşullar kontrolünüz dışındaysa, ABD'ye dönme iznine başvurabilirsiniz. Lütfen daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/returning-resident-visa/. Başka sorularınız için lütfen USCIS ile iletişime geçin: https://www.uscis.gov/about-us/contact-us. Şu anda, acil servis kriterlerini karşılamadıkça geri dönen vize randevularını planlamıyoruz. Acil hizmetleri nelerin oluşturduğu hakkında daha fazla bilgi için yukarıya bakın.

    Seyahat Kısıtlamaları: Çin, İran, İngiltere, İrlanda veya Schengen Bölgesi'ndeki 26 ülkenin herhangi birinde bulunan veya mevcut olan yabancı uyruklular (uçuş ekibi, bazı ABD vatandaşları ve daimi sakinler dahil çok sınırlı istisnalar hariç) Amerika Birleşik Devletleri'ne gelişlerinin son 14 günü içinde girişine izin verilmeyecektir. En son güncellemeler için şu adrese gidin: https://travel.state.gov/content/travel.html.

    Kabul soruları: Amerika Birleşik Devletleri'ne giriş ABD Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) yetkisi altındadır ve Büyükelçilik giriş limanındaki prosedürler hakkında tavsiyede bulunamaz. Sorularınız varsa, lütfen doğrudan CBP ile iletişime geçin: https://help.cbp.gov/s/?language=en_US.

    İptal edilen veya kaçırılan göçmen vize randevuları: İptal edilen veya kaçırılan randevular için, https://ais.usvisa-info.com adresinden

    yeni bir tarih için isteğinizi gönderebilirsiniz. normal hizmetler için açılır. Lütfen güncellemeler için web sitemizi kontrol etmeye devam edin: https://tr.usembassy.gov/visas.

    Daha fazla bilgi için:

    Seyahat kısıtlamalar: https://travel.state.gov/content/travel/en/traveladvisories/ea/Presidential-Proclamation-Coronavirus.html

    ABD Misyon Türkiye'nin COVID-19 sayfa: https://tr.usembassy.gov/covid-19-information

    Atama güncellemeleri: https://ais.usvisa-info.com/ (Türkiye seçin)

    Acil Göçmen Vize Hizmetleri ile ilgili acil sorular için <span adresinden bize ulaşabilirsiniz.


  • @Muhtaradana o zaman ben şöyle anladım. konsolosluk lar açılsa EO ya rağmen mülakatlar olacak öyle mi?


  • @mkonca inşallah.


  • @mkonca inşallah evet


  • @Muhtaradana İnşallah


  • @Muhtaradana

    "İptal edilen veya kaçırılan göçmen vize randevuları: İptal edilen veya kaçırılan randevular için, https://ais.usvisa-info.com adresinden yeni bir tarih için isteğinizi gönderebilirsiniz. normal hizmetler için açılır. Lütfen güncellemeler için web sitemizi kontrol etmeye devam edin: https://tr.usembassy.gov/visas."

    Demişler... Bu durumda tekrar randevu talebinde mi bulunmalıyız anlamadım ben ..


  • @rodin Evet aise girip randevumu kaçırdım deyip, açıklama kısmını doldurarak yeni bir randevu talep etmelisiniz. Sonra size 2 adet mail gönderiyorlar. Yeni randevu hakkımızın olduğunu belirtiyor ve randevu almak için aise yönlendiriyorlar. Aise girip yeni tarih almak için talepte bulunacağız. Ancak elçilik çalışmadığı için işlemi gerçekleştiremiyoruz. Muhtemelen maille kendileri bize yeni tarihi bildireceklerdir ancak bu işlemi yapmamız gerekiyor.


  • ⚠⚠⚠⚠⚠️ÖNEMLİ ⚠⚠⚠⚠⚠

    Elinde vizesi olup Amerika'ya ilk girişini yapamamış vize sahipleri için Thy konsolosluk aracılığıyla direk tahliye uçuşları düzenleyecek

    İstanbul (IST) - New York (JFK) - 14 Mayıs Perşembe 14:40
    İstanbul (IST) - Chicago (ORD) - 15 Mayıs Cuma, 16:05
    İstanbul (IST) - Houston (IAH) 16 Mayıs Cumartesi saat 14:05
    16 Mayıs Cumartesi saat 18: 30'da hareket eden İstanbul (IST) - Miami (MIA)

    Uçuşlara katılmak isteyen vize sahipleri aşağıdaki formu ivedi doldursun lütfen⬇

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana bu elinde vizesi olanları kapsıyor mu?


  • @arnblt evet, forumda buna yönelik bir seçenek var, muhtemelen konsolosluğun gönderdiği kodla biletin satışı yapılacak
    20200506_174205.jpg


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum