Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @fatihtfkc Teşekkür ederim hayırlı olsun herkes için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @alpecino, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @sgt-sergey Canada, Australia gibi bir sisteme geçilecek sanırım artık bunun hazırlıklarının yapıldığını düşünüyorum. Bu durumda sistem nasıl olur kaç puan baraj olur açıklandığında belli olacak.

    Dil seviyesi + Eşin dil seviyesi
    Mezuniyet - > Us mezuniyet + puan
    Sponsor
    Meslek deneyime göre + puan
    Us'de göçe ihtiyaç duyulan yerlere az puan Us tamamına göç fazla puan gibi bir sürü şey olacaktır.

    Bu degisiklik icin gocmenlik yasalarinin degismesi gerekiyor, bu uzun bir sure boyunca senatoda ve temsilciler meclisinde tartisilip, konusulup iki partinin ortaklasa verecegi bir karar. Emin olun su an kongrenin bu tur konularda tartisabilecegi bir zaman yok; gunlerdir yapilacak diger yardim paketleri konusulup tartisiliyor...


  • Naçizane fikrim Amerika için puanla göçmenlik sisteminin en azından uzun zaman için gelmeyeceği yönünde. Amerika'nın "yaptık, oldu" mantığında bir ülke olmadığını, böyle büyük çapta bir karar alma sürecinin ne kadar uzun süreceğini ve karşıt görüşlerin dahi anlaşması gerektiğini dahi bir kenara bırakırsak, her şeyden önce Amerika zaten bu mantıkta bir ülke değil. Bu ses hangi mevkiden gelirse gelsin.
    Yani Kanada gibi ülkelerin göçmenlere bakış açısı ve göçmen almaktaki amacı bellidir. Amerika gerek etnik olarak gerek kuruluş olarak örneği olmayan bir ülke. Her şeyden önce göçmenler tarafından temelleri atılmış bir ülke. Green Card sahibi olmak için hali hazırda birçok seçenek (birçoğu ekonomik olarak high-wealth kesime hitap eden) varken, Diversity Visa'yı da puan sistemi ile daha elit kesime ve yalnızca belirli mesleklere yöneltmek gibi bir düşünceleri olacağını hiç sanmıyorum. Bu hem büyük yüzdesine göçmenlerin etki ettiği serbest piyasa ekonomisine darbe vurur, hem de adı üstünde olan "çeşitlilik" ilkesine zarar verir.
    Çok uzun olmasın diye yazamadığım daha birçok sebepten ötürü Dv'nin amacını ben çok daha farklı görüyorum. Zaten bu "DV kalkıyormuş" olayı da senelerdir süren bir muhabbet, çok da ciddiye alamıyorum.
    Tabii bunlar benim düşüncelerim, aksi çıkabilir, yanılıyor olabilirim.

  • ⭐⭐⭐

    Pasaport kurali ile bu sene ilk sene olacak. Merak ediyorum basvuru sayisinda herhangi bir etkisi oldu mu.


  • Merhaba, iyi günler kolay gelsin arkadaşlar, ben bir soru sormak istiyorum

    Şimdi ben Amerika hayallerini bu sene edindim, ama bilin bakalım GreenCard'a başvuramıyorum neden? Lise mezunu değilim. GreenCard ın Lise mezunu istediğini öğrenir öğrenmez hemen gittim Açık Lise ye yazıldım şuan Açık Lise Öğrencisi olarak gözüküyorum (Kanunen) şimdi arkadaşlar benim sorum şöyle, GreenCard'a başvururken okul durumunu seçerken orada: Lise öğrencisi bölümünü seçsem ve eğer Mayıs'ta çıkarsa GreenCard benim elimde Lise öğrencisi olduğuma dağir belge var (Mezun değil öğrenci) Lise öğrencisi olarak GreenCard'ı alabilirmiyim? Konsoloslukta sorun çıkar mı? Bilen arkadaşlardan biri cevap verirse gerçekten çok sevinirim teşekkür ederim.


  • @İsmail-Babalık Lisenin son senesinde başvurunu yaparsan oda çıkarsa sende o ara mezun olursan oluyor yoksa olmuyor.

  • ⭐⭐⭐

    @İsmail-Babalık, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Merhaba, iyi günler kolay gelsin arkadaşlar, ben bir soru sormak istiyorum

    Şimdi ben Amerika hayallerini bu sene edindim, ama bilin bakalım GreenCard'a başvuramıyorum neden? Lise mezunu değilim. GreenCard ın Lise mezunu istediğini öğrenir öğrenmez hemen gittim Açık Lise ye yazıldım şuan Açık Lise Öğrencisi olarak gözüküyorum (Kanunen) şimdi arkadaşlar benim sorum şöyle, GreenCard'a başvururken okul durumunu seçerken orada: Lise öğrencisi bölümünü seçsem ve eğer Mayıs'ta çıkarsa GreenCard benim elimde Lise öğrencisi olduğuma dağir belge var (Mezun değil öğrenci) Lise öğrencisi olarak GreenCard'ı alabilirmiyim? Konsoloslukta sorun çıkar mı? Bilen arkadaşlardan biri cevap verirse gerçekten çok sevinirim teşekkür ederim.

    2021 çeşitlilik göçmen vize kurası yönergesi sayfa 10 da 5-6 ve 7.maddelerin okumanızı tavsiye ederim ⬇


  • Bu ileti silindi!

  • Günaydın.


  • Günaydın forum ahalisi herkese hayırlı haftalar, bol bereketli kazançlar dilerim.

    Şunun şurasında son 33 gün kalmış fazlada şaapmamak lazım. Oldu oldu olmasada çay demleriz hesabı. 🙂


  • @istanbull34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @TughanTug yaptık oldu ülke değil demişsiniz ama 5 mayıs geleneğini 6 Haziran yaptılar dijital ortamda sonuçta

    Bence şu salgın ortamında 1 ay erteleme normal bir karar.
    O mantıkta bir ülke değil derken büyük çaplı kararları tek taraflı, bir kişi istedi diye almalarının mümkün olmadığını kast etmiştim. Biz salgın sürecinde Af Yasası çıkarttık, onlar bir ay çekiliş ertelemiş çok mu 🙂


  • @FreeWoRLD, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Pasaport kurali ile bu sene ilk sene olacak. Merak ediyorum basvuru sayisinda herhangi bir etkisi oldu mu.

    Aslında oldu ancak pasaportun başvuru sayısını azaltıcı etkisi, her sene eklenen yeni başvuru sayısı ile oran olarak nasıl bir seviyede olur sayılar açıklanmadan kimse bilemiyor. Hiçbir şey olmasa her yıl düzenli olarak artan bir başvuru sayısı var.
    Benim şahsi fikrim yine de başvuru sayısının bu sene, her sene olduğu gibi artmak yerine geçen seneki sayıda kalacağı, hatta azalacağı yönünde.

  • ⭐⭐

    Benim bir sorum olacak, velev ki GC çıktı ama ABD de kimseyi tanımıyorum. Gitsem ne yapmalıyım. Bu sitede bu gibi örneklerin bulunduğu bir sayfa var mı?


  • @gariban Yeter ki GC çıksın ,sen o zaman sorunu sor,bir kaç iyi tavsiye ve fikir verebilirim.Şimdi
    GC çıkmamış , güzel bir söz var yerine göre tabi doğmamış çocuğa don biçmek olmaz bekle çocuk doğduktan sonra iş kolay...


  • @recebus bence isabet olur ancak ben her ne kadar 12. denememde kazanamamış olsamda skill migrationa uymayacak arkadaşların umutlarının yok edilmesini çok içten bulmuyorum ruhu güzel her insan 2. bir hayatı kaliteli bir yaşamı hak eder.Ayrıca skill migrationın Amerika'da beyaz yakalar arasında rekabeti çok artıracağını düşünüyorum gerçi bu göç şekline az kota koyarlar ancak her gidenin kalifiye olması hem Amerikanın hemde giden göşmenlerin işine gelmeyeceğini düşünüyorum Amerikadaki akrabalarımdan aldığım bilgilere göre beyaz Amerikalılar kalifiye olmayan göçmenlerin yaptığı işleri pek yapmıyolarmış homeless olmak daha büyük bir tercihmiş herkesin hakkında hayırlısı ben her yıl alışkanlık sebebiyle başvuruyor yılın bu zamanları gelip ufak hayaller kurup has not been selected yazısını görüp Türkiye'deki işlerime odaklanmaya devam ediyorum.%1.5 lik ihtimal zaaten hiç gerçekçi değil şimdiye kadar çekilişten bir sakız bile kazanamamış bir insan olarak söylüyorum bunu tabi umutsuz yaşanmıyor ancak sizlerinde bu çekilişe çok bel bağlamamanızı dilerim yıkım o kadar az oluyor.Eğer bana çıkarsa hayattaki bütün şanssızlığımı tek seferde kıracakmışım gibi düşünüyorum.Herkesin hakkında hayırlısı olsunn.


  • @alpecino, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @recebus bence isabet olur ancak ben her ne kadar 12. denememde kazanamamış olsamda skill migrationa uymayacak arkadaşların umutlarının yok edilmesini çok içten bulmuyorum ruhu güzel her insan 2. bir hayatı kaliteli bir yaşamı hak eder.Ayrıca skill migrationın Amerika'da beyaz yakalar arasında rekabeti çok artıracağını düşünüyorum gerçi bu göç şekline az kota koyarlar ancak her gidenin kalifiye olması hem Amerikanın hemde giden göşmenlerin işine gelmeyeceğini düşünüyorum Amerikadaki akrabalarımdan aldığım bilgilere göre beyaz Amerikalılar kalifiye olmayan göçmenlerin yaptığı işleri pek yapmıyolarmış homeless olmak daha büyük bir tercihmiş herkesin hakkında hayırlısı ben her yıl alışkanlık sebebiyle başvuruyor yılın bu zamanları gelip ufak hayaller kurup has not been selected yazısını görüp Türkiye'deki işlerime odaklanmaya devam ediyorum.%1.5 lik ihtimal zaaten hiç gerçekçi değil şimdiye kadar çekilişten bir sakız bile kazanamamış bir insan olarak söylüyorum bunu tabi umutsuz yaşanmıyor ancak sizlerinde bu çekilişe çok bel bağlamamanızı dilerim yıkım o kadar az oluyor.Eğer bana çıkarsa hayattaki bütün şanssızlığımı tek seferde kıracakmışım gibi düşünüyorum.Herkesin hakkında hayırlısı olsunn.

    Oha 12 inci denemen mi kaç yaşında katıldın ki ilk? ve şimdi kaç oldun

  • ⭐⭐

    @Ldoroglu, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @gariban Yeter ki GC çıksın ,sen o zaman sorunu sor,bir kaç iyi tavsiye ve fikir verebilirim.Şimdi
    GC çıkmamış , güzel bir söz var yerine göre tabi doğmamış çocuğa don biçmek olmaz bekle çocuk doğduktan sonra iş kolay...

    Çıkarsa hatırlatırım


  • @Ldoroglu bence yavas yavas ingilizceye basla kimseye oralarda muhtac olma.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @drrocky, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @ibrahimasar tm karşim uyandırdın tşk. aslında hemen gittiğim falan yok araştırma sadece

    Ne demek Karşim. 🙂 Araştır tabi.. Zaten sınırlar kapalı. Açılınca da daha güvenilir, bilindik ve referansları sorgulanabilen bir acente ile çalışırsın.


  • Bu videoda 50 eyalet ve başkentinin nasıl telaffuz edileceği anlatılıyor. Bu hanımefendiyi bilmeyenler kanalına bir göz atabilir. Film veya dizilerde geçen konuşmaların analizini yaptığı güzel videolar mevcut.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum