[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
Arkadaşlar merhaba;
Forumdaki talihlilerin imzalarında yer alan vize mülakat tarihlerini incelediğimde "Case Number"'ı daha yüksek olan ancak vize mülakatı daha erken olan talihliler bulunduğunu görüyorum. Örneğin CaseNumber'ı 16XXX olan bir aday Nisan ayının 6-7'si gibi mülakat tarihi almışken 19XXX olan bir aday 1-2 Nisan gibi mülakat tarihi almış gözüküyor. Bu durum mülakat davetlerinde "Case Number" değil de evrak ibrazını daha erken yapanların öncelikli olmasından mı kaynaklıdır?
Bir diğer konu da 16XXX-20XXX gibi geniş bir bantın aynı ay içerisinde mülakata çağırılabiliyor olması çok iyi. Mülakata davet edilen adayların iptal olsa dahi haklarının baki olduğu bilgisi de kesin teyitli ise önümüzde tek sorun 2. bir uzama karar alınması olacak... Umarım yarın görüşülmeye başlanacak dava sonucunda hepimiz için dondurmayı durdurma kararı alınır ve bunu bile dert etmeyecek oluruz.
-
@cemdur inşallah.
-
Merhaba,
Normalde benim de mülakatım dündü.
AIS üzerinden randevumu kaçırdığımı belirttim.
2 tane mail geldi.İlk mailde "Ankara' da bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Bölümü yetkilisi, aşağıdaki başvuru sahipleri için ek takip işlemlerinin gerekli olduğunu belirtti" şeklinde bir açıklama vardı.
İkinci mailde ise "İlave bir Vize başvuru ücreti olmaksızın ileriki bir tarihte yeni bir randevu zamanı alma hakkınız var. Lütfen https://ais.usvisa-info.com/tr-TR/iv/account adresinde hesabınıza oturum açın ve yeni bir konsolosluk randevusu zamanı almak için talimatları izleyin." Şeklinde bir açıklama var.
AIS üzerinden "randevu zamanı al" kısmından ilerlediğinde "Seçtiğiniz lokasyon da mevcut randevu yok. Lütfen daha sonra tekrar deneyin" diyor ve ilerlemiyor.
İşlemleri bu şekilde doğru mu yaptım?
Yeni tarih gönderilmesini mi bekleyeceğiz? -
Bu ileti silindi! -
@ozlemc, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@hadiharmandar bize gelen maillerden biri bu.
Digerinde bu maillere ek olarak bu yaziyor:İlave bir Vize başvuru ücreti olmaksızın ileriki bir tarihte yeni bir randevu zamanı alma hakkınız var. Lütfen https://ais.usvisa-info.com/tr-TR/iv/account adresinde hesabınıza oturum açın ve yeni bir konsolosluk randevusu zamanı almak için talimatları izleyin.
Bu, daha cok gocmen olmayan vize mulakatlari hakkinda bir bilgi gibi duruyor...
-
@cemdur, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Arkadaşlar merhaba;
Forumdaki talihlilerin imzalarında yer alan vize mülakat tarihlerini incelediğimde "Case Number"'ı daha yüksek olan ancak vize mülakatı daha erken olan talihliler bulunduğunu görüyorum. Örneğin CaseNumber'ı 16XXX olan bir aday Nisan ayının 6-7'si gibi mülakat tarihi almışken 19XXX olan bir aday 1-2 Nisan gibi mülakat tarihi almış gözüküyor. Bu durum mülakat davetlerinde "Case Number" değil de evrak ibrazını daha erken yapanların öncelikli olmasından mı kaynaklıdır?
Bir diğer konu da 16XXX-20XXX gibi geniş bir bantın aynı ay içerisinde mülakata çağırılabiliyor olması çok iyi. Mülakata davet edilen adayların iptal olsa dahi haklarının baki olduğu bilgisi de kesin teyitli ise önümüzde tek sorun 2. bir uzama karar alınması olacak... Umarım yarın görüşülmeye başlanacak dava sonucunda hepimiz için dondurmayı durdurma kararı alınır ve bunu bile dert etmeyecek oluruz.
Ayni ay icerisinde siralamanin tam olarak nasil yapildigini net bilmiyoruz.
-
@dirilo Sayın @Muhtaradana , @crazycells bu konudaki yorumunuz nedir? Teşekkürler
-
@dirilo evet doğru yapmışsınız, bu aşamadan sonra konsolosluğun size yeni bir mülakat tarihi vermesini bekleyeceksiniz
-
@Muhtaradana tamamdır.Cevabınız için teşekkür ederim
-
@dirilo, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@dirilo Sayın @Muhtaradana , @crazycells bu konudaki yorumunuz nedir? Teşekkürler
Su an icin sizin yapabileceginiz baska bir sey yok gibi duruyor. Konsoloslugun acilmasini beklemeliyiz.
-
@crazycells Tamamdır, teşekkür ederim.
-
Ben size soru sormak istiyorum evim var satarak mülakatta göstermek istiyordum süreçten dolayı satış bata zor şimdi asıl soru şu mülakata girerken akrabadan borç alıp göstermek istiyorum. Mülakattan sonra yatırılan parayı geri alabilirmiyim.
-
@nfs741 evinizi satmayın kasinlikle.Konsolosluk bunu özellikle istemiyor.Tapunuzu gösterin ve değerini belirten bir belge( emlakçılardan veya sahibinden emsal evleri gösterecek çıktı) alın. Arkadaşınızdan para alıp gösterebilirsiniz. Ama bunu bir günde koyacağınız için size sebebini soracaklardır. O yüzden paranızı peyder pey şimdiden hesabınıza yatırmaya başlayın. Mülakatı geçerseniz paranızı çekip geri verebilirsiniz.
-
Tesekkurler
-
Arkadaşlar kolay gelsin. Uzun bir süredir foruma girmiyorum. KCC'ye maili göndermiştim 1 ocakta. Fakat otomatik mesaj dışında bir dönüş olmadı. Askıya mı alındı acaba mülakatlar? Case 40XXX.
-
@Dark, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Arkadaşlar kolay gelsin. Uzun bir süredir foruma girmiyorum. KCC'ye maili göndermiştim 1 ocakta. Fakat otomatik mesaj dışında bir dönüş olmadı. Askıya mı alındı acaba mülakatlar? Case 40XXX.
evet, su an konsolosluk kapali oldugundan mulakatlarda ilerleme olmuyor... Konsoloslugun acilmasini bekliyoruz.
-
Merhabalar,
USCIS olsada bile en azından insanlara iyi gelir diye bu linki paylaşmak istedim.
https://www.youtube.com/watch?v=DYGrC2U2xLs -
Arkadaşlar merhaba,
2020 talihlisiyiz. Ben TC vatandaşıyım ama eşim yabancı Ukraynalı ve Greencard ona çıktı. İkimizde üniversite mezunuyuz. Eşim T.C. vatandaşı değil Türkiye'de 99 ile başlayan oturum kimliği var. Başvurumuzu Türkiye'den yaptık ve yıllardır da İstanbul'da yaşıyoruz. Numaramız 27000'lerde ve hayırlısıyla sıramız da aktifleşti.Şimdi siz değerli arkadaşlarımıza birkaç sorum olacak cevap verip katkı sağlayan herkese de şimdiden çok teşekkür ediyorum.
SORU 1: Ankara'da konsolosluktan randevuyu nasıl alacağız? Onlar mı bize gün ve saat veriyorlar? Bundan tam olarak nasıl haberdar olacağız? Eğer randevuyu biz alıyorsak bunu nereden yapabiliriz?
SORU 2: Eşim yabancı Ukrayna vatandaşı ve Greencard ona çıktı ve kendisi sadece Rusça biliyor. Ankara'da eğer sorular sorarlarsa onun orada tercümanlığını ben yapabilir miyim? Buna müsaade ediyorlar mı? Eğer benim orada tercümanlık yapmama izin verilmezse o zaman Rusça İngilizce ya da Rusça Türkçe bilen bir tercüman gerekince konsolosluk bu imkânı bize anında sağlayabilecek mi? Rusça İngilizce ya da Rusça Türkçe bilen tercüman isteğimiz konusunda konsolosluğu önceden haberdar mı etmeliyiz? Tercüman istediğimizi onlara önceden nasıl söyleceğiz? Ha bir de bu tercüman yeminli mi olmalı? Ek ücreti var mıdır? Bu konuda nasıl bir yol izleniyor?
SORU 3: Sağlık muayenesi randevusunu önceki yıllarda http://www.doctorun.com/tr alanlar olmuş. 2020 yılında eğer değişmediyse yine aynı yerden mi alacağız?
SORU 4: İstabuldan Ankara'ya çocuklarla birlikte ailecek geleceğiz. Konsolosluk görüşmesinden 4 gün önce gelsek tüm işlerimizi yetiştirebilir miyiz?
1.Gün ilk işimiz gidip sağlık raporumuz için kontrollere girmek. Sonuçlar kaç günde çıkıyor?
Sağlık raporunun sonuçlarının mülakattan önce çıkması garanti midir? Yoksa kafalarına göre mi sonuçları veriyorlar? Sağlık muayenesi raporu sonuçları 1 gün sonra kesin mi çıkıyor?
Eğer sonuçlar ertesi gün çıkıyorsa o zaman
2.Gün sonuçları alacağız.
3.Gün birşey yapmadan bekleyeceğiz.
4.Gün gidip konsolosluğa mülakata gideceğiz ve akşam İstanbul'a döneceğiz.
Ankara'da sağlık muayenesi raporu ve mülakat için 4 gün kalmamız yeterli midir? Sizler nasıl bir yol izlediniz?SORU 5: Mülakatta bütün belgelerin İngilizce tercümesinin olma şartı var mıdır?
Ben sadece Rusça olan belgeleri hem Türkçe hem de İngilizce'ye tercüme ettirdim.
e-devletten aldığımız Türkçe dökümanları tercüme ettirmedik. Bundan bir sorun yaşar mıyız?SORU 6: Eşim üniversite mezunudur. Şu anda çocuklara o bakıyor, ev hanımı (Greencard ona çıktı) ve hali hazırda bir geliri bulunmuyor, banka hesabı da yok. Aileme ben bakıyorum. Benim banka hesabımı mali geçim kanıt olarak sunacağız. Bu konuda bir bize bir sıkıntı çıkartırlar mı?
SORU 7: Mülakatta eksik bir belgemiz olursa onu tamamlama süresi kaç gündür? Biz belgemizi tamamlayıp gelene kadar hakkımız yanar mı? Bizim yerimize bir başkasını alırlar mı?
Yanıtını bildiğiniz sorulara CEVAP 1, CEVAP 2 gibi yazıp cevap verirseniz çok hoş olur. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. :) Cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.
-
@vubafommic-1036 bu kadar sorudan önce tek bir soruyu cevaplaman gerekiyor. Eşin tahsili lise yada üniversite mezunu mu eğer hayır dersen tüm yazdıklarını silebilirsin çünkü yeterli kriterleri karşılamadığı için ret alırsınız.
-
@ayvalik10 ikimizde üniversite mezunuyuz. Sorularımdan cevabını bildiğiniz şeyler varsa lütfen katkı sağlayabilir misiniz? Teşekkürler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum