Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Selamlar,

    Uygun yer mi bilemedim ama benim gibi kimler var toplanalım bilgi alışverişinde bulunalım istedim. Ne yaptınız? Mayıs sonuna kadar girmem gerekirdi ülkeye ama gidemeyeceğim ve vizemin süresi dolmuş olacak. Sizler ne yaptınız? Aynı durumda olan var mı?


  • Dostum kusura bakma ama yemişim işini güçünü. herşey ok parasort teslim edilmiş 10/12/2019 tarihinde ve sen hala giriş yapmamışsın şaka falan mı bu ? neye güvenerek bu kadar süre beklediniz anlamıyorum.
    NOT: sadece sitem etmek istedim. bana çıksa pasaporf teslim aldığımın ertesi günü hava yollarına koşardım 🙂


  • İnşallah @Sympathique sen öyle yaparsın artık.


  • Henüz ben de giriş yapamadım. Şehirlerarası seyahat açıldığında ve uçuşlar başladığında direk gitmeyi düşünüyorum. 22 temmuz vizemin dolduğu gün.


  • @Sympathique, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    Dostum kusura bakma ama yemişim işini güçünü. herşey ok parasort teslim edilmiş 10/12/2019 tarihinde ve sen hala giriş yapmamışsın şaka falan mı bu ? neye güvenerek bu kadar süre beklediniz anlamıyorum.
    NOT: sadece sitem etmek istedim. bana çıksa pasaporf teslim aldığımın ertesi günü hava yollarına koşardım 🙂

    Dediğin o kadar kolay olmuyor. Evli ve cocugu olan ya da kendine gore önemli sebepleri olanlar icin hemen gitmek kolay degil. 1-2 ay icinde gitmek en mantıklı karar olsa da herkese gore degisebilir bi durum. Bekarlar daha kısa surede gidebilir fakat vize onaylanmadan hemen ertesi güne bilet almak riskli bi durum olurdu.


  • ABD ye giriş yapabilen arkadaşlar veya @crazycells için sorum olacak. Burada GC yi aldıktan sonra konsolosluğa bilgi vermemiz gerekiyor mu? Bilgisi olan?


  • ben yanlış başlık altında yazmışım, pardon!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @somebody, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    ABD ye giriş yapabilen arkadaşlar veya @crazycells için sorum olacak. Burada GC yi aldıktan sonra konsolosluğa bilgi vermemiz gerekiyor mu? Bilgisi olan?

    gerekmiyor. Su konuyu inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilacaklar


  • @erkcet merhaba. bi de mayıs sonunda süresi biten bir aileyiz. nisanda giriş yapacaktık, gerisi malum. sizin bir girişiminiz oldu mu acaba bu konuda?


  • Merhaba, Aynı problemi yaşıyorum Sponsor bulmam gerektiğinden dolayı vizem 4 ay 12 gün sonrasında basıldı; Vize geldiğinde işten ayrılma sürecine girdiğim için en erken 1 aylık bekleme sürem vardı. her şey çok güzeldi. İşi bıraktım , 15 Nisan'a Biletimi aldım. ve 1 Mayıs'ta son bulacak vizem için gerekli ayarlamaları hazırladım. 11 Mart' sabahı Abd' olan Avrupa uçuşların durdurulma haberiyle uyandım. ve gidebilme ihtimalime dayalı olarak 17 Mart'ta işi bıraktım. Sokağa çıkma yasakları ve durumun daha kötüye gitmesinden dolayı gidemedim. Şu an vizem dolmuş durumda ! Ne yapacağımıda bilmiyorum.
    Sadece bildiğim şu bilgiyi paylaşabilirim . 4 haziranda konsoloslukların göçmenlik bürosu açılacak. O tarihe kadar bir şekilde mail atın ki sizi daha sonrasında vizeniz geçse bile ek süre verebilmeleri için bir talebiniz olsun. İyi Akşamlar.

    Not: Şu an şehirler arası yol kat edemezken Amerikada turist yada öğrenci vizesi ile taşıyan kişiler ülkelerine dönemezken aktif vaka sayısı 1.154.340 ölüm sayısı 67.447 olduğu bir ülkeye Dil bilmeden, sadece elinizdeki bir miktar para ile gitmek eğer iyi bir hayat yaşamıyorsanız yapılabilecek bir şey... Lütfen yargılamayın. ..


  • Ben de malesef giris gerceklestiremedim. Konsolosluga bundan 20 gun once mail attim. Ancak hala haber yok.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Bu ileti silindi!

  • Merhaba, konu basliginin ayrilmasi guzel olmus, biz de benzer sekildeyiz haziran ayinda suremiz doluyor ve ilk girisimizi yapamadik, yapabilecek miyiz o da muamma. Su an asil soru sure gecerse ucuslar olmazsa veya ABD'de karantina sureci mevcut olursa ne yapmamiz gerektigi.

    Formda bazi yazilarda tekrar saglik muanesine girerek ilk giris tarihimizi 6 ay daha uzatabilecegimizi okumustum ancak avukat Ayhan Ogmen yayinladigi canli yayinlarda bu surenin uzamasinin konsolosluk memurunun insiyatifinde olacagini ve eger lotteryden gc talihlisiysek politik yaklasimdan dolayi buyuk ihtimalle vize uzatmaya gitmeyeceklerini soyledi, bu konuda daha once tecrube edinen biri paylasirsa icimize su serpilebilir.

    Ayrica gittigimizde Amerika'da karantinaya alinacak miyiz bunun guncel bilgisini nereden takip edebiliriz?

    Bu durumlarda ilk giris yapip 2 hafta kalip seneye gocmek bizim icin daha uygun olacagindan Turkiye'ye dondugumuzde de karantinaya alinacagiz sanirim..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @selink Konsolosluk bugune kadar anlayisli olup vizeleri yeniledi, ama bundan sonra ne yapacaklarina kendileri karar verecekler. Ben yine anlayisli olacaklarini dusunuyorum...

    ABD'de karantinaya alinmiyorsunuz, kendinizi gonullu 14 gunluk karantinaya aliyorsunuz.


  • @crazycells Cok tesekkur ederim 🙂


  • Bizde aynı durumdayız 27 Mayıs'da vizemizin süresi dolacak 28 Nisanda gidişimizi planlamıştık uçak biletlerini aldık otelli hallettik ancak koronadan dolayı bizde gidemedik. Konsolosluğa mail ile ulaşmaya çalıştım anca bir dönüş olmadı bugün aradım anca vize işlemlerinin kapalı bana yardımcı olamayacaklarını söyledi. Bizde be yapacağımızı bilmez durumdayız.


  • Bu salgin tum dunyayi etkileyen bir durum oldugundan dolayi, konsolosluklar vizesini almis ama henuz giris yapamamis olanlar ile ilgili mutlaka bir calisma ve kolaylik saglayacaklardir diye dusunmekteyim.

    ABD'de devlet kurumlari diger ulkelerdeki gibi degillerdir. Kurallari uygularlar ama cok kati degillerdir. Herseyde bir istisna ve muaf durumu vardir. Cunku genel anlayis, halka/vatandaslara hizmettir. Halk devlete degil ama devlet halka hizmet etme durumundadir. Her ne kadar ABD dunyadaki en kapitalist ulke olsa da, aslinda bircok ulkeden daha fazla sosyalist ve halka yonelik hizmetleri de vardir. Eyalet yardimlari, medicaid/medicare ve ozellikle egitim alanindaki grantlar gibi uygulamalar...


  • Şuan Eu'dan aktarmalı giriş yapılabiliyor mu emin değilim ama, 8 mayısta thy nin amsterdama uçuşu görünüyor, oradan da klm ile abd uçuşları var, tarihi dolan arkadaşların bi göz atmasında fayda var


  • @Erkangeziyor Biz de evlendik, evimizi, işimizi, düzenimizi kurduk derken Greencard çıktı. Şubat'ta vizemizi aldık ama burada kurduğumuz tüm düzeni bir anda bırakamayacağımız için Haziran'a biletimizi aldık fakat şu an öyle bir araftayız ki ne buradaki düzeni tam bırakabiliyoruz ne de ABD'de kuracağımız düzeni tam netleştiremiyoruz. Umarım senin sürecin bundan daha kolay olur:)


  • @Gökhan-Kazanç Aslinda su linkten ucuslarin olacagi bilgisi verilmis dediginiz gibi 8 Mayis'ta mevcut --> https://tr.usembassy.gov/covid-19-information-2/

    Health Alert'de 2. seviyeye indirilmis buradan takip edebiliriz https://tr.usembassy.gov/u-s-citizen-services/security-and-travel-information/

    bir an once durumlarin cok daha iyiye gitmesi dilegimle


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum