Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz
-
Ben de malesef giris gerceklestiremedim. Konsolosluga bundan 20 gun once mail attim. Ancak hala haber yok.
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba, konu basliginin ayrilmasi guzel olmus, biz de benzer sekildeyiz haziran ayinda suremiz doluyor ve ilk girisimizi yapamadik, yapabilecek miyiz o da muamma. Su an asil soru sure gecerse ucuslar olmazsa veya ABD'de karantina sureci mevcut olursa ne yapmamiz gerektigi.
Formda bazi yazilarda tekrar saglik muanesine girerek ilk giris tarihimizi 6 ay daha uzatabilecegimizi okumustum ancak avukat Ayhan Ogmen yayinladigi canli yayinlarda bu surenin uzamasinin konsolosluk memurunun insiyatifinde olacagini ve eger lotteryden gc talihlisiysek politik yaklasimdan dolayi buyuk ihtimalle vize uzatmaya gitmeyeceklerini soyledi, bu konuda daha once tecrube edinen biri paylasirsa icimize su serpilebilir.
Ayrica gittigimizde Amerika'da karantinaya alinacak miyiz bunun guncel bilgisini nereden takip edebiliriz?
Bu durumlarda ilk giris yapip 2 hafta kalip seneye gocmek bizim icin daha uygun olacagindan Turkiye'ye dondugumuzde de karantinaya alinacagiz sanirim..
-
@selink Konsolosluk bugune kadar anlayisli olup vizeleri yeniledi, ama bundan sonra ne yapacaklarina kendileri karar verecekler. Ben yine anlayisli olacaklarini dusunuyorum...
ABD'de karantinaya alinmiyorsunuz, kendinizi gonullu 14 gunluk karantinaya aliyorsunuz.
-
@crazycells Cok tesekkur ederim :)
-
Bizde aynı durumdayız 27 Mayıs'da vizemizin süresi dolacak 28 Nisanda gidişimizi planlamıştık uçak biletlerini aldık otelli hallettik ancak koronadan dolayı bizde gidemedik. Konsolosluğa mail ile ulaşmaya çalıştım anca bir dönüş olmadı bugün aradım anca vize işlemlerinin kapalı bana yardımcı olamayacaklarını söyledi. Bizde be yapacağımızı bilmez durumdayız.
-
Bu salgin tum dunyayi etkileyen bir durum oldugundan dolayi, konsolosluklar vizesini almis ama henuz giris yapamamis olanlar ile ilgili mutlaka bir calisma ve kolaylik saglayacaklardir diye dusunmekteyim.
ABD'de devlet kurumlari diger ulkelerdeki gibi degillerdir. Kurallari uygularlar ama cok kati degillerdir. Herseyde bir istisna ve muaf durumu vardir. Cunku genel anlayis, halka/vatandaslara hizmettir. Halk devlete degil ama devlet halka hizmet etme durumundadir. Her ne kadar ABD dunyadaki en kapitalist ulke olsa da, aslinda bircok ulkeden daha fazla sosyalist ve halka yonelik hizmetleri de vardir. Eyalet yardimlari, medicaid/medicare ve ozellikle egitim alanindaki grantlar gibi uygulamalar...
-
Şuan Eu'dan aktarmalı giriş yapılabiliyor mu emin değilim ama, 8 mayısta thy nin amsterdama uçuşu görünüyor, oradan da klm ile abd uçuşları var, tarihi dolan arkadaşların bi göz atmasında fayda var
-
@Erkangeziyor Biz de evlendik, evimizi, işimizi, düzenimizi kurduk derken Greencard çıktı. Şubat'ta vizemizi aldık ama burada kurduğumuz tüm düzeni bir anda bırakamayacağımız için Haziran'a biletimizi aldık fakat şu an öyle bir araftayız ki ne buradaki düzeni tam bırakabiliyoruz ne de ABD'de kuracağımız düzeni tam netleştiremiyoruz. Umarım senin sürecin bundan daha kolay olur:)
-
@Gökhan-Kazanç Aslinda su linkten ucuslarin olacagi bilgisi verilmis dediginiz gibi 8 Mayis'ta mevcut --> https://tr.usembassy.gov/covid-19-information-2/
Health Alert'de 2. seviyeye indirilmis buradan takip edebiliriz https://tr.usembassy.gov/u-s-citizen-services/security-and-travel-information/
bir an once durumlarin cok daha iyiye gitmesi dilegimle
-
@selink Oradan bakmıştım ben de. Ama işin kötü yanı Amsterdam'dan ABD uçuşında giriş yasaklarına takılıp takılmayacağımız. CBP ye mail attım ama dönmediler. Bir de amsterdam abd uçuşu çok astronomik bir rakam :)
-
mrblar bizde girişimizi yapamayanlardanız vizemiz 27 ocakta onaylandı sağlık raporumuz 16 temmuzda doluyor vizede o tarihe kadar geçerli. neolur biter bilimiyorum fakat herşeyin hayırlısı.. amerika okadarda rüyalar ülkesi değilmiş onu gördüken azından, bu virüslü zamanlarda amerikada işsiz güçsüz hasta olacağımız ihtimaline karşı evimizde olduğumuz için şanslıyız diye düşünüyorum..şu anki mevcu durumda gitmek konusunda endişeliyim.. bekleyip görmek lazım ...
-
Amerika'ya uçuşlar Temmuz ayında 2 lokasyonda başlayacak. Los Angeles ve NY. Tarihler henüz net değil ama Temmuz da başlıyor. Haziranda Toronto uçuşu var en yakın ABD'ye. Aktarmalı olarak şu an bile uçuşlar var. Elçiliğin sayfasında yazıyor. Tabi aktarma sırasında hava alanı falan değiştirmemek kaydıyla.
-
@arnblt, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz
Amerika'ya uçuşlar Temmuz ayında 2 lokasyonda başlayacak. Los Angeles ve NY. Tarihler henüz net değil ama Temmuz da başlıyor. Haziranda Toronto uçuşu var en yakın ABD'ye. Aktarmalı olarak şu an bile uçuşlar var. Elçiliğin sayfasında yazıyor. Tabi aktarma sırasında hava alanı falan değiştirmemek kaydıyla.
Suanki ucuslar tahliye ucusları. Vizesi olanları kapsamıyor. Temmuz ayında baslaması da henuz kesin degil. Salgının azalması durumunda baslayabilir ama yetkililerin de söylediği gibi eger ki bu kısmi gevsemeden dolayı artıs gözlenirse tedbirleri tekrar sıkılaştırabiliriz dedi. O yüzden bu dedikleriniz şuan için ihtimal dahilinde.
-
Evet normalleşme adımları arasında THY'nin yaptığı resmi bir açıklama sadece. Kötüye gidiş olursa kapatabilir yine. DV vizesi şu anki girişler için engel mi bilmiyorum. Yani DV vizesiyle ABD ye gittiğinizde kapıdan alırlarmı bilmiyorum. Aktarmalı uçaklar tahliye uçuşları değil. Tahliye uçuşları bitti ve 100 kadar Amerikalı ülkesine döndü.
-
Önümüzdeki hafta da tahliye uçuşları olacak.
-
@arnblt DV vizesi immigrant visa olarak basildigi icin ABD'ye giriste bir sorun olmayacagini soyledi avukatlar :hugging_face:
-
@greenati, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz
@erkcet merhaba. bi de mayıs sonunda süresi biten bir aileyiz. nisanda giriş yapacaktık, gerisi malum. sizin bir girişiminiz oldu mu acaba bu konuda?
Şu iletideki konuya dikkat etmenizi öneririm.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri/6598?page=330
-
THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, koronavirüs sonrası THY'de neler değişeceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
THY uçuşlarının ne zaman başlayacağı konusunda henüz net bir tarih belirlenmediğini vurgulayan İlkar Aycı, iç hatlarda 28-29 Mayıs, dış hatlarda ise 1-5 Haziran arası uçuşların başlayabileceğini söyledi.BİLET FİYATLARI
Bilet fiyatlarında bir miktar artış olacağını ifade eden Aycı, fiyatları belli bir dengede tutmaya çalışacaklarının da altını çizdi.
-
https://tr.usembassy.gov/tr/covid-19-koronavirus-hastaligi/
Amerikan Vatandasi ,Green Card sahibi ya da pasaportunda gecerli vize olanlar gidebiliyor anlasilan.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
47
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum