Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Muhtaradana Türk hekimlerimizle gurur duyuyoruz.Bu virüs Salgını belasından ülkemizi kurtarmak için canla başla çalışıyorlar.Virüsle mücadelede doğru tedavi yöntemini bulmuşlar ve sonuçlarını alıyoruz.Sağolsunlar


  • Bu isin bir an once bitmesini herkes istiyor is, guc, ekonomi vs sebeplerden . Lakin tedbiri kimse bir sure daha elden birakamayacak, sonucta Turkiyede bu isi cozmus olman baska ulkede bitmedigi icin tam manasi ile bir sonuclanma degil. Topyekun tum dunyada bunu halletmeden bu is bitmeyecek. Turkiyede bitti, Yunanistanda bitti, İspanyada az kaldi birsey ifade etmiyor; asisi bulunmadan ya da bu viruse tam uygun bir ilac tedavisi bulunmadan bu ise bitti gozu ile bakmamak lazim. Kac kisi Wuhan a gitti de bu virus Turkiyeye geldi ? 0 . Dolayli kisiler vasitasi ile geldi ve gelmeye devam edebilir. Saglik bakimindan ve eski rahat hayatlara donmemiz icn daha erken, saglik bakani da bu konularda temkinli davraniyor. Ayrica su an kullanilan ilaclarin daha sonra cikacak yan etkileri ne olacak onu da gorecegiz. Amerikada bazi ilaclarin kullanilmasina neden hemen izin verilmiyor ; olmedim ama surunuyorum o yuzden seni dava edecegim soyleminden dolayi (bence) .
    Daha asi ya da kesin tedavi yontemleri aciklanmadan kimse rehavete kapilmasin.

  • Yasaklı

    Mayis ayinda Covid-19 son bulacak iddiasi cok enteresan.


  • @stoneage, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Agustos'ta Istanbul-Sidney ucusumuz vardi Covid-19'den oturu bu hafta iptal edildi. Iptal eden de THY. Biz iptal ettigimiz icin full refund alacaksiniz dediler. Daha 4 ay var niye simdiden iptal ediyorsunuz dedik. Bizden degil gideceginiz ulke oyle istemis olabilir dediler. Esimin Temmuz ayinda Londra'da bir hastanede doktor randrevusu Covid 19 onlemleri dolayisiyla iptal edildi, telefonla arayacaklarmis. Mayis ayinda Covid-19 son bulacak iddiasi cok enteresan.

    Yani burdan da su sonuc mu cikiyor, bu yaz sonuna kadar yurtdisi ucuslari acilmayacak mi?

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!

  • Benim Mayis ve Haziran aylarindaki 2 tane doktor randevularim, video gorusmesine cevrildi. Doktor randevu gunu ve saatinde arayip baglanacakmis. Ayni sekilde oglumun randevusuda video gorusmeye degistirildi.

    Bu arada evden calisma durumumuz simdilik 30 Hazirana kadar uzatildi. Agustos ayina kadar ki tum egitim ve konferanslar iptal edildi.


  • @MySea işte bizdeki durum aynen bu, güzel özetlemişsiniz, test negatif çıktığı halde tomografide buzlu cam dedikleri o tutulum görüntüsünden dolayı direk covid19 tanısıyla tedavi görmeye başlıyor hasta ancak test negatif çıktığı için kayıtlara -yeni vaka olarak da vefat durumunda da- covid19 olarak geçmiyor, filyasyon da hikaye oluyor tabi, bu bir söylenti de değil ayrıca, bilinen bir gerçek bu. En son dün veya bugündü, vefat eden bir hekim için aynı durum yaşandı, hekim arkdaşları aktardılar durumu ama tabi kime neyin hesabını soracaksın ki.. bakana doğru düzgün soru sorulmuyor, sorulsa da geçiştiriyor bir şekilde.

    Bizim tek şansımız sağlık çalışanlarımız gerçekten.. bir de sağlık sistemimiz. Yoksa sürecin şeffaf yönetildiği falan yok aslında, bu testi negatif çıkan gizli vakalar/vefatlar, filyasyon olayının malesef düzgün takip edilmediğinin canlı örnekleri -çıkıp anlatıyorlar zaten-, istanbuldaki sadece nisan ayındaki ölüm sayılarındaki muazzam artış (ki bakan bunu memleketlerine gönderilmeyen cenazeler olarak açıkladı ki tam evlere şenlik bir savunma) gibi sebepler malesef güven zedeliyor..

    İnşallah şimdiye kadar olduğu gibi hastane kapasitelerimiz açısından sıkıntı yaşamayız, bu önemli bir başarı olur gerçekten..


  • Bu arada, bu virüs mayısta haziranda vs bitecek diye birşey yokk malesef, bir mucize olmazsa eğer en iyimser tahminle 1 yıl, genel tahminle de 1,5-2 yıl içinde, aşı veya tedavi edecek ilaç bulunup, onaylanıp, üretilip, tüm dünyada herkes için erişilebilir olacak şekilde piyasaya sürülmedikten sonra malesef bu beladan kurtulmak mümkün değil, kendiliğinden mutasyona uğrayıp yok olmadıktan sonra.
    Hayatlarımıza da mevcut kısıtlamalar esnetilerek devam edecekmişiz, işin uzmanları öyle söylüyor. Yani öpüşme sarılma yok, temas yok, mesafeye devam, maskeye devam gibi gibi


  • @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @Muhtaradana Türk hekimlerimizle gurur duyuyoruz.Bu virüs Salgını belasından ülkemizi kurtarmak için canla başla çalışıyorlar.Virüsle mücadelede doğru tedavi yöntemini bulmuşlar ve sonuçlarını alıyoruz.Sağolsunlar

    Yazdiklariniza katki adina, saglik bakanliginin yurtdisina ambulans ucak hizmeti varmis birde, bunu ozellikle saglik sigortaniz yoksa sakin unutmayin, ileride lazim olabilir..☺


  • @MySea Her ne kadar siyasi durum bircogumuzu uzsede,Turkiye vatandasi olmak o kadar da kotu bir durum degil bence.Sahsim adina gurur duyuyorum boyle haberleri gorunce.Yapilanlari Show olarak gorenler vardir belki de oyledir ama ben mutlu oluyorum.Bu pandemi benim ulkeme olan sevgimi biraz daha arttirdi,negatif olan bakis acimi birazda olsa degistirdi. 🙂


  • @aliarmgn Katiliyorum, bende bunun iyi bir hizmet oldugunu dusunuyorum. Umarim yayginlastirarak herkes icin uygulamaya devam ederler.


  • @aliarmgn evet katılıyorum size👍🏾Türkiye ve Türklüğümüzle herzaman heryerde gurur duyuyoruz.Sonuçta siyaset gelip geçici bugün A kişi yarın B kişi yönetir, Siyasette yalanda olur Show da olur hepsi normal , yaşı genç olanlar bilmez belki Özal’a da , Demirel’e de Tansıya Mesut’a Ecevit’e de neler neler söylemiştik, ne siyasi oyunlar , ne ekonomik krizler gördük geçirdik ve hepsinde öldük bittik iflas ettik demiştik hepsi geldi geçti.Türkiye böyle böyle çağdaş demokratik hukuk devletine ulaşacak daha taze cumhuriyet henüz 100 yıl olmuş.


  • Haberturk kanalinin haberine gore, Isvicre'dende bir aile covid-19 yakalanmis, tedavi edilmek icin saglik bakanligindan yardim istemisler. Ayni Isvec'deki hasta ve ailesi gibi onlara da ambulans ucak gondermeleri gerekiyor diye dusunuyorum.

    Bunun sonu olmayacak. Yurtdisinda hastalanan herkes haber kanallari ve sosyal medya araciligi ile yardim isteyecekler.


  • @MySea aynen, çünkü yurtdışında çoğunlukla (istisnası vardır mutlaka) sağlık politikaları gereği veya hastanelerdeki covid19 hasta yoğunluğundan veya iki sebepten de, solunum sıkıntısı yaşamıyorsanız hastaneye yatırmayıp evde karantinaya gönderiyorlarmış. Bizde son zamanlarda şöyle bir uygulama başladı, ciddi şikayetleriniz yoksa ilaç verip, veya sonradan evinize gönderip sizi eve yolluyorlar. Yani tam tersi çoğunlukla hastanede tedavi ediliyor bizde, hal böyle olunca buraya gelmek isteyen çok olacaktır heleki isveçteki durumun da bangır bangır reklamı yapılınca.. dediğiniz gibi kaç kişinin isteklerine yetişebilirler, yetişmek isteyecekler göreceğiz.


  • @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Haberturk kanalinin haberine gore, Isvicre'dende bir aile covid-19 yakalanmis, tedavi edilmek icin saglik bakanligindan yardim istemisler. Ayni Isvec'deki hasta ve ailesi gibi onlara da ambulans ucak gondermeleri gerekiyor diye dusunuyorum.

    Bunun sonu olmayacak. Yurtdisinda hastalanan herkes haber kanallari ve sosyal medya araciligi ile yardim isteyecekler.

    Bunun takipcisiyim, henuz bu aileyi ambulans ucakla getirmediler. 😠


  • isveç göçmenlik dairesi aileye asılsız iddaları ve organize karalamadan dolayı sınır dışı edilme davası açtı haberleri var


  • THY ic ve dis ucus yasagini 28 Mayis'a kadar uzatti.


  • @birumut, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    isveç göçmenlik dairesi aileye asılsız iddaları ve kötü reklamdan dolayı sınır dışı edilme davası açtı haberleri var

    Isvec'i bu kararindan dolayi kinim kinim kiniyorum!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    aşağıdaki para miktarlarını tekrar kazanabilecek bir formül bulun size direk vatandaşlık verirler. Ağlayıp sızlayanlar özellikle sizin neyin sitemini ediyorsunuz. Sadece spor dünyası bu ihracat - IT kısmı - fuar sergi hariç
    hatta aşağıya geleceğiniz uçağın resminide koyucam
    beyzbol kayıp 2 milyar dolar
    NBA’in kaybı 1.2 milyar
    NCAA’in kaybı 1 milyar dolar
    Nascar kaybı 800 milyon dolar
    Amerikan futbolu ve futbol müsabakaları kaybı 1 milyar dolar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum