Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari


  • @cnpist peki bu bizi yani greencardı elinde olanları etkiler mi? Çok üzücü ya.. Gecen seneki heyecanımızı hatırlıyorum ve suan bu yapılan bu kadar kişinin hayali, heyecanı umarım bir an önce vazgeçilir..


  • @Dscrt etkilemez. Su olabilir, daha tam yerlesemedigi icin 6 ayda bir giris cikis yapanlarda CBP zorluk cikartabilir, orada da re-entry permit ile 2 sene kurtarilir. O arada da zaten Amerikaya yerlesmek icin gerekli hazirliklar yapilmis olur. Zaten bunun icin gecici deniliyor, surec elinde GC olanlari etkilemez. Su an zaten ilk tweet uzerine pek kafa yormanin manasi yok, ne tasarlaniyor, ne dusunuluyor, birazbekleyip gormek lazım.


  • @cnpist, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Dscrt etkilemez. Su olabilir, daha tam yerlesemedigi icin 6 ayda bir giris cikis yapanlarda CBP zorluk cikartabilir, orada da re-entry permit ile 2 sene kurtarilir. O arada da zaten Amerikaya yerlesmek icin gerekli hazirliklar yapilmis olur. Zaten bunun icin gecici deniliyor, surec elinde GC olanlari etkilemez. Su an zaten ilk tweet uzerine pek kafa yormanin manasi yok, ne tasarlaniyor, ne dusunuluyor, birazbekleyip gormek lazım.

    Peki vizesi olup henuz giris yapamamis olanlari etkiler mi?


  • @Erkangeziyor acikcasi onlari da etkileyecegini dusunmuyorum. Gecerli bir vizeniz var ve ulkeye girmek icin havayollarinin acilmasini bekliyorsunuz, o nedenle kazanmis ve ilk girisi yapamamislari etkileyecegini dusunmuyorum. Emşn olamadigim konu, saglik raporu suresi gecer ise ve hala giris yapilamamis ise ne olacagi. Bu konu konsolosluga kalmis.
    Biraz bekleyip aciklamalari gormek lazim.


  • @Erkangeziyor merak etme senin vizen var açıldığı gibi gidersin. Ağustos 6 son vize o güne sınırlar açılır.


  • Merhaba,
    Sayin @crazycells
    2020 talihlisiyim case number EU14XXX.
    Surecimi baslattigim sirada ABD de ogrenciydim. Normal sartlarda AOS olarak baslattigim sureci CP e cevirdim. Okulum 27 martta bitti. Randevum 3 nisan da Ankarada idi ancak covid-19 sebebiyle iptal edidi. Suan da okuldan hakettigim OPT'mi baslattim ve Tr deyim tekrar konsoloslugun acilmasini bekliyorum. ABD'ye OPT ile tekrar giris yapma hakkim var. OPT uzerinden Son giris hakkim 9 Agustos.
    1- Tekrar CP den AOS a cevrime sansim varmi suandan itibaren?
    2- Eger bu mumkun ise sizce tekrar ABD ye giris yapip AOS ile DV surecini devammi ettirmeliyim?
    3- TR de ornegin yeni randevum Agustos sonu yada Eylulde verilirse, ABD ye randevumdan once Mayis sonu donup OPT ile ise baslamam herhangi bir sorun cikarirmi mulakatimda?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ebc, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba,
    Sayin @crazycells
    2020 talihlisiyim case number EU14XXX.
    Surecimi baslattigim sirada ABD de ogrenciydim. Normal sartlarda AOS olarak baslattigim sureci CP e cevirdim. Okulum 27 martta bitti. Randevum 3 nisan da Ankarada idi ancak covid-19 sebebiyle iptal edidi. Suan da okuldan hakettigim OPT'mi baslattim ve Tr deyim tekrar konsoloslugun acilmasini bekliyorum. ABD'ye OPT ile tekrar giris yapma hakkim var. OPT uzerinden Son giris hakkim 9 Agustos.
    1- Tekrar CP den AOS a cevrime sansim varmi suandan itibaren?
    2- Eger bu mumkun ise sizce tekrar ABD ye giris yapip AOS ile DV surecini devammi ettirmeliyim?
    3- TR de ornegin yeni randevum Agustos sonu yada Eylulde verilirse, ABD ye randevumdan once Mayis sonu donup OPT ile ise baslamam herhangi bir sorun cikarirmi mulakatimda?

    1. Evet, KCC ile konusup cevirebilirsiniz.

    2. ABD'de USCIS'in calisma hizinda da bir yavaslama var, o nedenle size AOS yaparsaniz hickimsenin vize garantisi vermesi mumkun degil, zaten USCIS mulakatlari da ertelenmis; ayrica AOS icin de surec kisa degil maalesef.

    3. Hayir, sorun olmaz. Eger gecerli vizeniz varsa ABD'ye girip calismaya devam edebilirsiniz, daha sonra da mulakat zamani Turkiye'ye gelebilirsiniz. Sanirim bu sekilde yapmak sizin icin en garantisi... Eger mulakatlar devam ederse, zaten tek bir mulakatta vize almaniz mumkun olacak; en en kotu durumda mulakata giremeseniz bile (umarim olmaz tabii ki) OPT ile is bulup, daha sonra is sponsorlu Green Card yollari uzerinden devam etmeniz olasi...


  • @crazycells Detayli aciklama yaptiginiz icin tesekkur ederim.


  • Bülten açıklandı ve current olmuşuz👍FEF19E6B-EEF9-4CDC-BC27-424190ED9352.png

  • ⭐⭐

    Aynen herkes current olmuş 🤣🤣🤣😂😂


  • current olunmuş. hayırlı olsun. tabi konsolosluklar kapali ve 60 gunluk sonradan uzatilip uzatılmayacagi belirsiz yasakla neniadar sevinelim bilemedim

  • ⭐⭐

    @mkonca Senin adına çok sevindim kardeş .Mülakatlar devam edecek konsolosluk açılınca inşallah


  • Ben giremiyorum hala gözükmüyor

  • ⭐⭐

    @İrem-Güzel Ben girdim az önce . Current herkes


  • @Semihmete size güveniyorum ama kendi gözümle görmem lazım:)


  • @Semihmete cok teşekkür ederim değerli @Semihmete nihai sonuca ulaştığımızda gorusup buluşup kutlamak dilegiyle Türkiye nin neresi olduğu farketmez.

  • ⭐⭐

    @İrem-Güzel Peki 😊


  • @Semihmete linki atsanız bana:) walla göremiyorum


  • @Semihmete gördüm süper

  • ⭐⭐


Benzer Başlıklar

  • DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    889k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum