Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)


  • @crazycells anladım teşekkür ederim 😊


  • @crazycells afedersiniz konunun burası olduğunu düşünmüştüm. B vizesi ile görüşmeye katılamayacağımı belirten bir ibarenin yer aldığı herhangi bir devlet kaynaklı doküman var mı acaba? Her yeri aramama rağmen bir cevap bulamadım.


  • @muratk, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    @crazycells afedersiniz konunun burası olduğunu düşünmüştüm. B vizesi ile görüşmeye katılamayacağımı belirten bir ibarenin yer aldığı herhangi bir devlet kaynaklı doküman var mı acaba? Her yeri aramama rağmen bir cevap bulamadım.

    B vizesiyle bazi durumlarda gorusmeye katilabilirsiniz, ama B vizesiyle bu amacla ABD'ye giremezsiniz. B vizesinin ne icin kullanilabilecegini konsolosluk sitesinden okuyabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muratk, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    @crazycells afedersiniz konunun burası olduğunu düşünmüştüm. B vizesi ile görüşmeye katılamayacağımı belirten bir ibarenin yer aldığı herhangi bir devlet kaynaklı doküman var mı acaba? Her yeri aramama rağmen bir cevap bulamadım.

    Resmi kaynak değil ama yararlı bilgiler var: https://www.nolo.com/legal-encyclopedia/who-can-apply-green-card-through-adjustment-status.html


  • @crazycells merhaba, size bir sorum olacaktı yardmcı olursanız çok sevinirim :) benim ablam 4 yıl öğrenci vizesi ile Amerikada kaldıktan sonra 2019-Kasım ayında permanent resident kartını aldı. Kendisi green kart talhlisi değil ama farklı bir türü ile (bir işveren sponsor oldu ve 2 yıllık bir süreç sonunda vatandaşlığı aldı) bu kartını aldı ve yaklaşık 4-5 aydır bir firmada çalışıyor. Benim sorum ablam bana DV-2020 sürecinde sponsor olabiliyor mu yoksa vatandaşlığının üzerinden en az bir yıl geçmesi mi gerekiyor ? İyi günler


  • @Fcbyrm, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    @crazycells merhaba, size bir sorum olacaktı yardmcı olursanız çok sevinirim :) benim ablam 4 yıl öğrenci vizesi ile Amerikada kaldıktan sonra 2019-Kasım ayında permanent resident kartını aldı. Kendisi green kart talhlisi değil ama farklı bir türü ile (bir işveren sponsor oldu ve 2 yıllık bir süreç sonunda vatandaşlığı aldı) bu kartını aldı ve yaklaşık 4-5 aydır bir firmada çalışıyor. Benim sorum ablam bana DV-2020 sürecinde sponsor olabiliyor mu yoksa vatandaşlığının üzerinden en az bir yıl geçmesi mi gerekiyor ? İyi günler

    DV talihlisi misiniz?

    Eger talihliyseniz ve mali sponsora ihtiyaciniz varsa; vergisini odeyen, ABD'de yasayan GC sahibi ya da ABD vatandasi herhangi biri size sponsor olabilir.


  • @crazycells Merhabalar, evet 2020 talihlisiyim ve case number 46k. Süreç bana da yaklaştığı için sorup bilgi almak istedim. Yardımınız için teşekkür ederim @crazycells


  • Selamlar. Gc kazananlarda mülakat öncesi sponsorluk haricinde is teklifi alindiginda, görüsmeye gider iken nasil bir evrak istenir, göturmek gerekir ? Bu is teklifi veya işe alinacaginin garantisini ispatladiginda minimum rakam olarak gecen mesel 3 kisi icin ortalama 25.000 usd rakami halen daha aranir mi? Bilgisi tecrubesi olan var mi? @crazycells sizin bir bilginiz var mı bu konu ile ilgili ?


  • @Old-Traveler, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    Selamlar. Gc kazananlarda mülakat öncesi sponsorluk haricinde is teklifi alindiginda, görüsmeye gider iken nasil bir evrak istenir, göturmek gerekir ? Bu is teklifi veya işe alinacaginin garantisini ispatladiginda minimum rakam olarak gecen mesel 3 kisi icin ortalama 25.000 usd rakami halen daha aranir mi? Bilgisi tecrubesi olan var mi? @crazycells sizin bir bilginiz var mı bu konu ile ilgili ?

    evet aranir. Size verilecek maasin da is teklifinde yazmasi lazim, konsolosluk bu bilgiyi de degerlendirecek. Is pozisyon ve gorev bilgileri, maas ve verilen sigorta/emeklilik bilgilerinin yer aldigi bir mektup yeterli olur.


  • @crazycells tesekkürler


  • Uscis sponsorluk belgeleri I-864 de değişiklik yapmak istiyormuş

    "Büyük değişikliklerden biri, ABD vatandaşlarının ve yabancı bir eşin veya akrabanın yeşil bir kart için sponsor olduğu yasal daimi sakinlerin formda federal hükümete ayrıntılı banka hesap bilgilerini ifşa etmesini zorunlu kılmak olacaktır. Bu, bankacılık kurumunun adını, hesap numarasını, yönlendirme numarasını ve tüm hesap sahiplerinin adlarını içerir "

    ayrıntılar ⬇️

    https://immigrationimpact.com/2020/05/05/uscis-proposed-changes-to-the-affidavit-of-support-are-unnecessary-and-unlawful/#.XrKIa2k8UzS


  • Merhaba @crazycells . CR1 vize sürecinde belgelerimiz NVC ye ulaştı. Artık CEAC sisteme giriş yapabiliyorum. DS260 ı dolduracağım ancak sponsorluk formları ile ilgili kafama birkaç şey takıldı;
    1.ABD de geçici oturum izni oan biri bana sponsor olabilir mi?
    2. ABD den iki arkadaşım sponsor olacak. I-864 formunu doldurup istenen belgeleri ayarladıktan sonra formu nereye gönderecekler?
    3. form sisteme yüklenecek mi? orijinal imzalı olması gerekiyor eğer sisteme yüklemem gerekiyorsa bunu nasıl yapacağım?
    4.Bu form sadece konsolosluk randevusunda göstermek için mi gerekli yoksa posta yoluysa biryere gönderilmesi gerekiyor mu?

    Kısacası bu formu(I-864) doldurduk. sonra ne yapacağız? neler yapılması gerekiyor? bundan sonra ne olacak ? Yardımcı olursanız sevinirim :)


  • @labelle, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    Merhaba @crazycells . CR1 vize sürecinde belgelerimiz NVC ye ulaştı. Artık CEAC sisteme giriş yapabiliyorum. DS260 ı dolduracağım ancak sponsorluk formları ile ilgili kafama birkaç şey takıldı;
    1.ABD de geçici oturum izni oan biri bana sponsor olabilir mi?
    2. ABD den iki arkadaşım sponsor olacak. I-864 formunu doldurup istenen belgeleri ayarladıktan sonra formu nereye gönderecekler?
    3. form sisteme yüklenecek mi? orijinal imzalı olması gerekiyor eğer sisteme yüklemem gerekiyorsa bunu nasıl yapacağım?
    4.Bu form sadece konsolosluk randevusunda göstermek için mi gerekli yoksa posta yoluysa biryere gönderilmesi gerekiyor mu?

    Kısacası bu formu(I-864) doldurduk. sonra ne yapacağız? neler yapılması gerekiyor? bundan sonra ne olacak ? Yardımcı olursanız sevinirim :)

    1. Maalesef olmuyor, GC sahibi ya da vatandas olmasi lazim ve ABD'de domicile olmasi gerekiyor.

    2. Iki arkadas derken evli bir cift mi? Cunku sponsorlarin mali belgeleri eklenmiyor, sponsor olan kisinin tek basina sartlari karsilamasi gerekiyor. Ama eger diger kisi esi ise, ayni evde yasadigindan tum mal varliklari ortak sayilabilir.

    3-4.Evet, sisteme yukleyebilirsiniz sanirim, cunku normal vize sponsorunun belgeleri yukleniyor. Eger orada size sorarsa ya da yuklemek icin bolum gorurseniz yukleyebilirsiniz. Zaten NVC sizin mali belgelerinizin yeterli olup olmadigini kontrol etmeyecek, bu isi konsolosa birakacak; ama yine de NVC'ye hangi belgeleri kullanacaginizi soylemeniz gerekiyor. Belgelerin dogru olup olmadigini size bildirirler...
    Imza attiktan sonra belgenin fotosunu cekip size gonderebilirler, tarayip size gonderebilirler veya belgenin kendisini gonderebilirler.


  • @crazycells şimdi şöyle sorayım. eşim abd vatandaşı ama mali durumdan yetersiz olduğu için bize abd de ikamet eden iki farklı arkadaş sponsor olacak. yanılmıyorsam ikisi de ayrı ayrı dolduracaklar formu. doldurmamız gereken form I-864 değil mi, bunu doğrulayayım önce ?

    • Konsolosluğa randevu için giderken yanımda bu formun orjinalini mi götürmem gerekiyor yoksa taranmış belge yeterli olur mu ?

    • NVC ile bir alakası yok yani. Peki CEAC sisteme yüklerken belgenin fotoğrafını yüklemem yeterli oluyor öyleyse, doğru mu anlamışım?


  • @labelle, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    @crazycells şimdi şöyle sorayım. eşim abd vatandaşı ama mali durumdan yetersiz olduğu için bize abd de ikamet eden iki farklı arkadaş sponsor olacak. yanılmıyorsam ikisi de ayrı ayrı dolduracaklar formu. doldurmamız gereken form I-864 değil mi, bunu doğrulayayım önce ?

    • Konsolosluğa randevu için giderken yanımda bu formun orjinalini mi götürmem gerekiyor yoksa taranmış belge yeterli olur mu ?

    • NVC ile bir alakası yok yani. Peki CEAC sisteme yüklerken belgenin fotoğrafını yüklemem yeterli oluyor öyleyse, doğru mu anlamışım?

    Size dedigim gibi iki ayri sponsor varsa, ikisinin de ayri ayri sartlari saglamasi gerekiyor, bu durumda zaten bir tanesi de yetecek demektir. I-864 formu, dogru formdur...

    Evet, konsolosluk taranmis belgeleri de kabul ediyor. Her ne kadar oyle yazsalar da orijinali olmasina gerek yok.

    NVC ile alakasi var, once NVC belgeleri kontrol edecek :) eger tamam derse size mulakat tarihi ayarlayacak.


  • @crazycells Teşekkür ederim, açıklayıcı oldu :) İyi akşamlar


  • @crazycells Merhaba, birşey daha sormak istiyorum. Bu DS260 formunu doldurup sponsor belgelerini ve gerekli belgeleri sisteme kaydetmenin bir süresi var mı? yani belirli bir süre içinde mi yapmamız gerekiyor?:thinking_face:


  • @labelle, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

    @crazycells Merhaba, birşey daha sormak istiyorum. Bu DS260 formunu doldurup sponsor belgelerini ve gerekli belgeleri sisteme kaydetmenin bir süresi var mı? yani belirli bir süre içinde mi yapmamız gerekiyor?:thinking_face:

    NVC sizi bilgilendirdikten sonra birkac hafta icinde yapmanizi tavsiye ederim.

    Verilen zaman dilimi 1 yil, eger 1 yil boyunca tamamlamazsaniz dosyaniz kapanir; ama o kadar geciktirmemenizi tavsiye ederim.


  • @crazycells bir sorum olacak eğer dv2020 sorunsuz bir sekilde devam ederse diye sponsorlarimdan belgeleri istedim ve tarafima ulasti.suan olasi bir mulakat 4 ay icinde olacagindan bu belgelerin belirli bir gecerlilik suresi varmi i 134 un daha guncelini veya w2 ve form 1040 yeni mulakat oncesi cikartilmasi gibi bir sorun olabilir mi?bir de i864 doldurtmama gerek var mi i 134 gonderdiler?


  • @crazycells teşekkürler :)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum