Alaska
-
@civilengineer_83 cordova ve ketchikan şehirlerinde bulunmuş. Balık fabrikasında çalısmıs 4 ay. ✨ İş imkanı az doğası cok güzel diyor 😊
-
@hockeyumpire2 teşekkürler. Biz araştırmaya devam edelim o zaman :)
-
Alaska sakinleri, devletin Alaska Daimi Temettü temettüsü olarak bilinen büyük petrol gelirinden bir kesim alıyor. 2016 yılı için temettü kişi başı bin 22 dolardı.
Bu bilgi doğru mu?
-
Evet, "Alaska Permanent Fund"dan bahsediyorsunuz. Kisi basi yillik odeme 22.000 degil de, daha cok 2.000 civarinda diyebiliriz :) Ama Wikipedia'dan gordugum kadariyla Alaska Kongresi son 3 yildir, dagitilan parayi yasama yetkisiyle dusurmus.
Bu fon 1976'da Alaska Anayasasi ile olusturulmus, Alaska'nin petrol, gaz ve mineral gelirlerinin %25'inin aktarildigi ve gelirlerinin gelecek nesiller icin aktarildigi bir fon. 1980'den itibaren elde edilen gelirler sartlari saglayan Alaska sakinlerine dagitilmaya baslanmis. Bu fondan pay alabilmek icin gecmis yilin 12 ayi Alaska'da yasamis olmak yeterli, herhangi bir yas kisitlamasi yok. Paylar, Ekim ayinda Alaska sakinlerine dagitiliyor. Fakat bu pay, Federal Hukumet tarafindan hala vergilenebilir bir gelir; fakat Alaska'da gelir vergisi olmadigindan Alaska'ya ayrica vergi odemiyorsunuz.
Ilgili linkler:
https://en.wikipedia.org/wiki/Alaska_Permanent_Fund
Turkiye'dekiler icin: https://en.0wikipedia.org/wiki/Alaska_Permanent_Fund
-
2000$ Almak icin Alaskada yasamak... bilemiyorum :) gerci hayranları da cok birsey diyemem. Sevenler icin win-win bir durum :)
-
Alaska'yı discovery Channel 'da ki gold rush v benzeri programlardan izleyip gitmek istemek ile yaşamak çok farklı şeyler olsa gerek. Insan ömrü limitli iyi düşünmek gerek :)
-
Soguk ve pahali bir eyalet. Yasamasi zor yani, oyle herkesin uzun yillar boyunca dayanabilecegi bir yer degil. Alaska'dan birkac tane arkadasim oldu, onceki isyerinde. Onlardan ogrendigim kadariyla kislari oldukca cetin ve zorlu ama yaz aylari cok guzel, ozellikle dogal hayati ve vahsi hayvanlari sevenler icin.
-
Bir uyemizi yollama ihtimalimiz var
4-5 ay sonra gelir detayli anlatir bize...
-
Yaşarım demek iddialı olur ama mutlaka gitmek ve görmek istediğim yerlerin başında geliyor Alaska, özellikle altın madenciligi yapılan plant 'leri. Is makinesi operatörü olsam keşke bir sezon çalışmak isterdim gerçekten.
-
Alaskaya kadar çıkmanıza gerek yok. Washington'a yerleşin doğası neredeyse aynı, okyanusu var. İş imkanı sınırsız. Çok kafanıza eserse 1 hafta alaskaya gidip dönersiniz. Ben oyle yaptım, çok memnunum.
-
Alaska’ya özel göç programları yok mu? Ciddi ciddi gitmek ve orda yaşamak istiyorum
-
-
-
Evet biliyorum bunları. Issız ve tercih edilmeyen bir eyalet olduğu için merak ettim. Keşke özel bir program uygulasalar
-
malesef böyle birşey olması mümkün değil tamamen suistimale açık olurdu yapsalardı.
-
7.8 büyüklüğünde bir deprem haberi geldi alaska'dan. umarım oradaki arkadaşlar iyidirler. haber verebilecek birileri varsa güzel olur, şimdiden geçmiş olsun herkese.
-
Bu ileti silindi! -

-
Merhaba Alaska sakini var mı aramızda, bir karar eşiğindeyim bir kaç sorum olacak yardımcı olabilecek var mı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum