@MySea, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Florida'dayken 2003 yilinda Atilla adinda birisiyle tanismistim. Kendisi Istanbul'da ikinci lig takimlarindan birisinde kaleciyken, greencard cikmis ve yaklasik o zaman $200 bin ile New York'a gelmis. Baska bir Turkle ortak restaurant isine girmisler ama sadece 1 yil surmus. Soyledigine gore ortagi kaziklamis, kendisi de ayrilip, ailesi ile birlikte Florida'ya tasinmis. Biz tanistigimizda 3 tane pizza restauranti vardi ve dorduncuyu acmak uzeredeydi. Cok ilginc bir kisilikti, hep calisanlariyla sakalasan, surekli fikra anlatan bir patrondu. Yaninda hep Turkler calisiyordu. Tek sorunu kalp rahatsizligi olmasiydi. Hala yasiyor mu bilmiyorum ama futboldan restauranta kariyer degistiren birisiydi.
Cok degisik kariyer degistirmeleri var..
Siz bayadir burada yasiyorsunuz. Burada o kadar cok kolay para kazanma sevdalisi, yada herhangi bir ticari disiplini olmasa da sadece dil veya kor topal piyasa bilgisi ile ortak arayan o kadar cok eski var ki...
Bana haftada bir teklif geliyordu bir ara... Ortak olalim teklifleri
Kibar bir sekilde reddediyordum. Bozulanlarda oluyordu... Cunku iyi paralar koyuyorlardi ortaya... Es dost tanidik araya sokanlar vs...
Bu teklifler cok geziyor ortalikta... Birileri kabul edip carpabiliyor... Yada birileri kabul edip 'para koyup, Turkiye gibi kat kat kazanacagini sanan' ahmaklari memnun edemiyor... Sonra ver yansin... Iletisim kazalari cok oluyor maalesef...
Sanirim bu hikayeleri daha cok dinleyecegiz omrumuz boyunca... Yada sahit olacagiz... Amerika calismadan buyuk hayallerin kurulabilecegi bir yer degil... Calisanlarin ise geldigi nokta ortada...