Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Selim-Kocer yeni gelmişsin hoş geldin aramıza. Bu forumda karı koca ayrı ayrı çıkan kişiler de var. 14 yıldır çıkmayan da var. 19 yıl sonra çıkıpta giden de var. 1-2-3 yılında çıkan da var. Eğer birşeyler dönüyorsa bu kadar farklı insana çıkmasını nasıl ayarlayacaklar. Ondan dolayı sen bilgisayar çekiyor diye bil. Sonuçta siteye girince 30 saniye sonra kazandın yada kazanamadın öğreneceksin ondan sonra nasıl olduğu umrunda olacak mı kafanı bu işlerle doldurma akışına bırak.


  • @ayvalik10 Hoşbulduk tşk ederim.aynen inan farkındayım bende seninle aynı fikirdeyim.Kesinlikle bilgisayrdan yapılıyor ve şans işi ben espirili olarak yaklaştım.Bekleyip göreceğiz.Erzurumdan saygılar sevgiler.


  • Son 22 gün kalmış . O sene bu sene 😃 . Kazanıp da dolar daha artmadan gitmek bize de nasip olur inşallah. Herkese bol şans. 100 küsür dediğimi hatırlıyorum . Ne çabuk geçmiş vakit.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Selim-Kocer hınıs eşim 4 yıl öğretmenlik yaptı inanılmaz temiz bir havası var. Eşim -45 zamanlarında orada idi. Bende ziyarete gitmiştim akan su donmuştu gece ufolar bütün boruları ısıtıyorduk çözülsün diye alınmayan tek bir beyaz eşya vardı buzdolabı evin odası doğal buzdolabı idi. Elektrik faturası 1500 TL sen 200 TL ver yeter denilirdi Ev sahibi her tatil de evin anahtarını isterdi. Çünkü sen tatildeyken evine bakar gelmeye yakın zamanda tüm erzaklarını alır odunlarını balkona dizerdi. Muş vartoya yakındı pikniğe gittik toki evleri daha yeni yeni yapılmıştı ama şimdi terör yuvası olmuş ben izmirden erzuruma uçakla 1400 km gelirdim eşim hınıstan erzuruma benden daha geç gelirdi. arası 100 - 150 km idi. Tekrar selam olsun DADAŞ sana


  • Zaman su gibi akıp geçti. Bir aydan az bir zaman kaldı.

    unitedstates.jpg


  • @rasul1995 kardeşim bence sen yazar ol çok duygulandım öyküden reailly..


  • Arkadaşlar bu arşiv kayıtlı adli sicil kaydı ne demek yani e devlete baktığımda, sadece bir tane adli sicil kaydı segmesi var başka bişey yok, arşiv kayıtlı ile bu aynı şey mi.


  • @ayvalik10 Ne güzel bir tesadüf Merak etme bıraktığın gibi halen soğuk bazen diyorum ben Virüs olsam Erzuruma hiç gelmem diye:)Ama bizler yaşıyoruz bi şekilde,belki bu yüzden egalet seçimini Chigargo yaparız hayırlısı bakalım Tşk ederim tanıştığıma memnun oldum.


  • @Selim-Kocer doğru dadaş kardeşim yaparsın abd yi erzurum


  • Merhabalar kendimi forumdan en fazla 3 ay uzaklaştırabildim yoksa giremeden duramıyorum yahu 🙂
    @air_technic yaşıyormusun ? 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Selim-Kocer dadaşım al bakalım sana bilgiler


  • Arkadaşlar sordukça sorularım doğuyor.

    Benim 2 çocuğum var ve annelerinde kalıyorlar .Velev ki kazandım çoçukları mülakatta yanımda götürme zorunluluğum var mı? (zor olacak) yoksa ben gittiğimde ileride onları yanıma getirtmek istediğimde getirtebilir miyim

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Emir600RR, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Merhabalar kendimi forumdan en fazla 3 ay uzaklaştırabildim yoksa giremeden duramıyorum yahu 🙂
    @air_technic yaşıyormus

    Atma Recep din kardeşiyiz. 1 yıldır yoktun. Açıklama zamanı geldi arzı endam eyledin 🙂


  • Turkiye'de memur maaslari su anda ne kadar? Yani yeni baslayan veya tecrubeli bir polis, ogretmen veya kamu memuru ne kadar maas aliyor?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @rasul1995, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Arkadaşlar sırf bu çekiliş için pasaport çıkaranların sayısı azımsanmayacak derecede fazla. Komşusuna öylesine başvuranlar başvuramıyor ama ülkemizdeki gelişmeler insanları buna zorluyor maalesef. Ülkemizde bilinç artıyor, bilinç arttıkça şansımız azalmakta. Hele hele erkek ve genç bir bireyseniz amanın. Kız olsaydınız tinder'den bir tane us erkeği düşürür giderdiniz ama erkekseniz onu da yapamıyorsunuz. Kara bahıt, kör talih dedikleri bizlerde. Kadınların bilinci erkeklere göre daha az. Toplumun örf adetleri erkeklerin çalışmak zorunda olduğunu, kadınların çalışsa da çalışmasa da farketmeyeceğini dayatıyor. Çalışmak zorunda olan erkekler iş hayatında sıkıntı yaşıyor ve kaçış yollarına başvuruyor. Misal dükkan açıyor, batıyor falan filan. Çoğusu internette araştırıyor ve green card ile tanışıyor, göçme yolları arıyor vızır vızır. Elinden bir şey gelmeyince çekiliş ile umut buluyor biz gibi.
    Green card umudu aslında güvenilecek liman değil de. Bakmayın işte. Dayanacak bir kapımız yok. Sadece umut ve sonunda büyük bir hayal kırıklığı. Zoruma gidiyor 5 sene başvururken bizler, 17 yaşındaki genç başvurup kılıfına uyduruyor yaş büyütme ile falan.
    Ama bu sene umutluyum. Biraz şüphelerim var. 8 milyon mülteci ülkemizde ve bunların çoğu göçmek isteyen, rahat yaşama düşkün kişiler. Onlar da bizim ülkemizde bu karta başvurup şansımızı düşürecekler. Hep zarar ziyan. Bence afganistanda falan insanlar pasaport çıkarma gereği falan duymuyordur. Bu çekiliş için pasaport çıkaran sayısı düşük müdür acaba deli gibi merak içerisindeyim. Kaç kişi başvurdu acaba tüm ülkelerden. Pof yaaa. Keşke çıksa. Keşke keşke keşke. Ama işte. Türkiye'de ezilmiş ve rezil bir hayat sürmeye devam edicem. Ayna karşısına geçip ağlamak istiyorum. Korona falan umrumda değil. Üniversitede yarım dönem sağlık eğitimi aldım, çağırsalar giderim ama yetersiz. Boşa ümitlenmeye gerek yok. Üniversite meselemde muamma. Kesinlikle ırkçı biri değilim, üniversitede Iraklı öğretim görevlisi vardı türkçe bile konuşamıyordu, adam bize ders anlatıyordu, ben ses kaydı alıp tüm dediklerini evde yazıyordum. Ezberliyordum iyice anlıyordum. O halde 30 alıyordum. Sınıfta Iraklı birkaç öğrenci vardı, onlar yüksek almış. Ben çok şaşırdım, kağıdıma bakmak istedim, adam 5 tane 10 luk yazmış, 10 sorudan 5'ini bilmişim. 50 aldığım halde neden 30 verdiğini sorunca eh olmuş bir hata, fazla bile verdim aslında dedi. Üstelik beni odasının kapısının önünde yarın saat 1 saat bekletti kağıdıma bakıcam diye. Sonra zaten eğitim sürem 7 yılı aşmış, kaydımı silmişler. Ben bunun için memurluktan istifa etmiştim, kpss'den de 82 almıştım atanacaktım bölümüm ağız diş sağlığıydı. İstifa etmeden danışmanım olan öğr. Görevlisine sorduğumda kaydımın silinmediğini söyledi. Ya zaten memurluktan istifa sürecince amirim istifa dilekçemi bekletmiş kasıtlı, 30 gün okula geç kalmıştım, devamsızlık problemim falan vardı. O okuldan çıktım gittim, üniversite, iş hepsi bitti benim için. Tüm bunları ezikliğime, muhafazakar bir aileden doğmuş guraba oluşuma bağlıyorum. Memurken kazandığım türk liralarının değeri yarı yarıya düşünce farkettim her şeyi.
    Rasul koymuşlar ismimi. Rasul... duydunuz mu? Afganistandaki islamcı terör örgütlerinin bir liderinin ismi Rasul Mohammad. Aynı zamanda amerika'ya greencard ile gidip kamyon ile 8 kişiyi ezen kişinin ismi ne biliyor musunuz? Özbekistanlı AbdoRasul. Kadere bak. 2002 yılında bir diğer Rasul green card ile Abd'ye gidip havalimanında bomba falan patlatmış. Gidip ismimi değiştiricem. Dünya hiç adil değil. Annem hastanede doğum yaparken hocanın teki de doğum yapıyormuş, ismi ne olsun diye sormuşlar. Yaa niye soruyorsun ki. Pöff. Resul'da değil, bildiğin Rasul yanii. Kız kardeşlerimin isimleri Berrak, Su falan ama. Bize gelince bu...
    Gel de yaşa bu moral ile. Green card kazananlara baktığınız zaman içerisinde milliyetçi profili çizenlerin olduğunu, çekilişi umursamadıklarını, geri dönmeyi düşünenlerin olduğu gibi çok çok çok farklı kafa yapısında insanların olduğunu görmektesiniz. Bu mu kültürel çeşitlilik? New jersey'de kayvede okey oynamak mıymış kültürel çeşitlilik? Yıllarca ingilizce öğrenememek miymiş abd'de yaşadığın halde?
    Bazı zaman çekilişten işkilleniyorum. Bir youtube yayıncısı green card kazanıyor, ertesi sene kardeşi kazanıyor. Nasıl bir şans bu anlamıyorum, tesadüf gitmiş ona mı vurmuş? Haksızlık resmen. Umutlarımızla oynuyorlar. Eğer torpil falan varsa bu işlerde yapmayın çekiliş biz de ümitlenmeyelim de mi?
    Çıkmazdayım. Ailem, kültürüm, geleneklerim, örf ve adetlerim sıradan bir düşük ücretli insan olarak hayatıma devam etmemi emrediyor. Daha doğrusu hayat bunu dayatıyor.
    Ahdım olsun ki yılmayıp okuduğum Bilgisayar Mühendisliği ile o Amerika'ya gidicem. gidip de herkesi kapak yapmasını bilmez miyim ben? Haksız yere çekilişle gidip gidemeyenleri hor görerek aşağılayanları aşağılamasını bilmez miyim? Ama mesele okuyabilmek, gelişebilmek, imkanlar falan.
    Ekşisözlükte popüler başlıklar var. Sürekli bilinç kazandırıyorlar herkese. Durumun vehameti ortada. Bunu alevlendiriyorlar. Türkiye'den gitmek başlığı işte. Sonra videolar çekiliyor voahh! Abd'de hayat muhteşem. Green card hüseyin falan filan. Yahu kardeşim hepsini geç! İmkanları geç. Bu kültür ile mutlu olamayanlar artıyor işte, videon ve yazın buna yarıyor! Hayır yani normal bir insan mı yok ben anlamıyorum, sıradan bir insanla chat yoluyla dertleşmek için ne yaparsın? C2me programı var mesela, ben girdim full sapık var. Neymiş, kızlar gelsinmiş, adama bak! Kızlara bak, havasından geçilmiyor. Demem o ki Türkiye'de aile kurmak zor, öyle medeni bir şekilde tanışamazsın, büronda arkadan laf atan sapık iş arkadaşların olur, seni tehdit ederler falan. Çoğu insan yaşıyor bunları.
    Neyse artık. Sadece biraz sinirlendim. Kardeşim türkiyeyi seviyorsan, alışıksan, kopamıyorsan bu maceraya girme yani yaa. Gerek yok yani. Green card kazanacakmış beyimiz, turist gibi gidip gelecekmiş, oldu! Başka?!

    Rasul kardeşim, fazla takmışsın mevzuyu kafaya. Öncelikle isim konusunda ben de üzgünüm ki DAEŞ in başına da ibrahim diye birini getirdiler. Fakat kızların Amerika ya da kanadaya göç konusunda erkekler kadar çaba sarfettiğinden başlayalım, tinder de us den birini bulmak kadar basite alma işi. Çok başarılı ve mücadeleci ablalarımız kız kardeşlerimiz var. Okulda hepimiz bir takım basiretsiz hocalardan dolayı çeşitli mutsuzluklar yaşadık. Ülkemizdeki göçmenler vatandaş olmadıktan sonra bizim kontenjanımızdan çalamazlar zaten. O konuda da rahat ol. GC düşük ihtimalli ve alması da artık mali olarak zor bir meta. Hayatının merkezinde bulundurmana değmez. Daha başka, daha elle tutulur bir hayat kurmaya çalış. GC olursa dondurmalı baklava olsun...

  • ⭐⭐⭐

    @cthax, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Arkadaşlar sordukça sorularım doğuyor.

    Benim 2 çocuğum var ve annelerinde kalıyorlar .Velev ki kazandım çoçukları mülakatta yanımda götürme zorunluluğum var mı? (zor olacak) yoksa ben gittiğimde ileride onları yanıma getirtmek istediğimde getirtebilir miyim

    Eğer çocuklarınızla birlikte gitmek istiyorsanız mülakata onlarıda götürmeniz en kolay yol olacaktır. Tabi eğer 21 yaşından küçükseler.
    Eğer ilk aşamada onları götürmek istemiyorsanız gc aldıktan sonra çocuklarınıza sponsor olarak(aile ilişkileri dayanaklı gc) süreci başlatabilirsiniz.
    Bu durum biraz daha uzun sürüyor, sıra beklemek zorunda olacaklardır.(1/2yıl)
    Yani süreci bireysel olarak devam ettirebilirsiniz.
    Bol Şans

  • ⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Turkiye'de memur maaslari su anda ne kadar? Yani yeni baslayan veya tecrubeli bir polis, ogretmen veya kamu memuru ne kadar maas aliyor?

    Şuan en düşük memur maaşı 3800 tl civarı olması lazım.
    Öğretmen ve polislerin maaşı değişkenlik gösteriyor(çalıştığı bölge,ek ders,çocuk sayısı, derece vs vs) fakat ortalama olarak 4000-6500 tl diyebiliriz

  • ⭐⭐⭐

    @rasul1995, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Arkadaşlar sırf bu çekiliş için pasaport çıkaranların sayısı azımsanmayacak derecede fazla. Komşusuna öylesine başvuranlar başvuramıyor ama ülkemizdeki gelişmeler insanları buna zorluyor maalesef. Ülkemizde bilinç artıyor, bilinç arttıkça şansımız azalmakta. Hele hele erkek ve genç bir bireyseniz amanın. Kız olsaydınız tinder'den bir tane us erkeği düşürür giderdiniz ama erkekseniz onu da yapamıyorsunuz. Kara bahıt, kör talih dedikleri bizlerde. Kadınların bilinci erkeklere göre daha az. Toplumun örf adetleri erkeklerin çalışmak zorunda olduğunu, kadınların çalışsa da çalışmasa da farketmeyeceğini dayatıyor. Çalışmak zorunda olan erkekler iş hayatında sıkıntı yaşıyor ve kaçış yollarına başvuruyor. Misal dükkan açıyor, batıyor falan filan. Çoğusu internette araştırıyor ve green card ile tanışıyor, göçme yolları arıyor vızır vızır. Elinden bir şey gelmeyince çekiliş ile umut buluyor biz gibi.
    Green card umudu aslında güvenilecek liman değil de. Bakmayın işte. Dayanacak bir kapımız yok. Sadece umut ve sonunda büyük bir hayal kırıklığı. Zoruma gidiyor 5 sene başvururken bizler, 17 yaşındaki genç başvurup kılıfına uyduruyor yaş büyütme ile falan.
    Ama bu sene umutluyum. Biraz şüphelerim var. 8 milyon mülteci ülkemizde ve bunların çoğu göçmek isteyen, rahat yaşama düşkün kişiler. Onlar da bizim ülkemizde bu karta başvurup şansımızı düşürecekler. Hep zarar ziyan. Bence afganistanda falan insanlar pasaport çıkarma gereği falan duymuyordur. Bu çekiliş için pasaport çıkaran sayısı düşük müdür acaba deli gibi merak içerisindeyim. Kaç kişi başvurdu acaba tüm ülkelerden. Pof yaaa. Keşke çıksa. Keşke keşke keşke. Ama işte. Türkiye'de ezilmiş ve rezil bir hayat sürmeye devam edicem. Ayna karşısına geçip ağlamak istiyorum. Korona falan umrumda değil. Üniversitede yarım dönem sağlık eğitimi aldım, çağırsalar giderim ama yetersiz. Boşa ümitlenmeye gerek yok. Üniversite meselemde muamma. Kesinlikle ırkçı biri değilim, üniversitede Iraklı öğretim görevlisi vardı türkçe bile konuşamıyordu, adam bize ders anlatıyordu, ben ses kaydı alıp tüm dediklerini evde yazıyordum. Ezberliyordum iyice anlıyordum. O halde 30 alıyordum. Sınıfta Iraklı birkaç öğrenci vardı, onlar yüksek almış. Ben çok şaşırdım, kağıdıma bakmak istedim, adam 5 tane 10 luk yazmış, 10 sorudan 5'ini bilmişim. 50 aldığım halde neden 30 verdiğini sorunca eh olmuş bir hata, fazla bile verdim aslında dedi. Üstelik beni odasının kapısının önünde yarın saat 1 saat bekletti kağıdıma bakıcam diye. Sonra zaten eğitim sürem 7 yılı aşmış, kaydımı silmişler. Ben bunun için memurluktan istifa etmiştim, kpss'den de 82 almıştım atanacaktım bölümüm ağız diş sağlığıydı. İstifa etmeden danışmanım olan öğr. Görevlisine sorduğumda kaydımın silinmediğini söyledi. Ya zaten memurluktan istifa sürecince amirim istifa dilekçemi bekletmiş kasıtlı, 30 gün okula geç kalmıştım, devamsızlık problemim falan vardı. O okuldan çıktım gittim, üniversite, iş hepsi bitti benim için. Tüm bunları ezikliğime, muhafazakar bir aileden doğmuş guraba oluşuma bağlıyorum. Memurken kazandığım türk liralarının değeri yarı yarıya düşünce farkettim her şeyi.
    Rasul koymuşlar ismimi. Rasul... duydunuz mu? Afganistandaki islamcı terör örgütlerinin bir liderinin ismi Rasul Mohammad. Aynı zamanda amerika'ya greencard ile gidip kamyon ile 8 kişiyi ezen kişinin ismi ne biliyor musunuz? Özbekistanlı AbdoRasul. Kadere bak. 2002 yılında bir diğer Rasul green card ile Abd'ye gidip havalimanında bomba falan patlatmış. Gidip ismimi değiştiricem. Dünya hiç adil değil. Annem hastanede doğum yaparken hocanın teki de doğum yapıyormuş, ismi ne olsun diye sormuşlar. Yaa niye soruyorsun ki. Pöff. Resul'da değil, bildiğin Rasul yanii. Kız kardeşlerimin isimleri Berrak, Su falan ama. Bize gelince bu...
    Gel de yaşa bu moral ile. Green card kazananlara baktığınız zaman içerisinde milliyetçi profili çizenlerin olduğunu, çekilişi umursamadıklarını, geri dönmeyi düşünenlerin olduğu gibi çok çok çok farklı kafa yapısında insanların olduğunu görmektesiniz. Bu mu kültürel çeşitlilik? New jersey'de kayvede okey oynamak mıymış kültürel çeşitlilik? Yıllarca ingilizce öğrenememek miymiş abd'de yaşadığın halde?
    Bazı zaman çekilişten işkilleniyorum. Bir youtube yayıncısı green card kazanıyor, ertesi sene kardeşi kazanıyor. Nasıl bir şans bu anlamıyorum, tesadüf gitmiş ona mı vurmuş? Haksızlık resmen. Umutlarımızla oynuyorlar. Eğer torpil falan varsa bu işlerde yapmayın çekiliş biz de ümitlenmeyelim de mi?
    Çıkmazdayım. Ailem, kültürüm, geleneklerim, örf ve adetlerim sıradan bir düşük ücretli insan olarak hayatıma devam etmemi emrediyor. Daha doğrusu hayat bunu dayatıyor.
    Ahdım olsun ki yılmayıp okuduğum Bilgisayar Mühendisliği ile o Amerika'ya gidicem. gidip de herkesi kapak yapmasını bilmez miyim ben? Haksız yere çekilişle gidip gidemeyenleri hor görerek aşağılayanları aşağılamasını bilmez miyim? Ama mesele okuyabilmek, gelişebilmek, imkanlar falan.
    Ekşisözlükte popüler başlıklar var. Sürekli bilinç kazandırıyorlar herkese. Durumun vehameti ortada. Bunu alevlendiriyorlar. Türkiye'den gitmek başlığı işte. Sonra videolar çekiliyor voahh! Abd'de hayat muhteşem. Green card hüseyin falan filan. Yahu kardeşim hepsini geç! İmkanları geç. Bu kültür ile mutlu olamayanlar artıyor işte, videon ve yazın buna yarıyor! Hayır yani normal bir insan mı yok ben anlamıyorum, sıradan bir insanla chat yoluyla dertleşmek için ne yaparsın? C2me programı var mesela, ben girdim full sapık var. Neymiş, kızlar gelsinmiş, adama bak! Kızlara bak, havasından geçilmiyor. Demem o ki Türkiye'de aile kurmak zor, öyle medeni bir şekilde tanışamazsın, büronda arkadan laf atan sapık iş arkadaşların olur, seni tehdit ederler falan. Çoğu insan yaşıyor bunları.
    Neyse artık. Sadece biraz sinirlendim. Kardeşim türkiyeyi seviyorsan, alışıksan, kopamıyorsan bu maceraya girme yani yaa. Gerek yok yani. Green card kazanacakmış beyimiz, turist gibi gidip gelecekmiş, oldu! Başka?!

    ‘’ Kız olsaydınız tinder'den bir tane us erkeği düşürür giderdiniz‘’
    Şu cümlenizden sonra okumanın vakit kaybı olacağı için okumadım.


  • @ibrahimasar sanmam. İbrahim Abraham olabilir, peki ya Rasul ne olur? Hiçbir şey!
    İkinci meseleye gelirsek öğretim görevlisi olan şahıs daha Türkçe bilmiyordu, anlamak çok güçtü ve türk vatandaşlığı yoktu. Yök sadece Türkiye vatandaşlarına değil, herkese şans tanıyor. Arkadaşımın Amerikalı ingilizce öğretmeni var mesela. Türk değil. Şimdi konu o bu şu değil ki, adamın arap milliyetçisi olması, kendi ülkesindeki elemanlar türkçe ve tarihten 10 falan alırken kendi derslerinden 90 100 gibi muazzam puan alıyor ki ben derste anlattıklarının hepsini ses kaydı alıp kağıda geçti, anlamadığım kelimeleri defalarca ama defalarca dinlemiştim. Adam tuttu 3 tane derste hiç behsetmediği diş hekimliği aleti sordu mesela. Haksızlık karşısında çaresiz kaldım. Umarım siz çaresiz kalmazsınız.
    Öte yandan taktığım konu değil zaten. Sadece bir haksızlık ve çaresizlik, ülkemizin düştüğü, içine girdiği karanlık yol.
    Zaten ben de öyle kadın yok,!! Bilmem ne demedim ki, yalnızca bilinç konusunda daha düşük istatistik olarak. Foruma bak mesela erkeklerin çoğunlukta olduğunu göreceksin, sebebini açıkladım. Ayrıca 8 ay tinder gold yüklüydü ve bu süre içerisinde 500 den fazla amerikalı kız ile eşleştim, neden şansım yoktu? Çünkü erkektim. Herhangi bir sohbet uygulamasına girdiğin zaman erkekler uzak dursun kızlar gelsin diyen erkekleri bolca görürken çok az sayıda kız görürsün (örnek veriyorum) çünkü Sanal alemde işler böyle yürür. Tinder uygulamasında kızlar kolayca erkek ayarlıyor zaten. Bunun örnekleri çok.

    O değil de arkadaşlar, Adana'ya incirlik hava üssünün oradaki mahallelere taşınıp orada sturbucks'de takılan kadınlar var bee. Ne dolaplar dönüyor bir bilseniz. İnstagrama rastgele green card yazdım ve evlenerek Amerika'ya gitmiş şımarık rus kızının rusça 'bana green cardımı ver!' Yazıp kızgın surat koyan ve US devlet bürosu artık hangisi bilemem unuttum onu etiketlemiş kız. Durumun vehameti ortada ve ben bu bilgileri sizle ücretsiz olarak paylaşıyorum arkadaşlar. Gelip bana rerere rörörö demeyin bence. Zaten mobilden yazıyorum ve çok zor. Yazmak istemiyorum 😂


  • @bolatmali okuma zaten zorlayan yok hayatın gerçeği bunlar 😉


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum