DV2021 Bekleme Odası
-
@bolatmali çok teşekkür ederim yok zaten ilk etapta götürmek istemiyorum. O halde götürmek zorunda değilim demek. Sağolun tekrar
-
Green card çıktığında Türkiye'deki mesleğim ve yaşım ne olursa olsun Amerika'da yeniden çok farklı bir bölüm okuyup o alanda devam edeceğim diyen var mı?
-
Florida'dayken 2003 yilinda Atilla adinda birisiyle tanismistim. Kendisi Istanbul'da ikinci lig takimlarindan birisinde kaleciyken, greencard cikmis ve yaklasik o zaman $200 bin ile New York'a gelmis. Baska bir Turkle ortak restaurant isine girmisler ama sadece 1 yil surmus. Soyledigine gore ortagi kaziklamis, kendisi de ayrilip, ailesi ile birlikte Florida'ya tasinmis. Biz tanistigimizda 3 tane pizza restauranti vardi ve dorduncuyu acmak uzeredeydi. Cok ilginc bir kisilikti, hep calisanlariyla sakalasan, surekli fikra anlatan bir patrondu. Yaninda hep Turkler calisiyordu. Tek sorunu kalp rahatsizligi olmasiydi. Hala yasiyor mu bilmiyorum ama futboldan restauranta kariyer degistiren birisiydi.
-
Arkadaşlar çıkarsa hangi eyalete gideceksiniz ben Georgia eyaletini düşünüyorum bu yıl 10. yıl bakalım nasip ayrıca 5 yıl önce kardeş statüsünden başvurduk
-
@ibrahimasar ahahahahaah doğru vallahi ne yazacağımı şaşırdım İbrahim abi sen nasılsın iyimisin hala beklemedesin gördüğüme göre :) Kanada başvurusu ne oldu sizin ben araştırdımda çok sonuç alamadım, o programın Türkçe kaynağı yok denecek kadar az
-
Georgia eyaletinde Atlanta benim de ilgimi çekmişti. Şehrin demografik yapısına baktığımda nüfusunun % 50'sinin zenci olduğunu görmüştüm.
Atlanta'da suç oranı Amerikan ortalamasının üstünde, iki katından fazla.
Atlanta'da yaşayanlar bunu büyük bir şehir olmasına bağlıyor ama ben katılmıyorum.
San Diego'da yaşayan insan sayısı Atlanta'nın 2.5 katı ama yine de suç oranı Amerikan ortalamasının altında mesela.
-
@rasul1995 selamlar kardeşim yazını okurken kimi zaman üzüldüm kimi zaman tebessüm ettim. 37 yasındayım biraz kendi hikayemi anlatacağım green card a başvurumun 2 . Yılı . Birinci yılında o kadar hayal kurdum ,okadar hayal kurdum ki anlatamam sonuç hayal kırıklığı Amerika hakkında edindiğim bilgiler bir Amerikalı dan daha fazla diye bilirim.biraz uzattım ama sana vermek istediğim nasihat şöyle ; Mücadele etmekten, çalışmaktan asla vazgeçmedim. Başvurumun 2. Yılı çıksada çıkmasada umurunda değil hayat bir şekilde devam ediyor ve biz insan oğlu olarak umudumuzu kaybetmemeliyiz bu bir çekiliş yani şans işi unutmayalım...
-
@HMT
Arşiv kayıtlı adli sicil belgesini almak için,
e-devlette Adli sicil kaydı sorgulama formuna giriş yaptıktan sonra sırasıyla-
Kurum türü - Yabancı ülke(tercümeli)
-
Belgenin neden verileceği - Arşiv kaydı içeren
-
Belgenin nereye verileceği - (vermek iseniz kurum ismi)
Dil seçimi - ( 8 farklı dilden hangisini seçmek istiyorsanız)
Not:Arşiv kayıtlı adli sicil belgesinin e-devletten Türkçe alınması mümkün değil
"Adli sicil kaydı ile “arşiv kaydı” iki farklı kavramdır. Mahkumiyet hükümleri önce adli sicil kaydına alınır, daha sonra belli koşulların gerçekleşmesi halinde, mahkumiyet hükmüne dair bilgiler silinerek arşiv kaydına alınır."
Kaynak
https://barandogan.av.tr/blog/ceza-hukuku/adli-sicil-kaydinin-silinmesi-dilekce-ornegi.html
-
-
@MySea, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Florida'dayken 2003 yilinda Atilla adinda birisiyle tanismistim. Kendisi Istanbul'da ikinci lig takimlarindan birisinde kaleciyken, greencard cikmis ve yaklasik o zaman $200 bin ile New York'a gelmis. Baska bir Turkle ortak restaurant isine girmisler ama sadece 1 yil surmus. Soyledigine gore ortagi kaziklamis, kendisi de ayrilip, ailesi ile birlikte Florida'ya tasinmis. Biz tanistigimizda 3 tane pizza restauranti vardi ve dorduncuyu acmak uzeredeydi. Cok ilginc bir kisilikti, hep calisanlariyla sakalasan, surekli fikra anlatan bir patrondu. Yaninda hep Turkler calisiyordu. Tek sorunu kalp rahatsizligi olmasiydi. Hala yasiyor mu bilmiyorum ama futboldan restauranta kariyer degistiren birisiydi.
Cok degisik kariyer degistirmeleri var..
Siz bayadir burada yasiyorsunuz. Burada o kadar cok kolay para kazanma sevdalisi, yada herhangi bir ticari disiplini olmasa da sadece dil veya kor topal piyasa bilgisi ile ortak arayan o kadar cok eski var ki...
Bana haftada bir teklif geliyordu bir ara... Ortak olalim teklifleri :) Kibar bir sekilde reddediyordum. Bozulanlarda oluyordu... Cunku iyi paralar koyuyorlardi ortaya... Es dost tanidik araya sokanlar vs...
Bu teklifler cok geziyor ortalikta... Birileri kabul edip carpabiliyor... Yada birileri kabul edip 'para koyup, Turkiye gibi kat kat kazanacagini sanan' ahmaklari memnun edemiyor... Sonra ver yansin... Iletisim kazalari cok oluyor maalesef...
Sanirim bu hikayeleri daha cok dinleyecegiz omrumuz boyunca... Yada sahit olacagiz... Amerika calismadan buyuk hayallerin kurulabilecegi bir yer degil... Calisanlarin ise geldigi nokta ortada...
-
@MySea, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Kur farkı neredeyse yokken ve doların en düşük olduğu dönemlerde bu paralarla gitmek çokta olağan dışı değildi o zamanlarda. Ancak şuan bu paralarla gitmek cidden günümüz Türkiyemize göre çok güç malesef. Yalnız ciddi paralarla gidip oraya yaşayan sözde arkadaş eş dost ile iş yapıp dolandırılan yada çarpılan kişileri çokça duyuyorum. Bizim en sevdiğimiz kolay yoldan para kazanmak isterken eldeki bulgurdan da olmak tamda bu durumu açıklıyor sanırım.
Ben bu paralarla gidiyor olsam açıkçası dilim belli seviyeye gelmeden, bulunduğum eyalete tam anlamıyla adapte olmadan ve hakim olmadan belki birkaç sene sonra araştırmalar sonucu single bir işe girişebilirim diye düşünüyorum. Elindeki parayla yapabileceğin belkide 100'lerce iş alanı var evet ama yol yordam bilmeden girebilecein bir para kazanma formülü malesef yok. En basiti arabadan anlamadan alıp satamazsın, piyasasına hakim olmak hangi eyalette ne kadar tutulduğu motor hacmi kolay satılabilirliği bla bla. İşin özü; Batarsın yada çıkarsın kimseye minnet etmeden en azından kendi yağında kavrulursun.
-
200 bin dolar ile gitmek olağan dışı değildi derken? :face_with_tears_of_joy: O zamanın parasıyla bile çok büyük bir para. 2003'te asgari ücret 150 dolar civarıydı yaklaşık 225 lira.
O kadar sermayesi olan adam çok büyük hatalar yapmadığı sürece hemen hemen her ülkede başarılı olur zaten.
-
2003u bilmem ama ben 2009 basinda geri dondum...
ABD de asistanlik icin 1200 dolar teklif almistim...TRde aldigim is teklifi yaklasik 2000-2500 dolar arasiydi. Ustelik esimde calisiyordu yaklasik bu rakamlara yakin... Baska nedenlerde ustuste gelince donduk... Sadece maddiyat degildi nedenler...
Bence dil var ise ABDde hayati devam ettirecek parayi kazanmak TRden daha kolay olabiliyor... Ilk etapta dusuk ucretler olsa da sonrasi bir sekilde iyi isler yakalniyor...
Mesele para ile gelip yatirim yapmakta... Iste o konu riskli. Turkiyede ki kadar katlayamayabiliyor bir cok kisi
Burada bir cok yatirimcinin icler acisi halini goruyoruz...
E tabi... 1 telefonla isleri degistiremeyince zor oluyor bazi zenginler icin is yapmak!!! Dusunsenize... Bina yapan bir muteahhitsiniz... Bir iki telefon vs ile kat sayinizi 10dan 14e cikariyorsunuz... Oh miss....
Bunu gelip burada yapamayinca ABD kotu diyem kudretli zenginler tanidim... ABD kotu degil ama sen kotulugu iyilik olarak algilamissin...
Asil sevindigim nokta ise... Ticaretle alakasi olmasa da bir cok kisinin eticarette belli kanallar bulup kendi capindas iyi para kazanan kucuk esnaflara donusmesi...
Daha bugun bir arkadasimla konustum... Unvde ki pozisyonu doyurucu degildi... Birakti ve kimyasal satma isine basladi... Depo tuttugundan ve islerin iyiliginden bahsetti... Cok mutlu oldum...
-
@Final-Approach Ortalama bir futbolcu için komik bile sayılacak rakamlar bunlar, neresine şaşırdınız anlayamadım doğrusu. Heleki günümüz şartlarında ve Türkiyesinde. Bence ne söylediğimi çok iyi anladınız ;)
-
Ticaret yapmak, isyeri acmak ve calistirmak oyle herkesin yapabilecegi bir is degil diye dusunuyorum. Bir kere hangi alanda kosacaksaniz, o konuda bilgi ve tecrube gerekiyor.
Futbolcu adam direk hic tecrubesi olmadan restaurant isine atlarsa, hata yapma ihtimali dogal olarak yuksek olur. Zaten Atilla Abi New York'da darbeyi yiyince, Florida'da daha saglam ve kucukten baslamis, sonradan isleri ilerletmis.
Burada Mall de kucuk bir kiosk isleten bir Turk vardi. Bir bolumde oyuncak uzaktan kumandali helicopter digerinde ise corap ve incik boncuk satiyordu. Arada sirada yaninda oturuyordum, coffee icip muhabbet ediyorduk. Aslinda Izmirliydi ve Turkiye'deykende ticaretle ugrasiyormus. Sonra biraz para biriktirdi ve mutfak/banyo lavabo isine girdi. Cin'e gitti, uretici firma buldu, New Jersey'de depo kiraladi, urunleri getirtti ve su anda Maryland, Delaware, New Jersey ve Pennsylvania da satis ve ayni zamanda installment yani gidip kurma isi yapiyor. Tabii bu arada kiosk falan kapatti.
-
@Final-Approach bu görselleri nasıl buluyorsunuz bayıldım
-
@Final-Approach 37 yasındayım kamuda çalışıyorum iyi maaş alıyorum. çıkarsa hiç düşünmeden,arkama bakmadan giderim.ülkemde yşamaktanda gocunmuyorum bazıları gibi Türkiye yi kötülemem insan yemek yediğini kaba işemez ama bizim türk coniler devletini,ülkesini yerden yere vuruyor bunun adı hainlik. devleti olmayanın gittiği yerde devleti olmaz.burda karnın doyuyorsa burası vatanın Amerika'da karnın doyuyorsa orası vatanın olacak. Kusura bakma konu biraz farklı yerlere doğru gidiyor . Benim Amerika'ya gitme nedenim 1 . Çocuklarıma iyi bir eğitim sağlamak 2 . Tamamen maddi alım gücü yüksek olması sebebi ile daha kaliteli bir yaşam sağlamak 3 .hem Amerika'ya hem ülkeme katkı sağlamak
-
@Ldoroglu, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Final-Approach 37 yasındayım kamuda çalışıyorum iyi maaş alıyorum. çıkarsa hiç düşünmeden,arkama bakmadan giderim.ülkemde yşamaktanda gocunmuyorum bazıları gibi Türkiye yi kötülemem insan yemek yediğini kaba işemez ama bizim türk coniler devletini,ülkesini yerden yere vuruyor bunun adı hainlik. devleti olmayanın gittiği yerde devleti olmaz.burda karnın doyuyorsa burası vatanın Amerika'da karnın doyuyorsa orası vatanın olacak. Kusura bakma konu biraz farklı yerlere doğru gidiyor . Benim Amerika'ya gitme nedenim 1 . Çocuklarıma iyi bir eğitim sağlamak 2 . Tamamen maddi alım gücü yüksek olması sebebi ile daha kaliteli bir yaşam sağlamak 3 .hem Amerika'ya hem ülkeme katkı sağlamak
Güzel ve gerçekçi bir bakış açısı. Önceliklerimiz neredeyse birebir örtüşüyor. Özel sektörde çalışıyorum fena sayılmayacak bir para kazanıyorum. Ancak burada kazandığım para alım gücüne bağlı olarak oğlumun eğitimi için yeterli olacağını düşünmüyorum yani benimde önceliğim evladımın eğitimi + alım gücü = refah yaşam. Bu değildirki Türkiyeden memnun değiliz yada yaşamak istemediğimiz için gitmek istiyoruz. İnsan vatanından vazgeçer mi? Adı üstünde VATAN!
Çekiliş bu sonuçta Allah hepimiz için hayırlısını versin. Çıkarsa herşeyi göze alıp gideceğiz, çıkmaz ise hayatımıza kaldığı yerden belkide yeni arayışlarla devam edeceğiz
-
Arkadaşlar bakın hala çok umut bağlayıp gün gün sayanlar , hayaller kuranlar var .
Bakın tekrar söylüyorum yapmayın . Bu çekiliş size çıkmayacak...
Her zaman çıkmayacak diye düşünün , bakın ben 6 aydır foruma girmiyordum .
Buraya gelip hayallerini anlatan kişilerin hemen hemen hepsi ilk başvurusunda.
Bu forumdan 1-2 kişiye çıkmıştır en fazla , 3 yıl içinde .
Evet sizi anlıyorum , çok uzun zamandır bekliyorsunuz , dv mülakat konusundaki insanlara bakıp dahada heycanlanıyorsunuz , hayaller kuruyorsunuz ama inanın %99 size çıkmayacak , o yüzde bire güvenip bu kadar derin düşüncelere dalmaya inanın gerek yok.
Zaten biraz dikkatli bakınca , o dv mülakat konusuna yazanların mayıs ayında kart çıktan sonra foruma kayıt olduğunu görüceksiniz.
Zira çıksa bile mayıstan ekime 5 ay varken bu planlar da neyin nesi ?
Bu siteden önce gen.tr domainli bir site vardı , ben oradada vardım , inanın bu yazdğınız hayaller ne ilk nede son olucak.
Hayatın tadını çıkarın , dizi film izleyin ...
-
@semavi hata yapmışsın, bence kabul etmeliydin(eğer para yönetimi sende olacaksa).
seni çok seviyoruz kadir hocam:smiling_face_with_halo: -
@AgeGuns bu uyarılar için çok geç, kalmış 21 gün zaten. 5 aydır hayal kuran insanlar var bırak da 21 gün daha kursunlar, hevesleri kursaklarında kalmasın. Herkesin bu bilince erişmesi çok zor. Belkide kimileri erişmek istemiyordur işlerine öyle geldikleri için. Söylediklerine katılıyorum ama dediğim gibi artık çok geç, bu saatten sonra herkesin hakkında hayırlısı olsun. Tek dileğim en çok işine yarayacak olanların, en çok hakedenlerin ve ihtiyacı olanların kazanması. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum