Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayvalik10 sadace sordum sen niye bu kadar sinirlendin ki ? 😃


  • @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Bu salgında herkes gördüki , Dünyada en iyi sağlık sistemi Türkiye,Almanya da varmış. Dünyada bu salgın yönetimini en iyi organize eden 2 ülkeden biriyiz maşallah.

    Bence bu degerlendirmeyi yapmak icin biraz erken. Temmuz ayinda, onceki 6 ayin degerlendirmesini yapalim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Bu salgında herkes gördüki , Dünyada en iyi sağlık sistemi Türkiye,Almanya da varmış. Dünyada bu salgın yönetimini en iyi organize eden 2 ülkeden biriyiz maşallah.

    Semih, hala dalga geçtiğini düşünüyordum ama ciddisin sen galiba. İnsanlara sana tepki gösterdiklerinde, yok yahu eleştirmek için söylüyordur diyordum. Hocam yunanistanda 500 vaka bizde 1 vaka varken adamlar sokağa çıkma yasağını koydu ve 1500 vakada sınırladılar. Biz en geç salgının başladığı ülke olarak 9-10. sıralar arasında inip çıkıyoruz. Yabancı TV programlarına konu oluyor bu. Almanya konusunda haklısın. 63 bin hasta var ve ölüm oranı çok az. Hastalarına çok iyi bakıyorlar demektir bu. Biz hastanedeki profesörleri bile kurtaramadık ve 1000 in üzerinde vaka sağlık çalışanı. Türkiye bu salgını eline yüzüne bulaştırdı ve çok çok çok çok (kaç tane çok yazsam yetmez) kötü olana kadar her geçen gün ilerliyoruz. Buraya yazıyorum. Bu salgından amerikanın ardından dünyada en çok etkilenen ülke Türkiye olacaktır. 1. olamayacak oluşumuzun sebebi nüfusumuzun amerikadan az olmasıdır. Bu iki ülkede salgının bu kadar yüksek olmasının en büyük sebebi yönetim zaafiyeti, geç alınmış kararlar ve tek kişiye bağımlı rüzgara göre yön değiştiren yöneticiler. Salgını AHaber yerine

    sayfasından takip etmeni öneriyorum.

  • ⭐⭐

    Şu an corona ile mücadele de en zorlanılan/zorlanilacak konulardan biri N95 maskeleri. Bu maskelerin tedariğinde sıkıntı yaşandığı/yaşanacağı için kullanılmış maskeleri yeniden kullanıma sunmak için dekontaminasyon işleminden geçirilmesi üzerine çalışmalar yapılıyor. Bu konu o kadar önemli bir hale geldi ki Amerikanın en ünlü üniversiteleri bir işbirliği platformu oluşturmuşlar. University of California/San fransisco, University of California/Berkeley, University of Chicago, Harvard University, Stanford University, Georgetown University, Seattle University, University of Utah, Massachusetts Institute of Technology ve University of Michigan güç birliği yaparak bir platform oluşturdular.
    ⤵


  • @ibrahimasar, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Bu salgında herkes gördüki , Dünyada en iyi sağlık sistemi Türkiye,Almanya da varmış. Dünyada bu salgın yönetimini en iyi organize eden 2 ülkeden biriyiz maşallah.

    Semih, hala dalga geçtiğini düşünüyordum ama ciddisin sen galiba. İnsanlara sana tepki gösterdiklerinde, yok yahu eleştirmek için söylüyordur diyordum. Hocam yunanistanda 500 vaka bizde 1 vaka varken adamlar sokağa çıkma yasağını koydu ve 1500 vakada sınırladılar. Biz en geç salgının başladığı ülke olarak 9-10. sıralar arasında inip çıkıyoruz. Yabancı TV programlarına konu oluyor bu. Almanya konusunda haklısın. 63 bin hasta var ve ölüm oranı çok az. Hastalarına çok iyi bakıyorlar demektir bu. Biz hastanedeki profesörleri bile kurtaramadık ve 1000 in üzerinde vaka sağlık çalışanı. Türkiye bu salgını eline yüzüne bulaştırdı ve çok çok çok çok (kaç tane çok yazsam yetmez) kötü olana kadar her geçen gün ilerliyoruz. Buraya yazıyorum. Bu salgından amerikanın ardından dünyada en çok etkilenen ülke Türkiye olacaktır. 1. olamayacak oluşumuzun sebebi nüfusumuzun amerikadan az olmasıdır. Bu iki ülkede salgının bu kadar yüksek olmasının en büyük sebebi yönetim zaafiyeti, geç alınmış kararlar ve tek kişiye bağımlı rüzgara göre yön değiştiren yöneticiler.

    Arti olarak, Turkiye'nin ekonomisi cok kotu bir durumdayken bu salgina yakalandi.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    1,000,000 vaka sayısı aşıldı. Şu anda 7 günde ikiye katlamaya yani günlük %10-13 arası artmaya devam ediyor.


  • @ibrahimasar, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    1,000,000 vaka sayısı aşıldı. Şu anda 7 günde ikiye katlamaya yani günlük %10-13 arası artmaya devam ediyor.

    Allah insanlığın yardımcısı olsun,birşey gelmiyor elden.


  • ........


  • maalesef en kotu senaryo"ya kendimizi hazirlamaliyiz arkadaslar,

    her gecen gun durum kotulesiyor sanirim bu sekilde devam edecek, umut verici hic bi haber yok


  • @MySea Hayırlısı.


  • Soner Yalçın’ın kara kutu kitabını okumuştum, İnsanların aşı olmasına olumsuz bakış açısı vardı. Almanya’da çocuk doktorlarının çocuklarını aşılamadığı gibi saçma sapan sözler söylüyordu.

    Bu son çıkan Virüs ile tüm Dünya dört gözle birinin Aşı bulmasını bekliyor😊Acaba Soner hasta olsa ve aşı bulunsa bu aşıyı olurmu😊?


  • Çin'in Şenzen kentinde köpek ve kedi eti tüketimi yasaklanmış!


  • “Japonya'da Prof.Dr. İkeda Nobuo, BCG(Verem Aşısı) aşısı yapılan ülkelerde enfeksiyonun hafif ama, İtalya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi BCG aşısı yeterince yapılmayan ülkelerde enfeksiyonun ağır geçtiğini iddia etti.“

  • ⭐⭐⭐⭐

    Cbs News
    Johns Hopkins Üniversitesi'ne göre, koronavirüsten gelen küresel ölüm sayısı şu anda 50.000'in üzerine çıkıyor. Ve dünyadaki teyit edilmiş COVID-19 vakalarının sayısı 1 milyonu aştı.

    ABD'de şu anda 220.000'den fazla onaylanmış vaka var ve bu sayı yukarı doğru ilerliyor. Ülke genelinde 5.100'den fazla insan öldü.

    İnsanlarla ölümü 100.000'in altında tutmaya çalışmak için sosyal uzaklaşma kurallarına uymayı kabul eden Amerika'nın en bulaşıcı hastalık uzmanı, "bunun nasıl ortaya çıkacağını tam olarak bilmiyoruz."
    Geçen hafta rekor 6.65 milyon Amerikalı işsizlik başvurusunda bulundu.

    The global death toll from the coronavirus now tops 50,000, according to Johns Hopkins University. And the number of confirmed COVID-19 cases around the world surpassed 1 million.

    There are now more than 220,000 confirmed cases in the U.S., and that number is spiraling upward. Over 5,100 people have died across the country.

    Pleading with people to heed social distancing guidelines to try to keep the death toll under 100,000, America's top infectious disease expert admits "we don't know exactly how this is going to turn out."

    The latest
    A record 6.65 million Americans filed for unemployment last week.

    Cases of COVID-19 Reported in the US, by Source of Exposure
    Cases of COVID-19 Reported in the US, by Source of Exposure
    Travel-related 1,144
    Close contact 3,245
    Under investigation 209,755
    Total cases 213,144

  • ⭐⭐⭐⭐

    Amazon: Tüm depo işçilerinin gelecek hafta yüz maskeleri olacak

    Amazon, önümüzdeki hafta başında küresel olarak tüm depo işçilerine yüz maskeleri vereceğini ve geniş lojistik iş gücünün ortasında koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmaya çalışırken sıcaklık kontrolleri kullanımını genişleteceğini söyledi.

    Duyuru, CEO Jeff Bezos'un şirketin koruyucu ekipman kıtlığı nedeniyle maskeler için siparişleri doldurmakta sorun yaşadığını kabul etmesinden 10 gün sonra geliyor. ABD'deki çeşitli depolardaki işçiler, yeterli koruyucu ekipmana sahip olmadıklarından ve hasta olan iş arkadaşlarının raporlarını paylaşmadığından şikayet ettikten sonra, darboğaz temizlendi gibi görünüyor.

    Dave Clark "Haftalar önce sipariş ettiğimiz milyonlarca maske şimdi geliyor ve bunları mümkün olan en kısa sürede ekiplerimize dağıtıyoruz. Maskeler bugün bazı yerlerde ve tüm yerlerde önümüzdeki haftanın başlarına kadar hazır olacak," Dave Clark , Amazon'un dünya çapındaki operasyonlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı, Perşembe günü bir şirket blogunda söyledi.

    Amazon says all warehouse workers will have face masks by next week

    Amazon says it will provide face masks to all its warehouse workers globally by early next week and broaden its use of temperature checks as it tries to slow the spread of coronavirus amid its vast logistics workforce.

    The announcement comes 10 days after CEO Jeff Bezos acknowledged the company was having trouble filling orders for masks amid a widespread shortage of protective equipment. After workers in several warehouses across the U.S. complained of not having sufficient protective equipment and shared reports of colleagues coming to work sick, the bottleneck appears to have cleared.

    "The millions of masks we ordered weeks ago are now arriving, and we're distributing them to our teams as quickly as possible. Masks will be available as soon as today in some locations and in all locations by early next week," Dave Clark, Amazon's senior vice president of worldwide operations, said on a company blog on Thursday.


  • Kapanan Vakalar:

    • 210,582 kişi iyileşmiş (80%)

    • 52,596 kişi hayatını kaybetmiş. (20%)


  • Yanliz uzuldugum ayni anda kizdigim bir sey var ulkemiz tam anlamiyla ikiye bolunmus halde yani siyaset herkezin ilgi alani tayyipciler anti tayyipciler diye Facebook da haberlerin ve videolarin yorumlarina bakiyorum herkez dusman birbirine bu gidis iyi degil Corona virusu bile ulkeyi ikiye ayirmis...


  • @kursat68, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Yanliz uzuldugum ayni anda kizdigim bir sey var ulkemiz tam anlamiyla ikiye bolunmus halde yani siyaset herkezin ilgi alani tayyipciler anti tayyipciler diye Facebook da haberlerin ve videolarin yorumlarina bakiyorum herkez dusman birbirine bu gidis iyi degil Corona virusu bile ulkeyi ikiye ayirmis...

    Bu ülkeyi her şey ikiye ayırıyordu zaten, ben konuya yabancı olduğumuzu düşünmüyorum. Bu da liderlerden kaynaklanıyor bundan nemalanıyorlar.


  • @kursat68 Neden 3. 4. Yada daha fazla Bir grup yada düşünce yok ? Neden ikiye bölünmüş kafa yapıları ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum