Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Evrak onayları gelmeye devam ediyor sanırım, peki mülakat tarihi alanlar var mı bu dönemde? KCC evrakları konsolosluklara göndermeye devam ediyor mu yani?


  • Herkese teşekkür ederim dönüşleriniz için🙏🏼😊


  • Evrak onay mail ı alan var mı?


  • @Alper-Kocatepe mülakat tarihi alan henüz yok


  • Sn @crazycells @Muhtaradana merhaba,

    Göçmenlik vize süremin mayıs ay'ının ilk haftası dolacak olması nedeni ile, COVID-19 pandemisi ve tüm uluslararası uçak seferlerinin geçici süreyle durdurulmuş olmasına atıfta bulunarak Ankara Büyükelçiliği göçmen vizeleri soru formu üzerinden vizemin yenilenmesine yönelik talepte bulundum ve birkaç saat içerisinde aşağıda yer aldığı şekli ile geri dönüş yaptılar. Benim gibi aynı süreci yaşayan arkadaşları bilgilendirme amacı ile paylaşmak istedim.

    Health Care professionals working on COVID-19 in the U.S. (mail başlığı!!!)
    "Thank you for writing to the U.S. Embassy in Ankara.
    If you have not traveled on your visa, please contact us after the travel restrictions are lifted. An officer will assess your case at that time and determine if a new visa can be issued."


  • @Lonewolf, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Sn @crazycells @Muhtaradana merhaba,

    Göçmenlik vize süremin mayıs ay'ının ilk haftası dolacak olması nedeni ile, COVID-19 pandemisi ve tüm uluslararası uçak seferlerinin geçici süreyle durdurulmuş olmasına atıfta bulunarak Ankara Büyükelçiliği göçmen vizeleri soru formu üzerinden vizemin yenilenmesine yönelik talepte bulundum ve birkaç saat içerisinde aşağıda yer aldığı şekli ile geri dönüş yaptılar. Benim gibi aynı süreci yaşayan arkadaşları bilgilendirme amacı ile paylaşmak istedim.

    Health Care professionals working on COVID-19 in the U.S. (mail başlığı!!!)
    "Thank you for writing to the U.S. Embassy in Ankara.
    If you have not traveled on your visa, please contact us after the travel restrictions are lifted. An officer will assess your case at that time and determine if a new visa can be issued."

    Kesin birsey söylememisler,bu da belirsiz bi durum olusturuyor ve sinir bozucu. Ucuslar ne zaman acılacak ya da acılacak mı belli degil ki. Olası ihtimalleri ve ne yapacagınızı dusundunuz mu?


  • @Lonewolf 17 nisandan sonra büyük ihtimalle Türkiye - Abd arası uçuşlar tekrar başlayacak, hatta biliyorsunuz thy bilet satışı yapıyor ama iptal konusunda bir şey demiyor, eğer açılırsa mutlaka ilk girişi yapın

    Eğer 17 nisandan sonra açılmazsa konsoloslukla tekrar iletişime geçin,anladığım kadarıyla şu anda tüm konsolosluklar Amerikan vatandaşlarını ülkelerine tahliye etmek için yoğun çaba sarfediyor, pandemic sebebiyle rutin vize işlemleri de 20 Mart 2020 itibariyle durduğu için hem çalışan sayısını azalttılar hem vize dışında, kendi vatandaşlarının sorunlarına yoğunlaştılar.

    Onun için bugünlerde size verilen bu cevaptan daha çok yardımcı olacaklarını zannetmiyorum, beklemek gerekiyor, bu konu ile ilgili ısrarlı sorular soran arkadaşlara otomatik cevap vermeye başladılar


  • @Erkangeziyor Evet, biraz belirsizlik var görünüyor ama şu an için yapılacak tek şey uçuşların açılmasını beklemek olacak. Olası iki ihtimal var. Birincisi, vize süremin bitiminden önce uçuşlar açılırsa Amerikadaki şartları da göz önünde bulundurarak hemen aksiyon alıp ilk girişi gerçekleştirmek olacak. İkincisi, vize süremin bitiminden sonra uçuşlar açılırsa elçiliğe tekrar vizemin yenilenmesi konusunda talepte bulunarak süreci devam ettirmek olacak. Ben, ikinci ihtimal için bir şekilde yardımcı olacaklarını düşünüyorum ama tabii zaman gösterecek.


  • @Muhtaradana Evet, çok haklısın. Eğer uçuşlar 17 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında açılırsa ilk girişi yapmak en doğru hareket olacak. Aksi durumda, uçuş yasakları mayıs ve sonraki aylarda devam edecek olursa tekrar vize yenileme talebinde bulunup süreci devam ettirmem gerekecek. Artık, nasıl bir yaklaşım sergileyeceklerini de zaman gösterecek. Hakkımızda hayırlısı..


  • @Lonewolf Pasaport teslim tarihinizi 11-11-2019 yazmışsınız . Vizenizin süresi 6 ay , Vizeniz onaylanalı 5 ay olmuş ! İnsanın Eline böyle bir Fırsat şans geçmişken insan neyi bekler anlamıyorum🤷♂️Sanki Siz gitmeye değil gitmemeye çalışmışsınız.


  • @Semihmete, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Lonewolf Pasaport teslim tarihinizi 11-11-2019 yazmışsınız . Vizenizin süresi 6 ay , Vizeniz onaylanalı 5 ay olmuş ! İnsanın Eline böyle bir Fırsat şans geçmişken insan neyi bekler anlamıyorum🤷♂️Sanki Siz gitmeye değil gitmemeye çalışmışsınız.

    Bu vizeyi çok önceden alıp da gitmeyenleri, son güne bırakanları anlayamıyorum bir türlü. Vizelerinin süresi dolan bu kişiler yeniden vize için başvurduklarında tekrar başka bir vize verilip kotadan bir vize daha mı eksiliyor yoksa vizeleri kotayı etkilemeyecek bir şekilde mi uzatılıyor? Daha önce konuşulmuştu galiba ama hatırlayamadım şu an. Bu durumda olan baya çok kişi ortaya çıkmaya başlayınca insan endişeleniyor doğal olarak.


  • @irenicus Ben konsolosluğun bu konuyu değerlendireceğini düşünüyorum! Ben sana vize verdim sen son güne kadar gitmeyip beklemişin bunun için geçerli bir sebep göstermeni isterdim ! Neden son güne kadar bekliyorsun? Ayrıca Qatar emirates vb. Hala uçuşlarına devam ediyor! Amerika’ya gitmeye engel yok.Yeterki iste.


  • @Semihmete merhaba, size sadece şu samimi açıklamayı isterim. COVID-19 pandemisi çıkmasaydı bile her halükarda ilk girişimi Nisan sonu yapmayı planlıyordum. Kişilere verilen vize süresi kadar insanlar kendilerine göre planlama yapmaya çalışıyor ki bana kalsa ve işlerimi ayarlayabilsem ilk 1-2 ay içerisinde gitmeyi isterdim 🙂 Haliyle herkesin kendi içinde bir hikayesi var.


  • @irenicus merhaba, sn @Semihmete ye de sizin gibi bu konu hakkında hassasiyeti olanlara yönelik tüm samimiyetimle gerekli açıklamayı yapmaya çalıştım. Bu arada, kota konusundaki endişelerinizi de anlıyorum. Hiçbir insanoğlu ahlaki ve karakteristik olarak kimsenin hakkını yemek istemez ki yememeli. Kota konusundaki belirsizlik konsolosluğun benzeri case'ler üzerindeki yaklaşımı ile zamanla netleşecektir. Benim şahsi düşüncem, vizenin yenilenmesi durumunda vize üzerinde basılı olan IV case number ve registration number ile ilgili değişim olmadıkça kotanın düşmemesi gerektiği yönünde. Tabii, bu konuda sn @crazycells görüşlerini tekrar belirtebilir.


  • Sayın @Lonewolf Vize aldıktan sonra ilk 6 ay içinde giriş hakkınız bulunmaktaydı, siz keyfiniz isterse son gün bile girebilirdiniz ama hayat bu işte... Hiç akla gelmeyen oluyor. İnanıyorum ki bu duruma düşen tek siz değilsinizdir. Bu virüs sebebiyle ben dahil çok insanın planları değişti. Bir çoğumuz yerleşme tarihimizi ertelemek zorunda kaldık. Ekonomi büyük darbe yemişken iş bulmak çok ayrı bir dert oldu. Benzer şekilde mezun olup gitmeyi planlayan bir çok kişinin de mezuniyeti sarkıyor örneğin. Bu kişisel değil, global bir problem. Daha evvel benzeri yaşanmadı. O yüzden ben gerek konsolosluğun, gerek süre aşımında girişteki memurların bu durumu göz önüne alacağına, bir sorun çıkmayacağını düşünüyorum. Bol şans dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Lonewolf Bir kaç arkadaş sormuştu, uçuşlar varken gitmelimiyim diye, çok düşünmeden mutlaka git demiştim. Trump gibi düşünüp bu virüsün Amerikayı çok etkilemeyeceğini sandığımdan gitmenin iyi fikir olduğunu söylemiştim. Şimdi gün geçtikçe olayın boyutları değişti ve tabii benim de görüşlerim değişti. Şanslıymışsınız ki ocak şubat döneminde gitmemişsiniz. Çünkü henüz hiç bir varlık gösteremeden işsiz belki evsiz ve parasız kalacaktınız. 2-3 ay sonra virüsün etkileri azalsa bile iş bulmak çok kolay olmayacak. Virüs risklerinden ziyade işsizlik ve parasızlık gibi çok olumsuz durumlarda kalabilirdiniz. 6 aylık bahsedilen süre sonunda doktor raorunu tekrar almak yetiyor diye hatırlıyorum, pasaportunuza basılı vizede süre ayrıca yazıyor mu? Yazmıyor ise eylül sonuna kadar girilmesi gerekiyor diye biliyordum. Yanlış mı? Neticede böyle olağan üstü durumlarda bilmediğin ve uyumda zorlanacağın bir yerde eksilerde başlamak yerine burada güvenli limanda stok falan yapıp fırtınanın geçmesini beklemek bence en iyisi.


  • Merhaba,

    Benim mülakatım da 27 Nisan'da olacaktı.
    İleri bir tarihe tekrar gün verileceğine ilişkin mail geldi.
    Bilgilendirme amaçlı paylaşıyorum.

    Dear Applicant,

    The U.S. Embassy Ankara is closed for routine consular services at this time, including immigrant visa appointments. All appointments scheduled between March 18 and April 30 have been canceled. If you must travel urgently due to a serious medical or family emergency, you can send your request for an expedited appointment by logging into your account at https://ais.usvisa-info.com/en-tr/iv. Go to Group Actions, select the “Request Expedite” option and send your request. If your appointment date has already passed, please use “Missed my Appointment” tab under Group Actions to send your request. When requesting an expedited appointment, please clearly explain the nature of your emergency.

    We will reschedule all non-urgent immigrant visa appointments when we reopen for consular services. There is no set date that this time.
    If you have trouble logging into your account, go to https://ais.usvisa-info.com/en-tr/iv/information/contact_us

    Best refards,
    US Visa Information Service


  • Bu durumda Nisan ayini da tumden iptal etmisler.


  • @dirilo Nisan ayı gitti 😬


  • @Semihmete öyle oldu, ama sağlık olsun. Sonunda yüzümüz gülecek inşallah 😁


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum