Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

  • @Final-Approach, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    partisi kendi

    Nüfusa değil istihdama dahil olmuş kişilere oranı olduğunu belirttim sadece. Birine karşı diğerinin iyi olduğunu söylemek istemedim. Amerikanın işsizler için Türkiyeden daha fazla olanak yaratabileceği de ortada.


  • @ayvalik10 Çok teşekkür ederim, bunu gerçekten bilmiyordum. Eğer kazanır ve gidersem söylediklerinize dikkat edeceğim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Issizlik sayisi ve tabii ki issizlik maasi icin basvurular hizli sekilde artiyor. Ama bu gecici bir durum. Bazi haberlere gore, ABD $6 trillion'a kadar kesenin agzini acabilirmis, eger yayilma durumu daha da uzarsa.

    Bakalim neler yapacaklar. Bizde isler hiç iyi değil...


  • @tuncayarat akraban bile olsa her Türke kuşku ile yaklaş ama yenilere değil en az 10 yılı devirmiş olanlara neden çünkü onlar şu andaki duruma gelene kadar ne zorluklar çileler sıkıntılar çektiler sen tak diye aynı şartlarda geliyorsun Türk milleti fesatlık kötülük genlerimizde var hazmedemiyorlar ben çektim buda çeksin diye


  • new york ucuslari durduruldu.
    yakinda tum abd kapsama alinir.


  • Durum gittikce kotulesiyor ilerlerleyen gunler de neler olucak merak konusu. Green card sakata gelmese bari bu yil.


  • @mexido mayıs ayında açıklansa bile sonuçta ilk mülakat ekim ayında olacağı için bu kadar korkmayın


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @mexido mayıs ayında açıklansa bile sonuçta ilk mülakat ekim ayında olacağı için bu kadar korkmayın

    Evet temennimiz o yonde aslinda :)



  • @ayvalik10 tarzına hayranım:grinning_squinting_face:


  • @önder-çalışkan amerika da hukuk var. Şimdi devlet olarak önce kendi ülkesinde yaşayan insanları güvence altına alması gerekiyor. Ondan dolayı dışarıdan gelmeleri kesti. Uzun zamandır burada yok ama @saulgoodman yada muslu hukuk bürosu çok daha detaylı bilgi verir. Hangi konuda derseniz yasal olarak oturma ve çalışma izni olan bir kişiyi o ülkenin başındaki yöneten kimseler kollamak zorunda. Bu vatandaşlık hakkıdır. Eğer bu hakkı yöneten insanlar istismara uğrattırırsa ozaman alacağı vatandaşın tazminatı kaç bin demiyorum milyon dolar olur. Bir önce ülkeyi silip süpürsün temizlesin ondan sonra herkese WELCOME diyecekler.


  • Virus tamamen atlatıldığında ekonomik buhran bekleniyor. ABD de işsizliğin %20 lere çıkacağından bahsedilmiş. Yeni gidecekler için hiç iyi değil bunlar.


  • @mdgn, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Herkese merhaba ben forumda yeniyim aslında bu ilk başvurum değil forumu uzun süredir takip ediyorum. Yeni üye oldum.

    hosgeldiniz.

  • ⭐⭐

    @jure Amerika güçlü devlettir. Bunun üstesinden gelir. Coronadan sonra daha güçlü bir devlet olacak. Bu ışsizlik geçici. Kalıcı ışsizlik değil. Corona sonrası dünyanın tek başına tartışmasız lideri Amerika olacak. Çin deki üretim Amerikaya kayacak. Dünya artık çinden değil Âmerikadan alacak. Bu nedenle bu işsizlik geçici işsizlik. Önümüzde ki 20 hatta 50 yılın planlamasını yapabilen bir ülke Amerika. Kimse telaşa kapılmasın. Sadece bu geçiş döneminde ayakta kalmaya bakın.


  • saglıkcı arkadas var ıse aranızda bır duyuru yaynlandı ıscı alımı ıle ılgılı


  • @Drywall, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @jure Amerika güçlü devlettir. Bunun üstesinden gelir. Coronadan sonra daha güçlü bir devlet olacak. Bu ışsizlik geçici. Kalıcı ışsizlik değil. Corona sonrası dünyanın tek başına tartışmasız lideri Amerika olacak. Çin deki üretim Amerikaya kayacak. Dünya artık çinden değil Âmerikadan alacak. Bu nedenle bu işsizlik geçici işsizlik. Önümüzde ki 20 hatta 50 yılın planlamasını yapabilen bir ülke Amerika. Kimse telaşa kapılmasın. Sadece bu geçiş döneminde ayakta kalmaya bakın.

    Üretimin Amerika'ya kayacağını düşünmek hayalperestlik. Eğer öyle olabilecek olsaydı Apple gidip Çin'de üretim yapmazdı. Amerika'da saatlik ücretler aşağı yukarı belli.

    Ben ilerisi için toplamaz demedim zaten yeni gidecekler için sıkıntılı durum dedim.

  • ⭐⭐

    @jure Neticede tahminde bulunuyorum. Sizde tahminde bulunuyorsunuz. Bakalım hangi tahminler doğru çıkacak


  • @Drywall, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @jure Neticede tahminde bulunuyorum. Sizde tahminde bulunuyorsunuz. Bakalım hangi tahminler doğru çıkacak

    Ben tahminde bulunmadım. İşsizlik oranı %3 lerden %20 lere çıkacağını ekonomi yazarları belirtiyorlar. Zaten finansal bir krizin beklendiğini virusunde buna çanak tuttuğunu.

    Yoksa öylesine bir tahmin değil. Bilgili kişilerden almış olduğun bilgileri yeni gidecek arkadaşlar varsa gittiklerinde bir süre işsiz kalabilirler ona göre önlemlerini alsınlar diye aktardım.

  • ⭐⭐

    @jure siz kısa vadeli konuşuyorsunuz yani salgın devam ederken ki durumu, ben ise orta ve uzun vadeli olacakları aktarıyorum. Ben de bazı dayanaklara göre öngörüde bulunuyorum. Geçmiş, bugün ve yarın üçgeninde bakıyorum olaylara yani daha geniş bir bakış açısı. Amerikanın Çin ile son dönemde giriştiği ekonomik savaşı hatirlarsiniz herhalde. Bu konu ile ilgili geçmiş gelişmeleri, su andaki durumu ve olabilecekleri aynı masaya yatırabilirseniz daha sağlıklı düşünebilirsiniz. Sadece corona dolayısıyla oluşan işsizlik gözlüğüyle olaya bakarsanız yanılırsınız. Disiplinler arası geniş bir bakış açısı geliştirmekte fayda görüyorum. Bunun sonucunda daha sağlıklı öngörüler elde edebiliriz. Salt işsizlik olarak bakarsanız yanılırsınız. Amerikan ekonomisinin bir çok değişkeni var. Bakin borsa yükseliyor. Buna ne diyeceksiniz? Insanlar çılgınlar gibi alışveriş yapıyor. Belki 6 aylık harcama son bir hafta da yapılmıştır. Bardağın daima dolu ve boş taraflarına aynı şekilde bakabilmek lazım. İşsizlik kimseyi etkilemeyecek demiyorum. Etkilenenler olacak. Ama Amerika bu salgından güçlenerek çıkacak.


  • Su anda neredeyse tum ulke online alisveris yapiyor. Yani kucuk isyerleri kapali ama buyuk olanlar hala para yapiyorlar. Ama elbette isini kaybeden veya ucretsiz izne cikarilanlarin durumu kotu olacaktir. O yuzden yardim checklerini gonderecekler. Borsa biraz daha dusebilir ama ileride toparlayacaktir. Yani virus yayilmasi azaldiginda veya buna tedavi ilaci bulundugunda, economy tekrar duzelir ama bircok sey degisebilir, saglik systemi ve diger dis ticaret gibi...


Benzer Başlıklar

  • DV2025 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ayvalik10A
    @kaanada84 yanlış başlıkta bu soruyu soruyorsun sana buradan kimse cevap yazmaz çünkü her sorunun sorulacağı başlık bulunmaktadır. Bu aşağıdaki sayfayı okursan aklında olan olmayan tüm soruların cevabını bulacaksın. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları/16504
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2021 Dertlesme ve Destek Odasi (Kaybedenler Kulubu)

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    193
    12 Oy
    193 İleti
    8k Bakış
    CalibraturboC
    Case 39 bine ekmek cıkmayacak degilmi
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum