Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @strangereister Her şeyi geçtim o son paragrafı okuyunca gözlerimi 4 açarak şaşırdım. Böyle güzel bir tespit daha önce yapılmamıştır sanırım Amerika için.


  • @strangereister çok güzel ve detaylı bir yazı olmuş çok teşekkürler.. carmel benim de listemdeydi.. south bend ve elkhart hakkında bilginiz var mı acaba? ev fiyatları nispeten daha ucuz.. bizim de niyetimiz ucuz bir yerden başlamak hayata..


  • @smyael O taraflar eğitim ve güvenlik açısından pek de iyi yerler değil ne yazık ki. Ev fiyatlarına da hakim değilim 😕

  • ⭐⭐⭐

    @strangereister onur bey bu güzel paylaşımınız için teşekkür ederiz saolun

  • ⭐⭐

    @strangereister anladığım kentucky konusunda da bilginiz var gibi geldi 🙂


  • @strangereister Peki biraz da iç dünyanı paylaşman gerekse neler derdin? Gitmeden önce neler bekliyordun, gittikten sonra neler buldun? Verdiğin karardan, atıldığın maceradan memnun musun? Sana göre Türkiye ile kıyaslandığında dezavantajları nedir IN'in? Çok beğendim bu arada yazdıklarını, objektif ve eğlenceli bir yazı olmuş. Yazmaya devam. 😉

  • ⭐⭐⭐

    @strangereister akıcı ve eğlenceli anlatımınız için teşekkür ederiz. Anne ve babaya ise sevgiler saygılar 🙏


  • Indiana sokaklarinda Muslum Gurses dinlemek suretiyle 30 dakika suren araba yolculugumun videosuna da ek olarak alttan ulasabilirsiniz. (:


  • Greencard çıkarsa ben de Indiana eyaletini düşünüyorum. Geçen ehliyet için web sitesine baktım, teori sınavı konusunda yabancılar için birçok dil seçeneği var ama Türkçe yok. Sanırım bu eyaletteki Türk sayısı çok az. 🙂


  • @strangereister, içinde söyledi: Indiana

    Indiana sokaklarinda Muslum Gurses dinlemek suretiyle 30 dakika suren araba yolculugumun videosuna da ek olarak alttan ulasabilirsiniz. (:

    Türkçe ilk shipt videosunu yapmayı planlıyor musun :)?


  • @RoadtoNewLife Virüs durumları geçsin bi, sözüm olsun ilk işim bir Shipt videosu çekmek olacak. (:


  • @strangereister, içinde söyledi: Indiana

    @RoadtoNewLife Virüs durumları geçsin bi, sözüm olsun ilk işim bir Shipt videosu çekmek olacak. (:

    Öncelikle bu virüs olayından hepimizin sağ salim ve sıhhatli çıkmasını temenni ederim. Sonrasında videoları bekliyoruz. Şimdiden " ucarthegreat " kanalına başarılar 🙂


  • @strangereister, içinde söyledi: Indiana

    Indiana sokaklarinda Muslum Gurses dinlemek suretiyle 30 dakika suren araba yolculugumun videosuna da ek olarak alttan ulasabilirsiniz. (:

    Anne ve baban seninle nasıl gelebildi?


  • @strangereister Ara ara atın böyle videolar ya, kamera açısıda süper, Honda ayrı bir süper 🙂


  • @FreeMen, içinde söyledi: Indiana

    @strangereister Ara ara atın böyle videolar ya, kamera açısıda süper, Honda ayrı bir süper 🙂

    Karantina gecsin, ilk isim yeni bir video cekmek olacak 😞


    @damladav, içinde söyledi: Indiana

    @strangereister, içinde söyledi: Indiana

    Indiana sokaklarinda Muslum Gurses dinlemek suretiyle 30 dakika suren araba yolculugumun videosuna da ek olarak alttan ulasabilirsiniz. (:

    Anne ve baban seninle nasıl gelebildi?

    Green Card talihlisi annemdi ve ABD'ye giris yaptigimizda ben 18 yasindaydim.


  • Eğer Indianapolis'te yaşayan bir arkadaşımız varsa orası hakkında bir bilgi verebilir mi? 🙂


  • Herkese merhaba, uzun bir zamandir forumda yazamadim. Gelen bir kac ozel mesaj uzerine bir Indiana degerlendirmesi yapmaya karar verdim. Gerci bir ay once Philadelphia ya tasindik ve artik burda devam edecegiz ama 2 yillik Indiana tecrubemi aktarabilirim. Biz iki cocuklu bir aileyiz ve onceligimiz her zaman guvenli, sakin ve egitimin iyi oldugu bir yerde yasamakdi. Bir arkadasimin tavsiyesi ile de ilk yasantimiza Indiana Carmel de basladik.
    Once okul uzerine bildiklerimi anlatayim. Genelde her sehrin kendi okul agi oluyor. Yani bu Carmel’de Carmel Clay Schools olarak geciyor. CCS’da bir lise(score-10), 3 middle school (7-8-9) ve 5 elementery school var. CCS public ama yonetim tarzi ozel okul gibi.
    Cocuklarim Tr de ozel okulda okuyorlardi ama burdaki okullarini daha cok sevdiler. Virus konusu gundeme gelince okullarda olasi uzaktan egitime karsi cocuklar son haftalarinda bilgilendirildi ve akabinde okullar tatil oldu, daha sonra isteyen ailelere chromebook verdiler ve egitimi uzaktan ve cok basarili bir sekilde goturuyorlar. Sonuc olarak okullar cok ama cok iyi.

    Cevre olarak Carmel Amerika’ya gore yeni bir yerlesim. Bunu Philedelphia ya gelince daha iyi anladim. Yollar genis, trafik sabah ve aksam saatleri disinda nerdeyse yok, eger bir kaza olmadi ise trafigin durdugunu hic gormedim. Evlerin bir cogu yeni sayilir.

    Peki is imkanlari olarak durum nedir derseniz soyle soyleyebilirim. Ben gelince 6-7 ay kadar Doordash, Amazon ve cok az Rideshare yaptim. Fakat bu is surdurulebilir degil malesef. Kazandiginizi sandiginiz para araba masraflarina yada yakita gidiyor. Gunun sonunda cebinizde saatlik kazanc 10 dolara gibi bir rakam kaliyor. Ayrica herkesin evinde ailesi ile oldugu vakitte siz disarda calismak zorunda kaliyorsunuz. Psikolojik olara da zamanla yipratici olmaya basliyor. Ben bu cikmazdan soyle kurtuldum. Amerika’da her yerde staffing agency ler var. Buralara gittiginiz zaman genelde size ellerindeki islerden uygun olanina yonlendiriyorlar. Ben de boyle bir yere gittim ve saati 13 dolara bir fabrikada ise basladim. Kesinlikle diger islere gore cok daha kazancli oldu. Daha az yoruluyordum, araba kullanmiyordum ve insanlar ile iletisimim artmisti. Bu arada niteliginize gore ve ingilizce bilginize gore saati daha yuksek isler bulabilirsiniz. Fakat tek kisi calisacak arkadaslar icin bu rakam yeterli olmayacaktir. Benim mesaim 7-3.30 oldugu icin arada bir amazon yada hafta sonlari biraz uber-lyft yaparak eksigimi tamamliyordum. Sonucda fabrikadan aldigim para kira ve mutfak masraflarimi cok rahat cikariyordu. Eger kari-koca calisacaksaniz zaten saati 12-13 dolara calistiginiz zaman kral gibi yasaniyor.

    Sehir olarak nasil bir yer derseniz soyle soyleyebilirim. TR de Bursa’da yasiyordum. Indiana bize Kutahya gibi geliyordu.Yani Chicago ya yakin (4 saat) ama sakin bir yer. Cografi olarak dumduz bir alan. Hic bir sekilde bir dag tepe yok, yollar dumduz, viraj bile yok, donusler 90 derece, araba surmeyi sevenler icin biraz can sikici. Yazin cok sicak oluyor, ilkbaharda cok yagmur aliyor, kisin da Chicago kadar olmasa da soguk oluyor. Her sene bir kac kez buz yagar, sabah kalikinca arabaniz uzerinde yarim santim buz gorebilirsiniz. Soguk ve sicak cok ekstrem degil ama benim sevmedigim yani cok ruzgarli olmasiydi. Sanirim duz olmasindan kaynaklaniyor. Su an Philedelphia’da Bursa’ya donmus gib olduk😊
    Son zamanlarda TR den insanlar arayip herkes US den donuyormus, sizde donecekmisiniz gibi seyler soyluyor. Gercekten guluyoruz. Su anda is durumlari nasil bilmiyorum ama burda bahsettigim rakamlari kazanarak cok rahat yasiyorsunuz. Bu sene kazanan arkadaslarin sansizligi virus oldu ama insallah herkesin isi yolunda gider.
    Su anda napiyorum, esim meslegi ile ilgili is buldugu icin ben uzun zamandir calistigim IT ile ilgili bir alana focus oldum. Sonuc alirsam sureci burda paylasirim.
    Herkesin yolu acik olsun.


  • Bu ileti silindi!

  • @mehmett sizi Carmel den Philadelphia ya taşımaya iten şey nedir?
    Daha fazla maddi kazanç sağlama imkanı mı, sosyal hayatın kısıtlı olması mı,doğal güzellikler mi,iklimi mi yafda başka sebebmidir?
    Çünkü buradaki bilgiler gidecekler için rehber durumunda oluyor.
    Anlatımınız için de teşekkür ederim


  • @kartalveat esim meslegi ile ilgili is buldu, tek neden bu. Yoksa Carmel den ayrilmazdik. Amerika'da tasinmak gercekten zor, tekrar apt bul, tekrar basvuru yap, kolay degil.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum