Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @MySea New York 'ta vardı sanki listede?


  • Evet New York da varmis, simdi farkettim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @aysegul Yani biz kit üretmişiz ve 500 bin kit sipariş mi edilmiş bizden.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea Bana hiç inandırıcı gelmiyor. Cumhuriyette böyle bir haber görmedim. Diğerlerini de ciddi bulmadığım için dikkate almıyorum. 500 bin kit üretebiliyorsak ne mutlu bize. Maske yok piyasada. Meslek liselerinde gençlere maske imalatı yaptırılacak diye haber geçti, bir baktım, elleriyle dikiş makinasında ileri geri yapıp birleştiriyorlar maskeleri. Güya sıhhi olacak, parmakladılar bütün maskeleri. Her yaptığımız işin bir ayağı topal. El değmeden otomasyonlu sistemle üretilmesi gereken maskeyi bile nefes alınan ve elle tutulan bir ortamda üreten ülkeden corona test kiti alan ülkelerin aklına şaşarım.

  • ⭐⭐

    @ibrahimasar Evet İbrâhim bey hızlı tanı kiti tam 500 bin adeten fazla sattık ve bu kiti dışarıya sattıktan tam iki gün sonra bizim hastalara uygulandı ve vaka sayısı 2 katına çıktı hükümet için vatandaştan öne ticaret önemliydi ABD başkanı Trump Tv'de hızlandırılmış kit kullanacağız dediğin de bizim kiti kullanmıştı.

    Burada yazdığım veriler sağlık bakanı Fahrettin Koca açıklamasından aldım

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ramazan, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    mp Tv'd

    Bravo vallahi. Bu da bir beceridir, de tabi ki 10 milyon adet ürettiysen 500-500 sat. Önce satayım sonra içeriye bakayım kafası... Biz de her şeyi eleştiriyoruz belki ama bu gol pasını verenler onlar..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aysegul, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @Semihmete yetkililer ücretsiz olduğunu söylüyorlarmış ama birine 32k fatura gelmiş diye haber vardı sabah, ama doğruluğunu bilemiyorum tabi. Belki oradakiler daha sağlıklı bilgiye sahiptirler.

    ucretsiz olan/olacak olan testin kendisi sanirim, eger saglik hizmeti aliyorsaniz ya sigorta ya da siz oduyorsunuz. Fakat bu konularda baska gelismeler olabilir ilerde.

  • ⭐⭐

    @ibrahimasar ne kadar kit üretildiği verisi yok ama çok talep olduğunu söylemişti kit 25 Şubat'ta üretildi biz ancak ülkemizde 17 Mart'ta kullamaya başladık

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Drywall, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Covid-19 hiç bir zaman yok olmayacak galiba. Ben bunu anlıyorum. Galiba ölen ölecek kalan sağlar da bağışıklık kazanacak. Aşı bulunacak. Ve gelecek nesiller bağışıklık için aşı olacak. Ama virüs daima olacak. Virüsle yaşamayı öğrenmeliyiz. Korkup saklanmak bir yere kadar. Sürdürülebilir değil bu panik hali. Beslenmemize dikkat edeceğiz, hijyen artık bir alışkanlık haline gelecek ve birbirimizin burnunun dibine sokulmayacağız.
    Not: melbörn üniversitesinin sayfasında parasetamolun iyi geldiği yazıyor. Bir inceleyin isterseniz;
    ⤵
    [https://pursuit-unimelb-edu-au.cdn.ampproject.org/c/s/pursuit.unimelb.edu.au/articles/how-to-take-care-of-yourself-if-you-have-covid-19.amp]

    Evet, grip gibi sezonluk (kis mevsimi) bir hastaliga donusebilir diye dusunuyorlar. Ama asisi bulunursa gelecek yillarda boyle bir pandemik yaratmaz, buradan asi karsitlarina da selam cakalim 🙂 Asilara karsi cikanlarla, bugun sokakta insanlarla zevkine icice dolasip salginin yayilmasina neden olanlar ayni mentalitede insanlar...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aysegul, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @Drywall ipubrofen ve parasetamol ile ilgili de çok bilgi kirliliği var, who bile bu ikisiyle ilgili kulanılmaması yönünde bilgi girdi sitesine, sonra geri çekti, bu arada onlar da fena çuvalladı, ne dedikleri belli değil..

    ibuprofen'i gormustum ama paracetamol(TR)/acetaminophen(ABD) ile ilgili kotu bir haber gormedim henuz. Sanirim sadece ibuprofen degil, naproxen gibi diger NSAID'ler de kotu etkiliyor gidisati. Fakat paracetamol diger agri kesici/ates dusuruculerden daha farkli bir mekanizma ile calisiyor, dolayisiyla ayni anda ikisinin kotu etkileme ihtimali kotu olur 🙂

  • ⭐⭐

    @crazycells Evet aşı karşıtlığı gibi bir garip karşı duruş var. Bunlar umarım bu salgın dolayısıyla akıllanırlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Sıtma tedavisinde kullanılan klorokinin Covid-19 hastalarında kullanılması ile ilgili Klimik derneğinin yazısı

    O makaleyi inceleyen bazi analizler gordum, ortak kani sonuclarinin biraz abartildigi yonunde. Tedavi sirasinda olen kisilerden bazilari hesaba katilmamis; deneylerde neye pozitif, neye negatif denilecegi standartlardan farkli belirlenmis. Yani bu ilaclarin daha guclu bir etkisi varmis gibi gostermeye calismislar sizin anlayacaginiz, tabii bu demek degildir ki hidroksiklorikin'in hicbir etkisi yok, bunu ancak farkli gruplar farkli calismalarla gosterip ayni sonucu buldugunda bilecegiz. Zaten bilim bu sekilde isliyor... Hicbir zaman tek bir calismaya bagli kalmadan bu sonucun baskalari tarafindan da uretilmesi gerekiyor, ancak o zaman bir sonraki asamaya gecilebilir... normalde once test tubunde, sonra hucrelerde, sonra doku ve organlarda, sonra fare gibi model organizmalarda, sonra da insanlarda test ediliyor... tum bu testleri gecerse, ilac ancak o zaman kullanilmaya baslaniyor... fakat medya her asamadan bir sonrakine gecerken sanki bu ilac mucizevi bir ilacmis gibi gostermeye bayiliyor, hatta su an tik kazanma ugruna yapilacak arastirmalari bile (sonucu bilmesek bile) her seye care olacakmis gibi gosteriyor... ama bu tur isler birkac gunde sadece birkac kisiyle olacak seyler degil. O nedenle lutfen ozellikle bu gunlerde medyada siklikla basliklarda duyurulan "asi bulundu", "ilac bulundu" gibi haberleri cok dikkate almayin. Zaten bizim medyaya bakarsak kanserin ilaci da her yil onlarca kez bulunuyor... Bu tur ilaclar, medyanin demesiyle olmuyor... Neyseki su an dunyanin her yerinde cok ciddi bir caba var viruse karsi... normalde yillar surecek bu deneyler bu caba sayesinde haftalara/aylara inecektir diye umut ediyorum, ama medya yine medyaligini yapip bu surecte her turlu bilgi ve sonucu abartarak insanlara aktarmaya devam edecektir...

  • ⭐⭐⭐

    Sokağa çıkma yasağına uymayan halkımız

  • ⭐⭐

    Almanya: 500 milyar Euro
    Amerika: 1 trilyon Dolar
    Fransa: 400 Milyar Euro
    Ingiltere 700 milyar Euro
    Kanada: 95 Milyar Dolar
    Türkiye: Dua (Bu günkü kurulda yardım paketinden sadece devletin belirlediği 2 milyon kişi yararlanacağı açıkladı. Kovid-19 yüzünden işsiz kalan kepenk kapatan kişiler hariç)

    Demek ki neymiş, yol, köprü, havalimanı böyle dönemlerde yenmiyormuş... Halk aç kalırsa, o köprüleri yolları görmez


  • Acaba ne zaman verecekler su 1000 dolari walla isler iyice dustu


  • Amerika Birleşik Devletleri, bir günde en yüksek vaka bildirme rekoru kırdı. An itibariyle +13,960 vaka ve +94 ölüm bildirildi.

    Rakamları buradan takip edebilirsiniz: https://www.worldometers.info/coronavirus/


  • Az önce markete zorunlu ihtiyaçlardan dolayı gittim ve markette 65 yaş üstü bir amca vardı.Kasiyer amca yaşınız kaç diye sordu amca 65 yaşın üstü dedi ve ben lafa girdim amca 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı var niye çıktınız diye sordum bana birşey olmaz ne virüsü çok abartıyorsunuz panik yapmayın ölürsem ben ölürüm dedi biz şok olduk orada amca dedim kendini düşünmüyorsan halkı düşün aileni düşün dedik deyince az önce piknikten geldik ailecek pikniğe gittik bir sürü aile vardı dedi gerçekten durumlar vahim italya gibi olacağız diye çok korkuyorum insanlarımız çok cahil vurdumduymaz


  • @baron40, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Az önce markete zorunlu ihtiyaçlardan dolayı gittim ve markette 65 yaş üstü bir amca vardı.Kasiyer amca yaşınız kaç diye sordu amca 65 yaşın üstü dedi ve ben lafa girdim amca 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı var niye çıktınız diye sordum bana birşey olmaz ne virüsü çok abartıyorsunuz panik yapmayın ölürsem ben ölürüm dedi biz şok olduk orada amca dedim kendini düşünmüyorsan halkı düşün aileni düşün dedik deyince az önce piknikten geldik ailecek pikniğe gittik bir sürü aile vardı dedi gerçekten durumlar vahim italya gibi olacağız diye çok korkuyorum insanlarımız çok cahil vurdumduymaz

    Bende Murat Övüç'ün paylaşımını görünce gülmekten yerlere yattım.. 😃 Diyecek başka birşeyde kalmadı zaten, yorulduk artık.
    Edit: Ne Polis başedebilir bu insanlarla, ne jandarma. Laf anlatamazsınız, anlamıyorlar. Kimse kusura bakmasın ama cehalet diz boyu. Yaşayıp görecekler malesef sonuçları. Umarım sonu kötü olmaz.

  • ⭐⭐

    BUGÜN 9 YENİ VEFAT, 289 YENİ TANI VAR. Evimizde kalalım. Risk almayalım.

    Böylelikle Türkiye'deki koronavirüs vaka sayısı 1236 oldu. Şimdiye kadar 30 kişi hayatını kaybetti.

    BUGÜNE KADAR toplam 20.345 test yapıldı, 1.256 tanı kondu, hepsi yaşlı 30 hastamızı kaybettik.

    Edit:
    1 Mart itibariyle 372.000 kişi yurt dışından geldi bunların hepsine test yapılmadı belirti gösteren veya taşıyanlara test yapıldı test sadece yurtdışından gelenlere değil normal vatandaşlarında hastalık belirtisi üzerine 20.345 test yapıldı


  • Eklemek istiyorum: Gerçekten bazı insanlara hayvan demek hayvanlara hakaret oluyor, o yüzden demeyeceğim. Bugün markette karşılaştığım olayını aktarmak istiyorum. Merdivenden çıkıyordum, 45 yaşlarında biri aşağı iniyordu bilerek üstüme doğru öksürdü. Ne elini tuttu, ne başka birşey. Kasada başkaları üstüne doğru bilerek öksürüyor falan. Böyle tiplerle beraber yaşıyoruz işte. Kimse kusura bakmasın. Bilinçli şekilde böyle adilikler yapanlar her toplumda var tabiki o yüzden kimseyle tokalaşmayın, uzaktan selamlaşın. Darılırlarsa darılsınlar. Mesafenizi koruyun. Toplu taşımayı asla kullanmayın, topluluktan uzak durun. Bilinçli şekilde hapşıran tıksıran hiç eksik olmaz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

59
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum