Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @HPX, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Saniyelil update yapan bi channel var, linki buraya birakiyorum. Takip etmek istiyen vardir illak

    Artık gerçekten bitsin istiyorum,
    Bu psikoloji ile yaşamak nasıl mümkün olur bilemiyorum..
    Sürekli artan vakalar,ölümler. Aşı bulmanın uzun sürer açıklamaları, ekonominin büyük zarar gördüğü haberleri..
    Hani arada kendimi bu durumu düşünmemek için başka platformlara atıyorum fakat 20 dakika sonra bir son dakika haberi ile hooop yine içindeyim..

    O yüzden saniyelik uptade almayayım çünkü bana bomba geri sayımı gibi bir hissiyat verir, sakıncalı 🙂

    Hakkımızda Hayırlısı demekten başka söz yok


  • @bolatmali, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @HPX, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Saniyelil update yapan bi channel var, linki buraya birakiyorum. Takip etmek istiyen vardir illak

    Artık gerçekten bitsin istiyorum,
    Bu psikoloji ile yaşamak nasıl mümkün olur bilemiyorum..
    Sürekli artan vakalar,ölümler. Aşı bulmanın uzun sürer açıklamaları, ekonominin büyük zarar gördüğü haberleri..
    Hani arada kendimi bu durumu düşünmemek için başka platformlara atıyorum fakat 20 dakika sonra bir son dakika haberi ile hooop yine içindeyim..

    O yüzden saniyelik uptade almayayım çünkü bana bomba geri sayımı gibi bir hissiyat verir, sakıncalı 🙂

    Hakkımızda Hayırlısı demekten başka söz yok

    Katiliyorum dediklerinize.. her gün yeni bi haber, yeni vakalar ve ne yazikki her gün artan ölümler insanin psikolojisi cok zedeleniyor.. ülkeden cikamamak, heryerin kapatilmasi falan cok üzüyor insani..

    Mesela bizim burda (Almanyada) okullar kapali, alisveris yerleri kapali sadece gida ve hijenik alma firsati var. Cafeler, barlar ve her türlü sosyal hayat bitti burda.

    Insallah tez zamanda asi bulunur ve vakalar ve ölümler biter.. hayirlisi insallah dediginiz gibi


  • @HPX Cok ilginc rakamlar var. ABD vaka sayisi bakimindan 3. siraya yukseldi. Turkiye virus vaka gorulme zamanlamasi olarak cok gec siralamaya girdi ama daha 1 haftada 24. siraya yukseldi. Iran haricindeki tum komsularini gecti.


  • @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @HPX Cok ilginc rakamlar var. ABD vaka sayisi bakimindan 3. siraya yukseldi. Turkiye virus vaka gorulme zamanlamasi olarak cok gec siralamaya girdi ama daha 1 haftada 24. siraya yukseldi. Iran haricindeki tum komsularini gecti.

    Evet rakamlar gercekten cok ilginc. Almanya mesela ispanyayi geciyor ondan sonra ispanyada vaka sayisi Yükselip duruyor. Iran iki gündür dogru düzgün sayilar aciklamiyor ve türkiye sirf aksam/geceleri bilgi veriyor. Hayirlisini dilerim tüm ülkeler icin


  • Amerikanin da diger ulkelerden cok farki yok gibi bugun parklarda ve marketlerde bir suru insan vardi yasli genc cocuk... insanlar farkin da fakat bu14 gunluk sure sebebiyle olsa gerek cok umursamiyorlar...


  • Bende bugun ogleden sonra yakinlardaki bir parka kopegi yurumeye goturdum. Basketball sahalarinda gencler muzik esliginde mac yapiyorlardi. Baseball sahasinda 25-30 kisilik bir grup hem oynuyor hemde mangal yapiyorlardi. 😎 Ayrica yine benim gibi kopek yurutenlerde vardi.

  • ⭐⭐⭐

    @Eren98 çok üzücü bir durum ne yazık ki. İnşallah insanlarda duyarlı olur diye umuyorum


  • Türkiye' de vakaların hangi illerde olduğunu açıklamamaları çok mantıklı... İtalya aynı hatayı yaptı ve durduramıyorlar. Mesela Bilecik'de çok vaka var dense tüm Bilecik'liler oradan kaçmaya çalışır ve virüs daha da yayılır. O nedenle açıklanmaması en iyisi.


  • @Eren98 sanırım İtalya daki gibi insanların telaşla başka bölgelere gitmesini engellemek istiyorlar, bu yolculuklar eğer toplu ulaşım araçlarıyla yapılıyorsa daha riskli


  • enfekte olsa da karantinaya alınsam vallahi bu bekleyiş öldürecek adamı 😞


  • @MySea dün bakanın tweet bildirimi geldiğinde ilk baktığım şey bu 3 günün pozitif çıkma oranı oldu benim de ama bunu genelleyemeyiz çünkü örneklem önemli, o da sadece yurtdışı öyküsü olan semptom görülen ve şiddetli semptomlar gösterenler bir de bunların temas kurdukları. Yani rastgele yapmadıkları için bu oranı genellemek yanlış olur. Ne zamanki test sayısını vaadettikleri gibi 10-15bine çıkarırlar, o biraz daha doğru bir oran çıkar ama orada bile genelleyemeyiz çünkü muhtemelen o kitleri de vakaların yoğunlaştığı lokasyonlarda kullanmaya başlayacaklardır diye tahmin ediyorum, yani öyle umuyorum.
    Ve hala anlamıyorum günlerdir bu söylediklerini neden yapmadıklarını..
    Abd ye 500bin kit satmak, irana yapılan medikal hibeleri.. inanılmaz gerçekten ya, inanılmaz, sinirden deliriyorum!!!!


  • İtalyada bir belediye başkanının delirmesi.. nasıl tanıdık, nasıl bizden, malesef..
    halka nasıl sesleniyor bir izleyin, delirtmişler onlar da adamı, bizimkiler gibi.


  • Bu arada çindeki büyük bir telekomünikasyon firması 8milyondan fazla abonelerini kaybettiklerini açıklamış, ocak ve şubat aylarındaydı sanırım. Grafik yayınlamışlar, birden keskin bir düşüş şeklinde, yani olağan görünmüyor diyorlar. Ve soruyorlar, bu insanlar hatlarını birden bire diğer operatörlere mi taşıdılar yoksa diğer dünyaya telefonlarını mı götüremediler diye.. mevzu bahis çin devleti olunca neden olmasın diyor insan 🤨🤨🤨


  • Normalde böyle videoları paylaşmam, çok fazla gerçek video var bununla ilgili, doktor uyarı yazıları ama hafife alanlar, 50 yaşın altında kimse ölmüyorki yeaaa diyenler, kendi büyüklerini ve benim sevdiklerimi önemsemeyip gönüllü taşıyıcılık yapanlar belki işin ucunda kendileriyle de ilgili böyle “sürprizler” olabileceğini de görürlerse belki bencillikleri bir kez olsun işe yarar, tehlikenin farkına varırlar diye paylaşacağım bir tane..
    ben şahsen tedavi olup atlatacaksam da bırakın yoğun bakımlık olmayı nefes almakta zorlanmayı bile istemem.. çünkü bir yerden sonra bizim sağlık sistemimiz de çökme noktasına yaklaşacak. Hastaneler yetmeyecek, sahra hastaneleri veya oteller dönüşecek, oda da yatak da yetmeyecek, bir köşede ventilatör dilenmek zorunda kalmak istemiyorum 2 hafta sonra, üzgünüm ama gerçekler acıdır..


  • ABD de Covid-19 tedavisi ortalama 9k ile 20k arasında olduğu söyleniyor! Doğrumu ?


  • @aysegul bana da inanılmaz geldi abd den 500 bin kit siparişi mevzusu..bırakın abd yi de o kitler gerçekten elinizde ise veya üretime hazırsa bir an önce herkese test yapın mümkün mertebe..vallahi şiştik artık yaa

  • ⭐⭐

    Covid-19 hiç bir zaman yok olmayacak galiba. Ben bunu anlıyorum. Galiba ölen ölecek kalan sağlar da bağışıklık kazanacak. Aşı bulunacak. Ve gelecek nesiller bağışıklık için aşı olacak. Ama virüs daima olacak. Virüsle yaşamayı öğrenmeliyiz. Korkup saklanmak bir yere kadar. Sürdürülebilir değil bu panik hali. Beslenmemize dikkat edeceğiz, hijyen artık bir alışkanlık haline gelecek ve birbirimizin burnunun dibine sokulmayacağız.
    Not: melbörn üniversitesinin sayfasında parasetamolun iyi geldiği yazıyor. Bir inceleyin isterseniz;
    ⤵
    [https://pursuit-unimelb-edu-au.cdn.ampproject.org/c/s/pursuit.unimelb.edu.au/articles/how-to-take-care-of-yourself-if-you-have-covid-19.amp]


  • @aayhann ben iran a yapilan medikal malzeme hibe haberine de yok canim dedim, muhalif hesapların yalan habere atlamasıdır falan dedim ama yandaş medyanın gazetelerinin bu hibeyi fotoğraflarıyla gururla haber yaptıklarını görünce anladım ki ölmüşüz de ağlayanımız yok, bizim doktorlarımıza da 24 saat için bir maske verilip sakın ziyan etmeyin stoklar sınırlı densin.. yazik doktorlar cirpiniyorlar medikal malzeme konusunda sıkıntı büyük yalvaririz sesimizi duyurun diye..


  • @Semihmete yetkililer ücretsiz olduğunu söylüyorlarmış ama birine 32k fatura gelmiş diye haber vardı sabah, ama doğruluğunu bilemiyorum tabi. Belki oradakiler daha sağlıklı bilgiye sahiptirler.


  • @Drywall ipubrofen ve parasetamol ile ilgili de çok bilgi kirliliği var, who bile bu ikisiyle ilgili kulanılmaması yönünde bilgi girdi sitesine, sonra geri çekti, bu arada onlar da fena çuvalladı, ne dedikleri belli değil..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum