Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Eren98 Dediğim gibi
    "65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirilmesi çok isabetli bir karar ama çözüm değil daha kesin çözümler lazım lakin daha kötü tablolarla karşılaşacağız

  • ⭐⭐

    @Ramazan, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @ibrahimasar Hükümetin bu kararı halk tarafından tepkili en az yarım milyon insan bu olayı protesto ediyor 1 hafta sonra sokağa çıkıp hak arayacaklar Johnson geç aldığı önlem için bağışlayın beni diyecek nedeni ise 65 yaş üstü kişilere hastalık belirtiniz varsa 7 gün evden çıkmayın eğer ölürseniz yapacak bir şey yok yaşarsanız devam edin diyor adam çok rahat 😞

    Virüs bulaşsın bağlaşıklık kazanalım diyen Johnson 177 ölümden sonra pişman oldu.

    İngiltere Başbakanı Boris Johnson, basın toplantısında, "Önümüzdeki 12 hafta içinde yeni tip koronavirüste (Kovid-19) durumu tersine çevirebilir ve bu virüsü gönderebiliriz. Ancak bu durum sadece belirlediğimiz adımları atarsak olur." dedi.

    "Kafelere, barlara ve restoranlara mümkün olan en kısa sürede bu gece kapanacakları ve yarın tekrar açılmayacaklarını söylüyoruz." dedi.
    Johnson, kararın gece kulüpleri, sinemalar, tiyatrolar ve spor salonları gibi yerler için de geçerli olduğunu belirti.

  • ⭐⭐

    Başkan Erdoğan'dan yeni açıklama:
    Marketlerde stoklar mevcutmuş.


  • Merhaba , insanlar halaa işin goygoyunda bir musibet bin nasihatten iyidir derlerya illaki başımıza musibet gelmesinimi bekliyoruz kendi anama babama tembihledim ikiside 55 yaşında hergün arıyorum ve ne eksikleri varsa gideriyorum uzaktan temas etmeden ve çevremdeki yaşlı insanlarada aynı şekilde beni arayıp ihtiyaclarını söylemelerini istiyorum bizler bu günler için varız tez zamanda hayatin normale dönmesi dileğiyle.

  • ⭐⭐

    Yıllardır ne olursa dış güçler deyip tabanlarını inandırdılar, şimdi dışarı çıkmayın dedikleri halde tabanları dinlemiyor ve dış güçler diyor.... Bu kadar dış güçler yüklemesi, zehirleme yaptı. O kadar çok yalan söylediler ki gerçeğine de inanmıyorlar artık


  • Onlar yıllarca cahil bir toplum istediler ve sonuç.


  • @Eren98 haluk hoca gerçekten iyi bir şekilde anlatıyor durumları


  • Turkoye'de yapilan test sayisina gore vaka orani son 3 gundur 8.5% - 9% civarlarinda. Yani biraz genelleme yapacak olursak, her 100 kisiden 8 veya 9 tanesi virus tasiyor olabilir. Bu yuksek bir oran gibi geldi bana.


  • Şuan daha tırmanışta malesef yurt dışı bağlantısı olan pekçok insan hazırlıksız ve ciddiyetsiz yakalandı tıpkı umreciler gibi herkez bize birşey olmaz kafasındaydı ve bu şekilde düşünen milyonlarca insanvar ülkemizde ben 1 ay icinde alınan önlemlerle pik yapıp durağanlaşacağına inanıyorum


  • @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Turkoye'de yapilan test sayisina gore vaka orani son 3 gundur 8.5% - 9% civarlarinda. Yani biraz genelleme yapacak olursak, her 100 kisiden 8 veya 9 tanesi virus tasiyor olabilir. Bu yuksek bir oran gibi geldi bana.

    Testleri rastgele yapsalar haklı olurdunuz.


  • @jure Evet biliyorum, yinede son 3 gundeki oranlarin hemen hemen ayni olmasi, yayilma hizinin da benzer bir sekilde devam ettigine isaret ediyor olabilir.


  • Öyle kolay test yapmıyorlar sayı fazladır elbet açıklanandan ama %8-9 gibi rakamlar çok fazla enfekte olduğunu gösterir ve kısa sürede nüfusun tamamına yayılır. Hoş bugün sahil falan her yer doluymuş. İtalya gibi olacağız sanırım. Pazartesi iş var. Bu şekilde nasıl engelleyecekler yayılmasını anlamak güç.


  • @jure pazar gecesi herkese sokağa çıkma yasağı geleceği dedikodusu dolaşıyor

    umarım doğrudur, yoksa gerçekten italyadan kötü olacağız gibi duruyor maalesef 😞


  • Dışarı çıkma yasağı gelecekse Pazar gününü beklemezler Cuma gününden yaparlardı diye düşünüyorum. Benim böyle bir beklentim yok ama umarım olur. İstemeye istemeye işe gidiyoruz.

  • ⭐⭐

    Çin'de 8 milyon kişi öldüğü tartışılıyor umarım doğru değildir eğer doğruysa vay halimize

    KAYNAK


  • Haberturk de Prof Dr Karakoyunlu, Alman modeline gore hesaplandiginda, Turkiye'deki tahmini vaka sayisinin en az 145 bin oldugunu soyledi. Ilginc bir durum gercekten!


  • Kimseyi gereksiz yere paniğe sürüklemek istemem, olan oldu zaten ama muhtemelen kendi dilimde olduğu için bu video daha çarpıcı oldu benim açımdan. Görünüşe göre öyle ya da böyle influenza grip gibi bu virüse de bir şekilde yakalanacağız ve atlatacağız belki ama çok dikkat edip yüksek risk grubundaki insanlara taşımayalım.

    Kendimce hijyene dikkat ediyordum ama eksik bıraktığım şeyler olduğunu da düşünüyordum. Eve kaç gündür sadece su şişeleri, ekmek aldığımız bez torba ve birkaç ambalajlı gıda giriyor, çok az. Aklımda hep soru işareti, yıkamalı mıyım yoksa o kadar takıntı haline getirmemeli miyim diye. Olayın ciddiyetini kavramakla takıntılı olmamak arasında gidip geliyorum en başından beri. Bazı kişisel önlemleri, panik olmadan, iyileşen vakaların da çok olduğunu bilerek, en üst düzeyde alalım.

    ekşi sözlük'te gördüğüm bir video, bağlantılarını bırakayım, muhtemelen birçok kişi görürdü zaten ama kendi düşüncelerimi de belirterek eklemek istedim:

  • ⭐⭐⭐

    Dünya genelinde daha etkin önlemler alınmalı,
    Çin Hükümeti ört bas ederek yanlış yaptı fakat sonrasında aldığı önlemler ile çok kısa sürede bu işten sıyrıldı.

    Haberde Türkler Çinde alınan önlemleri anlatıyor;


  • Saniyelil update yapan bi channel var, linki buraya birakiyorum. Takip etmek istiyen vardir illak

  • ⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Haberturk de Prof Dr Karakoyunlu, Alman modeline gore hesaplandiginda, Turkiye'deki tahmini vaka sayisinin en az 145 bin oldugunu soyledi. Ilginc bir durum gercekten!

    Vaka sayısının az oluş sebebini bende yapılan test sayısına bağlıyorum.
    Bulaşma yolu o kadar kolay ve hızlı ki gerçekten önlem alınması zor.
    Bu aşamada yapılması gereken sokağa çıkma yasağı getirilmesi, yakın tarihte bir aşı bulunması beklenmiyor.
    Bazı ilaçların virüsü yendiği söyleniyor fakat bu durumda her insan özelinde gerçekleşmiyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

66
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum