Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ölüm oranında ülkelerin yaş ortalaması da oldukça önemli. Bu nedenle "şurada şu kadar ölüm var burada bu kadar" gibi bir karşılaştırma (salgınla başa çıkmada başarı bağlamında) hatalı bence.. İtalya Avrupa'nın en yaşlı ülkesi... Ama çinli doktorların maske atma töreni umut verdi bana.. Umarım havaların da ısınmasıyla virüsün etkinliği de daha da azalır ve ispanyol gribi gibi bir an önce tarihe karışır 🙏

  • ⭐⭐

    Bir de söyle bir şey var; ülkeler son yıllarda ağız birliği yaparak emeklilerin oluşturduğu yükü konuşuyor ve emeklilik yükünden nasil kurtulacaklarının yollarını arıyorlardı. Emeklilik yaşını sürekli artırarak bir insana ne kadar az emekli maaşı veririz planları yapılıyordu. Bu virüsün hedef kitlesine bakıyoruz karşımıza 65 yaş üstü insanlar çıkıyor. Yani emekliler. Ve bu virüs hiç bitmeyecek gibi. Yani emeklilik yasina gelindiginde tam rahat edeyim derken bizleri nur topu gibi virusumuz karsilayacak. Sadece ilginç bir tesadüf olduğu için söylüyorum. Altında bir şeyler aramayın. Bu virüsü bunun için çıkardılar falan dememi beklemeyin. Öyle bir şey yok. Elleri kolonyayla dezenfekte etmeye devam.


  • @Drywall emeklilik yaşına zaten çok azımız gelebiliyordu.. şimdi hiç gelemeyeceğiz..

  • ⭐⭐

    @rodin Bu sadece ilginç bir tesadüf olabilir. Hemen karamsarlığa kapılmayın.


  • @Burak-Erdoğan iyi yapmışsın


  • Ölüm oranlarında hem ülke yaş ortalamaları hem tedbirler etkili sanırım çünkü italyadaki fecaatin sebepleri bu ikisi gibi görünüyor. Birçok ülkede bu oranlar bambaşka, aynı şey yoğun bakımlar için de geçerli. Örneğin hollanda da “yoğun bakımdaki hastaların %50 si 50 yaşın altında”, ölenler ise ağırlıklı 70 yaş üzeri. Yani evet genel geçer istatistik bilgiler var ama her ülke için herkes için geçerli değil. 40lı yaşlarında hayatını kaybedenler mevcut

    Bu arada total vaka sayısı 200bini, ölü sayısı 8bini geçti.
    Son iki gün içinde sadece benim görebildiğim (vaka/ölüm detaylarına bazen bakıyorum) 40larında 1, 50lerinde 2 veya 3, 60larında birçok kişinin ölüm haberini okudum. 70 ve üzerini söylemiyorum zaten onlar ağırlıktalar.

    Kuru kuru panik yapıp,ortalığı velveleye vermeye çalışmıyorum, bu işin çook başında birkaç kaynaktan takip etmeye başlamıştım istatistikleri, vakaları, yayılımı ve gelişimi, yani birilerinin gazına gelip telaşlanıyor değilim. Olaya halktan biri olarak maksimum ne kadar hakim olunabilirse o kadar hakim olduğumu düşünüyorum. En basiti işe giden kocam için bile endişeleniyorum..
    Ayrıca sadece ölüm olarak bakmıyorum olaya, ne ben ne eşim ne 30lu 40lı yaşlarında herhangi bir yakınımın yoğun bakımda solunum cihazına bağlı karantinada kimsenin yüzünü görmeden bir başına hırıltıyla cihaza bağlı nefes almaya çalıştığını düşünmek ve iyileşmeyi beklemesini istemiyorum, sorumsuz/rahat/geniş insanlar yüzünden de bu tehlikenin hep varolduğunu gördükçe sinirleniyorum!!!

    Not : Yazdığımı tekrar okuyacak vaktim yok inşallah çok dağınık olmamıştır, öyleyse kusura bakmayın lütfen..


  • Uscis ofislerinin 18 mart - 1 Nisan arası kapalı olacağı açıklandı


  • ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı vaka sayısının 6 bin 362, ölü sayısının ise 108'e yükseldiği bildirildi.


  • Tüm Dünyada bu virüs var. Nasıl önleyecekler. Bence ingiltere ve Hollanda doğru olanı yapıyor. Sadece Türkiye’de 80 milyon insan var! Bu kadar insana nasıl aynı anda test yapacaksın🤷♂️Test yaptın tedavi yöntemin de yok🤷♂️ Güzel olan bebeklerde çocuklarda gençlerde olmaması hatta hiç hastalık belirtisi yok diyor bakan bey! Ama hasta ve yaşlılar risk altında 🤷♂

  • ⭐⭐⭐

    Eczacılar Birliği, #koronavirüs tedbirleri kapsamında N95, FFP2 ve FFP3 maskelerinin eczanelerden reçeteyle temin edilmesine karar verdi.


  • Evde 14 gün karantina uygulaması zaten bir tür "doğal test". Evde kalmayı becerebilsek ....


  • @Muhtaradana 1 nisan dahil mi acaba :)) hep eşikteyim yaaa.. bir kere de düğmeye basayım çalışsın arkadaş yaa...


  • @bolatmali evet az önce gördüm isabetli olmuş aslında çünkü birkaç gündür hastanelerde çalışan sağlıkçılar tıbbi ekipman yetersizliğinden ve dolayısıyla sağlıksız koşullarda risk altında çalışmak zorunda kalmaktan dert yanıyorlardı, bugünlerde böyleyse birkaç gün ve hafta sonrasını düşünemiyorum(onlar için). Allah yardımcıları olsun, biz self isolation yapıp kendimizi korumaya çalışıyoruz onlar riskin göbeğinde çalışmaya çalışıyorlar..


  • @rodin bu haber dv mülakatlarını ilgilendirmiyor aslında , bize dos bakıyor, Uscis Amerikadaki işlemlere bakıyor, vatandaşlık, AOS yaparak greencard almak isteyenler vb.. gibi

  • ⭐⭐⭐

    @aysegul, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @bolatmali evet az önce gördüm isabetli olmuş aslında çünkü birkaç gündür hastanelerde çalışan sağlıkçılar tıbbi ekipman yetersizliğinden ve dolayısıyla sağlıksız koşullarda risk altında çalışmak zorunda kalmaktan dert yanıyorlardı, bugünlerde böyleyse birkaç gün ve hafta sonrasını düşünemiyorum(onlar için). Allah yardımcıları olsun, biz self isolation yapıp kendimizi korumaya çalışıyoruz onlar riskin göbeğinde çalışmaya çalışıyorlar..

    Evet, en çok etkilenen kişiler sağlık çalışanları.
    Allah yardımcıları olsun


  • @bolatmali Eczacılar Birliği değil Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu. Türk Eczacıları Birliği’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu dün valiliklere gönderdiği yazıda EN149 standardındaki (N95, FFP2 ve FFP3) maskelerin sadece eczanelerden ve reçete karşılığında verilmesi kararı alındı.

    Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/son-dakika-maskelere-recete-zorunlulugu-5686553/


  • COVİD-19 Tedbirleri kapsamında egzotik hayvanlar ile omurgasızlar, amfibik hayvanlar, köpek, kedi, gelincik, süs balıkları, sürüngen, kemirgen, evcil tavşan ve tüm kuşların ülkeye girişinin askıya alınması

    Kaynak : Ticaret Bakanlığı

    Açıklama :
    Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararları doğrultusunda COVID-19 salgınının kaynağı ve epidemiyolojisi ile ilgili bilgiler netlik kazanıncaya kadar, başlamış işlem niteliğindekiler hariç olmak üzere, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 4 üncü Maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi ile 25 inci Maddesinin üçüncü fıkrası gereğince; hangi amaçla olursa olsun tüm ülkelerden gelen egzotik hayvanlar ile omurgasızlar, amfibik hayvanlar, köpek, kedi, gelincik, süs balıkları, sürüngen, kemirgen, evcil tavşan ve tüm kuşların, yolcu beraberi ve ticari kapsamda ülkeye girişi askıya alınmıştır.


  • Bu konuyla ilgili geçirilen evrimin en güzel örneği trump aslında, özet olarak nereden nereye gelmiş bakalım..

    (Alıntı)
    Trump'ın evrimi:

    1. Demokratların uydurması.
    2. Var ama grip bile değil.
    3. Aynı grip gibi.
    4. Ciddi durum ama isteyen herkes test olabilir.
    5. Acil durum.
    6. Kahrolası Çin.
    7. Kim böyle bir şeyi öngörebilirdi ki.
    8. "I don't take responsibility at all"

    Hiçbir şey olmaz yeeaaa dan nereleree..

  • ⭐⭐

    Amerika Kanada sınırını kapatıyor...


  • Amerikada karantine alininca para oduyormusun ve ya yoklaninca ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum