Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Maggo tesekkurederim


  • @EBK tabi çok olağanüstü günlerden geçiyoruz , hepimiz de basından medyadan takip ettiğimiz kadarını biliyoruz., o nedenle bu yazdıklarım deneyim değil sadece görüş, en doğrusuna siz kendi koşullarınızla karar vereceksiniz. Öncelikle bir fadenizi düzeltmeme izin verin, ABD ye ilk girişi yapmadan siz green kartlı değilsiniz, sadece pasaportunda göçmen vizesi olan birisiniz. Dolayısıyla eğer gidip dönmeyi düşünüyorsanız , size tanınan süre içerisinde ilk girişinizi yapmanızı , green kart basım süreçlerini başlatmanızı öneririm. Kolay gelsin.


  • @arkben tesekkurederim,geri dönüş yapmayacağız, artik planlamizi yeniden degerlendirecegiz


  • @crazycells @Muhtaradana ds te vermis oldugum adres newyorkta fakat su anda miamiden girmek durumundayim herhangi bi sorun yaratirlarmi giriste adreside miamiden vericem zaten


  • @EBK, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    Merhaba bazı Avrupa Ülkelerine koronavirüs sebi ile USD giriş yasağı getirildi ,bizim seyahat planlamamiz mayista,haziran sonu ise vizemizin sonu,bu konuda görüşlerinizi rica ederim.Bu olağan dışı bir durum olduğu için greencard kazananlara uçuş yasağı sebebi ile USD girisi yapamayanalara süre bitiminde ek bir süre verile bilirmi?

    Karar'da ABD vatandasları ve yasal oturum izni olanlar hariç diyor.


  • @civan1453 problem olmaz istediğiniz eyaletten girişinizi yapabilirsiniz


  • @TheWinner2020

    İlk girişi yapmadan oturum sahibi sayılmıyormuş

    Coronavirus (COVID-19) https://yesilkartforum.com/forum/post/123773


  • @TheWinner2020 henüz ilk girisimizi yapmadik , bizi de kapsiyormu?gocmen vizesi süreli ,haziranda suremiz bitiyor


  • @atillabas Merhabalar, bizde temmuz gibi çıkış yapacağız ama biletler uçmuş durumda 2 yetişkin 1 çocuk o da 3 yaşında. 30.000 Tl tk ile direk. aktarma zor olur mu? çocukla valizle vs. emin olamadım. yazınıa göre rahat gitmişsiniz ama ne önerirsiniz bilet almak için, aktarmalı konusunda. sanırım ikna olmaya çalışıyorum.


  • Öncelikle merhabalar, 23 yaşındayım henüz üniversite okuyorum ve duruma göre 1-2 sene içerisinde okulumu tamamlamış olacağım. En iyi ihtimal 2022 ocak en kötü ihtimal 2022 Haziran ayında mezun olacağım. Tek başıma gideceğim inşaat mühendisliği okuyorum okulum müdek tarafından tanınıyor. Abet başvurusu yaptığını da biliyorum. Daha önce sorulduysa kusura bakmayın bulamadım sormak istediğim okul durumum hemen gitmeme engel olduğu için mülakatta bunu bildirmem gerekiyor mu? Ya da bu sebepten dolayı elenme ihtimalim var mıdır? Okul bittikten sonra 10bin dolar gibi bir parayla gidebilirim orta- orta üstü ingilizceye sahibim, oranın kültürünü şartlarını araştırmış olmam mülakatta bana artısı olur mu? Yani asıl sormak istediğim okul durumunu bildirmeden dondurup gidiyor gibi gidip yaz aylarında abd'ye giriş çıkış mı yapmalıyım? Yoksa daha mülakat zamanı her şeyi anlatıp 2022 yılında giriş yapabilir miyim?

  • ⭐⭐

    @kedimertcan Saglik raporu tarihinden itibaren 6 ay içinde giris yapmanız lazim. Giriş yaptıktan sonra re entry permit ile 2 yıl musade alırsınız. Sonra gelir rahatca okulunu bitirirsiniz. Bölümünüz güzel. Mülakatı ingilizce yaparsınız. Hesapta da 10-15 bin göstermeniz gerekebilir. Okulunuzu bitireceginizi ve sonra kesin olarak yerleseceginizi sorarlarsa söyleyin. Onlar zaten her şeyin farkında. Hiç bir zaman yalan söylemeyin.

  • ⭐⭐⭐

    @kedimertcan, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    Öncelikle merhabalar, 23 yaşındayım henüz üniversite okuyorum ve duruma göre 1-2 sene içerisinde okulumu tamamlamış olacağım. En iyi ihtimal 2022 ocak en kötü ihtimal 2022 Haziran ayında mezun olacağım. Tek başıma gideceğim inşaat mühendisliği okuyorum okulum müdek tarafından tanınıyor. Abet başvurusu yaptığını da biliyorum. Daha önce sorulduysa kusura bakmayın bulamadım sormak istediğim okul durumum hemen gitmeme engel olduğu için mülakatta bunu bildirmem gerekiyor mu? Ya da bu sebepten dolayı elenme ihtimalim var mıdır? Okul bittikten sonra 10bin dolar gibi bir parayla gidebilirim orta- orta üstü ingilizceye sahibim, oranın kültürünü şartlarını araştırmış olmam mülakatta bana artısı olur mu? Yani asıl sormak istediğim okul durumunu bildirmeden dondurup gidiyor gibi gidip yaz aylarında abd'ye giriş çıkış mı yapmalıyım? Yoksa daha mülakat zamanı her şeyi anlatıp 2022 yılında giriş yapabilir miyim?

    @Drywall katılıyorum.

    re-enrty permit ile ilgili detaylı bilgiyi aşağıdaki başlıkta bulabilirsiniz;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi

    Bol Şans!

  • ⭐⭐

    Sayın @bolatmali teşekkür ederim 👍


  • @bolatmali @Drywall yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim, herkese boş şans 🙂


  • @hope34, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    @atillabas Merhabalar, bizde temmuz gibi çıkış yapacağız ama biletler uçmuş durumda 2 yetişkin 1 çocuk o da 3 yaşında. 30.000 Tl tk ile direk. aktarma zor olur mu? çocukla valizle vs. emin olamadım. yazınıa göre rahat gitmişsiniz ama ne önerirsiniz bilet almak için, aktarmalı konusunda. sanırım ikna olmaya çalışıyorum.

    İlk girisi yapmayan oturum sahibi sayılmıyormus. Siz de Turkiye'den direkt ucusla gidin bence ne saglamı bu. Zaten yasaklı ülkeler listesinde Turkiye yok.


  • @TheWinner2020 tesekkurederim


  • Merhaba arkadaşlar, 12 Mart 2020 Perşembe tarihinde New York'a giriş yaptık.

    Uçağımız thy den İzmir-New York uçuşuydu. İzmir-İstanbul aktarma uçuşu esnasında hostes yanımıza gelip "Sizin New York aktarmanız var değil mi? Şey, az önce Trump açıklama yapmış Avrupa'dan tüm uçuşları iptal etti. Sizin uçağınız da büyük ihtimal iptal oldu çünkü adınızı sistemde göremiyorum. " dedi. Uçak yere iner inmez hemen haberleri açtık (saat sabah 5 bu arada) ve yasağın Şengen bölgesine ait olduğunu öğrendik. Hostes de bu haberi doğruladı. Havalimanında beklerken maskelerimizi çıkarmadık ve elimize sürekli kolonya sürdük. Uçağa girişte herhangi bir ekstra kontrol yoktu. Yolculuk boyunca maskelerimizi çıkarmadık. Fakat uçaktaki maske takan insan sayısı %5 falandır.

    Uçuş esnasında dağıtılan gümrük beyan formunu dağıtmadılar. Görevliye "green card lıyız" dedik ve bizi sanırım turist sırasının içindeki göçmen sırasına aldı. Sıra bize geldiğinde ilk girişimiz olduğunu belirttik ve bizden sarı zarfları istedi. Parmak izimizi alıp fotoğrafımızı çekti, 1 yıllık giriş hakkı damgasını bastı. Kartın postalanmasını istediğim adresi değiştirmek isteyip istemediğimi sordu. Eşimin ve benim işlemleri toplamda 5 dakika sürmemiştir bile. Ardından valizlerimizi aldık. ( bizim gibi çok valizle gidenler ceplerinde bozuk 20 dolar bulundursun valizleri taşımak için arabalar ücretli)

    Gümrükten çıkarken görevli valizlerin içinde yemek veya alkol olup olmadığını ve üzerimizde 10K dolardan fazla para olup olmadığını sordu. Sadece hayır dedik ve geçmemize izin verdi. Allah herkese böyle sorunsuz bir giriş nasip etsin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @morpenguen 3 ay önce neler yazıyorduk birbirimize şimdi neler yazıyorsun. Şükür en sonunda hedeflenen yerdesiniz. Bundan sonra da ALLAH hep girişte ki gibi işleriniz akıp gider.


  • @ayvalik10 aynen öyle hep hayırlısı neyse o olsun dedik ve resmen son gün amerika'ya girdik😂

  • ⭐⭐⭐

    @morpenguen
    Gözünüz aydın, Bol şans sizlere 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum