Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 552.4k 685

  • Öncelikle merhabalar, 23 yaşındayım henüz üniversite okuyorum ve duruma göre 1-2 sene içerisinde okulumu tamamlamış olacağım. En iyi ihtimal 2022 ocak en kötü ihtimal 2022 Haziran ayında mezun olacağım. Tek başıma gideceğim inşaat mühendisliği okuyorum okulum müdek tarafından tanınıyor. Abet başvurusu yaptığını da biliyorum. Daha önce sorulduysa kusura bakmayın bulamadım sormak istediğim okul durumum hemen gitmeme engel olduğu için mülakatta bunu bildirmem gerekiyor mu? Ya da bu sebepten dolayı elenme ihtimalim var mıdır? Okul bittikten sonra 10bin dolar gibi bir parayla gidebilirim orta- orta üstü ingilizceye sahibim, oranın kültürünü şartlarını araştırmış olmam mülakatta bana artısı olur mu? Yani asıl sormak istediğim okul durumunu bildirmeden dondurup gidiyor gibi gidip yaz aylarında abd'ye giriş çıkış mı yapmalıyım? Yoksa daha mülakat zamanı her şeyi anlatıp 2022 yılında giriş yapabilir miyim?

  • ⭐⭐

    @kedimertcan Saglik raporu tarihinden itibaren 6 ay içinde giris yapmanız lazim. Giriş yaptıktan sonra re entry permit ile 2 yıl musade alırsınız. Sonra gelir rahatca okulunu bitirirsiniz. Bölümünüz güzel. Mülakatı ingilizce yaparsınız. Hesapta da 10-15 bin göstermeniz gerekebilir. Okulunuzu bitireceginizi ve sonra kesin olarak yerleseceginizi sorarlarsa söyleyin. Onlar zaten her şeyin farkında. Hiç bir zaman yalan söylemeyin.


  • @kedimertcan, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    Öncelikle merhabalar, 23 yaşındayım henüz üniversite okuyorum ve duruma göre 1-2 sene içerisinde okulumu tamamlamış olacağım. En iyi ihtimal 2022 ocak en kötü ihtimal 2022 Haziran ayında mezun olacağım. Tek başıma gideceğim inşaat mühendisliği okuyorum okulum müdek tarafından tanınıyor. Abet başvurusu yaptığını da biliyorum. Daha önce sorulduysa kusura bakmayın bulamadım sormak istediğim okul durumum hemen gitmeme engel olduğu için mülakatta bunu bildirmem gerekiyor mu? Ya da bu sebepten dolayı elenme ihtimalim var mıdır? Okul bittikten sonra 10bin dolar gibi bir parayla gidebilirim orta- orta üstü ingilizceye sahibim, oranın kültürünü şartlarını araştırmış olmam mülakatta bana artısı olur mu? Yani asıl sormak istediğim okul durumunu bildirmeden dondurup gidiyor gibi gidip yaz aylarında abd'ye giriş çıkış mı yapmalıyım? Yoksa daha mülakat zamanı her şeyi anlatıp 2022 yılında giriş yapabilir miyim?

    @Drywall katılıyorum.

    re-enrty permit ile ilgili detaylı bilgiyi aşağıdaki başlıkta bulabilirsiniz;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi

    Bol Şans!

  • ⭐⭐

    Sayın @bolatmali teşekkür ederim 👍


  • @bolatmali @Drywall yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim, herkese boş şans :)


  • @hope34, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    @atillabas Merhabalar, bizde temmuz gibi çıkış yapacağız ama biletler uçmuş durumda 2 yetişkin 1 çocuk o da 3 yaşında. 30.000 Tl tk ile direk. aktarma zor olur mu? çocukla valizle vs. emin olamadım. yazınıa göre rahat gitmişsiniz ama ne önerirsiniz bilet almak için, aktarmalı konusunda. sanırım ikna olmaya çalışıyorum.

    İlk girisi yapmayan oturum sahibi sayılmıyormus. Siz de Turkiye'den direkt ucusla gidin bence ne saglamı bu. Zaten yasaklı ülkeler listesinde Turkiye yok.


  • @TheWinner2020 tesekkurederim


  • Merhaba arkadaşlar, 12 Mart 2020 Perşembe tarihinde New York'a giriş yaptık.

    Uçağımız thy den İzmir-New York uçuşuydu. İzmir-İstanbul aktarma uçuşu esnasında hostes yanımıza gelip "Sizin New York aktarmanız var değil mi? Şey, az önce Trump açıklama yapmış Avrupa'dan tüm uçuşları iptal etti. Sizin uçağınız da büyük ihtimal iptal oldu çünkü adınızı sistemde göremiyorum. " dedi. Uçak yere iner inmez hemen haberleri açtık (saat sabah 5 bu arada) ve yasağın Şengen bölgesine ait olduğunu öğrendik. Hostes de bu haberi doğruladı. Havalimanında beklerken maskelerimizi çıkarmadık ve elimize sürekli kolonya sürdük. Uçağa girişte herhangi bir ekstra kontrol yoktu. Yolculuk boyunca maskelerimizi çıkarmadık. Fakat uçaktaki maske takan insan sayısı %5 falandır.

    Uçuş esnasında dağıtılan gümrük beyan formunu dağıtmadılar. Görevliye "green card lıyız" dedik ve bizi sanırım turist sırasının içindeki göçmen sırasına aldı. Sıra bize geldiğinde ilk girişimiz olduğunu belirttik ve bizden sarı zarfları istedi. Parmak izimizi alıp fotoğrafımızı çekti, 1 yıllık giriş hakkı damgasını bastı. Kartın postalanmasını istediğim adresi değiştirmek isteyip istemediğimi sordu. Eşimin ve benim işlemleri toplamda 5 dakika sürmemiştir bile. Ardından valizlerimizi aldık. ( bizim gibi çok valizle gidenler ceplerinde bozuk 20 dolar bulundursun valizleri taşımak için arabalar ücretli)

    Gümrükten çıkarken görevli valizlerin içinde yemek veya alkol olup olmadığını ve üzerimizde 10K dolardan fazla para olup olmadığını sordu. Sadece hayır dedik ve geçmemize izin verdi. Allah herkese böyle sorunsuz bir giriş nasip etsin


  • @morpenguen 3 ay önce neler yazıyorduk birbirimize şimdi neler yazıyorsun. Şükür en sonunda hedeflenen yerdesiniz. Bundan sonra da ALLAH hep girişte ki gibi işleriniz akıp gider.


  • @ayvalik10 aynen öyle hep hayırlısı neyse o olsun dedik ve resmen son gün amerika'ya girdik:face_with_tears_of_joy:

  • ⭐⭐⭐

    @morpenguen
    Gözünüz aydın, Bol şans sizlere :)


  • @morpenguen tebrik ederim, hayırlı olsun
    Amerika'daki yaşantınızda bol bol mutluluklar

  • ⭐⭐⭐

    @morpenguen gözünüz aydın yolunuz açık olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar ve başarılar sizlerle olsun.


  • @morpenguen Tebrikler, gözünüz aydın. Bundan sonrası için mutluluklar diliyorum.


  • @morpenguen Kutlarım. Yeni hayatınızda bol şanslar


  • @morpenguen gözünüz aydın orda ki izlenimlerinizi paylasirsaniz seviniriz


  • @morpenguen Hayırlı olsun aziz kardeşim. Yeni hayatınızda bol bol mutluluklar diliyorum. Kendinize iyi bakın. Bundan sonraki işlerinizde kolaylıklar.


  • Arkadaslar herkese merhaba.
    Esimle haziran 15 e kadar girmemiz gerekiyor ilk giris olacak ama cok korkuyoruz. Biletimizi mayisin ortasi icin almistik. Virus sebebi ile en azindan biraz yatisana kadar ortalik haziran 15 olan son giris tarihibi degistirme ihtimalimiz varmidir? Uzatma alma durumunu nasil yapabiliriz? Konsoloslugu arasak yardimci olurlar mi? En azindan haziran ayini temmuz ayi yapabilirmiyiz? Ne olacagi belli degil. Esim cok panik oluyor bu donemde tasinma gercekten kolay degil. Yardiminiza ihtiyacim var. Simdiden tesekkur ederim.


  • @berkpnt mayıs ortasına kadar umarım Covid-19 kontrol altına alınır, ama ilk girişi daha erken yaparak sarfı teslim ederek greencard basım sürecini başlatabilirsiniz hem pasaportunuza ilk girişinizde admittance damgası vurulduğu için vizenizi 1 yıla çıkartırsınız bu süre zarfında elinizde fiziksel olarak greencard olmasa bile bir sonraki girişinizde problem yaşamamanız lazım, bu süre zarfında da durum kontrol altına alındığı zaman kalıcı göçmenlik için ikinci girişinizi yaparsınız, konunun detayları için şu başlığı inceleyin lütfen ⬇️

    Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri https://yesilkartforum.com/forum/post/82


  • @Muhtaradana mayis ayina biletimizi aldik. Ancak diyelim ki abd sinirlari kapatti. Bu durumda ne olur? Ilk giris tarihimizi konsolosluk otomatik uzatir mi? Gercekten cok ilginc durumlardan geciyoruz. Veya abd sinirlari kapamadi ancak ben gelmekteb korkuyorum uzatma alabilirmiyim ilk giris icin?

    Tesekkurler.


Benzer Başlıklar

  • Boşanılan Eş ile Beraber ABD'ye Turistik Ziyaret

    Taşındı Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    262 Bakış
    gucarslanG
    @muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim. evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

    Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • GC Vizesi ile ilk ABD girişi

    Yolculuk
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    Tayfun YildirimT
    GC ile Türkiye'ye seyahat ederken hangi belgelerin olması gerekir. Yada sadece gc yeterlimi detaylı bilgi verirseniz sevinirim Teşekkürler.
  • ABD Türkiye'ye Dönüşte Aktarmalarda Vize Almak Gerekiyor mu?

    Taşındı Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    Su konuda yazilanlari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/335/abd-ye-uçak-bileti-hangi-ulkeler-transit-vize-gerektiriyor/2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum