Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @drvagus hem tebrikler hem de tüyo için teşekkürler aslında 😁😁 çünkü iade edilecek evrakların arasında pasaportun olup olmaması sağlam bir tüyo olabilir 👍🏻 Çok mantıklı çünkü 🕵🏻♀️ Ben önümüzdeki günlerde mülakata girecek olsam bunu aklımda tutar, bi yandan cam arkasındaki evrakları keserdim 🕵🏻♀


  • @drvagus tebrikler ve yeni hayatınızda başarılar. Paylaşımınız için teşekkürler.


  • @Mert-Güngör Cevabınız için tesekkürler. Aslında bizi endişelendiren isim soyisim bilgilerinin pasaportta yer aldığı şekliyle girilmesi gerektiğini belirten uyarılar oldu. Onlar olmasa zaten bilgilerimizi sistemin istediği gibi girecektik 🙂


  • @aysegul teşekkürler


  • @giveme5 teşekkürler. Darısı sizin başınıza


  • @maestro çok teşekkür ederim


  • @bolatmali teşekkür ederim


  • @drvagus hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar


  • Herkese merhabalar, Kısaca mülakat deneyiminden bahsetmek isterim.

    1. 6 martta sabah 7.30 için konsoloslukta randevumuz vardı. 7.10 geçe oradaydık. Eşim sıraya girdi. Biz arabayla bekledik. Buçuk gibi bende kızımla gittim. Eşim telefonu arabaya bırakmaya gitti.

    2. Sonra görevli sıradan gelin dedi. Daha önceden okuduğum yorumlardaki gibi elimizde sadece evraklar ve pasaport vardı. Çanta vs olmayacak kesinlikle almıyorlar. Görevliye pasaportu verdim, kontrol etti. Sonra x-ray cihazına yönlendirdi. Oradan da geçtik.

    3. İleride içerideki masadan numara alacaksınız dediler. Gittik pasaportları verdim numara aldım.

    4. O arada eşim hemen parmak izini ne zaman alacaksınız dedi? Danışmadaki herkes güldü çok heyecanlısınız galiba diye, çünkü aldığımı notlar vardı. Unutursa geri çağırabiliyorlar diye. Bizde evde derimize çalışmıştık o yüzden direk sormuştu eşim 

    5. Elimizin altında hazırladığımız postitte yazan notlar şöyle idi;
      Parmak izi vermeyi unutma..!
      Görevli hesap dökümü isterse onlarda kalacağını söylemeliyiz; yoksa yeniden talep edebilirler, Unutma.!
      Orijinal diplomalara baktıktan sonra fotokobileri onlarda kalacak, orjinalleri almayı Unutma..!

    6. Sonra numaramız yandı. 6 numaralı gişeye gittik. En sevdiğim sayıydı. ( doğum tarihi, evlilik tarihi, vs derken yine bana şans getireceğine inanmıştım.) Çok güler yüzlü, sempatik, renkli gözlü bir bayan vardı. Kartvizitine baktım ama ismini göremedim. Hoşgeldiniz dedi. Türkçe konuştu. Eşimi ve kızımı gördü. Siz bekleme salonunda bekleyebilirsiniz isterseniz dedi. Asıl talihli bendim. Eşimde yok kalalım dedi. tebessüm etti. Tamam dedi.

    7. Sonra tek tek benden belge istedi ben dosyadan çıkardım verdim.

    8. Talep ettiği belgeler: Pasaportlar, adli sicil kaydı, vukuatlu nüfus örneği hem eşim hem kendim için hem kızım için ( güncel olarak verdim. Mülakata 3 gün kala çıkarmıştım. ), Evlilik cüzdanının aslını görmek istedi + kopyalarını istedi. Mail yoluyla gönderdiğim evraklarında çıktısını almıştım ancak istemedi. Diploma istedi, bende Lise + 2 tane üniversite diploması çıkarmıştım. Onları görünce en son olanı verebilirsiniz dedi. Orjinali ile kopyalarını verdim. 2’şer adet resim istedi her aile üyesi için. Hazırdı zaten 5x5 olarak. Sonra Unganlar sağlık raporu kapalı zarf halinde. Ve hesap dökümü istedi. 2 ayrı bankada hesap hareketi olduğu için onları hazırlamıştım zaten ( 6 aylık hesap dökümü + imza sirküleri şeffaf dosya halinde ) + Eşimin hesap dökümünü de çıkarmıştım hazırlıklıydım. Dedim ki eşiminde hesap dökümünü vermem gerekir mi? Siz hangi evrakları vermek isterseniz dedi. Bende buyrun eşiminde evrakını ekleyin dedim. Sağlık raporunu sordu. Eşimin kini Unganlar size mail yoluyla bildirecek dedim. İsimden kontrol etti ve tamam dedi.Sonra numaranız yanacak vezneye ödeme yapacaksınız dedi. Numaranızı takip edin dedi. Teşekkür ettik. Bekleme salonuna gittik.

    9. Numaramız yandı. Ödemeyi yaptık. TL ya da usd seçenek olduğu gibi kredi kartı ile de ödeme yapabileceğimizi söyledi. Biz nakit olarak ödeme yaptık. Makbuz verdi.

    10. 15-20 dk içinde numaramız yandı. 6 numaraydı  çok sevindim. Hoş geldiniz dedi. Türkçesi biraz zordu. Sağ elimizi kaldırdık doğru söyleyeceğimize dair söz verdik.

    11. Sonra önce parmak izlerimizi aldı eşim ile benim. Kızım 14 yaştan küçük olduğu için almadılar.

    12. Parmak izi kayıt işi bittikten sonra klasik sorular geldi. Nereye gideceksiniz? Tanıdığınız var mı? Ne iş yapmayı planlıyorsunuz? Kısa cevaplardan sonra Pc kayıt yaparken 1 2 dk bekledik.

    13. Finalde, Bana döndü ve tebrikler dedi. Siz ve kızınızın vizesi onaylandı.

    14. Eşiniz için 6-8- hafta sonra gelecek olan sağlık raporuna göre mail gelecek konsolosluktan ve sizden pasaportu isteyecekler dedi. Siz PTT ile pasaportu göndereceksiniz. Vize basılınca tekrar biz buradan göndereceğiz dedi.

    15. Benle kızımın pasaportunu aldı, eşimin pasaportunu ve orijinal diplomayı geri verdi bana. Orada eşim soyutlanmış gibi o kadar ruhum sıkıldı ki nefes alamazsınız ya öyle bir şey hissettim  . Eşimi benden kızımdan ayırdılar gibi  tuhaf bir duyguydu. Vizemin onaylandığına sevinemedim tam anlamıyla.

    16. İnşallah sağlıkla ilgili bir şeyin çıkmaması en büyük duamız, zaten buna bağlı olarak ta vize için pasaportu isteyecekleri maili 4 gözle hale bekliyor olacağız.

    17. Cuma günü 7,30’da başlayan tüm bu mülakat süreci bittiğinde saat artık 08. 15 idi.

    18. Pazartesi günü saat 15.00 civarında ABD büyük elçiliği tarafından pasaportunuz PTT verilmiştir diye telefona mesaj geldi. 17.00 gibi de tebrik maili geldi.

    19. 10 mart Salı günü sabahta Hem kızım için hem benim için ayrıca PTT pasaportun verildiğine dair bilgi verildi. Muhtemelen Bugün Teslim edilecek. Sistemden baktığımda İstanbula kargo gelmiş.Yani 1-2 gün içinde pasaportlar teslim edilmiş oluyor.

    20. Uzun olduysa kusura bakmayın. Aklımda olanları yazmak istedim. Ben bu formdan çok bilgi, destek aldım. Bu tecrübemden de faydalanan birileri olur belki.

    21. Green card çıkan, çıkmayan, eksiklerin tamamlanması bekleyen herkesin hakkında hayırlısı olsun diyorum. Her şeyin gönlümüzce olması dileklerimle.

    Sevgilerimle..


  • @hope34 Hayırlı olsun . Ne kadar para gösterdiniz ?


  • @hope34 tekrar tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun, eşinizin işlemlerinde bir sorun çıkmayacaktır
    Benim iki sorum var

    11.şıkta eşiniz ve sizden parmak izi alındığını söylemişsiniz, 14 yaşından küçük çocuğunuz için sizden veya eşinizden tekrar parmak izi alındı mı ?

    19.şıkta pasaportları ptt den teslim edilmesini bekliyoruz demişsiniz, eğer ais kaydında özel kurye seçeneğini seçmediysek, belirlediğimiz ptt şubesinden kendimiz gidip almamız gerekiyor diye biliyoruz

  • ⭐⭐

    Her defasında aynı soruları neden sormak durumunda kalıyoruz acaba? En merak edilen kısım o sorulara verdiğiniz cevaplar. Ama her şeyi yazıyorsunuz ilgili ilgisiz tamam onlar içinde teşekkür ederiz ama neden sorulara verdiğiniz cevapları burada yazmıyorsunuz? Sürekli şu soruya ne cevap verdin, şuna ne cevap verdin diye arkanızdan niye koşturuyorsunuz? Anlamakta zorlanıyorum. Lütfen herkesin merak ettiği cevapları verelim. Günlerce insanlar burada bu cevapları bekliyor. Biraz anlayış lütfen. Sözlerim kimsenin şahsına değildir. Genel konuşuyorum. Mülakat deneyimleri başlığının en can alıcı kısmı bu cevaplar. Bu cevaplara göre mülakata girecek insanlar kendilerini hazırlıyorlar. Lütfen yanlış anlamayın beni. Bu kaçıncı defadır ki bu cevapları her defasında tekrar sormak durumunda kalıyoruz. Teşekkür ederim.


  • @Semihmete 27.000 usd gösterdik. asıl para konusunu atlamışım 🙂


  • @Muhtaradana çok teşekkür ederim 🙂

    1. Cvp: Kızım için bizden parmak izi almadılar. Anne baba olarak bizim verdiğimiz parmak izinden asıl talihli ben olduğum için kayıt ederken benim parmak izimi kaydetmiş olabilir.

    2. Cvp: Kurye kaydını seçmiştim. Şu an tekrar baktığımda dağıtımda olduğunu görüyorum. Ama söylediğiniz doğru bir hatırlatma. Özel olarak seçmeyince sadece şubeden teslim alınıyor.


  • @Drywall merhabalar, özellikle süreci birebir detaylı bir şekilde oradaymış gibi, o ambiyansı hissetmenizi sağlamak için detaylı bir şekilde paylaştım. Hatta okurken nerede kalmıştım, satır kaymıştı olmasın diye büyük bir metin olarak değil tabiri caizse okuduğu satır kaymasın diye maddeler halinde yazıp paylaştım. Bu deneyimi ben paylaştıktan sonra neden peşinizden koşturuyorsunuz kısmını tam anlamadım. Tüm detayları aktarmaya çalışmışım. Sadece yazarken ne kadar para gösterdiğimi yazmayı atlamışım. anlamadığınız? sormak istediğiniz bir şey varsa sorsanız daha iyi olurdu.?

    Bu sayfa da her konuda bilgi ve araştırmalarıyla yardımcı olan @Muhtaradana aklına takılanı nasıl sormuşsa o şekilde kafanıza takılanları sorsanız daha samimi olurdu. yoksa kimsenin kimseyi peşinden koşturma gibi bir amacı olamaz burada.

  • ⭐⭐⭐

    @hope34
    Yeni hayatınızda bol şans 🙂


  • @hope34 anladım, 14 yaşından küçük çocuk için ayrıca ebeveynlerinin birinden tekrar parmak izi alınmaması yeni bir bilgi sanırım, bilgi için teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    Sayın @hope34 Tebrik ederim sizi. Umarım eşinizde vizesini alır.
    Ama hala ısrarla cevapları vermiyorsunuz. Kendiniz soruları söylediniz ama cevapları vermediniz. Çok ayrıntılı ve dikkatli yazdığınızın farkındayım zaten. İste bu nedenle cevapları neden vermediginizi anlayamıyorum. Ve hala arkanızdan koşturuyorsunuz. Madem öyle arkanızdan koşmuş olalım. Tekrar tekrar sormuş olalım. Aslında mülakat deneyiminizi detaylı bir şekilde anlatırken bu sorulardan siz de bahsetmişsiniz ama nedense verdiğiniz cevapları bizlerle paylaşmadınız. Gerçi bir önemi de kalmadı bunca arkanızdan koşturmaya rağmen ama yine de soruyorum ;
    1- Hangi eyalete gideceksiniz?
    2- Mesleginiz nedir ve Amerikada ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?
    3- Paranın yanısıra sponsor, job offer veya tapu vb. Gösterdiniz mı?
    4- Ne kadar para gösterdiğinizi arkadaşımızın sorması sonrası cevapladınız zaten.


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    rinden tekrar parmak izi alınmaması yeni bir bilgi sanırım, bilgi için teşekkür ederim

    rica ederim. İşte her paylaşımda bir şey öğreniyoruz.


  • @hope34 Tebrik ederim. Deneyiminizi aktardığınız için çok teşekkürler. Yeni hayatınızda sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim 🙂
    Konsolosun sorduğu sorulara verdiğiniz cevapları paylaşabilir misiniz acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum