Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar 4 kişilik bir aileyiz. 4 Martta sağlık muayenesine gittik. Önce ben muayene oldum standart soruların ardından 3 adet aşı yapıldı. tetanoz, grip aşısı ve karma aşı. eşime de aynı aşıları yaptılar. cocuklara birer tane grip aşısı yapıldı. sizlere önerim muayeneye gitmeden en az bir ay önce herhangi bir hastanenin acil servisinde tetanoz aşısı yaptırın ve aşı yapıldığına dair epikriz alın. Sonra eczaneden grip aşısı alıp aile hekimine yaptırın yapılan aşının barkodunu saklayın ve aşı oldugunuza dair bir belge alın. cocuklar için aşı kartlarını götürün kaşeli ve imzalı olsun. ertesi gün gidip sonuçları aldık. mart 6 da sabah büyükelçiliğe gittik. evrakları klasöre koymuştum onu da poşet bir torbaya koymuştum içeriye çanta, poşet almıyorlar. su bile alınmıyor. Su için içerde sebil var. Sonra içeri girdik Türkçe mi İngilizce mi istediğimizi sordular talihli eşim olduğu için o Türkçe istedi. sıramızı bekledik önce evrakları istediler tüm evrakları ben verdim, sonra para yatırdım. parayı dolar olarak 1320 dolar verdim. Parayı dolar olarak verin kur 6,10 olmasına ragmen 6,30 dan hesaplanıyor. sağlık muayenesi ve düzen laboratuarında ise 6,20 den hesaplanıyor. sonra mülakata girdik. Dördümüzde gittik camlı bir banko önünde ayakta bekledik. yemin ettik sonra parmak izleri alndı. sonra eşime nereye gideceğini sordu New York dedi sonra new Jerseyi geçmeyi düşünüyoruz dedi. İş planlarını sordu eşim önce Ingilizce mi geliştirip sonra eğitim alanında çalışmayı planlıyorum dedi. bana döndü işimi sordu ben İngilizce cevap verdim. Dediklerimizi sürekli bilgisayara not etti. Son otuz gün içinde yurtdışına çıktınız mı dedi hayır dedik. Sonra tebrik ederim vizeniz onaylandı dedi. yaklaşık 3 dakika sürdü tüm mülakat.
    Para olarak yaklaşık 67K dolar gösterdim bir kısmı benim hesabımda büyük kısmı eşimin hesabındaydı. iki adet araba ve ev tapusu evin değerini gösterir belge verdim. Parayla sigortayla ilgili hiçbir şey sormadılar. Mülakat sonunda en büyük kazanımımız yeşilkart ve @drvagus ve değerli eşi oldu. Bu forumu hazırlayan @crazycells ve tüm sorularıma cevap veren @Muhtaradana ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.


  • @dras Tebrikler hayırlı olsun yeni yaşamınızda mutluluklar 🙂


  • @dras, 2 kisi icin 67bin$ gostererek zaten garanti altina almissiniz tebrikler. 😉

  • ⭐⭐

    Sayın @dras tebrik ederim. Yolunuz bahtınız açık olsun.


  • @İrem-Güzel evet bu günlerde evrak onayı alanların nisan bültenin açıklanmasıyla birlikte numaraları aktif olsa bile mayıs ayına mülakat tarihi alması şaşırtıcı olacak , bu talihlilere büyük ihtimalle haziran ayına mülakat tarihi verilecek


  • @ergun 2 gün önce yatırıp sıkıntı yaşamayan arkadaşlarımız oldu, ama 24 şubattan sonra uygulanmaya başlanan public-charge kararlarının etkisiyle bu süreyi sorun ederlermi onu tam bilmiyoruz


  • @Muhtaradana bu şekilde bizim numaralara sıra gelmesi de çok şaşırtıcı olacak o zaman. 4 ay kalıyor bu visa bulletinden sonra. Herşeyin hayırlısı ne diyelim. Teşekkür ederim, cevabınız için.


  • @Muhtaradana teşekkür ederim, umarım bi sorun yaşamam.

  • ⭐⭐

    @İrem-Güzel Temmuzda current olursunuz. Temmuzda tüm numaralar current olur diye tahmin ediyorum. Bu yıl herkes mülakata gider büyük olasılıkla. Bu benim tahminim siz ümitle beklemeyi sürdürün.


  • @Drywall sağolun inşallah 🙏


  • @dras
    meslekleriniz nedir acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mexido 4 kişilik aile çocukları şekerden mi sayıyon 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dras tetanos yada grip aşısı sana ne avantaj getirdi ki unganlar yinede tetanoz yapmış biraz garip yazdın


  • @İrem-Güzel mayıs bülteni eğer 30 bin açıklanırsa gerçekten güzel bir sıçrama olur, haziran bülteninde 37-38 binlerde açıklanırsa, temmuz ayında bültenin current olması kimseyi şaşırtmasın 😊Bu girdiğimiz aylarda mülakatlar tüm aylara yayılacak, konsolosluklar herzaman son aylarda daha fazla görüşme yapıyor, kısacası şu an için tüm numaralar için bir sıkıntı yok
    Hem Ukrayna talihlilerindre 35 binden büyük numara yok, bundan sonra bazı ülkeler %7 lik vize kotasına takılmaya başlıyacak, son alınan kararla Kırgızistan talihlileri de sistemden çıkartıldı


  • @ayvalik10 cümleye "size önerim" diye başladım dikkatli okursan muayeneye gidecek arkadaşlara tavsiye için yazdığımı anlarsın .


  • @Muhtaradana tüm bilgiler için teşekkür ederim. Her zaman elinizden geldiği kadarıyla tüm bilgileri paylaşıyorsunuz.


  • @dras tebrikler. Yolunuz açık olsun. Paylaşım için teşekkürler.


  • ABD gitmeden önce yapılması gerekenler adlı başlığı bulamadım ricam bilen varsa paylaşır mı?

  • ⭐⭐⭐

    @dras, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar 4 kişilik bir aileyiz. 4 Martta sağlık muayenesine gittik. Önce ben muayene oldum standart soruların ardından 3 adet aşı yapıldı. tetanoz, grip aşısı ve karma aşı. eşime de aynı aşıları yaptılar. cocuklara birer tane grip aşısı yapıldı. sizlere önerim muayeneye gitmeden en az bir ay önce herhangi bir hastanenin acil servisinde tetanoz aşısı yaptırın ve aşı yapıldığına dair epikriz alın. Sonra eczaneden grip aşısı alıp aile hekimine yaptırın yapılan aşının barkodunu saklayın ve aşı oldugunuza dair bir belge alın. cocuklar için aşı kartlarını götürün kaşeli ve imzalı olsun. ertesi gün gidip sonuçları aldık. mart 6 da sabah büyükelçiliğe gittik. evrakları klasöre koymuştum onu da poşet bir torbaya koymuştum içeriye çanta, poşet almıyorlar. su bile alınmıyor. Su için içerde sebil var. Sonra içeri girdik Türkçe mi İngilizce mi istediğimizi sordular talihli eşim olduğu için o Türkçe istedi. sıramızı bekledik önce evrakları istediler tüm evrakları ben verdim, sonra para yatırdım. parayı dolar olarak 1320 dolar verdim. Parayı dolar olarak verin kur 6,10 olmasına ragmen 6,30 dan hesaplanıyor. sağlık muayenesi ve düzen laboratuarında ise 6,20 den hesaplanıyor. sonra mülakata girdik. Dördümüzde gittik camlı bir banko önünde ayakta bekledik. yemin ettik sonra parmak izleri alndı. sonra eşime nereye gideceğini sordu New York dedi sonra new Jerseyi geçmeyi düşünüyoruz dedi. İş planlarını sordu eşim önce Ingilizce mi geliştirip sonra eğitim alanında çalışmayı planlıyorum dedi. bana döndü işimi sordu ben İngilizce cevap verdim. Dediklerimizi sürekli bilgisayara not etti. Son otuz gün içinde yurtdışına çıktınız mı dedi hayır dedik. Sonra tebrik ederim vizeniz onaylandı dedi. yaklaşık 3 dakika sürdü tüm mülakat.
    Para olarak yaklaşık 67K dolar gösterdim bir kısmı benim hesabımda büyük kısmı eşimin hesabındaydı. iki adet araba ve ev tapusu evin değerini gösterir belge verdim. Parayla sigortayla ilgili hiçbir şey sormadılar. Mülakat sonunda en büyük kazanımımız yeşilkart ve @drvagus ve değerli eşi oldu. Bu forumu hazırlayan @crazycells ve tüm sorularıma cevap veren @Muhtaradana ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.

    Tebrik ediyorum hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim


  • @Muhtaradana Merhaba Türkiye için böyle bir kotaya takılma durumu var mı acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum