Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Emre-Dilekçi Tesekkur ederim
    Bir seyi anlamadim.saglik raporum bitmisse vizeyi basmayacaklarmi? saglik raporunu yeniden alip konsolosluga iletmekmi gerekiyor? ve ya vize alip sonra saglik raporun yenemeliyim?

  • ⭐⭐

    @Aydin-Osmanov ap bitince ap bitti ama (sağlık raporu süresi bittiyse) yenileyin diyecekler yeniden muayene olup o tarih itibariyle 6 aylık giriş süresi olacak

  • ⭐⭐

    @Aydin-Osmanov Mali yeterlilikten dolayi AP degilse eger, siz fazla beklemezsiniz diye tahmin ediyorum. Mayis ayına kalmaz. Strese girmeyin bence. Umarım en geç Mart ayında olumlu cevap alırsınız.


  • @haymatlos_ Tesekkurler *


  • @Drywall Tesekkurler


  • Arkadaşlar herkese selamlar tekrardan, konsolosluğun internet sitesinde case status kısmı bir kaç kez güncelleme olmasına rağmen halen "need info" olarak gözüküyor. Ds-5535 i yolladıktan sonra onay maili gelmişti. Bugün itibariyle mülakatın üzerinden 20 gün geçti yani formu göndermem için verilen süre bitmiş oldu. Bu durum normal mi yoksa konsoloslukla iletişime geçmeli miyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emre-Dilekçi @morpenguen aynı durumda idi kendisiyle irtibata geçersen sana yardım eder

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emre-Dilekçi, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    Arkadaşlar herkese selamlar tekrardan, konsolosluğun internet sitesinde case status kısmı bir kaç kez güncelleme olmasına rağmen halen "need info" olarak gözüküyor. Ds-5535 i yolladıktan sonra onay maili gelmişti. Bugün itibariyle mülakatın üzerinden 20 gün geçti yani formu göndermem için verilen süre bitmiş oldu. Bu durum normal mi yoksa konsoloslukla iletişime geçmeli miyim?

    O site otomatik guncellenmiyor, ancak bir konsolos gorevlisi bilgileri guncelleyince site guncelleniyor. O nedenle bir sey yapmaniza gerek oldugunu dusunmuyorum. Eger bir cekinceniz varsa suradan konsolosluga ulasip dosyanin durumunu sorabilirsiniz, eger daha once sorduysaniz ve DS-5535'in ulastigini biliyorsaniz o durumda bence sormaniza da gerek yok.


  • @crazycells teşekkürler, "website updated" kısmı birkaç kez değiştiği için sorma ihtiyacı hissettim, daha önce sormamıştım fakat dün konsolosluğa mesaj attım bu durumla ilgili, cevap geldiğinde yorumu güncelleyeceğim.


  • @crazycells Merhaba.sayin arkadaslar ben konsolosluga Word dosya gondermistim.dosyanin ulastigini nasil bilirim? geri donus yapmadilar.1 defa usatravel sitesinden yazdim geri donus yapdilar case niz islem asamasinda dediler.
    Yine de belki mulakatdan sonra gonderdiyim word okumadilar mi dusunuyorum


  • @Aydin-Osmanov selamlar, ds-5535 formundan bahsediyorsunuz sanırım, mülakata Ankara'da mı Bakü'de mi girdiniz? Ankara'da girdiyseniz https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/ bu linkten dosyanızın durumunu sorabilirsiniz. Azerbaycan sitesinde vize bölümüne girince Gürcistan sitesine yönlendiriyor, soru formunu bulamadım orada. Formu yolladıktan sonra ellerine ulaştığına dair otomatik mail gelmemiş miydi size?


  • @Emre-Dilekçi @Emre-Dilekçi selam, bakudeki konsolosluk immigration vize vermiyor.bizler gurcistan konsoloslukdan vize aliyoruz.formu gonderdikden sonra hic bildiris e maili gelmemisdir. ankara konsoloslugundaki gibi bu sitede kontrol etmek maalesef mumkun degildir. anladigim kadariyla siz de bakip bulamamissiniz. ds 5535 formu oldugundan da emin degilim. bize konsoloslukda sade rengsiz beyaz ag A4 kagit verdiler.icinde bazi sorular olan ( son 5 yilda ziyaret etdiyijiz ulkeler kardesleriniz,emailler falan basit sorular)

  • ⭐⭐⭐

    @Aydin-Osmanov, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    @Emre-Dilekçi @Emre-Dilekçi selam, bakudeki konsolosluk immigration vize vermiyor.bizler gurcistan konsoloslukdan vize aliyoruz.formu gonderdikden sonra hic bildiris e maili gelmemisdir. ankara konsoloslugundaki gibi bu sitede kontrol etmek maalesef mumkun degildir. anladigim kadariyla siz de bakip bulamamissiniz. ds 5535 formu oldugundan da emin degilim. bize konsoloslukda sade rengsiz beyaz ag A4 kagit verdiler.icinde bazi sorular olan ( son 5 yilda ziyaret etdiyijiz ulkeler kardesleriniz,emailler falan basit sorular)

    Bahsettiğiniz A4 Ds-5535 formu. Maalesef durumunuz İdari işlemde gözüküyor ve bu aşamada sabır edip beklemekten başka çareniz yok. Durumunuzu konsolosluğa mail atarak sorabilirsiniz fakat muhtemelen verecekleri cevap incelemeniz devam ediyor, bitince bilgilendirileceksiniz olur.


  • @bolatmali Tesekkurler. Bu gun 80 gun oldu AP oldugumuz. Hepimiz icin hayirlisi olur Inshallah.

  • ⭐⭐⭐

    @Aydin-Osmanov, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    @bolatmali Tesekkurler. Bu gun 80 gun oldu AP oldugumuz. Hepimiz icin hayirlisi olur Inshallah.

    İnşallah kısa sürede çözümlenir. Bol Şans 🙂


  • @bolatmali Mulakat sirasinda gorevli bize tum dosyalarimizim OK oldugunu belirtti. Biz St.Louis MO state gidecegimizi bildirdik.O da bu sirada oraya gitdigimiz zaman bazi is yerleri teklifinde bulundu.O zaman neden AP kaldik? diye her gun kendinize soruyoruk.Talihli benim esim. O da universite bitirmis.Ama hic calismadi.Soru ne is yapacaksin sordular.O da ilk once service sector isler yapacagim dedi.Belki bu yuzden Ap ye kaldigimizi dusunuyoruz.
    Tavsiyem odurki Freelance olarak da is yapiyorsaniz mutlaka onu bildirin.


  • Biz buradan cok sey ogrendik.Inshallah gitmek kismet olursa Amerikada yasarken tecrubelerimizi paylasacagim.

  • ⭐⭐⭐

    @Aydin-Osmanov, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    @bolatmali Mulakat sirasinda gorevli bize tum dosyalarimizim OK oldugunu belirtti. Biz St.Louis MO state gidecegimizi bildirdik.O da bu sirada oraya gitdigimiz zaman bazi is yerleri teklifinde bulundu.O zaman neden AP kaldik? diye her gun kendinize soruyoruk.Talihli benim esim. O da universite bitirmis.Ama hic calismadi.Soru ne is yapacaksin sordular.O da ilk once service sector isler yapacagim dedi.Belki bu yuzden Ap ye kaldigimizi dusunuyoruz.
    Tavsiyem odurki Freelance olarak da is yapiyorsaniz mutlaka onu bildirin.

    A/p sürecinin neden kaynaklandığını daha çözebilen yok maalesef. İsim benzerliği, yurt dışı seyehati.. vs bir çok etkenden söz edilebiliyor fakat asıl nedenini kestirmek zor ama dediğinizde doğruluk payıda olabilir.
    Kısa sürede işlemlerinizi bitirirler umarım. Beklemesi çok sancılı..


  • Arkadaşlar selamlar, ceac'taki durum "administrative processing"ten "refused"a çevrildi. Red mi etmiş oluyorlar vizeyi bu durumda?


  • Arkadaslar selam.Biz de de Ceac da administrative process Refused oldu.Bundan evvel son update Ready olmusdu.Simdi hem Refused var hem Ready.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum