Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Sponsorumuz olduğu halde para göstermek zorunda mıyız? ya da daha az bir miktar gösterirsek kabul olur mu?


  • @dreamcountry, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)

    Sponsorumuz olduğu halde para göstermek zorunda mıyız? ya da daha az bir miktar gösterirsek kabul olur mu?

    Varsa gosterin bence tum imkanlarinizi onune serin sonradan arttirilan finansal durum bazen karsi tarafta olumsuz izlenim birakabilir.


  • @dreamcountry Bende eniştemi sponsor olarak göstereceğim zamanı geldiğinde ama şöyle bir durum var. Hesabımda belli bir miktar para şuan mevcut ve ilave yapmaya çalışıyorum. Ayrıca bir iş teklifi mektubu almanın peşindeyim. Dv2020 sürecinde hep bir ağızdan konuştuğumuz gibi ''elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız''


  • @dreamcountry normalde tek başına sponsorluk belgesi yetmesi gerekiyor, ama siz yinede banka hesabınızda bir miktar para göstermeye çalışın


  • Arkadaşlar mülakat tarihimizden ne kadar zaman önce iş teklifini almalıyız acaba ? Teşşekürler


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)

    @MySea insanın Illinois gidesi geliyor, şaka biyana Illinois muafiyeti sadece hali hazırda ABD yaşayan insanlar için geçerli sanırım, yoksa dv lottery mülakatlarında Illinois gidecek bir talihliye olumlu bir etkisi olmaz sanırım

    Bu arada linkler için teşekkür ederim, hemen inceleyeceğim

    Illinois de artik muaf degil. 21 Subatta muafiyeti kaldirmislar.


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)

    @newman peki bu ds 5540 formunu acaba Moldovyalı arkadaşa yaptıkları gibi mülakat öncesi standart talep edecekler mi, yoksa mülakatta AP ye bıraktıkları talihlilerden istenilen ds 5535 formu gibi,Mali kaynakları yeterli görülmeyen talihlilerden mülakat sonrası mı isteyecekler?

    Anladigim kadariyla, mulakattan once gonderebilirler de veya mulakat sirasinda konsolosluk gorevlisi form uzerinden gerekli sorulari sorabilir de. Ikinci ekledigim linkde mulakata gideceklere formu inceleyip, onden doldurmalarini ve hatta gerekli tum destekleyici belgeleri yanlarinda goturmelerini tavsiye etmis.

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana Ds 5540 formunun tüm maddeleri bizlere hitap etmiyor sanki? Özellikle Amerikada bulunan ve lottery kazananlara yönelik sorular da var. Ayrıca translator kısmı var. Yani ingilizce bilmek artık bir artı puan gibi algıladım? Bununla beraber anladigim kadarıyla konsolosluk görevlilerinin dikkat edecekleri noktaları belitleyen klavuz konumundaki 9 FAM 302.8(U) 'yu biraz inceledim. Gerçekten işi sıkı tutacaklar artık. Örnek verecek olursak sigara kullanmak bile onlar için gelecekte sağlık sistemine yük olma ihtimali içerdiği icin potansiyel bir risk olarak algılanabilir. Veya çalışmasını etkileyeceğini ve ilerde devlet yardımına muhtac olacagi potansiyeli barindiran baska bir saglik sorununu da bir dezavantaj olarak gorebilirler. Yani sağlık ana başlığı altında eksi 1 puan sayılabilir. Bu şekilde çok detaylı bir inceleme içeriyor. 24 Şubat ile beraber artık nitelikli göçmen başvurusu yapılacağını bilmekte fayda var. Mülakatlar çok zor gececege beziyor. Herkes umarım vizesini alır. Süreç sadece bankada para gostermekten cok öte kapsamlı bir incelemeye doğru evrilmiş durumda. Tabi her şeyi net olarak görebilmemiz için ilk mülakatları görmek lazım.

  • ⭐⭐

    @MySea 9 FAM 302.8(U) 5. Kısımda; DS-5540'ı tamamlayıp CEAC'ye yüklemesi veya mülakata kendisiyle birlikte getirmesi için görevli tarafından kazananların bilgilendirilmesi gerektiğini söylüyor.
    Madde 5 şöyle;
    (5) (U) Başvuru Sahiplerini Gerekli Belgelere Bildirmek:Post, NVC veya KCC tarafından kamuya açık kuralın yürürlüğe girdiği tarihten önce veya DS-5540 olmadan belgesel olarak nitelendirilen bazı davaları mutlaka işleme koyacaktır. Sorunsuz bir geçiş yapılmasına yardımcı olmak için, bir kamu masrafı tespitini çözmenize yardımcı olacak destekleyici belgelerin vize görüşmesi öncesinde başvuru sahiplerini bilgilendirmek için her türlü çabayı göstermelisiniz. Bu, başvuru sahiplerinin DS-5540'ı tamamlayıp CEAC'ye yüklemesi veya röportajla birlikte getirmesi talebini içerebilir. Yayınlar ayrıca başvuru sahiplerinin yanlarında mali belgeleri destekleyen diğer mülakatların yanlarında olacağını bilerek röportaja getirmelerini talep edebilir.


  • Birde boyle radikal degisikliklerde, ilk baslarda sorumlulugu ve yetkiyi tamamen konsolosluktaki memurlara yukluyorlar. Daha once affidavit of support uygulamasini yururluge koyduklarinda, detayli sekilde bilgilendirilmedikleri icin konsolosluk yetkilileri bircok vize gorusmesini ilk baslarda olumsuz tamamlamislar. Sonradan isler rayina oturunca, vize vermeye baslamislar. Bunuda dun bu formu arastirirken okudum.


  • @Drywall Anladigim kadariyla, bu DS-5540 isi hem gocmen hemde gocmen olmayanlarida kapsayacak. Yalniz, sizinde belirttiginiz gibi, bir halen ABD de olup adjustment of status yapanlar var birde disaridan yeni vize alacaklar var. Iki grup icin uygulamasi ayri ayri olacaktir diye dusunuyorum. Birde son verdigim linkte, nisanlilik vizelerini falan da etkileyecek yaziyordu. Konuyu cok uzun yazdiklari icin tum detaylari okuyamadim.


  • @MySea onuda kaybettik 😣


  • @MySea o zaman mart mülakatına gidecekleri uyaralım, bu talihlilere hiç bir uyarı metni gönderilmedi


  • @Drywall henüz böyle bir talep Ankara konsolosluğundan gelmedi, yazıda şu ifade var
    DS-5540'ı tamamlayıp CEAC'ye yüklemesi veya röportajla birlikte getirmesi talebini içerebilir.

    Bu bir olasılık gibi yorumlayabilirmiyiz, illa şart değil gibi talep edilirse


  • @MySea evet aynen, yani burada konsolosluk uyarı yapmasa bile FAM değiştiği için hazırlıklı olmak gerekiyor diye anlıyorum, bu uygulamanın ilk örneklerini mart mülakatlarında görme ihtimalimiz var

    Peki mülakata girecek adaylara neler tavsiye edersiniz?

    • DS-5540 doldurularak, mülakatta yanımızda hazır tutulacak

    • DS-5540 da talep edilen bilgilerin destekleyici belgeleri mülakata götürülecek

    Başka tavsiyeleriniz var mı?


  • @MySea evet birinci attığınız linki şöyle gözden geçirdim, sakin kafayla tekrar tekrar okunulması gerek

    İkinci linke henüz geçemedim


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)

    @MySea evet aynen, yani burada konsolosluk uyarı yapmasa bile FAM değiştiği için hazırlıklı olmak gerekiyor diye anlıyorum, bu uygulamanın ilk örneklerini mart mülakatlarında görme ihtimalimiz var

    Peki mülakata girecek adaylara neler tavsiye edersiniz?

    • DS-5540 doldurularak, mülakatta yanımızda hazır tutulacak

    • DS-5540 da talep edilen bilgilerin destekleyici belgeleri mülakata götürülecek

    Başka tavsiyeleriniz var mı?

    Bencede bunlari yani sizin yazdiklarinizi yapmaya calissinlar. Gercekten cok detayli ve kesin bir bilgi yok. Sadece bazi websitelerindeki son 1 hafta icindeki aciklamalar var elimizde.

  • ⭐⭐

    Sayın @MySea haklisiniz. Dediginiz gibi göçmen olmayan vizelerde de bu formu uygulayacaklar. Sadece göçmen vizeleri ile ilgili değil. Ayrıca su noktayı da ilave edeyim; parayı bankaya yatırma tarihine de bakabilirler. Mülakata yakın tarih ise kaynağını soracaklarmış. Velhasılı çok detaylara inebilecekler.

  • ⭐⭐

    Sayın @Muhtaradana gerçekten tam olarak nasıl uygulayacaklar bende emin değilim. Sadece 9 FAM 302.8 (U) doğrultusunda olabilecekler bunlar. Sayın @MySea 'nin dediği gibi hazırlıklı gidilirse iyi olur diyebilirim. Yani DS 5540 formunu doldurup yanlarına almaları iyi olur. Ayrıca yukarıda linkini paylaştığım yönergeyi okumaları ve buna gore gereken tum kanitlayici belgeleri yanlarında götürmeleri faydalarına olur.

  • ⭐⭐

    Belki DS 5540 ile ilgili ayrı bir başlık açılırsa faydalı olur diye düşünüyorum. Mesela formun maddeleri tek tek açıklanabilse ve bu form ile ilgili tecrübeler ve sorular bu başlık altında toplansa çok faydalı olur düşüncesindeyim. Çünkü artık DS 260 kadar önemli bir form ile karşı karşıyayız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum