Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar.. Ben de kız arkadaşımla geçen hafta evlendim ve form doldurma sürecine başladık. Şuan f1 statüsünde kalıyorum tabi evrakları gönderdikten sonra okulu da bırakacağım.. herşeyi çok güzel açıklamışsınız öncelikle teşekkür ederim bu kadar bilgi için. Nüfus kayıt Örneği ingilizce e devletten alınıyor arkadaşımın biri o şekilde gönderdi sıkıntı çıkarmadılar şuan kendisi kartını aldı Türkiye de tatilini yapıyor 🙂 benim sormak istediğim formu doldururken özellikle şu sorulara dikkat edin diyebileceğiniz bir soru var mı yoksa okuyup doğru şekilde doldurmamız yeterli olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ss_ayhan, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba arkadaşlar.. Ben de kız arkadaşımla geçen hafta evlendim ve form doldurma sürecine başladık. Şuan f1 statüsünde kalıyorum tabi evrakları gönderdikten sonra okulu da bırakacağım.. herşeyi çok güzel açıklamışsınız öncelikle teşekkür ederim bu kadar bilgi için. Nüfus kayıt Örneği ingilizce e devletten alınıyor arkadaşımın biri o şekilde gönderdi sıkıntı çıkarmadılar şuan kendisi kartını aldı Türkiye de tatilini yapıyor 🙂 benim sormak istediğim formu doldururken özellikle şu sorulara dikkat edin diyebileceğiniz bir soru var mı yoksa okuyup doğru şekilde doldurmamız yeterli olur mu?

    Aynen, tum sorulari okuyup dogru sekilde cevap vermelisiniz. Formda tuzak soru yok 🙂 bilgilerinizi ogrenmeye calisiyorlar.


  • @crazycells teşekkürler cevap için son bir sorum daha olucak. Eşimin doğum belgesini almak uzun sürecek ailesinin evinde ve tatildeler. Onun pasaport fotokopisini göndersem sıkıntı çıkarırlar mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ss_ayhan, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells teşekkürler cevap için son bir sorum daha olucak. Eşimin doğum belgesini almak uzun sürecek ailesinin evinde ve tatildeler. Onun pasaport fotokopisini göndersem sıkıntı çıkarırlar mı?

    Belgeleri mumkun oldugu kadar tam ve dogru sekilde (istenildigi sekilde) gondermenizi tavsiye ederim, aksi durumda surecte aksamalar yasayabilirsiniz.


  • @ss_ayhan dogum belgesi istenecek sizden zaten pasaportun fotokopisi ayrı isteniyor onu da gondereceksiniz


  • Merhaba. Haziran 2017 de ABD vatandasi ile Turkiyede evlendim. Haziran 2018 de Turist olarak ABD ye giris yapip esimle beraber yasamaya basladim. Ekimde bebegimiz dunyaya geldi. Ben de haliyle turist vizemdeki 6 ay kalma suresini asarak overstay yaptim. Esim green card basvurusunu erkenden yapmadi. Keyfi olarak bekletti. 30 Nisan 2019 da ICE memurlari tarafindan overstay yaptigim icin bildirim aldim.Ofislerine gittik.Durumu anlattik. Ama yine de yasal islem baslattilar. Sinirdisi islemleri icin mahkeme gunu verdiler. Pasaportuma el koydular. 6 Mayis 2019 da Esim I130 basvurusunu nihayet yapti. Bana verilen mahkeme tarihinde mahkeme yerine gittik ama adima acilan herhangi bir dava olmadi. . Eylul 2019 da sureci hizlandirmak icin dosyanin baska bir uscis ofisine transfer edildigine dair bir bildirim aldik. Hala ses seda yok. Uscis in sayfasina her gun giriyorum. Ayni bildirim var sureklii. 9 ay oldu ve hala bir gelisme yok. Esim i130 basvurusu onaylanmadan i485 basvurusu yapmaya yanasmadi. i130 un reddedilmesi halinde extra masraf etmek istemedi. Sizce neden bu kadar uzatiyorlar? Bu arada bana verdikleri alien numarasini bugun kontrol ettigimde sahsima acilmis herhangi bir dava olmadigini ogrendim .Insafa gelmis olacaklar ki herhangi bir islem yapmamislar.Ortada bebek var. Bu surecin uzamasindan dolayi evliligimiz altust oldu. Surekli evdeyim..Bebek buyutuyorum. Ev isleri yapiyorum. Esim calisiyor. Aksam geliyor. Ev haniminin erkek versiyonuyum resmen. Psikilojim bozuldu. Pasaportum yok. Elim kolum bagli. Basimi alip bir yerlere de gidemiyorum kafam attiginda. Nasil bir yol izlemeyeliyim sizce? Ne kadar devam edecek bu boyle.Boyle bir durum yasayan arkadaslar varsa tecrubelerini benimle paylasabilirler mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @skyturk, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba. Haziran 2017 de ABD vatandasi ile Turkiyede evlendim. Haziran 2018 de Turist olarak ABD ye giris yapip esimle beraber yasamaya basladim. Ekimde bebegimiz dunyaya geldi. Ben de haliyle turist vizemdeki 6 ay kalma suresini asarak overstay yaptim. Esim green card basvurusunu erkenden yapmadi. Keyfi olarak bekletti. 30 Nisan 2019 da ICE memurlari tarafindan overstay yaptigim icin bildirim aldim.Ofislerine gittik.Durumu anlattik. Ama yine de yasal islem baslattilar. Sinirdisi islemleri icin mahkeme gunu verdiler. Pasaportuma el koydular. 6 Mayis 2019 da Esim I130 basvurusunu nihayet yapti. Bana verilen mahkeme tarihinde mahkeme yerine gittik ama adima acilan herhangi bir dava olmadi. . Eylul 2019 da sureci hizlandirmak icin dosyanin baska bir uscis ofisine transfer edildigine dair bir bildirim aldik. Hala ses seda yok. Uscis in sayfasina her gun giriyorum. Ayni bildirim var sureklii. 9 ay oldu ve hala bir gelisme yok. Esim i130 basvurusu onaylanmadan i485 basvurusu yapmaya yanasmadi. i130 un reddedilmesi halinde extra masraf etmek istemedi. Sizce neden bu kadar uzatiyorlar? Bu arada bana verdikleri alien numarasini bugun kontrol ettigimde sahsima acilmis herhangi bir dava olmadigini ogrendim .Insafa gelmis olacaklar ki herhangi bir islem yapmamislar.Ortada bebek var. Bu surecin uzamasindan dolayi evliligimiz altust oldu. Surekli evdeyim..Bebek buyutuyorum. Ev isleri yapiyorum. Esim calisiyor. Aksam geliyor. Ev haniminin erkek versiyonuyum resmen. Psikilojim bozuldu. Pasaportum yok. Elim kolum bagli. Basimi alip bir yerlere de gidemiyorum kafam attiginda. Nasil bir yol izlemeyeliyim sizce? Ne kadar devam edecek bu boyle.Boyle bir durum yasayan arkadaslar varsa tecrubelerini benimle paylasabilirler mi?

    I-130'un onaylanmasi cok uzun suruyor zaten... Green Card'iniz hem I-485, hem de I-130 onaylandigi zaman size gonderiliyor. I-485 icin I-130'un onaylanmis olmasina gerek yok. Bence bosuna zaman kaybediyorsunuz... Eger I-485 basvurusunu su an yaparsaniz, zaten calisma izninin gelmesi 5-6 ayi bulacak, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @skyturk bu arada esiniz ABD vatandasi oldugu icin, statunuzun olmamasi I-485 sureci icin sorun yaratmayacak.


  • @glshpolgar gulsah hanim son gelismeler neler 🙂 sizin gibi hizli gecmesini umdugumdan sizin adiniza cok heycanliyim :)))


  • Selamlar benim sorun var Evlilik ile ilgili; 4 ay amerikada kaldım geri dönmek durumunda kaldım 2 ay Tr de geçirdim ve tekrar Amerikaya dönücem. Orada kız arkadaşım var amerikan vatandaşı evlenmek istiyoruz ama ülkeye giriş yaptıktan sonra yine 3 ay beklemelimiyim evlilik için onu merak ediyorum? 2 seneye yakındır konuşuyoruz ve 2 aya yakın beraber yaşadık LA da. Gider gitmez evlilik yapsam sıkıntı yaşarmıyım yada sıkıntı çıkmadan durumu izah etsek bilmiyorum nasıl haraket edelim?


  • @Umutcum benim bildiğim turist vizesi ile gidip 3 ay sonra evleniyorlar hemen gider gitmez evlenmek çok dikkat çekici gibi duruyor.


  • Greencard is being produced guncellemesi geldi sonunda!


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba, gec de olsa greencard belgelerimi dolduruyorum. Esim Amerikali ve Amerika da evlilik yaptik. Esim calismadigi icin annesi (emekli) sponsor olacak. Esimin sadece gecen sene vergi ilami oldu yaklasik 15000$ lik bunun haricinde bu yil resmi bir is olacagini dusunmuyoruz. Bu yuzden annesini mi tam sponsor olarak eklemeliyim? Annesi ve babasi vergi bildirimlerini birlikte yapiyorlar ve emeklilik kazanclari tek sponsor olmak icin yeterli. Form I-864deki part 1.de sadece annesini sponsor olarak gostermem icin hangi sikki secmem gerekiyor? Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler. Bu hafta tum belgeleri tamamlamis olucam insallah. Para durumlarinlarindan dolayi resmen evlendikten 1 yil sonra doldurabiliyorum bu belgeleri. Turist olarak gelmistim ve evlilik yaptik.. Suan burada yasal durumda degilim. Umarim bir aksilik cikmaz..


  • Merhaba . Evidence request etmişler . Bir belgeyi eksik yolladık sanırım. I485 için yazıyor. O zaman inş sponsorlukla ilgili bir şey değildir değil mi?


  • Arkadaslar merhaba, ogrenci vizemin suresi dolmustu ama illegal degildim okuluma devam ediyordum ve amerikada amerikan vatandasi esim ile evlendim.adjustment status ve tum belgelere basvurduk. travel document alip turkiyede dugun yapmak istiyoruz.bu seyehat belgesi ile ulke disina girip cikmamiz green card dosyama etki eder mi? bir arkadasimiz yesilkart sorunu yasarsin falan dedi. eger oyleyse bu belgenin amaci nedir?


  • 26 Subat itibariyle Greencard'imi aldim:)

    Ailem beni ziyarete gelecek, vizeyi aldilar ama hic ingilizce bilmiyorlar. Amerika'ya indiklerinde havaalani kontrol vs ulkeye giriste dil bilmedikleri icin sorun cikar mi?
    Hic dil bilmeden ellerinde bizden gelen davetiye mektubu ile girme sanslari var midir konusmadan?

    @crazycells


  • @oomer acil durumlarda kullanmak için ama siz bilirsiniz araştırmak lazım.


  • Merhabalar,
    Kendi basligi altinda da yazdim ama sanirim gorulmedi o yuzden buradan tekrar yaziyorum. Vergi Beyannamesi zamani geldi ve sizin de bildiginiz gibi odeme ve doldurmak icin son tarih 15 Nisan. Benim daha green cardim cikmadigi icin ITIN almam gerekiyormus yeni ogrendik. Esimin vergi beyannamesini doldurmasi ve bitirmesi icin de bu belgeye ihtiyacimiz var. Fakat gelme suresi de 8 hafta suruyormus yani yetismiyor. Bir facebook grubunda sordugumda gidip basvurmaniz gerekiyor dendi, fakat bir Turk sirketine sordugumda vergi beyannamesini doldurup ITIn icin belgeyi de doldurup birlikte gonderebilirsiniz mail yoluyla o zaman hicbir sorun olmaz dendi. Sonuc olarak bu konuda bize yardim edebilecek var midir ciddi bir durum cunku ve maalesef bir sirketle calisacak da maddi durumumuz yok. Simdiden tesekkur ederiz.


  • @Duygu-Sayiner ayni sorun bizde de var ssn ofisine gittik ssn numarasi için müsait oldugumuz için itin numarasina başvuramazsınız ead karti bekleyeceksin dediler.hatta memur aradi sordu birilerini,eger bir cozum bulursan beni de bilgilendirirsen sevinirim biz çok ustune düşmedik davamin son zamanları sanırım nisana yetişir diye düşündük. Tabii umarim:)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum