Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Yaka @crazycells in dedigi gibi... mektubu kim yazdiysa o imzalamali ve fotograf sayfalarina imzaya gerek yok. Biz biometric fotografin arkasina tarih ve imza atmistik sadece. O biometric fotograflarin da 5x5 olmasi gerekiyor ona dikkat edin bircok applicants o yuzden RFE aliyor. Bu arada USCIS'e ilk gonderilen belgeler arasinda sadece U.S. Citizen olan kisinin dogum belgesi gerekiyor sizinkini siz Ankara'daki mulakatta gotureceksiniz.
    Personal Check dediginiz sanirim k1 vizesi payment fee. Evet onu eklemek durumundasiniz biz 535$ odemistik yanlis hatirlamiyorsam, fiyat artmis da olabilir onu kontrol etmenizi oneririm. USCIS'e dosya gonderilen ilk asamada gelir yetersiz vs. gibi durumlara odaklanmayin o USCIS dosyanizi onayladiktan sonraki asama @akhilleus un da dedigi gibi eger USCIS'e dosyanizi gonderiyosaniz ilk asamadasiniz demektir, bu evrede finansal bir sey kanitlamaniza gerek yok sadece iliskinizin gercekligini kanitlamaniz yeterli.
    Bol sans 🙂 🙂


  • Anladım,peki fotoğrafları imzalayıp kargolayarak mı hallettiniz.Yani kesin şart mı bu durum bir de, en son gondermeden kontrol amacli sormak adina size nereden ulasabilirim,yani her seyi dogru mu yaptim diye? Sadece bir forograf icin kargo ile ugrasmak istemiyorum da o fotografi cikartieip arkasina imzami ben atiyormusum gibi atsa olmazmi😂 simdiden tesekkur ederim.


  • @Yaka suc olur o,sakin yapmayin oyle bir sey 🙂 yani bu fotografin arkasina imza olayi kesinlikle olmali mi emin degilim biz sadece ne olur ne olmaz diye tarih ve imza belirtmistik. [email protected] mail adresimden ulasabilirsiniz 🙂


  • @Yaka merhaba tekrar 🙂 simdi baktim, fotolarin arkasina imza illa olmali diye bir kural yokmus, ama siz yinede hicbir evrakinizi sizin adiniza nisanlinizin imzalamasina izin vermeyin ozellikle boyle hassas bir surecte eger ortaya cikarsa baskasinin imzasini taklid etmek buyuk bir suctur hic ortaya cikmayadabilir orasi size kalmis yinede dosyanizi postalamadan once defalarca kontrol edin her seyden emin olun oyle gonderin ne olur ne olmaz bazen cok kucuk detay gozden kacabiliyor. Forumda okumustum gerci USCIS bazen her sey mukemmel de olsa RFE gonderiyor bazen kucuk detaylara falan takilmayip onay veriyor, sans onemli faktor 🙂


  • @merveyağmur Ziyaretim sonrası Türkiyeye dönmem gerekiyor burda hala çalışıyor olduğum için. Döndüğümde hemen K1 vizeye başvurmam mı mantıklı olur veya B1 vizem ile tekrar gidip yani taşındıktan sonra ,orada bekleyip sonra başvurmak mı? Tabi hangisi az riskli ise. Red yemek istemiyorum 😞 Cevabınız için teşekkürler.


  • @Pana Uzun bir cevap olacak kusura bakmayin:
    Sürecin nasıl işlediğine bakarsanız eğer şu siteden https://www.uscis.gov/i-129f ikinizin yapmasi gereken ilk aşama I-129F petition ını USCIS'e postalamak. Eğer süreci avukatsız yapacaksınız nişanlınızın imzalayıp poslaması gereken bir petition bu. Bunu en yakın sürede hazırlayıp göndermenizi öneririm ki approval süresi 5 aydan başlayan bir süreç. Yine USCIS'in processing times kısmından doğrulayabilirsiniz. Bizimki 3 ayda kabul oldu. Yine de 3 ay 3 aydır. En yakın zamanda başvurmanızı öneririm. Süreç işlerken istediğiniz gibi B1 ile ziyaret edersiniz nişanlınızı.
    Sizin K1e başvurmanız için ilk önce USCIS approve etmeli I-129F i. Sonrasında konsolosluk kısmı başlar. Onun için tavsiye vermeye çalıştım önceki postta.
    İyi şanslar 🎈
    Not: Petition içinde konsolosluk görüşmesini de nerede istediğinizi soran bir soru var. Onun için US dışında bir ülke olması gerekli diye biliyorum ben. Taşındıktan sonra o istediğiniz ülkeye gidip K1 görüşmesini olmanız gerekir.


  • @Jossie canim turkiye de fotografi cekil 5×5formatinda mail olarak gonder nisanlin cikarsin biometrinin arkasina imza falan gerekmiyor tabiki isim soyisim yazar ( kaybolmasıni önlemek için) nisanlin arkasina bitti. Mektuplari ben islak imzali gonderdim postada yirtilmisti eşim fotokopisini gönderdi sorun çıkmadı. @Yaka


  • @graombze @Yaka evet dedim daha önce gerek yok onu imzalamaya


  • @Yaka fotograf cektirwceginiz yerden fotografin mail olarak size atilmasini isteyin boylece fotoyu sevgilinize iletebilirsiniz. Arkasina adinizi soyadinizi ve tc nizi yazmaniz yeterli imzaya gerek yok meraklanmayin. Bunu yaparken de fotografin zarar gormemesine dikkat edin.


  • @Pana merhaba eger isterseni b1 vizenizle de amerikaya gidip evlenebilirsiniz. Biraz riskli ama surec ayni. Sadece godince 3 ay kadar bekleyip sonra evlenmeniz lazim ondan sonra aos surecini baslatabikirsiniz. Dedigim gibi riski var ama olmaz diye bir sey yok. Asagiya bu sekilde vize alan bir youtuber ciftin linkini birakacagim dilerseniz izleyebikirsiniz. Burada dikkat emtneiz gerek. 3 ay kurali ve surec bitenw kadar abd disina cikmamaniz gerkliligi. Bunlari goze aliyorsaniz b1 le de basvurabilirsiniz.

    Ama saglikli olan k1 ile basvurmaniz yanlis yonkendirmek istemem. Daha once belirtmistim ben de turist vizesine sahiptim ama icinde bulundugjm sartlar geregi b1 le degil de k1 vizesiyle bu sureci baslattim. Burada zaman kaybiniz olacak ama en azindan kafaniz daha rahat olacak unutmayin. Karar sizin basarilar size ve surece basvurab diger herkese.


  • @crazycells ankara konsoloslugun sitesinde i-134 formunu doldurmamiz gerektigi yaziyor. K1 vizesi basvurusuna sadece i-134 formunu doldurduk. Veerdiginiz linktede i-864 formlari green card icin gerekiyor. Dogru anlamismiyim acaba? Yanlis bisey yapmak istemiyorum. Sonuc olarak vize gorusmesine sadece arkadasim ve esi sponsor olacagi icin i-134 formu dolduracak benim icin?
    Cok tesekkurler verdiginiz bilgiler icin


  • @lordgaladriel k1 ilk asamada i-134 belgesini dolduracaksin evet. I-864 amerikaya geldikten sonraki aos surecinde doldurulacak.


  • Nişanlılık vizesi ile giriş yapıp evlenmiş arkadaşlar, nikahtan sonra nikahın yapıldığına dair bir belge veriyorlar mı?


  • @merveyağmur Bilgi için çok teşekkür ederim. Süreci biran önce başlatacağız umarım olumlu sonuçlanır uzun zaman alsa da 😕 Bu süreçte olan herkese bol şans. Süreci geçenlere mutluluklar 🙂


  • @akhilleus Amerika kurallar ülkesi olduğu için insan yine de tedirgin oluyor. En doğru ve az riskli süreç hangisi ise o şekilde devam etmek mantıklı görünüyor. O da Türkiyedeyken K1 e başvurmak 😞 Video tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Buradaki bilgiler çok işe yarıyor.


  • Arkadaslar 18 mart a randevu alabildim istenen belgelerin listesindeki butun belgeleri hazirladim ek olarak goturmemi tavsiye edeceginiz ayri bir belge varmi? Daha once hic evlenmedim bunun icin bir belge almam lazimmi ? Doktor randevusunu 16 marta aldim daha erkene cekmem gerekirmi?


  • @tuchi nasıl yani anlamadim? Nikahtan sonra evlilik cüzdanı yani sertifika veriliyor.


  • @Ali-Naci-Okay evlenmedigin için bir belge almana da gerek yok. Senden istenen belgeleri götür yeterli. Genelde herkes senin gibi yaptı hastane işini panik yapma hersey çok kolay olacak. Zaten vukuatlı nufus kayıt örneğinde bekar yazıyor


  • @graombze Cok tesekkur ederim.


  • @tuchi marriage certificate verilecek evlenince siz de bunun fotokopisini aos paketine ekleyip dosyayi uscis’e gondereceksiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum