Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaslar merhaba benim sorum. Baska bir kisi yada ayni anda 2 kisi benim sponsorum olabilir mi? Aileden olmayan disaridan biri mesela arkadas? Joint sponsor seklinde ? Bunun icin i-134 formunun doldurulmasi gerekiyor degil mi? @akhilleus hocam forumda gordum bilgilendirirmisin konuyla alakali tecrubelerinden

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Jossie, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Merhaba arkadaslar,
    Bizim dosyamiz USCIS tarafindan onaylandi, 8 Kasim NOA1, 20 Subat NOA2 aldik. Bekleyen arkadaslara rehber acisindan tarihleri belirtmek istedim.
    Bu adimda yapmamiz gereken bir sey var mi yoksa sadece bekleyecek miyiz?

    NVC'den surec icin bilgilendirme beklemelisiniz. Bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lordgaladriel, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Arkadaslar merhaba benim sorum. Baska bir kisi yada ayni anda 2 kisi benim sponsorum olabilir mi? Aileden olmayan disaridan biri mesela arkadas? Joint sponsor seklinde ? Bunun icin i-134 formunun doldurulmasi gerekiyor degil mi? @akhilleus hocam forumda gordum bilgilendirirmisin konuyla alakali tecrubelerinden

    Eger ayni evde kaliyorlarsa olur, ama eger ayni evde degillerse o durumda tek bir sponsor gerekiyor. Sponsorlarin mali varliklarini toplayamiyorsunuz, size sponsor olan kisi tek basina gerekli sartlari saglamali. Eger birden fazla sponsorunuz varsa, herkes ayri ayri sartlari saglamali. Eger ayni evde yasayan kari-koca size sponsor olmak istiyorsa, o durumda maddi gelirlerini birlestirip hesap yapabilirler.


  • @crazycells yani nisanlimin arkadasi ve esi tabiki nisanlim ile ayni evde yasamiyorlar. Kendileri sadece benim sponsorum olmak istiyorlar. Olabilirler mi ? Eger olabilirler ise sadece i -134 doldurmalarimi gerekiyor benim icin? Birde emekli annesi benim sponsorum olsa olur mu? Sadece emekli annenin evi var ve bizde orada yasayacagiz sizce kim sponsor olsa mantikli olur? Beni bilgilendirirmisiniz?
    Tesekkurler bilgileriniz icin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lordgaladriel, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @crazycells yani nisanlimin arkadasi ve esi tabiki nisanlim ile ayni evde yasamiyorlar. Kendileri sadece benim sponsorum olmak istiyorlar. Olabilirler mi ? Eger olabilirler ise sadece i -134 doldurmalarimi gerekiyor benim icin? Birde emekli annesi benim sponsorum olsa olur mu? Sadece emekli annenin evi var ve bizde orada yasayacagiz sizce kim sponsor olsa mantikli olur? Beni bilgilendirirmisiniz?
    Tesekkurler bilgileriniz icin

    sizinle degil, sponsor olacak iki kisi beraber ayni evde yasiyorsa demek istedim. Cunku bu durumda "household income" onemli oluyor, yani eve giren toplam para... Evli ciftler ayni evde yasadiklarindan beraber size sponsor olabilir. Isterseniz bu konuyu sponsorluk basligindan okuyun:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864


  • @crazycells peki nisanlimin annesinin evi var ve annesi emekli bunun icinde i-134 formu gerekiyor. Degilmi o da sponsor olabilir mi bana acaba ?
    Cok tesekkur ederim mesgul ettigim icinde ozur dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lordgaladriel, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @crazycells peki nisanlimin annesinin evi var ve annesi emekli bunun icinde i-134 formu gerekiyor. Degilmi o da sponsor olabilir mi bana acaba ?
    Cok tesekkur ederim mesgul ettigim icinde ozur dilerim.

    Tek bir sponsor secmeniz yeterli, birden fazla sponsor secerseniz dahi herkesin tek tek sartlari saglamasi gerekecek. Yani 3 kisi kullanip, X kisisinin gelirini, Y kisisinin gayrimenkullerini, Z kisinin banka hesabini kullanmaniz mumkun degil. Sponsor olacak kisi gelir sartlarini tek basina karsilamali. Ama iki kisi ayni evde yasiyorsa, o durumda evin tum gelirini tek gelir olarak gosterebilirler. Isterseniz size dedigim konuyu okuyun, sureci anlamaniz lazim cunku...

    Sadece evi oldugu icin size sponsor olamaz maalesef, gelirinin de olmasi lazim...


  • @crazycells anladigim kadariyla i-864 gibi joint sponsor olayi olmuyor. Benim nisanlimin gelir durumu iyi olmadigi icin bana sponsor olamiyor. Disaridan yani aileden olmayan evli arkadasim ve esi beraber house hold gostermesi gerekiyor i-134 formunda.


  • @Pana Bence Petition'i şimdiden hazırlayın siz. Ziyaret için gittiğinizde nişanlınız postalar USCIS'e gereken ek belgelerle. En azından o bekleme sürecinde 6 ayınızı beraber geçirirsiniz. Vize görüşmesi için geri dönersiniz Türkiye'ye. O aşama zaten en fazla 1 aylık bir bekleme.


  • @lordgaladriel selam dostum, mesajda bahsettim zaten ali de ayni seyleri soylemis. Ayni evde olan sponsor esiyle beraber houshold olarak tanimlanip ortak belge dolduruyorlar. Ilerdeki surecte bu i-1864 ve i-1864A seklinde form olarak karsiniza cikacak ama daha var o kisma. Siz simdi (ankara gorusmesinde) tax dosyalarini vs istenen formlari goturun yeterli ankarada cok zorlamiyorlar ama amerikada yukarida bahsettigim formlar istenecek bunu unutmayin. Yeterli minimum geliri saglasin sponsorunuz alirsiniz vizenizi.


  • Merhaba arkadaslar, erkek arkadasim ile K1 surecine baslayacagiz. Formlari doldurup tamamlamamiz gerekiyor oncelikle.
    1- Ilk USCIS’e Gonderdigimix belgelerin icine sponsorluk belgelerini eklememiz gerekiyor mu?Ailesi bana sponsor olacak kendisinin yeterli degil cunku?
    2- belgelerin illa islak imzali olmalari mi gerekiyor?
    Yardimci olabilir misiniz cok tesekkur ederim.


  • @Yaka evet degismediyse istege gore sponsorluk belgelerini de eklemelisiniz. Islak imzali olursa iyi okur ama olmazsa da sorun etmezler ankaradaki gorusmede. Bazi orneklerde goruldugu gibi islak imza olmayinca da evraklar kabul ediliyor.


  • Merhaba cevabiniz icin cok tesekkur ederim, peki I-134 mu yoksa I-864 formumu doldurmalari gerekli ? Son 3 yila ait dokumanlarini bilgilerini ,W2 formunuda ilk gonderdigimiz USCIS formuna koyuyoruz o zaman oyle mi?
    Annesi ve babasi birlikte sponsor olursa durum da ne gibi bir degisiklik oluyor?
    Ailelere ve birkac arkadasada mektup yazdirmak istiyoruz.kactane koymaliyiz sizce?
    Sectigim fotograflarda,yazismalarda tarih yok mesela onlari nasil ayarlayacagiz?
    Yuzuk henuz almadik.Ben gidince birlikte secip aliriz diye dusunduk.bu sorun yaratir mi?Dugune dair birkac konusmamizi ekran goruntusu aldim.Onlari koymayi dusunuyorum evlenme niyeti mektubuyla birlikte ayrica.
    Kusura bakmayin cok fazla soru var kafamda ,simdiden tesekkurler.


  • @Yaka Hayirli olsun 🙂 Bizim USCISde dosyamiz 2 gun once onaylandi ve biz sponsorluk formlarini eklememistik. USCIS sadece sizin iliskinizin gercek olup olmamasiyla ilgileniyor, finansal ve sponsorluk kismi Ankaradaki Buyukelciligi ilgilendiren kisim. Yani mulakat sirasinda gotureceginiz belgeler onlar. Kurallar degistiyse bilmiyorum yanlis yonlendirmek de istemem ama biz USCIS'e sponsorlukla ilgili hicbir belge gondermedik ve dosyamiz onaylandi.

    Biz ailelere veya arkadaslara degil benim tarafimdan yazilmis bir mektup gonderdik. Bu mektubun belli bir formati yok icinizden geldigi gibi yazabilirsiniz. Ben nasil tanistigimizi,iliskimizin nasil guclendigini,ve yuzyuze olan gorusmelerimizi, duygularimi vs. yazmistim.

    Fotograflarda tarih olmamasi problem degil biz fotograflari bos kagida yapistirip yanina tarih,mekan,fotograftaki kisiler vs aciklamali detaylarini belirtmistik.

    Yuzuk sart degil bu dosya icin, yuzuksuz olupta vizesi onaylanan bir suru kisi var bence onu dert etmeyin sadece iliskinizin gercek oldugunu kanitlayan elinizdeki tum belgeleri (whatsapp,iMessage,facebook vb, ucak biletleri, pasaport stampleri, fotograflar hepsini duzenli bir sekilde koyun dosyaniza.)

    Onceki saylafalarda USCIS'e gondermeden once yeni basvuracaklara rehber olmasi icin liste halinde neler ekledigimi de anlatmistim dilerseniz oradan da detayli bakabilirsiniz,sevgiler 🙂 🙂


  • @Yaka I-129F instructions belgesine bakarsaniz islak imzali istediklerini gorursunuz. Instructionlara bakarak doldurmanizi oneririm.


  • @Yaka siz daha sifirdan dosya yoayacaksiniz pardon ben yanlis anladim, eger sistemde degisiklik olmadiysa o zaman ilk basvuru dosyasina mali durumu gosteren yani sponsorluk vs gibi belgeleri koymadan gonderin sorun olmaz. Biz de koymamistik ama koyan arkadaslarimiz da vardi. Ilk dosya basvurunuzu aliyor sadece ondan sonra da sizi ankara’ya iletiyor adim adim. Benim yukarida bahsettigim durum Ankara’daki gorusmede gecerli orada sponsorluk belgelerini eklemelisiniz dosyaniza.

    Yuzuk konusu hic onemli degil ona takilacaklarini sanmiyorum siz de dert etmeyin.

    Fotograflar konusuna gelince cok cesitli yontemleri var siz de icinde bulundugunuz sartlara gore size uygun olan dosyalama bicimini secebilirsiniz. ben bir a4 kagidina 4 forograf bazen de 2 fotograf gelecek sekilde renkli fotokopi cekip dosyama eklemistim, yanlarina tarihi ve fotodaki kisileri, fotonun bi cumlelik hikayesini yazmistim.
    Burada onemli olan iliskinizi kanitlamaniz dolayisiyla sevgilinizle olan anlari bol bol ekleyin dosyaya. Ozellikle ailelerin de icinde oldugu fotograflar cok etkili. Sosyal medyadaki fotograflar, mesajlar, tatil biletleri, rezervasyonlar vs bunlar da iliskinin gercekligini kanitlar nitelikteki belgeler.
    Sureci yasamis biri olarak size ve diger basvuracak arkadaslara diyecegim sey, basvurunun ilk asamasinda korkmaniza gerek yok. Basic belgeleri verince zaten basvurunuz onaylanir ondan sonrasi yani Ankara’daki gorumse onemli asil. Oraya da basvuru dosyaniza ek olarak iste mali durumu gosteren belgeler geliyor i-134 dosyasi bu evrede doldurulacak degisiklik olmadiysa son bir yil icinde.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lordgaladriel, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @crazycells anladigim kadariyla i-864 gibi joint sponsor olayi olmuyor. Benim nisanlimin gelir durumu iyi olmadigi icin bana sponsor olamiyor. Disaridan yani aileden olmayan evli arkadasim ve esi beraber house hold gostermesi gerekiyor i-134 formunda.

    Arkadasiniz I-864, esi de I-864A formunu doldurabilir.

    Bu konudaki sorulariniz icin sponsorluk basligini kullanabilirsiniz, linki vermistim.


  • @Jossie çok teşekkür ederim cevabınız için.Islak imza konusu biraz kafamı kurcaladı kimi diyor evet kimi diyor hayır.Islak imza olursa benim oraya elden göndermem gerek evrakları iş uzayacak.

    Fotoğrafları sizin dediğiniz gibi hazırladım.Güzel fikirmiş teşekkür ederim.Onlarada imza gerekiyor mu ?

    Nişanlım iyi niyet mektubunu kendi adına yazdı. benim de yazmama ve ya onun yazdığı formu imzalamam gerek var mı?

    Evlenme niyeti mektubunu yazdık.

    I-129f formunda travel document number diye bir secenek vardı.O hangi numara oluyo acaba biliyormusunuz?Ve benim daha önce amerikaya giriş çıkışım oldugu için I-94 numaram vardı.Onu oraya girmeme gerek varmı şu an amerikada olmasam da?

    Tesekkur ederim.Biraz uzun oldu yine.Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.


  • @akhilleus merhaba cevabınız için teşekkür ederim.İlk göndereceğimiz belgelere benimde doğum sertifikam vs gerekiyor mu? Personal check diye bir form koyması gerekiyor sanırım?Bu banka hesabı dökümanları falan mı? Ç birde hani son seneki vergi ödemelerini falan kouyorlar ya, o sıkıntı olur mu çünkü bana o sponsor olmayaack yani geliri yetersiz diye sıkıntı olmaz değil mi ilk aşamada?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yaka, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @Jossie çok teşekkür ederim cevabınız için.Islak imza konusu biraz kafamı kurcaladı kimi diyor evet kimi diyor hayır.Islak imza olursa benim oraya elden göndermem gerek evrakları iş uzayacak.

    Fotoğrafları sizin dediğiniz gibi hazırladım.Güzel fikirmiş teşekkür ederim.Onlarada imza gerekiyor mu ?

    Nişanlım iyi niyet mektubunu kendi adına yazdı. benim de yazmama ve ya onun yazdığı formu imzalamam gerek var mı?

    Evlenme niyeti mektubunu yazdık.

    I-129f formunda travel document number diye bir secenek vardı.O hangi numara oluyo acaba biliyormusunuz?Ve benim daha önce amerikaya giriş çıkışım oldugu için I-94 numaram vardı.Onu oraya girmeme gerek varmı şu an amerikada olmasam da?

    Tesekkur ederim.Biraz uzun oldu yine.Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

    Mektuplari yazan kisi altina imza atabilir, formu dolduran kisi de imza atabilir, ama fotograflar icin imzaya gerek yok...
    AOS yapmadiginiz icin, I-94'e gerek oldugunu sanmiyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

41
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum