Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz:
-
@bravist, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@karacafamily, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@zuar10 Bilgilendirme için teşekkürler. Pause durumu nedeniyle davaya katılma konusunda hâlâ kararsızım. Ancak bu tarz haberlerden sonra, davaya katılmayanların da haktan yararlanabileceği yönündeki durum “Acaba 500 dolar verip katılsak mı?” algısına neden oluyor.
Forumda davaya katılıp katılmama kararının bize bırakılmış olması ve bu konuda yönlendirme yapılmaması normal; sonuçta herkes kendi değerlendirmesini yapıp karar vermeli. Ancak ortaya çıkan yeni gelişmeler ve haberler, kararsız kalan kişiler açısından kafa karışıklığı yaratabiliyor.
Merhaba, dün yapay zeka ile google ile bu dava olaylarını araştırdım epey. Şuan pause kararının iptali için açılmış davalar devam ediyor hakimin haziran ortası gibi bir ara karar vermesini bekliyorlar.
Avukatlık firmaları hemen 2. tur davalar açacağız diye açıklama yapmış. Kimi başvuru son tarihini 15 haziran yapmış kimi 19 haziran. Kimi firma 500 Dolar ön ödeme (dava kazanılırsa vizeyi alıp Amerika'ya giderseniz 2000 dolar da orada alacaklar) kimi 1000 dolar ön ödeme istiyor.
Davaları kazanma garantisi yok. Dava kaybedilirse avukata ödenen parayı geri alma imkanı yok, 30 Eylül gibi sürecin kesin bir bitiş tarihi olduğu için dava kaybedilse bile temyize gitmenin anlamı yok (süreç bitmiş oluyor).
Hakimin vizeleri rezerv etme imkanı yok (30 Eylül den sonra hiçbir şekilde vize basılamıyor). Hakimin herkesi kapsayacak bir karar alması da CASA 2025 kararları ile (federal yargıçların aldığı kararları herkes için alamayacağına dönük üst mahkeme kararı) kısıtlanmış gibi duruyor.
Araştırmalarımda şunu gördüm; Hakim davacılar lehine bir karar verdi diyelim, bu durumda davacı listesi konsolosluklara iletiliyor (DOS aracılığıyla) elçilikler iletilen listedeki davacıları hemen çağırıp vizesini verebilir. Bu vize verme süresi hükümet avukatlarının hakimin kararının yürütmesini durdurma kararı alana kadar (stay) geçerli oluyor. Bu süre belki saatlerle, belki günlerle belki haftalarla sınırlı. Kesin bir süre belli değil. Bu boşlukta mahkeme kararı ile vize alan davacılar olabilir.
Hükümet tarafı davayı kaybederse büyük ihtimalle yürürlüğü durdurma ve kararı temyiz etme haklarını kullanacaktır. Bunu yapmayıp hakim sadece davacılar lehine karar verdi, bu haksız ve adaletsiz bir karardır, biz herkese vize vermeye başlıyoruz demeleri büyük bir mucize olur.
Anlayacağınız davalara katılmak çok çok küçük bir ihtimal veriyor vizeye kavuşmak için. Avukatlara büyük bir kazanç sağlıyor.
Bu arada 2. Tur davalarının 1. Tur davaları ile birleştirilme ihtimali de var. 2. Tur davalarının ayrı işleme durumu ve Eylül ayına yetişmeme ihtimali de var.Tüm bu ihtimal ve bilgilerle her birey davalara katılmak veya katılmamak konusunda kimseden etkilenmeden kendi kararını kendi vermeli bence.
Dileğim herkesin vizesine kavuşması.
Herkesin gonlunden gectigi gibi olmasi ve istedikleri sonuca kavusabilmesi dilegiyle. Yapay zeka, google vb tum olanaklar kullandiklari algoritma ve arama secenekleri ile belirli bir seviyede yorum yapabiliyor. Canli olarak neler yasandi, bu yasananlar nasil etkiler birakti, o donem ile bu donem ne kadar birbirine benziyor, buyuk umitleree kapilmamak ama umudunuzu da kaybetmemenizi hatirlatacak tum bilgiler asagidaki linkte ve devamindaki yonlendirme linkinde mevcut. Musait zamaninizda okumaniz faydali olacaktir. Bol sans!
-
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
@cato hayır daha düşük değil daha yüksek olma ihtimali bile var
-
@Muhtaradana , @MySea demeye çalıştığı diğer bölgelerin mali durumları Avrupaya göre daha aşağıda. Bu durumdan dolayı oralarda elenme çok olacağını düşündükleri için cut-off yüksek tutmuş olabilirler. Avrupa bölgesinde ise mali durum daha iyi olduğu için daha az sayıda açılmış olduğu. Mülakata girenlerde yüksek yüzde sağlanıyor olabilir. Bununla birlikte mülakat bekleyen çok kişi olması da bir neden olabilir.
Hepsi üst üst geldiğinde bu durum oluşmuş olabilir.
-
@Muhtaradana aynen katılıyorum.
-
@crazycells Evet green card lottery mulakati. Bu sabah mail geldi pasaportunu yollamasini istemisler. Sanirim halloldu, ikna oldular ki pasaportunu istediler.
-
@jure sayın @jure ben veriler ve sayılarla konuşulmasını daha çok sağlıklı buluyorum, daha önceden bu konu konuşulmuştu, normalde şubat bülteninde aktif olan 14000-21000 case aralığındaki arkadaşlar mart ayına mülakat alması gerekiyordu ama bu kadar yüksek case aralığından sadece 65 case mart ayına mülakat alabildi, peki neden şubat bültenini bu kadar yüksek açıklamışlardı bununla ilgili değişik varsayımlar olsada henüz bir kesinlik yok, KCC nin niyetini anca kendileri bilir sanırım
Ama ben ilgili konuyu konuştuğumuz hem linki atıyorum hem alıntılıyorum, lütfen 2nl dosyasının içeriğine bakın, mart bültenin neden sadece +200 arttığını daha net anlayabilirsiniz, zaten mart bülteni 30 bin açıklansa bile biz bunların çoğunun Nisan ayına mülakat almasının çok büyük bir sürpriz olacağını biliyorduk
Hem şu anda tam work and travel mülakat sezonu açıldı, public-charge meselesinin mart bülten cut-off larına olası etkisinden ziyade bu mesele daha somut ve anlaşılabilir
Biliyorsunuz ki, bülten cut-offlarına karar verilirken elde kalan vize sayısı ve ilgili grup ülkelerinin konsolosluklarının yoğunluğu esas alınıyor
KCC tek başına cut-off lara karar vermiyor dos ve konsolosluklarla devamlı koordinasyon içinde
@Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
İkinci kısımda ise mart 2nl ceac verilerini inceleyelim, ilgili dosyayı incelemek için
️March_2NLs.csv2nl verileri bize dünya genelinde bu numaraların hangi numaralar olduğunu ve kaç numaranın mart ayında mülakata gireceğini gösterecek
Dosyaların karşılığında in transit yazıyorsa o evrak KCC den mülakatın yapılacağı konsolosluğa transfer aşamasında demektir
Eğer ready yazıyorsa dosya mülakatın yapılacağı konsolosluğa ulaşmış demektir
2nl verilerindeki tüm ready ve in transit dosyaları mart ayına mülakat tarihi aldı
Verilerin ayrıntılarında,
mart ayında mülakata girecek dosya sayısı şu şekilde oldu:-
EU case 14000-21000 arası şanslı 65 case numarası olduğunu öğrendik
️

-
Ama böylelikle normalde EU kotasında şubat ayında mülakata girmesi gereken 10300 ila 14000 arası 381 dosyanın mart ayında mülakata gireceği ortaya çıktı
-
Bu arada olağan akışta şubat öncesi mülakata girmesi gereken case Eu 0-10300 arası 156 dosyada mart ayında mülakata giriyor
-
Böylelikle neden mart ayına bu kadar düşük sayıda mülakat verildiğide ortaya çıkmış oldu gibi
-
14000-21000 arası 65 dosya mülakat alabilirken
-
0-14000 arası 537 dosya mart ayında mülakata giriyor
Not:
Yalnız arkadaşlar ceac.state.gov daki veriler hemen güncellenen bir şey değil, 14-21 arası numarasını burada in transit yada ready göremeyenler üzülmesin bence hala mart ayına mülakat almak için küçük de olsa bir umut var
, önümüzdeki 5-6 günde herşey belli olur sanırımDV2020 Mulakat Deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/post/116882
-
-
@gamzesaglam ceac dan durumunu kontrol ettiniz mi bencede sorun hallolmuş, tebrik ederim
Aşağıdaki linkten case numara arasındaki 0 ları silerek kontrol edebilirsiniz
️
-
Afrika ve Asyayı biran önce bitirmek istiyorlar. Çünkü çoğu mali yeterlilikten dolayı AP ye kalacak. Ve büyük bir çoğunluğu kriterleri sağlayamayacaklar. Bu artan vizeler de Avrupa bölgesine kaydirilacak. Avrupa bölgesinden daha çok kişi almayı istiyorlar. Avrupa bolgesi eğitim ve mali acıdan Afrika ve Asya bölgesine göre daha çok cezbediyor. Diye tahmin ediyorum.
-
@Semihmete, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Mart ayında current olsam foruma inek kestirir mangal partisi veririm .
Yalnız o değilde KCC mart bültenini +200 lük artırarak bizi utandırdı, umarım ay sonuna kadar 30 binlere kadar evrak onayı gelirde, nisan bülteni cut-off 30 bin üzerinde açıklanır o zaman @Semihmete beye sözünü hatırlatırız @crazycells
-
Nisan ayıda vasatın altında gececek gibi görünüyor. Ben Mayis ayında herkesi mutlu edecek surpriz bir sicrama bekliyorum. Nisan ayi 25000 civari olur diye tahmin ediyorum. Umarim tahminlerim bosa cikar. Ve umarim Nisan da cok guzel bir sayi aciklanir. Zannedersem Nisan ayinda da yine Mart ayında uyguladıkları politikayı devam ettirirler.
-
@Drywall Nisan ayında 25 bin cut-off gayet güzel rakam,şu 10 gün içerisinde evrak onayları nereye kadar tırmanacak ona göre Nisan ayı cut-off sayısı için bir tahminde bulunabiliriz sanırım, şu anda maksimum onay 24900 var bir tane
-
@Muhtaradana Evet size katılıyorum. Bekleyip görmek lazım.
-
Merhaba
Oncelikle forumdaki herkese cok tesekkur ederim. Bu sureci sizlerin sayesinde olumlu bir sekilde tamamladim. 2 saat once Amerika'ya girdim. Surecim Kanada'da yasadigim icin biraz farkli gelisti. Bu nedenle belki birilerine yardimi olur diye surecimden kisaca bahsetmek istedim.
Vize gorusmesi Kanada'da sadece Montreal ve Vancouver'da yapilabiliyor. Ben Montreal'de gorusmeye girdim. BIzi kapinin onunde yogun kar yagisi altinda beklettiler. Aslinda konsolosluk banka vs olan bir binanin icindeydi yani konsolosluga girmeden sicak alanda bekleme imkani vardi ama ona ragmen beni 2 kez disari cikmam icin uyardilar. Konsolosluk sitesinde esyalari koymak icin dolap olmadigi, kesinlikle canta getirilmemesi gerektigi yaziyordu ama gordugum kadariyla cok kucuk kilitli dolaplar vardi. Sadece cuzdanla girilmesine izin veriliyordu. Ben hazirlikli gitmistim, sorun yasamadim. 7.30'da randevum olmasina ragmen saat 10'da ancak islem tamamlandi. Konsolosluk bostu ama cok bekledim. Bu belki Kanada'nin rahatligiyla ilgildir. Belki size tuaf gelecek ama sanki sabrimi deniyorlarmis gibi geldi. Memur sabrim icin tesekkur etti. Cunku vezne gorevlisi 45 dk gec gorev basi yapti. Benim disimda Iranli bir kari-koca ve bir bey vardi. Onlarin islem cabuk bitti ama saniyorum ki vize alamadilar.
Evraklarim tamdi. Sitede yazmamasina ragmen ben forumda belirtildigi sekilde banka hesap dokumu vs hazirlamistim. Kanada'da ne yaptigimi sordular. Ogrenci oldugumu not etti. Meslegimle ilgili soru sordu. Bunlar disinda birsey sormadi. Yani ABD'de nerede yasiyacagim, tanidigim var mi vs sorulmadi. Aslinda gorusme cok basit gecti. Yanimda diploma asillari yoktu ama dijital validation kanitlari vardi. Sorun olmadi. Montrealde hava cok kotuydu. Kar firtinasi oldu. Oteli konsolosluga yurume mesefesinde secmistim. Bu avantaj oldu. Torontoya donus yolunda da ilginc olarak trenden yari yolda indirildik. Ben tren karda firtina da guvenli olur diye train bileti almistim ama tren yolu burada gosteri yapan cevreciler tarafindan kapatilmisti. Toronto'ya donusum cok zor oldu ama vizeyi almanin mutluluguyla cok kafaya takmadim ama cok yoruldum.
Kanada-USA sinirini otobusle gectim (megabus). Once bir memur otobusun icine geldi. Yakin zamanda Cin'e giden var mi diye sordu. Anladigim kadariyla eger Cin'e seyahat oykusu olsaydi otobusten bile inmesine izin vermeyecekti. Sari irktan olanlara defalarca sordu, hatta cok kaba davrandi ve genelde Cinlilerin yalanci oldugunu soyledi. Ustelik iki Cin kokenli USA vatandasi vardi otobuste bana acayip rahatsiz edici geldi. Sonra tum esyalarimizla otobusten indik ve bankolara gittik. Memur ABD'de yasamayi niye sectigimi sordu (Canada yerine). Forumda herkes su gizemli sari zarftan bahsediyor. Sanirim icerigini goren tek kisiyim. Zarfi hemen acti. Tum icerigi gordum. En basta kucuk plastik bag icinde fotograflarim vardi. Doktorun gonderdigi saglik formunu da gormus oldum. Ardindan tum benden alinan evraklar vardi. Yani ozel, gizli, degisik bir evrak yoktu. Bankoda islem 10-15 dk surdu. Otobus beni biraz beklemek zorunda kaldi. Bazi bilgiler verdi. Onemli olarak 6 aydan uzun sure yurt disinda kalmamam gerektigini, eger kalacaksam bir evrak almam gerektigini soylede. En gec 1 yil icinde de kalici olarak ABD'de yasamaya baslamam gerektigini soyledi. Bana Kanada'da evin var mi? Tam olarak ne zaman tasinacaksin diye sordu. Adresini verdigim kisiye yakinligimi sordu. Parmak izimi aldi. Genel olarak cok sempatikti (otobuse gelen, kaba memura denk gelmedim).Buffalo'da aksan Canada'dan cok farkli geldi bana. Sehir guzel gorundu ilk 2 saatte. Yarin Toronto'ya geri donecegim. 3 hafta sonra da Minnesota'ya gidecegim. Ds260 formunu doldururken social security number talep etmistim. Burada tekrar gidip basvurmam gerekir mi emin degilim. Sanirim gitmeyecegim. Sansizlik olmazsa numaranin verdigim adrese gelecegini dusunuyorum. Eger gelmezse Minnesotaya gittigimde ofise giderim.
Tesekkur ederim. Herkese bol sans dilerim.
-
@Muhtaradana 24.900 iyi bence daha aysonına kadar zaman var
-
@Serpa süper haber, vizeniz hayırlı olsun gerçekten hem mülakat öncesi bekleme süresi, hem vize aldıktan sonraki dönüş yolu zorlayıcı olmuş ama sonuçda güzel haberi almışşsınız
İlk girişinizide yapmışsınız ssn için vakit bulursanız bir ssa ofisine başvurun yoksa dediğiniz gibi diğer gelişinize kadar verdiğiniz adrese ulaşmazsa başvurursunuz
Ben bu kadar ayrıntılı bir deneyimi aktardığınız için çok teşekkür ederim, Kanada üzerinden kara yoluyla ilk girişi yapan benim hatırladığım kadarıyla forumda bir deneyim yoktu bu iyi oldu
Bundan sonraki Amerika yaşamınız umarım çok güzel başlar ve bu şekilde devam eder. -
@Serpa Mülakat deneyiminiz kış şartlarından dolayı biraz zorlu olmuş ama mutlu sona ulaşmışsınız. Tebrik ederim, yeni hayatınızda başarılar dilerim.
Paylaşımınız içinde teşekkürler. -
@Serpa Tebrik ederim. Mülakat aşaması bayağı sabır zorlayıcı olmuş gercekten.
-
kanadada comm. coll. mü okuyorsun sarpa
-
@Serpa Vizeniz hayırlı uğurlu olsun adınıza sevindim

-
@Muhtaradana 200 keyfimizi kaçırdı

-
@Semihmete keyif kaçacak bir durum yok bence. Su an evrak onay mail ı alan en büyük case no hakkında bilgi almak önemli...
Benzer Başlıklar
127
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum