ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
-
@knnrn USA daki bank lar ihtiyaç kredisi vb. krediler vermiyor mu ? Yoksa TR den alıp ödemek daha mi avantajlı?
-
@firat_inak ABD deki bankalardan kredi cekebilirsiniz. Ben boyle bir durumda devamli calistiginiz bir bankayi tercih etmenizi tavsiye ederim. Odeyecegiz faiz orani ise sizin kredi skorunuza, gelir durumunuza ve borclanma durumunuza bagli olacaktir.
-
Güncel bilgi.
Is bankasından SWIFT ile BoFA'ya deneme amaçlı 1000 USD gönderdim. 20 USD (minimum) Is Bankası, 20 USD BoFA kesinti yaptı.
Is bankası internet SWIFT'lerde tutar üzerinden %0,3 kesinti (min 20 USD) yapıyor. Is bankası ödemesinde ABA/ Routing bilgisini yer olmadığını için vermedim. Sadece daha önce başka bir forum üyesi arkadaşın verdiği BOFAUSNXXX swift bilgisi, kendi hesap numaramı ve hesabı açtığım sube bilgi ve adresi girdim. 1 gün valorlü olarak verdiğim talimat 25 saat içinde hesabıma geçti. -
@ybi04 1000 dolar için 40 dolar toplam kesinti çok fazla değil mi?
-
@Muhtaradana evet çok fazla. Sebebi de minimum kesinti oranları. İlk transferim olduğundan sistemin sıkıntısız bir şekilde işlediğini görmeden daha yüksek bir meblağ ile başlamak istemedim.
-
@ybi04 @Muhtaradana Ben 2 hafta kadar önce 10 bin doları Transferwise ile 400 TL masrafla BofA hesabıma gönderdim.
-
Arkadaşlar merhaba, eğer soracağım soru daha önceden sorulduysa lütfen kusuruma bakmayın.
Sorum şu; Vakıfbank New York şubesine gidip göç etmeden önce Türkiye’de açtırdığım vadesiz dolar hesabıma para yatırmak istediğimde komisyon alıyorlar mı?
-
@morpenguen belki çalışan yoktur bu banka ile en iyisi kendi sor istersen
http://www.vakifbankusa.com/contact-us/default.aspx -
Merhabalar 250-300 bin dolar parayı türkiyeden amerikaya gondermek ıstedıgımızde transferwise kullanmak matıklı duruyor tek seferde 1 milyon tl gonderılıyor paranın yarısı kadar yapıyor pekı amerıkada bu para geldıgınde amerıkada gelir vergisi vermek zorundamıyım bu para için ?
ve bankalarda bu parayı tutmak mantıklı mı bızdekı gıbı faizli hesaba atabılıyor muyuz?
ve tam tersı bankada tuttugumuz ıcın bankaya para odememız gerekıyor mu? -
@umutcetnkaya, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
Merhabalar 250-300 bin dolar parayı türkiyeden amerikaya gondermek ıstedıgımızde transferwise kullanmak matıklı duruyor tek seferde 1 milyon tl gonderılıyor paranın yarısı kadar yapıyor pekı amerıkada bu para geldıgınde amerıkada gelir vergisi vermek zorundamıyım bu para için ?
ve bankalarda bu parayı tutmak mantıklı mı bızdekı gıbı faizli hesaba atabılıyor muyuz?
ve tam tersı bankada tuttugumuz ıcın bankaya para odememız gerekıyor mu?Kendi paranızı bir hesaptan diğerine aktarmak gelir elde etmek olmadığı için tabii ki vergi ödemek gerekmiyor.
Evet, savings hesabı açıp orada tutarak ayrıca faiz elde edebilirsiniz.
Genelde hesapta para varsa işletim ücreti alınmıyor. -
@knnrn bilgi için teşekkurler
bir sorum daha amerikaya gittiğimde bu yuklu mıktarı nasıl oraya tasıyabılırım transferwise olayını cozemedım daha basıt yolu var mıdır? -
@knnrn bilgi için teşekkurler
bir sorum daha amerikaya gittiğimde bu yuklu mıktarı nasıl oraya tasıyabılırım transferwise olayını cozemedım daha basıt yolu var mıdır?Transferwise veya banka üzerinden swift dışında elektronik bir yol yok. Parayı yanınızda götürebilirsiniz, sadece girişte beyan etmek gerekir.
-
@knnrn türkiyeden o kadar mıktarı elden cıkartabılır mıyım ?
-
@knnrn türkiyeden o kadar mıktarı elden cıkartabılır mıyım ?
Konunun önceki sayfalarını okuyun. Evet, beyan ederek çıkarabilirsiniz. Bunu yapanlar deneyimlerini yazmıştı.
-
@Muhtaradana Atkafaşım sen ne işle meşgulsün?Bankacı olduğunu düşünmeye başladım.Bu kadar işlemi ben nasıl yapacağım gözüm korktu.ben Teb bankasını kullanmak ve teb kredi kartını abd kullanmak istiyorum .Bank of,Amerika dan ücretsiz para çekebiliyormuşuz. bununla ilgili bilgi paylaşırsan sevinirim
-
@clourpoint bunun için bir işlem yapmanıza gerek yok, yeterki yanınızda teb hesabı alırken vereceğiniz telefon numarası abd de yanınızda bulunsun, çünkü bank of America atmsinden para çekmek istediğinizde bu hatta güvenlik sebebiyle mesaj gelebiliyormuş
Birde Türkiye'de cepteteb den hesap açarken Amerika da göçmenlik vizesi ile yaşayacağınızı söylerseniz bu hesabı açmanıza izin vermiyorlar, şıklarda buna dikkat ederek cevap verin lütfen
-
Yakın zamanda güncel olarak TR'den ABD'ye transfer sağlayan birileri var mı?
Çünkü enpara'da swift özelligi göremedim, TransferGo Türkiye'den giden transfere açık değil. -
@Burak-Erdoğan, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
Yakın zamanda güncel olarak TR'den ABD'ye transfer sağlayan birileri var mı?
Çünkü enpara'da swift özelligi göremedim, TransferGo Türkiye'den giden transfere açık değil. -
@Burak-Erdoğan Merhaba, 2 gün önce Transferwise sitesi aracılığıyla; TR- ABD $3000 dolar para gönderdik. Makul sayılabilecek bir komisyon ödedik. Bilginize...
-
Kafama bir şey takıldı arkadaşlar. Turkiyeden çıkışta para sınırlaması var. Peki mesela avrupa ülkelerinden çıkışta da böyle bir kısıtlama var mı? Yani Amerikaya Almanyada yaşayan biriside bizim gibi üzerinde giderken para çıkarma kısıtlaması ile karşılaşıyor mu?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum