Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @enveryldrm Hic sormadılar bende söylemedim zaten başvuru sırasında herhangi bir otel rezervasyonu veya uçak bileti ayırtmayıda önermiyor konsolosluk resmi sayfasında


  • @murat34 ds160 formunda boş mu bıraktınız peki ? Bir de eşimin kardeşinin de gelme ihtimali var acaba basvuru yaparken aile olarak başvuru yaptığımızda eşimin kardeşini de aynı başvuruda gösterme durumumuz var mo yani aile bireyi olarak sayılıyormu yoksa ayrı mı başvuru yapması gerekir bilginiz var mı @Drywall @murat34

  • ⭐⭐

    @enveryldrm Kardeşler ayrı başvuru yapıyorlar galiba. Aile olarak siz, eşiniz ve varsa çocuklarıniz kabul ediliyor diye biliyorum. Yanlışım varsa bilenler düzeltsin lütfen.


  • @enveryldrm Ben gideceğimiz yeri şehir olarak belirttim kalacağımız otel veya yerle alakalı bilgi girmedim
    Kayınbiraderinizle ilgili net bir bilgiye sahip değilim sizi yanlış yönlendirmiyeyim
    fakat 5 kişilik işçi grubu vardı mülakat yaptılar gemici arkadaşlardı vizeleride onaylandı
    Ds 160 furmunda aile veya grup seçeneği mevcut ama kayınbiraderiniz aile veya grup içine dahil edilirmi işte onu bilmiyorum size yanlış bilgi vermek istemem


  • Bu ileti silindi!

  • @enveryldrm hayır, farketmez.


  • @Drywall, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Konsolosluk zaten siz görüşmeye gitmeden önce Ds160 formunda verdiğiniz bilgiler işığında gerekli araştırmayı ve istişareyi yapıyor.

    "Konsolosluk zaten siz görüşmeye gitmeden önce Ds160 formunda verdiğiniz bilgiler işığında gerekli araştırmayı ve istişareyi yapıyor. "

    böyle bir şey yok. insanlara yanlış bilgi vermeyelim. gittiğiniz gün siz görüşmeye girmeden 5 dk önce bakılıyor ds160 a. mülakat sırasında da o form üzerinden soru cevap yapılıyor.

  • ⭐⭐

    @DustyBlue Konsolosluğun sadece sizinle mülakatı yapan gorevliden ibaret olmadığını düşünüyorum. Sizinle görüşmeyi yapan görevliye 5-10 dk. önce geliyor olabilir. Ama Konsoloslugun bir cok birimi var. Mutlaka araştırma ve inceleme birimi vardır ve o görüşmeyi yapan gorevliden önce bu birim üzerine düşen görevi yapıyordur diye tahmin ediyorum. Neticede Amerika Birleşik Devletleri Konsolosluğundan bahsediyoruz. Mutlaka bir araştırma, soruşturma ve istisare aşaması vardır ve bu aşamayla görevli birim/birimler vardır diye düşünüyorum. Ama sizin dediginiz gibi de olabilir. Neticede Konsolosluk içerisinde olan biteni net olarak bilmiyoruz. Ben sadece öyle olduğunu tahmin ediyorum.


  • @Drywall Sayın @DustyBlue ile aynı görüşteyim.
    Gökçe hanım youtube kanalı var eski elçilk çalışanı ayrıca forum üyemizdir

    izlemeni tafsiye ederim


  • @murat34, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Drywall Sayın @DustyBlue ile aynı görüşteyim.
    Gökçe hanım youtube kanalı var eski elçilk çalışanı ayrıca forum üyemizdir

    izlemeni tafsiye ederim

    Güzel bir bilgi 👍


  • @Drywall tabi ki konsolosluk sadece sizinle görüşme yapan personelden oluşmuyor ancak aynı şekilde sadece sizinle görüşme de yapılmıyor. Bir gün içinde kaç kişi görüşmeye geliyordur tahmin edebiliyor musunuz? Her biri için bu şekilde bir ön araştırma yapmaya iş gücü ayırmak çok mantıksız ve sürdürülebilir değil..

    Sizden istenilen bilgilerin/belgelerin birçoğu eğer görevli herhangi bir konudan şüphe duyup detaya inme ihtiyacı olursa diye isteniyor, oturup herkesi teker teker detaylı incelemiyorlar diye düşünüyorum..

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar yapay zeka ve benzeri teknolojiler faktörünü unutmamak lazım. Çok kısa sürede sizin ile ilgili herşeyi öğrenebilirler. Bunun için çok kişiye veya çok zamana ihtiyaçları yok. Günümüz teknolojisiyle dünya çok küçük ve bilgiye erişim cok kolay artik. Her şey saniyeler kadar uzak/yakın artık. Amerika gibi güvenliğine son derece önem veren bir ülkenin ülkesine gelecek yabancı bir insanı arastirmadan, incelemeden sadece 5-10 dakikalık bir mülakat ile kabul edeceğini benim mantığım almıyor. Mülakatın önemsiz olduğunu da söylemiyorum. Mülakatın tabi ki etkisi var. Ama salt mülakat ile olmadığını ve araştırma inceleme aşamasının tamamlayıcısı olduğunu düşünüyorum. Sizin dediginiz gibi olabilir mi? Olabilir.


  • @murat34 videoyu hazırlayan şahıs konsoloslukta çalışan bir kişi değil sadece tecrübeye dayanarak konuşuyor ve bence yanlış kanılarada sahip abd gibi bir ülkenin önceden sizin bilgilerinizi kontrol etmemesi mümkün değil böyle saçma birşey mi olur neden randevu aldığımızda belli bir tarihten sonra iptal edilemiyor? Hiç ciddi sıkıntılar yaşamış bir insanın vize aldığını gördünüz mü tabiyki konsolusluk görevlileri ortak istihbarati bir havuzda budeğerlendirmeleri ypıyorlardır ayrıca diğer bir konu bir red olduğunuzda diğer görüşmeyi farklı kişiyle yapıcağımız konusu 2 sefer red veren aynı kişi benim tandıdığıma denk geldi bu kanıya berden varmış anlamış değilim


  • Merhabalar,
    Öncelikle herkese şimdiden teşekkürler dayanışma için.
    Eşim ile turistik vize başvurusu yaptık. Randevumuz 07.02.2020 tarihinde idi. Bu tarihte konsoloslukğa gittik.
    Görüşme gerçekleşti. Hanım efendi neden gittiğimizi ( Evlilik yıldönümünü geçirmek) ve ne kadar kalacağımızı sordu.( bir hafta dedik).
    Başka ülke seyahatlerimizi sordu. Eşim İngiltere,galler,irlanda,arnavutluk,kuveyt,katar,italyaya gittiğni belirtti.
    Hanım efendi onaylandı dedi. Hayırlıolsun dedi.Beyaz kağıt verdi ve çıktık.
    aradan bir kaç gün geçti. Eşimin pasaportu onaylı geldi benim için de :
    ''Supplemental Question Form” ve idari işlem sürecei başladığını belirten mail geldi.
    Doldurup gönderdim.
    Ardından 20 Şubatta :

    İŞLEM TAMAMLANDI – ADMINISTRATIVE PROCESSING COMPLETED
    İdari İşlemin Bitiş Tarihi: 10 HAZIRAN 2020
    Expiration Date: 10-June-2020
    İdari işleminiz tamamlanmıştır. Sadece pasaportunuzu PTT Kargo ile A.B.D. İstanbul Başkonsolosluğu’na göndermeniz gerekmektedir. Vize başvurunuzun zamanında tamamlanması için yukarıda belirtilen tarihten en az 3 hafta önce göndermeniz tavsiye edilir. Bu sürede gönderilmeyen pasaportlar başvurunuzun gecikmesine ve idari işleminizin yeniden başlatılmasına neden olabilir.

    Pasaportunuzu göndermek için lütfen turkey.usvisa-info.com adresinden randevu sistemi hesabınıza giriş yapınız ve Konsolosluk Bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi bağlantısına tıklayınız. Pasaportunuzu göndermek için randevu alırken seçmiş olduğunuz PTT şubesine gidiniz. Pasaportunuzu göndermenizin ardından vize başvurunuzun tamamlanması en az 5-7 iş günü sürecektir.
    Göçmen Olmayan Vize Birimi/Konsolosluk Bölümü
    Amerikan Başkonsolosluğu, İstanbul
    [email protected]
    +90-212-335-9000

    Bu mail geldi.

    Sorum süreç nasıl ilerliyecek..
    Tekrar bilgi veren herkese teşekkür ederim


  • @Drywall, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @DustyBlue Konsolosluğun sadece sizinle mülakatı yapan gorevliden ibaret olmadığını düşünüyorum. Sizinle görüşmeyi yapan görevliye 5-10 dk. önce geliyor olabilir. Ama Konsoloslugun bir cok birimi var. Mutlaka araştırma ve inceleme birimi vardır ve o görüşmeyi yapan gorevliden önce bu birim üzerine düşen görevi yapıyordur diye tahmin ediyorum. Neticede Amerika Birleşik Devletleri Konsolosluğundan bahsediyoruz. Mutlaka bir araştırma, soruşturma ve istisare aşaması vardır ve bu aşamayla görevli birim/birimler vardır diye düşünüyorum. Ama sizin dediginiz gibi de olabilir. Neticede Konsolosluk içerisinde olan biteni net olarak bilmiyoruz. Ben sadece öyle olduğunu tahmin ediyorum.

    2017 yılında 22.4 milyon insan abd konsolosluklarına vize başvurusunda bulunmuş hocam ortalama bir rakam verirsek her dakika abd konsolosluklarıına dünya çapında 40 küsür başvuru yapılıyor. bu kadar başvuruyu incelemek için ne kadar bütçe ve zaman gerekir düşünebiliyor musunuz? üstelik bu sayı hiç tatil olmadıgını ve 24 saat esasını göz önüne alınca ortaya çıkıyor. tat,l ve mesai saatlerini göz önüne alırsak muhtemelen 10 kat artacaktır sayı...

    basvuruyu bızı cagırmadan bır kac dakıka evvel kontrol ettıklerını soyleyen basvuruyu kontrol eden konsolosluk gorevlısının kendısıydı bu arada.


  • @notry, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @murat34 videoyu hazırlayan şahıs konsoloslukta çalışan bir kişi değil sadece tecrübeye dayanarak konuşuyor ve bence yanlış kanılarada sahip abd gibi bir ülkenin önceden sizin bilgilerinizi kontrol etmemesi mümkün değil böyle saçma birşey mi olur neden randevu aldığımızda belli bir tarihten sonra iptal edilemiyor? Hiç ciddi sıkıntılar yaşamış bir insanın vize aldığını gördünüz mü tabiyki konsolusluk görevlileri ortak istihbarati bir havuzda budeğerlendirmeleri ypıyorlardır ayrıca diğer bir konu bir red olduğunuzda diğer görüşmeyi farklı kişiyle yapıcağımız konusu 2 sefer red veren aynı kişi benim tandıdığıma denk geldi bu kanıya berden varmış anlamış değilim

    bence insanların kendilerini çok önemsemesiyle alakalı bu durum. biz kimiz? aramızda mossad, cia, mi6 in radarına girmeye yetecek yeteneklere sahip ya da şeytani düşüncelere sahip insanlar olduğunu zannetmiyorum. hepimiz ortalama insanlarız. abd nin de umurunda bile değiliz. abd ye gittiğimizi farz edelim trafik polisi sizi yolda durdurup vursa hesap sormayan polisine sahip çıkan bir ülke abd . abd ye girdikten sonra bizi bulması ve yok etmesi ne kadar vakit alır?

    gökçe hanıma gelince kendisi eski elçilik çalışanı şuan aktif çalışan değil. ret konusuna gelince reddedildikten sonra 1-2-3-4 kere reddedildikten sonra 5. defada vize alan insan var. sizinle daha önce görüşme yapmış konsolosa denk gelirseniz kendileri değiştiriyorlar zaten.

    ben daha önce bir eğitim fuarında konuştuğum konsolosa denk geldim vize mülakatında, beni tanıdı ve başka bir arkadaşımla görüşmelisin böylesi daha dürüst bir hareket olur dedi. ve ben diğer şahıstan aldım vizemi.

    bazen daha basit düşünmek lazım.

  • ⭐⭐

    @DustyBlue Biz kendimizi yucelttigimiz veya haddinden fazla önemli olduğumuzu iddia ettiğimiz için değil, Amerikanın kendi güvenliğini onemsedigi için araştırılıp sorusturuluyoruz. Bence Amerikayi çok hafife almayalim. Dunyanin super gucü olan bir devlet elbetteki ulkesine gelecek insanlari dikkatle inceleyecektir.
    Diğer taraftan; vize prosesi salt görüşme yaptığımız gorevliden ibaret değil. Salt konsolosluktan ibaret bir proses de değil. Bu prosesin bizim bilgisine vakif olamayacagimiz mutlaka bir araştırma ve istihbarat kısmı vardır ve konsoloslukta çalışan dahi olsa herkes herşeyi bilemez. Bir kimsenin konsoloslukta çalışıyor olması onun konsoloslukta ki her şeyi bileceğini göstermez. Tabi ben de bildiğimi söylemedim. Sadece kuvvetle muhtemel böyle olabilir dedim.


  • @Drywall, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @DustyBlue Biz kendimizi yucelttigimiz veya haddinden fazla önemli olduğumuzu iddia ettiğimiz için değil, Amerikanın kendi güvenliğini onemsedigi için araştırılıp sorusturuluyoruz. Bence Amerikayi çok hafife almayalim. Dunyanin super gucü olan bir devlet elbetteki ulkesine gelecek insanlari dikkatle inceleyecektir.
    Diğer taraftan; vize prosesi salt görüşme yaptığımız gorevliden ibaret değil. Salt konsolosluktan ibaret bir proses de değil. Bu prosesin bizim bilgisine vakif olamayacagimiz mutlaka bir araştırma ve istihbarat kısmı vardır ve konsoloslukta çalışan dahi olsa herkes herşeyi bilemez. Bir kimsenin konsoloslukta çalışıyor olması onun konsoloslukta ki her şeyi bileceğini göstermez. Tabi ben de bildiğimi söylemedim. Sadece kuvvetle muhtemel böyle olabilir dedim.

    üstad spekülasyon yapıyorsunuz her cümlenizde varsayım üzerine konuşuyorsunuz. madem bilemeyeceğimiz şeyler oluyor diyerek bu konuda eksik bilgiye sahip olduğumuzu kabul ediyorsunuz sonrasındaki cümleler nedir? konsoloslukdakilerin bile bilmeyeceği şeyler oluyordur ne demek mesela? türkiye cumhuriyeti benim bildiğim duyduğum ülkeler içerisinde derin devlet ve komplo teorilerinin uzak ara en ciddiye alınan ülkedir.

    ben size kendi başımdan geçen bir örneği vereyim; yer ankara abd elçiliğinin önü hani o mavi büfenin olduğu yerin elçilik tarafına yakın kısmında 24 25 yaşlarında genç bir arkadaş 4 ay önce work and traveldan dönmüş kapının önünde iki tane iç anadolu şiveli dayı ile bağıra bağıra konuşuyor. diyalog şu şekilde aşağı yukarı;

    g:genç
    d:dayılar

    d:yeğenim öyle deme bak bizim ülkemiz harika vsvsvs
    g: bırakın dayı allah için gençliğimi sizin saçmalıklarınızla kaybetmeyeceğim bu ülkede
    d:olur mu yeğenim öyle deme ülkemiz çok güzel vsvsvsvs
    g:sizin yüzünüzden gideceğim zaten ülkeyle sorunum yok
    d:gidince ne olacak? gene dönecen
    g:(bu kısmı bağıra çağıra söyledi baya sinirliydi)vizeyi alayım dönersem beni s....ler, alayım dönmeyeceğim abd de kalmak için her şeyi yapacağım

    bu diyalog bir kaç dakika daha sürdü

    sonra o çocukta bizimle birlikte sıraya girdi, hatta benden önce mülakata girdi koridorun orta kısmındaki sarışın abd li kadınla ingilizce konuştu, kaliforniyaya gideceğini söyledi turist vizesi istedi 2 dk sonra vizesi onaylandı. hatta yanıma geldi benimlede sohbet etti vizeyi yüzde yüz alacaksın bir sürü vizen var vs dedi cidden aldım vizeyi.

    şimdi senin hakkında müthiş bilgiler arayan soruşturan güvenliğini düşünen ülkesine hamile kadınları bile sokmayan abd kapısının önünde 20 tane kamera varken duyulmaması imkansız gidip dönmeyeceğim diyen bu vatandaşa neden vize versin? çok büyütüyorsunuz bazı şeyleri.

    kimsenin sizin kim olduğunuzla ilgilendiği yok. cia ve fbi'ın isim havuzu var. çocuk pornocusu, uluslararası insan kaçakçısı, uyuşturucu kuryesi ya da üreticisi değilseniz karaborsa silah ticareti yapmıyorsanız, interpolün aradığı biri değilseniz önemli biri değilsinizdir. abd de kaynaklarını bunun için harcamaz.

    onca zenginliğine rağmen vize alamayan birde benim gibi hesabında komik bir parayla(ama baya baya komik bir para) vizesi alanlar var. ben bana sorulan sorulara doğru cevap verdim yalan söylemedim. abd ye girerken çıkacağımı söylediğim sürede çıktım ve geri döndüm. olay bu.

  • ⭐⭐

    @DustyBlue Ben sadece bir tahmin ve varsayım olarak fikir beyan ettim ve tahminim olduğunu da sürekli ifade ettim ama siz sanki biraz büyüttünüz meseleyi. Ne sizin ne de benim aslını tam olarak bilmediğimiz bir konu hakkında daha fazla uzatmamalıyız bence. Değerli fikirlerinize saygı duyuyorum ve teşekkür ediyorum.


  • @notry Nerden okanıya vardın bilmiyorum fakat videonun sahibi eski konsolosluk çalışanı ve ayrıca bizkimiz adlı videosunda bundan bahsediyor kendisi her birimde görev yapmış izleyebilirsin.
    Bence abd şahısların DS 160 formunda sorduğu soruların beyanını doğru olduğunu kabul ediyor bunun onlar için çok önemli olduğu kanısındayım
    mesela
    soru siz insan kaçakçısımısınız
    cevap hayır
    Ama interpolde kayıtı veya kendi istihbaratına takılan birşeyler söz konusu ise yanlış beyan vermiş olduğunuzdan hasabınızda ağırlığınızca dolar olsa kesin red verirler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum