Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @crazycells Merhaba ben pazartesi new york a gidiyorum avukat green card ödemesini yapması gerektiğini söyledim hesabına parayı yolladım olur ya yatırılmadığı taktirde ne olur kendim amerikada yatırsam olmazmıydı neden giriş yapmadan yatırın deniyor


  • herkese merhaba, biz 24 ocakta I-130 formumuzu doldurup gonderdik 27 ocakta ellerine ulasti ve parayi cektiler. bugun 8 subat ve hala mektup bekliyoruz. okudugum kadariyla basvurduktan bir hafta sonra mektup geliyormus ama bize gelmedi. nasil bir yol izlememiz gerekiyor?


  • @Mrs-Cakal merhaba,bence 1 hafta daha bekleyin,bir hafta sonra mektup amerikada ki adresinize ulaşmazsa uscis ile görüşün,parayı çektiklerine göre evraklarınızı teslim almışlar,telefonla arayıp makbuz numaranızı (receipt number ) alıp uscis den hesap oluşturup dosyanızın durumunu takip edebilirsiniz.


  • @Mrs-Cakal Mektup adresiniz tr ise genelde postalar gec geliyor yada kayboluyor.Epostaniza bildirim geldiyse yeterlidir bosuna NOA1 diye postayi beklemeyin bizim gibi bir ise yaramiyor mektup.Epostanizda Uscisten gelen receipt numaraniz ve hangi centera dustugunuz yaziyorsa yeterlidir evraklariniz ulasti anlamina geliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @h25f34, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells Merhaba ben pazartesi new york a gidiyorum avukat green card ödemesini yapması gerektiğini söyledim hesabına parayı yolladım olur ya yatırılmadığı taktirde ne olur kendim amerikada yatırsam olmazmıydı neden giriş yapmadan yatırın deniyor

    avukatin yatirmasina gerek yok, siz de online olarak odeyebilirdiniz.
    Green Card islemlerinde gecikme olmasin diye onceden yatirin diyorlar, ama bu asamada ABD'ye girdikten sonra yatirsaniz da olurdu, zaten birkac gun sonra ABD'ye gidiyormussunuz...


  • @ice @bulls ne yazik ki bize e mail de gelmedi. sadece hesabimdan paranin cekildigini gordum.


  • @Mrs-Cakal Para cekildiyse basvurunuzu almislar.Uscisi arayip receipt number ve hangi servistesiniz ogrenebilirsiniz.Numarayi kaydedin case statusten dosyanizin durumuna bakabilirsiniz.Hangi servise dustugunuzu ogrenirseniz ne kadar surede yaklasik onay verdiklerini tahmin edebilirsiniz.Bol sabirlar diliyorum.


  • Merhabalar..
    Amerikan vatandaşı eşim ile temmuz 2019 da Türkiye de evlendik ve ekim 2019 da uscis başvurusu yaptık. Ancak şuan eşimin hamilelik durumu var. Bununla ilgili evrakları da (rapor VS.) uscise bir mektup ile gönderdik.ayrıca eşimin hamilelik durumundan dolayı bekleme sürecinde orada olabilmek adına Kasım 2019da bir form 129 yolladık başvurunuz alındı ancak bir cvp halen almış değiliz.
    İşlemlerimizi daha hızlandırmanın bir yolu varmıdır? İşlemlerim yine 130 Form ile mi devam edicek yoksa 129 üzerinden mi? Doğuma kadar eşimin yanına gidemezsem tr de doğum planlıyoruz. Eğer eşim tr de doğum yaparsa çocuğumuz yine otomatik olarak Amerikan vatandaşı olup Amerika ya annesiyle dönebilirmi? Zira bana şuan turist vizesi veremiceklerini şuan bir göçmen davam olduğunu söyledi konsolosluk başvurum üzerine..
    Bilgisi olan arkadaşlardan bilgi alabilirsem sevinirim.Zira her kafadan başka ses çıkıyor aklımız karıştı. Herkese şimdiden teşekkürler iyi günler


  • Merhaba

    Biz eşim içim 30 nisan 2019 tarihinde başvurduk . 5 kasım 2019 yılında uscisde onay geldiğini ve dosyanın nvc ye gönderielecegi 30 gün içindede dosya numarası verilecegi bildirildi. Fakat 24 ocakda nvcye dosya ulaştı .Gecen hafta fee ödemeleri yapıldı. dün itibari ile gerekli belgeler yüklendi . Bundan sonraki sürec nasıl gerceklesecektir ?


  • @Ozgur-tunali Merhabalar basvurunuzu hangi center aldi? 2. sorum bebeginizin vatandas olabilmesi icin esinizin 5 yasina kadar ve 14 yasindan sonrada 2 sene toplamda 7 sene amerikada yasamis olmasi gerekiyor bu sartlari saglayabiliyorsa ve kanitlayabiliyorsa bebeginizin pasaportunu ve dogum belgesini konsolosluktan alabilirsiniz.Tabi kanitlamaniz sart bizde cocugumuzu tr de vatandas yaptik ve cok zorlandik.Gocmenlik durumunuzu hizlandirabilecek 129f formunu bizde yolladik ama ise yaramadi 130 dosyamiz onaylandiktan sonra red mektubu bir hafta sonra geldi.Esiniz eger Amerikada yasamadiysa dogumu ABD de yapmasini tavsiye ederim bebeginiz icin green card basvurusu yapmaniz ve onunda sonuclanmasini beklemeniz gerekecek.Tabi Amerikaya goc konusunda aceleniz yoksa tr dede bekleyebilirsiniz.Belki bebeginizin green kart basvurusunu sizin basvurunuzla birlestirebilirlerde bunu bilemeyiz.


  • @ice eşim şuan amerikada yaşıyor fiilen. Eğer başvurum sonuçlanmazsa doğuma kadar türkiyede doğum yapsa nolur diye merak ediyordum ki çok faydalı bilgi verdiniz.. Çok teşekkür ederim. Bu arada eşim nevada da başvurumuz nebraskada değerlendirliyormuş diye biliyorum.


  • @Ozgur-tunali Bizde Nebraska centerda islem gorduk suan 12 aydan once onay vermiyorlar.Yabanci web sitelerinide takip ediyorum bazen daha uzun bile suruyor sadece approve alabilmek.Tahmini olarak 2021 nisan ayina kadar islemleriniz sonuca yaklasmis olur.Bu surectebol sans diliyorum.


  • @neslikaan siz hangi centerdan uscis başlattınız?


  • @Ozgur-tunali merhaba texas visa center yazıyor gelen mektupta


  • @neslikaan Texas hizli calisiyor bizden kac ay sonra basvurmaniza ragmen onayda almissiniz Vize asamasina kadar gelmissiniz neye gore dagitim yapiliyor anlamis degilim vallaha.Bol sanslar hepimize.


  • @neslikaan Evraklariniz Dq olduktan sonra size mulakat tarihi verecekler.Neredeyse gitmeye hazirsiniz😀


  • @ice yoğunluk varsa dağıtıyorlarmış diğer merkezlere umarım benimkide gitmiştir ne diyim


  • @Ozgur-tunali merhaba, bizimki Nebraska’dan başka bir center’a tam üç kez transfer oldu. Posta elimize halen ulaşmadı. Buradan yazacağım transfer edilince süreç nasıl oluyor...


  • @cnnfgm transferlerden bilginiz nasıl oldu? Mail falanmı attılar?


  • @Ozgur-tunali evet mail atıyorlar, bir de check case status’e yazinca orada da çıkıyor güncel durum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum