Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri


  • @stras ben mimarım, eşim de fransızca öğretmeni. ben mimarlık yapacağım dedim. ona sadece işini sordu ne yapacaksın diye soru sormadı.


  • @rigsmaer, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    dün vizemiz onaylandı arkadaşlar. detayları anlatmadan önce, bugüne kadar takıldığımız her konuda yardımlarını esirgemeyen bütün arkadaşlara teşekkür etmek isterim. bu siteyi keşfetmemiş olsaydım inanın bu süreci idare ettiremezdim.

    gelelim mülakata;

    sabah 8'deki görüşme için 7:20'de büyükelçiliğin önündeydik. (ben, eşim, kızım, oğlum). bebek arabasını içeriye aldılar. bebeğin eşyalarıyla ilgili çantaya ırın kırın edip içeri aldılar ama güvenlik kısmında kaldı. lazım olursa gelirsiniz dediler. ben evrakları bir sırt çantasına koymuştum, onu almayız artık deyip karşıdaki büfeye verdirdiler.

    güvenlikten geçtikten sonra hemen sol tarafta bir banko var. size hoşgeldiniz deyip pasaportlarınızı alıyor ve size bir numara veriyor. beklemeye başlıyorsunuz. ilk numaramız yandığında evraklarımızı teslim etmeye gittik. ilk önce ben tek gitmiştim, diğer aile bireyleri de gelsin dediler. aileyi gördükten sonra onları gönderdi benden evrakları talep etmeye başladı. pasaportlar, kcc'ye gönderilen belgeler, güncelleri (sadece nüfus kayıt örneğini aldı güncel belgelerden), diploma ve fotokopisi (eşimin diplomasını da vermek istedim kabul etmedi), ve mali dökümleri istedi. 7 ayrı hesapta param vardı (14 bin $,3 bin$, 3 bin £, 39 bin tl, 14 bin tl, 1200 tl ve 2300 tl olarak). dosyanın sonunda bireysel emeklilik birikimim vardı 36200 tl onu almadı. ben onu da almasını söyledim. gerek yok mali durumunuz yeterli gibi görünüyor dedi ama ben riske atmak istemiyorum dedim ve aldı onu da. ama tapu ve ruhsatı veremedim. böyle bir uygulamamız yok dosyaya ekleyemem onları dedi. ısrarlarıma rağmen de eklemedi.

    ikinci kez numaram yandığında para ödemeye gittim. 4 kişi için 1320 dolar dediler. çokmuş bir şeyler yapamaz mısınız diye bir konuşma yaptık oradaki beyefendiyle. turist alsaydın 160 dolardı dedi o da :)

    üçüncü kez numaram yandığında kucağımda bebekle ortalarda dolanıyordum. gişenin önüne geldim. bütün aile fertlerini mi istiyorsunuz (bunu ingilizce sorduğum için sanırım mülakatı türkçe mi istiyorsunuz diye bir soru sormadan direk ingilizce devam ettik) dedim. evet dedi sarışın bayan. ilk önce yemin ettirdi. sonra parmak izlerimizi aldı. çocuklar için de yine benim parmak izlerimi aldı. ne iş yapıyorsunuz, hala o işte mi çalışıyorsunuz, amerikada ne iş yapmayı düşünüyorsunuz, nereye gideceksiniz, kim var orada, o ne iş yapıyor, gidince ilk onun evinde mi kalacaksınız sorularını sordu. eşime de siz ne işle uğraşıyorsunuz dışında bir soru sormadı. vizenizi onaylıyorum tebrik ederim dedi. teşekkür ettik ve konsolosluktan ayrıldık.

    elçilikten çıktıktan sonra geri verilen evrakların arasında (diplomam ve eski pasaportlar geri verildi) dr. ungan'dan aldığımız kapalı zarfın olmadığını farkettim. biraz sordum soruşturdum galiba onu pasaportlarla beraber gönderiyorlarmış. yani inşallah öyledir. öyledir değil mi? bakın kıllandırmayın :)

    sonra çıktım anıtkabir'e gidip ata'nın huzurunda saygı duruşunda bulundum ve ankarayı terk ettim :)

    dün akşam vize durumum ap görünüyordu. bugün issued olmuş. mail de geldi tebrikler diye. postaya vermişler pasaportları.

    herkes umarım bu süreci en mutlu şekilde atlatırlar. hepinizin gönlüne göre olsun.

    hayirli olsun.

    ps: sağlık zarflarım gelecek değil mi? :)

    Hayir, saglik raporundaki belgeleri de sari zarfin icine katacaklar, tek bir paket olarak gelecek.


  • Merhaba,

    Daha önce KCC'den evrak talep maili gelmemesiyle ilgili @crazycells ve @Muhtaradana 'ya birkaç kez danışmıştım, sağolsunlar her seferinde sorularımı cevapladırlar.

    [email protected] adresine mail atarak durumu anlattım, kısaca neden evrakların istenmediğini sorudum fakat cevap gelmedi. Daha sonra KCC'ye telefon ettim ve bana evrak talep mailinin gelmediğini söyledim. Mail gelmese bile siz evraklarınızı gönderin, evraklarınız olmadan mülakat tarihi veremem dedi. Peki hangi evrakları göndermem lazım bilgi verir misiniz dedim, evrak bilgileri için [email protected] adresine danışabilirsiniz dedi, daha sonra tekrar oraya mail attım ama yine cevap vermediler, neden cevap vermediklerini bilmiyorum. Telefonda 2 -3 kez siz evraklarınızı gönderin maili beklemeyin diye tekrar söyledi. Evrakları 04.02.2020'de gönderdim, otomatik cevap hemen geldi, şimdi onay maili bekliyorum, umarım bundan sonraki süreç sorunsuz bir şekilde devam eder.


  • @Alper-Kocatepe tebrik ederim, umarım en yakın zamanda onay e-mailinide alırsınız


  • @mulus teşekkür ederim, inşallah umudu kaybetmek yok :). Hesapta 13.500 euro gösterdim.


  • @ozN 13.500 euro


  • @optimistic teşekkür ederim hemşehrim, inşallah.


  • Merhabalar,
    Nasılsınız? Bu ayki mulakat'a giripte approved olan ile APde kalanlara çok tebrik eder ve geçmiş olsun dilerim. Umarım çok kısa sürede APdekilerin işi çözülür, çok dua edelim.
    Francızca eşi olan onay alan arkadaşın bilgileirini alma şansım var mıdır? Onun ve bizim kaderimiz benziyor birazcık, çünkü bizde 4 kişi olarak (Erkek ve kız çocuklarımızla) mülakat'a gireceğiz, üstelik benimde eşim Master Degree Fransızca öğretmenidir.
    Ayrıca benim birkaç sorum olacak:
    1-Mülakat gününde ilk verdiklerimiz evrakların listesi nelerdir acaba?
    2-Benim Banka dekontum bir American Bankasıdan olacak, her hafta Altınlarımızı bozdurarak para transferini yapıyoruz..Vize görüşmesi için Bank History 'ye mi bakarlar yada Bank Statement.
    Not: Bank history, hesap hareklerini gösterirken, Bank Statement ise ayda 1 oluşturulur ve oluşturulduğu günüde belli olmadığı için sadece o zamanki hesaptaki rakamını göstermekte..bu konuda bilgisi olan var mıdır?
    Çok teşekkür ederim şimdiden, herkese Bol Bol şanslar


  • Merhabalar tekrar,

    Ankara ABD başkonsolosluğun çok yakınlarda konaklama yer konusunda bilgisi olan var mıdır referans açısından?

    Çok teşekkür ederim


  • @Adama-Coulibaly, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar tekrar,

    Ankara ABD başkonsolosluğun çok yakınlarda konaklama yer konusunda bilgisi olan var mıdır referans açısından?

    Çok teşekkür ederim

    Seven Deep Hotel öneririm 5 dk yürüme mesafesinde nezih bi hotel


  • @air_technic
    Çok teşekkür ederim.


  • @Adama-Coulibaly 2019 mülakat dışarıdan gelenler hep best otelde kalmıştı hatta forumun oteli diye ismi çıkmıştı antlaşma yapılacaktı Screenshot_2020-02-07-07-50-31.png


  • @crazycells sizin yeriniz çok ayrı bende :) insanlara karşılık beklemeden bu kadar yardım etmek için koşturmanız insanlık için ümitlerimi arttırıyor. öeehh kurduğum cümleye bak :) şaka bir yana yaptığınız şeye gerçekten çok saygı duyuyorum. Allah sizi amerikaya gideceklerin başından eksik etmesin :)


  • @rigsmaer @crazycells @Muhtaradana bende amin diyorum bu iş için tuttuğum acentadan bile çook daha fazla bilgiyi buradan aldım herkese çok selamlar Allah razı olsun işiniz rast gitsin !


  • @Adama-Coulibaly, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    enimde eşim M

    hangi bilgilere ihtiyacınız varsa söyleyin yardımcı olmaya çalışayım tabi ki.

    sorularılarınızdan ilkine cevap verebilirim. mülakat gününde kcc'ye gönderdiğiniz evraklarınızı istiyorlar. bu gönderdiğiniz evraklar genelde 1 ay geçerli olduğu için mülakattan hemen önce alınmış yenilerini istiyorlar. diplomanızın aslını ve fotokopisini istiyorlar (sadece talihlinin, eşiminkini istemediler). herkesin 2'şer fotoğrafını istiyorlar (5x5). eski ve yeni pasaportlarınızı istiyorlar. mali dökümlerinizi istiyorlar. başka bir belge istenmedi benden. hatta daha önce de yazdım. tapu ve ruhsatımı bile almadılar.


  • @rigsmaer Çok teşekkür ederim..Çok faydalı olmuştur..
    Kolay gelsin


  • Dr Muayene ve Rapor 5 Şubat 09:00

    Pasajın içinden sağdaki asansörle 4.kata çıkıyorsunuz
    Saat 9:00 olduğunda bekleme salonuna alıyorlar
    Randevu saati sırasına göre isimle sesleniyorlar
    Pasaport ve case no olan çıktıyı ve varsa aşı kayıtlarını alıyorlar (bizde sadece çocuğun vardı, onları aldı)
    Tek tek fotolarımızı çekip (desktop bir cam ile) imza aldılar
    Kan idrar ve röntgen için pasaport ve verdikleri bir çıktı ile bir alt kata (Düzen Lab’a) yönlendirdiler
    Alt kat düzen labda belgeleri verdik ve ismen çağrılmayı bekledik
    Önce kan, sonra idrar örnekleri verildi
    Yukarıdan aldığımız kağıt onlardaydı, her bir işlem için imza aldılar (kan, idrar)
    Bekleme salonuna geçtik, röntgen için çağrılmayı bekledik.
    Röntgen de çekildikten sonra tekrar 4.kata muayene için beklemeye çıktık.
    Muayene için tek tek çağırıldık.
    Hepimize 3’er aşı yapıldı.
    En son ödemeleri yaptık ve ayrıldık.
    Ertesi gün 16:00 da raporu alabileceğimizi ilettiler.

    Toplam ödediğimiz: 820 dolar + 1400 TL = 6317 TL

    Konsolosluk randevu 7 Şubat 08:00

    07:40 civarı konsolosluk girişine geldik
    Önümüzde bir çift vardı
    Kapıdaki güvenlik çift, aile vb. şekilde grup olarak çağırıp, pasaportlarımızı alıyor ve ilk kontrolü kapıdan girmeden yapıyor
    Arkasından bir x-ray olan ara alana geçmeden önce tekrar bir kuyruğa alıyorlar
    Pasaportlar bu arada başka bri görevli tarafından içeri götürülüyor
    X-ray için teker teker içeri alıp cepleri boşalttırıyorlar. Kemer metal eşya vs çıkarılıyor.
    Kontrolden sonra bekleme salonuna geçiliyor.
    Salona girmeden soldaki bankodan sıra numaramızı veriyorlar ve geçip oturuyoruz
    Numara yanınca ilk olarak ilgili bankoda evrakları istedikleri sırayla teslim ediyoruz
    KCC’ye gönderdiğiniz şeklinde özellikle vurguluyor her defasında
    Onları tamamladıktan sonra tekrar oturmamızı, aynı sıra no ile önce ödeme için numaranın yanacağını, akabinde görüşme ve parmak izi için tekrar numanın yanacağını söylüyorlar
    Bizim vezneden önce görüşme için numaramız yandı, ben ödeme yapmaya gidiyoruz heralde diye kalktım ama bir baktım sarışın ablamız tüm güzelliğiyle karşımızda duruyor 
    Önce sağ ellerimiz kaldıtıp, okuduğu Türkçe yemini onaylamamızı istedi
    Akabinde nereye gideceğimizi sordu, formda belirttiğimiz adreste (Houston) arkadaşımızın olduğunu ve ilk başta orada kalacağımızı ilettik
    Sonrasında ingilizce biliyor musunuz dedi, evet dedik ve sonrasını o şekilde devam etti
    Ne iş yapıyorsunuz, mesleğiniz ne gibi soruları ikimize de ayrı ayrı sordu
    Hesaplar ya da maddi birikime dair bir soru sormadı
    Her soruda bilgisayara notlar aldı ve arkasından tebrik edip onaylandığını belirtti
    Ben de ödeme için henüz çağırılmadık dedim, aa öyle mi dedi, hemen yandaki vezneye yönlendirdi
    Ödememizi yaptık ve tekrar görüşme bankosuna geçtik
    Teşekkür ettik, iyi günler dedik ve ayrıldık
    Darısı tüm bekleyenlerin başına


  • Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Yazıma başlamadan önce forumda bulunan herkese sonsuz teşekkür ederim. Gerçekten de çok güzel sohbetlerin ve bilgi paylaşımın olduğu bir ortam. Aynen aile ortamı gibi.
    Yaşadığım tüm süreci sizlerle paylaşmak istiyorum.

    1. KCC’den evrak talep maili gelmedi. Bunun üzerine 15.11.2019 tarihinde KCC’ye mail attım. Hızlıca dönüş yaptılar ve 18.11.2020 tarihinde evraklarımı gönderdim. Bu mail trafiğini benle aynı durumda olan arkadaşların da faydalanması için de forumda paylaştıktan sonra sağolsun @ayvalik10 konu hakkında sorun yaşayan birçok kişiyi bana yönlendirdi ve bu sayede birçok kişi ile tanışıp elimden geldiğince yardımcı olma fırsatı buldum.
    2. 2019 Aralık ayında yayınlanan Şubat bültenin numaram aktif oldu. Bulten yayınlandıktan sonra kızım dünyaya geldi. Hastaneden çıkar çıkmaz doğru nüfus müdürlüğüne gittik önce kimlik ve sonrasında pasaport için başvuru yaptık. Pasaport gelir gelmez KCC’ye durumu izah eden bir mail attım. Ve kızım içinde DS260 formu doldurmak istediğimi belirttim. Gelen cevapta numaram bültende yayınlandığı için DS260 formlarını artık kendilerinin açamadıklarını yetkinin Ankara konsolosluğunda olduğunu belirttiler. Bunun üzerine 2 kere konsolosluğa durum hakkında mail attım. (2 mailde aynı idi çünkü çok geç dönüş yapıldı. 1 hafta ara ile attım) 1. Maile dönüşte kızımın pasaportunun ilk sayfasını istediler ve eşim ve benim DS260 formlarını açtılar formlarımıza kızımızın bilgilerini ekledik. 2. Maile dönüşte ise nüfus kayıt örneğini istediler ve kızımız için DS260 formunu açacaklarını belirttiler ama açılmadı. Ek olarak mülakat tarihi için kızımızın da isminin olduğu mail geldi. Tekrardan mail attım fakat dönüş alamadım.
    3. 31.01.2020 tarihinde doktor kontrolüne gittik. Eşim ve bana Unganların alt katında bulunan laboratuvarda gerekli tahliller yapıldı. Laboratuvara kredi kartı ile 1403 tl ödeme yaptım. Unganlarda Eşim ve bana 4’er aşı ve kontrol yapıldı. Ufaklık içinde sadece kontrol yapıldı. Üçümüzün hesabı 270+270+100=640$ tuttu ve ödemeyi kredi kartı ile 3956 tl olarak yaptım. Ertesi gün saat 11 de sonuçları teslim aldım. Unganlar gittiğimizde çok kalabalık idi. Randevumuz 09:00 da olmasına rağmen 12:00 gibi çıkabildik.
    4. 07.02.2020 tarihinde gerekli evrakları hazırladık ve konsolosluğa gittik. Randevu 07:30 da idi biz 07:00 kapıda olduk. Kontrollerden geçtik ve içeriye girdik. Bize bir numara verildi. Numara her yandığında sırasıyla evraklarımızı verdik. Ödememizi yaptık. Ve beklenen an mülakatı için görüşmeye gittik. Mülakatta önce yeminimizi ettik, Nerede yaşayacaksınız?, Tanıdığınız var mı? Ne iş yapmayı düşünüyorsunuz? Sorularına Sırası ile Seattle, Yakın arkadaşlarımız orada yaşıyor, eşim ve bende kimya mezunuyum kimya sektöründe iş arayacağız cevaplarını verdik. Soruları ikimizde sordular. Mülakatı yapan genç siyahi arkadaş gülerek vizenizi onaylıyorum dedi ve şaşkın şaşkın konsolosluktan ayrıldık. Mülakatımızı Türkçe gerçekleştirdik.
    5. Ufaklığın DS 260 formu içinde: Sistemde olan bir hatadan dolayı açılmadığını belirttiler. Ufaklık için bizi tekrardan çağıracaklarını belirttiler. 5-6 gün süreceğini söylediler.
    6. Hesabımızda 185000 tl vardı. Dövize çevirmedim. Ve parayı hesabıma 04.02.2020 tarihinde yatırdım. Ayrıca arabamın ruhsatını ve kasko değer kağıdını verdim. Kasko değeri olarak da 94000 tl gözüküyordu.
      Umarım her birimiz çok güzel haberler alırız. Tekrardan herkese çok teşekkür ederim.

  • @unborn Tebrikler. Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler. Yeni hayatınızda şansınızın çok olması dileğiyle.

  • ⭐⭐

    @unborn hayırlı olsun


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Mülakat Deneyimleri

    1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    760
    1
    10 Oy
    760 İleti
    89k Bakış
    Peyk74P
    Merhabalar, Viyana maceramda olan biteni anlatma sırası bende artık. :)) Ben 12 Temmuz 2026'da Viyana'ya uçtum ki bu benim 52 yıllık hayatımda ilk uçuşumdu belirteyim. Korkudan değildi; sadece hani şu lunaparkta gondola binersiniz de içiniz kabarır, boğazınıza gelir ya o boşluk hissini sevmediğimden kaynaklıydı. Neyse ki çok şükür sorunsuz şekilde indik. Akşam üstüydü ayağımda ameliyat olduğumdan dolayı var olan runwalker ve elimde bastonumla otele attım kendimi. Ertesi gün, 13 Temmuz'da, aşılar, kartlar vs. vs. toplayıp Uber ile doğruca Dr. Molnar'ın ofisine gittim. Tabii elimde telefon, translate açık vaziyette girdim içeri. "Selamünaleyküm ben taaa Türkiye'den geldim." diyemedim tabii ama yine de kibar ve yardımsever bir şekilde karşılandım, sağ olsunlar. Bir form verildi, doldurdum, teslim ettim. Sonra bir odaya alındım, orada da sağlığımla ilgili birkaç soru soruldu. Aşı kartıma baktı, ameliyat olup olmadığım, daimi kullandığım ilaçlarımın olup olmadığı, su çiçeği geçirip geçirmediğim soruldu ve sonra Dr. Hanım'ı beklemeye başladım. 10 dk sonra geldi. Çok kibar ve güzel bir insandı. Aşımı yaptı ve gitti. Sonra elime bir harita ve adres olan kâğıt verildi ve doğğğru film çekilmeye gittim. Bu arada her yere Uber ile gittim mecburen ve 10 Ubercinin 8'i Türk'tü. Röntgen merkezi girişinde sıra alma makinesinin önünde oo piti piti yapıp üsttekine bastım, numaramı aldım, içeri girdim, oturdum ve kalktım. Hazırlanmam için beni odaya götürdüler. 3-5 dk sonra röntgen işi de bitti ve CD'yi beklemeye başladım. Yaklaşık 10 dk sonra yine çağrıldım ve CD'yi alıp işi bitirdim. Hava bana göre bayağı sıcaktı. Bir market bulup su almak için bayağı yürüdüm çünkü gpt bana kapalı market buldu ). Caağğnım üç harfliler orada olmadığı için az daha susuzluktan ölecektim. :)))) Sonra ne yapayım derken yemek işini aradan çıkartayım dedim ve orada meşhur Ferhat Döner varmış. Tesadüf ya, yine bir Türk Uberci kardeşimle oraya gittim. O bölgede 40-50 bin kadar Türk olduğunu söyledi. Neyse, buldum. Uzun bir kuyruk sonrası dürümümü alıp yedim ama bizim buradaki et dönerden çok da farklı değildi. (Kıymadan yapılanlardan çok iyiydi tabii.) Sonrasında biraz yürüyeyim derken Decathlon buldum. Girdim, bakındım, bir iki şey aldım ama fiyat kıyaslaması yapmayacağım bile. Sonra otel tabii. Hava çok sıcaktı ve ayağımdan dolayı çok da dolaşamadım. Akşam yine mide meselesi için düştüm yollara. Bu sefer meşhur yemekleri olan şinitzel yemek için bir mekâna gittim, gpt'nin tavsiyesi ile siparişimi verdim. Güzelce serin bir havada karnımı doyurdum ama tabii tam doymadı. Neden? Ekmek yok adamlarda :))) Döndüm otele. Başladı karın ağrılarım. Evraklar sorular cevaplar neyse bütün evrakları döktüm masanın üstüne. Tekrar sırala, istifle, dosyala; o öyle olursa bunu buradan kolay bulurum, öyle olursa böyle olur vs. vs. Bir taraftan da WhatsApp grubumuzdaki yazışmaları takip ediyorum. Ben elçiliğe yakın bir otel tutmuştum, gitmesi kolay olsun diye ama o akşam görüşmenin elçilikte olmadığını başka bir adreste olduğunu öğrendim hani şu hep konusu olan adı geçen meşhur Marriot otelin yanındaki bina da olacağını öğrendim. Bu arada gruptaki herkese teşekkür ederim, onların sayesinde görüşme yerini öğrendim. Orada burada derken, araştır, bak, bul derken gece yarısı oldu. Yattık ama uyku yok. Binlerce soru... Ki sorulabilecek sorulara çalışmış olmama rağmen en çok korktuğum, dilimin yeterli olmamasıydı. Saat 2 gibi uyumuşum, 15 Temmuz 2026 büyük gün Sabah 5'te uyandım. Tıraş, duş vs. derken 08.00'de yine Uber ile gittik Marriott Otel'in yanına. Neyse, koştur koştur gittik, 4. kata çıktık. Bildiğin apartman gibi bir yer. Kapıda polis, hemen arkasında X-ray cihazı. Polis abi Almanca bir şeyler diyor ama bende tık yok. İşaretle de anlatmadı. Ben Türkçe ve kibarca bir şeyler söylerken yanda bir asker bekliyordu, O biraz Türkçe biliyormuş. Bir şeyler konuştular, sepeti uzattı polis, kerata baştan sepeti uzatsa anlarız da biz Türk'üz, pratik zekâlıyız dunkof Neyse, sonrasında ayağımdaki şeyden dolayı elle üst araması yaptılar girdik, içeriye başladım beklemeye ama, gözlerim tanımadığım hâlde Alize Hanım'ı arıyor istemsizce çünkü o Türkçe biliyor. Sonra yine gruptan İngilizce bildiğini bildiğim ve 15 dakika arayla mülakata gireceğimiz sevgili kardeşim Oktay'a bakıyorum ama o da yok. Eee napacağız şimdi derken içimden hatim indiriyorum tabii. Gülmeyin bak, gerçekten başınıza gelir heee. :)) Neyse, benim için çok uzun, sizin için kısa bir zaman sonra Oktay kardeşim ve ailesini kapıda görünce bayağı rahatladım. Neyse, güvenlik işlerinden sonra geldiler. Allah razı olsun ondan. Hal hatır ederken beni çağırdılar, birlikte gittik. Bu arada Viyana'da görüşmeye giderken hiçbir şeyinizi elinizden almıyorlar; saat, telefon falan yanınızda. Neyse, birlikte gittik. Oktay "Yardımcı olabilir miyim ingilizce bilmiyor" diye sordu evrak teslimi yapan bayan "Olur." dedi. Sol el dört parmak sağ el dört parmak baş parmakların izi alındı. Onu ver, bunu ver... Barkodlu evrak kabul ettikleri için ben sadece diplomamı çevirtmiştim. Diğer evraklar neden Türkçe dedi. Orada ben bir gittim geldim, sonra "Barkodlu kabul ediyorsunuz." derken kadın Türkçe konuşmaya başladı biz şaşırdık tabi meğerse evrakları teslim alan kişi Alize Hanım'mış. Ben "Aa ben sizi tanıyorum." deyince başladı gülmeye. Hazırladığım çok şeyi almadılar. Diploma, boşanma kararı ve kesinleşme şerhini, Formül A, sabıka kaydı, pasaport, iki tane fotoğraf, banka hesap dökümü ki Türkçe ve TL cinsinden yazılıydı derken fotokopileri almadı sanırım bu kadar evrak aldı. Sağ olsun Oktay, "Görüşmede de yardımcı olabiliyor muyuz?" deyince Alize Hanım, "Orada ben yardımcı olurum." dedi. Neyse, orayı da bağladık. :)) Sonra vezneye gönderdi. Hemen 330 dolar uzattım ama kadın kredi kartı istiyor. "Nakit ödeyeceğim." dedim ama illa kredi kartı istedi. Neyse, verdik. İşlemler yapıldı, sonra yine başladık beklemeye. Beni çağırdılar gittim görüşmeyi yapacak hanımefendi çok güler yüzlü pozitif biriydi yanımıza Alize hanım da geldi. Sol el dört parmak izi tekrar alındı o neden bilemedim, sonra soru sormaya başladı. Sorular çalıştığım sorulardı ama ne sorduğunu anlıyorum ama cevap yok bende kaldım. Neyse, sağ olsun Alize Hanım çevirdi, ben cevapladım. Ne sordu? Önce "Sağ elini kaldır, yemin et." dedi. Sonra adımı, işimi, nereye gideceğimi sordu. Ne iş yaptığımı sordu emekliyim dedim, Çalışacak mısınız diye sordu orada çalışmadan yaşayacağımı falan sandı sanırım garibim yazık bende bozmadım :))) "Evet." dedim. Ne iş yapacağımı sordu, söyledim. Müthiş İngilizcem ile çok heyecanlı olduğumu söyledim. O da burada arkadaşça konuştuğumuzu düşün tarzında bir şeyler söyleyerek beni telkin etti. Ama dediğini anladım kendime haksızlık edemem burada. :))) Sonra teşekkürleşerek ayrıldık. Tüm olaylar bir saat falan sürdü. Sonra yine mide olayları... Gulash diye yöresel bir yemekleri varmış, fena değildi. Biraz daha yürüyüş, market alışverişi derken yine Türk bir Uberci kardeş ile doğru havaalanına. Bu arada Türk arkadaşlara sordum: "Bizi kıskanıyorsunuz demiii?" dedim. Oturup ağladılar. Orada yaşadıkları hayatı, zorlukları, fakirliği duyunca ben de dayanamadım, ağlaştık. Böylece Viyana maceramız da bitti döndük yurda. İnşallah vizelerimizi de alabiliriz de herşey istediğimiz gibi olur. Başta bu siteyi kuranlar olmak üzere herkese sabırla ve hiç bir menfaati olmadan bıkmadan usanmadan cevap veren herkese çok teşekkür ederim ve whatsapp grubumdaki kardeşlerime çok teşekkür ederim umarım gideceğimiz yerde de konuşmak görüşmek nasip olur herkese selamlar. Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım ama tek şartla Türkçe sorun :)))
  • 17 Oy
    8k İleti
    921k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    84k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum