Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @sami-nur 58-59 yaşlı olmuyor, orta yaş oluyor..

Kaldı ki vizenin yaşla alakası yok..

• @VolkanU valla o mesajı okuduğumdan beri bir hüzün çökmüüştü içime , sağolasın :)))))

• @arkben yaş sadece bir rakam, insanın nasıl hissettiği önemli :)

• Herkese merhaba,
    Benim 30 ocakta B1/B2 randevum vardı. Maalesef olumsuz sonuçlandı, hiç bir evrağa bakılmadığı için tam olarak neden red aldığımı bilemesem de. Mülakattan önce ki gün hastalanmam ve çok az uyumamdan kaynaklı olsa gerek, mental olarak hiç hazır gidemedim ve doğal olarak görüşmeye direkt etki etti diye düşünüyorum. Her ne kadar ben kafamdaki plana uygun şekilde net cevaplar vermeye özen göstersem de konsolos hanım cevaplarımı yeterli bulmadı. Görüşme tek bir soru üzerinde yoğunlaştı, ve çok fazla detaya girdi, arada sorduğu bir soru var ki hem benim kafamı hemde kendi kafasını karıştırdı, bunu net bir biçimde hissettirdi. O soruyu da cevapladım, cevabımı anlamadığını düşünüyorum, hiç bir evrağa bakmadan vizemiz onaylanmadı sonuçta. Tabi yazdıklarım benim gözlemim ve hissiyatım bu şekilde, tam olarak ne düşündü bilmem mümkün değil maalesef. Bende kendimi iyi ifade edemediğimin kanısındayım. Bir gece önce berbat geçti ve dış görünümüme bile yansımıştır.

Bu durumdan ders çıkarıp,varsa eksiklerimi belirleyip yeniden bir başvuru yapmayı planlıyorum. @crazycells acaba sıcağı sıcağına yeniden başvurmak ve aynı ifadeyi daha doğru şekilde kullanmak ne kadar etkili olur ve ilk verdiğim ifadeyi değiştirmek gerekli mi ? Ben gidiş amacımın iş toplantısı yapmak için olduğunu söyledim ve işin doğrusu da buydu Ds160 formunu da buna göre doldurmuştum. Belgelerim bu doğrultudaydı. İkinci başvuruda, turist olarak gideceğimi mi söylesem ki bir önce ki beyanımdan yola çıkarak, konsolosun bunu soracak olması ihtimali sebebiyle kulağa hiç mantıklı gelmiyor.
    Sizin fikrinizi almak istedim ve tabi ki katkı verebilecek diğer arkadaşlarında. Şimdiden teşekkürler. Selamlar...

• Merhaba. Sans eseri gezinirken bulduğum forum gayet donanımlı ve bilgili insanları barındırıyor. Bu beni ziyadesiyle sevindirdi. Fırsat bulmuşken aklıma takılanları sormak isterim ve umarım yardımcı olursunuz. Bundan 2 sene önce bir arkadaşimin etkisiyle çocukluk hayalimi gerçekleştirmek için b1-b2 vizesine başvurdum. Evli ve iki çocuğumun olmasına evimin ve bankada 20.000tl olmasına rağmen red aldım. 10 yıllık pasaportum var ve hiç yurtdışına çıkmamıştım. Doğruyu söylemek gerekirse şaşırdım ve çok da önemsemedim. Geçen süre zarfında 2019 basi isleri buyutup sirket kurdum. Duzenli fatura kesiyorum ve 2 maasli elemanim var. ukrayna, gürcistana 2,3 defa gittim. Schengen vizem var italya dan girip fransa almanya dolaşıp döndüm. Nisan ayında meslegim geregi nevada da fuar davetiyesi geldi. Bu bende tekrar aynı hisleri canlandırdı. 3 gunluk fuar sonrası hayalini gerçekleştirmek için max.1 hafta ny. Gitmek istiyorum. Çok kalamam eşim kanser atlattı, takipteyiz dünyayı önüne serseler geri dönmek zorundayım. Sizce vize alabilirmiyim. Fuar benim buradaki işlerimde prestij sağlayacağı için gitmek istiyorum. Çok uzattım kusura bakmayın lutfen fikir verin.

• @ozkan8158 Merhaba, benim sizden önce ki iletimi okuduysanız az çok bir fikir edinebilirsiniz sanırım. Benim de amacım iş seyahatiydi, tüm belgelerim olmasına karşın, konsolosla sağlıklı bir görüşme gerçekleştiremediğimiz için sonuç olumsuz oldu. Ama tabi ki bu sizin içinde böyle olacak sonucunu doğurmuyor. Siz kafanızda belirlediğiniz şekilde durumunuzu olabildiğince iyi açıklarsanız, benim gibi talihsizlik yaşamayabilirsiniz. Benim, geçmiş bir zamanda bir fuar'a deveti olupta, üstelik evli 2 çocuk babası, iş yeri sahibi olan bir arkadaşım vize (tam 5 kez) alamadı. Yani maalesef denemeden kesin bir şey söylemek gerçekten imkansız. İyi şanslar...

• @Sercan-Özüsağlam teşekkür ederim.

• @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Herkese merhaba,
    Benim 30 ocakta B1/B2 randevum vardı. Maalesef olumsuz sonuçlandı, hiç bir evrağa bakılmadığı için tam olarak neden red aldığımı bilemesem de. Mülakattan önce ki gün hastalanmam ve çok az uyumamdan kaynaklı olsa gerek, mental olarak hiç hazır gidemedim ve doğal olarak görüşmeye direkt etki etti diye düşünüyorum. Her ne kadar ben kafamdaki plana uygun şekilde net cevaplar vermeye özen göstersem de konsolos hanım cevaplarımı yeterli bulmadı. Görüşme tek bir soru üzerinde yoğunlaştı, ve çok fazla detaya girdi, arada sorduğu bir soru var ki hem benim kafamı hemde kendi kafasını karıştırdı, bunu net bir biçimde hissettirdi. O soruyu da cevapladım, cevabımı anlamadığını düşünüyorum, hiç bir evrağa bakmadan vizemiz onaylanmadı sonuçta. Tabi yazdıklarım benim gözlemim ve hissiyatım bu şekilde, tam olarak ne düşündü bilmem mümkün değil maalesef. Bende kendimi iyi ifade edemediğimin kanısındayım. Bir gece önce berbat geçti ve dış görünümüme bile yansımıştır.

Bu durumdan ders çıkarıp,varsa eksiklerimi belirleyip yeniden bir başvuru yapmayı planlıyorum. @crazycells acaba sıcağı sıcağına yeniden başvurmak ve aynı ifadeyi daha doğru şekilde kullanmak ne kadar etkili olur ve ilk verdiğim ifadeyi değiştirmek gerekli mi ? Ben gidiş amacımın iş toplantısı yapmak için olduğunu söyledim ve işin doğrusu da buydu Ds160 formunu da buna göre doldurmuştum. Belgelerim bu doğrultudaydı. İkinci başvuruda, turist olarak gideceğimi mi söylesem ki bir önce ki beyanımdan yola çıkarak, konsolosun bunu soracak olması ihtimali sebebiyle kulağa hiç mantıklı gelmiyor.
    Sizin fikrinizi almak istedim ve tabi ki katkı verebilecek diğer arkadaşlarında. Şimdiden teşekkürler. Selamlar...

Bu tur durumlarda size ne amacla vize vermedikleri cok onemli oluyor. Eger sadece yanlis anlasilmadan olduysa kisa zaman icinde yapilacak ikinci basvuru olumlu etki edebilir, ama durumunuzu uygun bulmadilarsa (gocmen olmama isteginize emin olmadilarsa) bu tur durumlarda ikinci basvuru cok etkili olmayabiliyor. Sanirim siz yanlis anlasildiginizi dusunuyorsunuz, bu nedenle uzun sure beklemektense kisa bir sure icerisinde yeni bir basvuru yapmaniz bana da daha dogru bir fikir gibi geliyor.

• @crazycells Cevap için teşekkür ederim. Kesinlikle konsolosun yanlış anladığını düşünüyorum. Çünkü, hesap dökümü vs... beni türkiye'ye bağlayacak kanıtların haricinde. Asıl yapacağımı söylediğim iş toplantısının bütün detayları yanımdaydı. İstese anında gösterip ikna olabilecek iken, en azından ciddi bir iş olduğunu anlayabilecek iken hiç bakmaması beni böyle düşünmeye yöneltti. Tabi buna rağmen sizin söylediğiniz gibi göçmen olmama isteğimden emin olamadıysalar, elimde başka done olmadığından çokta yapacak bir şeyimiz kalmıyor, denemekten başka, zira ikinci randevuda ne değiştirebileceğimi bilmiyorum.

• @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@crazycells Cevap için teşekkür ederim. Kesinlikle konsolosun yanlış anladığını düşünüyorum. Çünkü, hesap dökümü vs... beni türkiye'ye bağlayacak kanıtların haricinde. Asıl yapacağımı söylediğim iş toplantısının bütün detayları yanımdaydı. İstese anında gösterip ikna olabilecek iken, en azından ciddi bir iş olduğunu anlayabilecek iken hiç bakmaması beni böyle düşünmeye yöneltti. Tabi buna rağmen sizin söylediğiniz gibi göçmen olmama isteğimden emin olamadıysalar, elimde başka done olmadığından çokta yapacak bir şeyimiz kalmıyor, denemekten başka, zira ikinci randevuda ne değiştirebileceğimi bilmiyorum.

Bol sanslar. Neden vize verilmedigini soracaklardir, orada misunderstanding vs. diye belirtin isterseniz, en azindan neden ikinci kez basvuru yaptiginizi anlamis olurlar.

• @crazycells Teşekkürler, iyi çalışmalar.

• Herkese iyi akşamlar1.soru arkadaşım için turist vizesi başvuru yapacağız fakat sanırım kayıp pasaport var ise pasaport no soruyor kayıp adı üstünde nasıl bulacağız bulamazsak ne gibi bir yol izlememiz gerekiyor2.soru seyahat tarihlerini ve masraflarını kendisi karşılayacak vs gibi bir dilekçe yazması gerekiyor mu evet ise Türkçe mi İngilizce mi. 3. Soru boşanma davası devam ediyor medeni hali resmen evli görüşmede boşanma davası olduğunu belirtmeli mi 4.soru banka hesap dökümü almadan üzerine kayıtlı çok sayıda gayrimenkul ve yüksek. Meblağlarda kira kontratları gösterse yeterli olur mu şimdiden teşekkür ederim

• @azize33, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Herkese iyi akşamlar1.soru arkadaşım için turist vizesi başvuru yapacağız fakat sanırım kayıp pasaport var ise pasaport no soruyor kayıp adı üstünde nasıl bulacağız bulamazsak ne gibi bir yol izlememiz gerekiyor2.soru seyahat tarihlerini ve masraflarını kendisi karşılayacak vs gibi bir dilekçe yazması gerekiyor mu evet ise Türkçe mi İngilizce mi. 3. Soru boşanma davası devam ediyor medeni hali resmen evli görüşmede boşanma davası olduğunu belirtmeli mi 4.soru banka hesap dökümü almadan üzerine kayıtlı çok sayıda gayrimenkul ve yüksek. Meblağlarda kira kontratları gösterse yeterli olur mu şimdiden teşekkür ederim

1. e-devletten bakin isterseniz, orada yaziyordu diye hatirliyorum.

2. Zaten formda soruyor, kendisinin karsilayacagini belirtmesi yeterli.

3. Eger sorarlarsa soylesin, buyuk bir ihtimalle evliligi hakkinda soru gelecektir.

4. Yeterli olacagini sanmiyorum, insanlarin bir turistik gezi icin gayrimenkul satmasi cok mantikli gelmiyor bana. Konsolos da supheli bir durum olarak gorecektir.

• Teşekkür ederim cevaplarınız için Ali bey

• @crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Bol sanslar. Neden vize verilmedigini soracaklardir, orada misunderstanding vs. diye belirtin isterseniz, en azindan neden ikinci kez basvuru yaptiginizi anlamis olurlar.

@crazycells Merhaba, yeniden Ds160 formunu dolduruyorum. Daha önce red aldınız sorusuna, evet cevabı verdiğimizde bir açıklama isteniyor. Açıklamaya neden red olduğunu, 214b haricinde, kendimce sebebini belirtsem bir sorun olur mu ? Ve neden kısa bir süre içinde yeniden başvurmam gerektiğini yazabiliyor muyuz ? Yani mülakat'ta konsolosun sorması olası soruların cevabını kısaca ds160 formunda belirtmek ne kadar etkili olur sizce. Teşekkürler.

• @crazycells uzatma basvurusu yaptiktan sonra ret vermeleri durumunda cevap hemen geliyormu yoksa belirli zamani varmi ?

@crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@crazycells Merhaba, yeniden Ds160 formunu dolduruyorum. Daha önce red aldınız sorusuna, evet cevabı verdiğimizde bir açıklama isteniyor. Açıklamaya neden red olduğunu, 214b haricinde, kendimce sebebini belirtsem bir sorun olur mu ? Ve neden kısa bir süre içinde yeniden başvurmam gerektiğini yazabiliyor muyuz ? Yani mülakat'ta konsolosun sorması olası soruların cevabını kısaca ds160 formunda belirtmek ne kadar etkili olur sizce. Teşekkürler.

Bence de yazin, size zarari olmaz ama yarari olma ihtimali var. Mulakat oncesi formlari incelerken neden yeniden basvurdugunuzu anlamis olur konsolos.

• @mistikky, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@crazycells uzatma basvurusu yaptiktan sonra ret vermeleri durumunda cevap hemen geliyormu yoksa belirli zamani varmi ?

hayir, maalesef cevap hemen gelmiyor. Kabul karari kadar uzun suruyor cogunlukla gelmesi... Aylar boyunca bekliyorsunuz... I-539 konusunu incelemeyi unutmayin, orada bu konularda yasal aciklamalar var.

• @Sercan-Özüsağlam benim kayınvalidemde 2 sefer red aldı ve bana söyledi ben daha önceden aldığım için b2 vize formu ben doldurdum ve o red kısmına ingilizce olarak görevlinin sorduğu soruları Kayınvalidemin anlayamadığını ve soruları cevaplayamadığını yazdım 3. Sefer gittiğinde yanına bir yardımcı vermişler sonra sıkıntı olmadı aldı vizeyi birde ek olarak hesabına dolar olarak para yatırdım.

• @notry Teşekkür ederim, bu faydalı katkınız için, bu yöntem umarım bende de etkili olur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k