Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fehmibaba, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Beyler bayanlar kolay gelsin. Turist vizesi ile halihazırda amerikadayım. Sorum burdaki yaptıgım alışverişlerin vergi iadesini türkiyede ya da herhangi bi şekilde bi yerden alabilir miyim? Teşekkürler

    Ancak havalimaninda bu bildirimi yapabilirsiniz. Uluslararasi havalimanlarinda gerekli formlari doldurarak vergiyi geri isteyebilirsiniz, ama eyaletten eyalete sartlar degisiyor. Genelde urunun belli bir miktarin ustunde olmasi gerekiyor vergi odemesi alabilmek icin, ayrica aldiginiz urun 30 gun icinde alinmis olmali ve ABD disina sizinle beraber cikmali vs. vs. Ayrica odeyeceginiz islem ucretleri de var, o nedenle ilgili eyaletten ve cikis yapacaginiz havalimanindan sartlari iyice ogrenip boyle bir ise girisin. Yoksa cok degmeyecek miktarlar icin ugrasabilirsiniz. Bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yaman90, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Herkese Merhaba,
    herkese bol şanslar, konuyu şöyle anlatmaya başlayacağım. Abim vasıtasıyla Forumu bir süredir takip ediyorum. Kendisi green card kazandı vizesi onaylandı ve bu sene Newyorka gitti 4 aydır da orada yaşıyor. hemen hemen bütün düzeni oturdu. Kendisi de bu forumu takip ederek ve buradaki doğru yönlendirmeler ile ABD ye giriş yaptığını düşünüyorum. abimden sonra bende bu sene ilk kez green card başvurusu yaptım.ve şimdiye kadar hiç yurt dışına çıkmadım ama yabancı dilim iyi seviyede. Sorum şudur ki, Ben 28 yaşındayım 4 yıldır bir bankada çalışıyorum, 3400 tl gelirim var , eşimden boşanma aşamasındayım (boşanma davamız halen sürüyor resmi olarak evliyim) 1 çocuğum var ve okuyor. hiçbir sicil kaydım vs.yok. Üstüme herhangi bir tapu,mal varlığı araba vs yok. Şuan AÖF Turizm işletme fakültesi okuyorum fakat kayıt yenileme yapmadığım için pasif durumdayım. hesabımda 3 bin dolarım, abiminde hesabında 3-4 bin dolar kadarı var amerikada ki hesabında turist vizesi için daha fazla göstermemiz gerekir mi ?
    Bu şartlarda turist vizesine başvurmam doğru bir adım mıdır ?
    ben abdye giriş yaptıktan 1 kaç ay sonra dil okulu vs. yazılarak orada hem okumak hemde çalışmak istiyorum. Bu şekilde vize statümü değiştirerek uzun süre kalma olanağım var mıdır ?
    abimin amerikada olması beni olumlu mu , olumsuz mu etkiler ?
    abimin SSN si mevcut çalıştığına dair maaş dökümü vs alabiliyor benim onun yanında kalabilmem ve finansmanım olarak abim yeterli mi. sonuçta otelde değil abimle kalmak isterim ve kalış süremi 2 hafta süre olacak diye belirtmek istiyorum ve şuanki çalıştığım iş yerimden vize görüşmesine gitmeden önce 2 haftalık yıllık izinde olduğum tarihler için belgede götüreceğim.ama ben biraz daha fazla kalmak istiyorum ama bu şekilde geri döneceğime konsolos görevlisi bana inanır mı ?

    Konuyu biraz karışık anlattım sanırım fakat nasıl ve nerden başlayacağımı hiç bilmiyorum. bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevineceğim.Şimdiden teşekkürler 🙂

    Oncelikle bol sanslar 🙂

    Gostereceginiz miktar sizin ABD'de kalis zamanina bagli olarak degisecek. Bence birikimi biraz daha arttirabilirseniz 2 hafta icin daha iyi olur.

    Uzun suredir calisiyor olmaniz ve esinizin/cocugunuzun olmasi bence bir avantaj. Fakat en onemlisi is yerinden alacaginiz belge olacak. Bu belgeyi kesinlikle goturun mulakata...

    Konsolosu geri doneceginize inandirirsaniz, vizeyi almaniz kolaylasir.

    Kalacak yer olarak da abinizin yanini gosterebilirsiniz. Soyle bir mektup hazirlayip size gonderebilir:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/355/davet-mektubu-örnekleri/10

    Eger turist vizesiyle ABD'ye girerseniz, sonra amaciniza gore statu degisikligi yapabilirsiniz, ama bunlar icin de ayrica kaynaklar gormeyi beklerler. Bilginize. O konudaki bilgiler surada:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirme/

    Tekrardan bol sanslar, iyi haberlerinizi bekliyoruz. 🙂


  • Herkese merhaba, Bir sorum olacaktı. B1-b2 başvurusu yaptım formu gönderdim. Acil olarak randevu almaya çalışıyorum fakat sistem kredi kartı red edildi diye uyarı veriyor. Kartımın ayarlarına baktım online ödeme,yurt dışı kanalları açık, kartımda limit de var. Acaba 160 doları günlük kur üzerinden mi çekiyorlar yoksa sabit bir kur var da benim limit mi yetersiz kalıyor çözemedim. Mevcut limitim şu an ki kurdan hesapladığımda 160 $'ın üzerinde. Daha önce böyle bir problemle karşılaşan oldu mu acaba ? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim... Teşekküler.


  • @Sercan-Özüsağlam mümkünse başka kart deneyin, ucu ucuna bir limit sözkonusuysa da problem olabilir, elçilik usd alıyor, kur bankanızın kurudur...koay gelsin umarım hallolur hayorlısıyla sonuçlanır


  • @arkben Cevabınız için teşekkür ederim. Bankayı aradım sordum limitle alakalı bir sorun görünmüyor dediler. Sizin de belirtiğiniz gibi banka kendi kurunu uyguluyormuş. Sanırım sistemsel bir sorun, bana denk geldi galiba 🙂 , yarın tekrar deneyeceğim. Teşekkürler.


  • Herkese selam,
    En sonunda B1 vize randevumu alabildim. Ufak bir sorum olacak. Ben 10 gün kalacağımı beyan ettim ds 160 formunda, mulakatta da aynı süreyi söyleyeceğim. Sorum;
    Bankada göstermem gereken para, en az/en çok, ne kadar olmalı, bir limit var mı ? ve bu para TL ya da dolar cinsinden hangisi kabul ediliyor. Son olarak, hesap dökümünü kaç gün önceden çıkarmalıyım ? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Herkese selam,
    En sonunda B1 vize randevumu alabildim. Ufak bir sorum olacak. Ben 10 gün kalacağımı beyan ettim ds 160 formunda, mulakatta da aynı süreyi söyleyeceğim. Sorum;
    Bankada göstermem gereken para, en az/en çok, ne kadar olmalı, bir limit var mı ? ve bu para TL ya da dolar cinsinden hangisi kabul ediliyor. Son olarak, hesap dökümünü kaç gün önceden çıkarmalıyım ? Teşekkürler.

    Butun seyahati karsilayacak kadar fazla olmali tabii ki, kabaca gideceginiz yerlere ve harcamalariniza gore hesap yapin isterseniz. Tabii sunu da unutmamak lazim, eger tum seyahat 3000 dolar tutacaksa siz 3000 dolardan cok daha fazlasini gostermelisiniz, sonucta insanlarin tum birikimlerini bir geziye harcamasi biraz garip bir durum olusturur.

    Bir ust limit yok, TL veya dolar farketmez. Belge ne kadar guncel olursa o kadar iyi olur, mulakattan 3-5 gun once cikartabilirsiniz isterseniz.


  • @crazycells Tamamdır. Teşekkür ederim.


  • @Yeşilkart-Forum, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    ne icin verildigini yazdim, eger konsolos bu vizeleri belirtilen amaclar disinda kullanacaginiza kanaat getirirse vize basvurunuzu onaylamaz.
    Ornegin, ABD'de 1 hafta tatil yapmak istiyorsaniz

    Abi yasli anne ve babaya turist vizesi verilirmi ? Yasi 58- 59 olan anne ve babaya ?


  • @sami-nur 58-59 yaşlı olmuyor, orta yaş oluyor..

    Kaldı ki vizenin yaşla alakası yok..


  • @VolkanU valla o mesajı okuduğumdan beri bir hüzün çökmüüştü içime , sağolasın :)))))


  • @arkben yaş sadece bir rakam, insanın nasıl hissettiği önemli 🙂


  • Herkese merhaba,
    Benim 30 ocakta B1/B2 randevum vardı. Maalesef olumsuz sonuçlandı, hiç bir evrağa bakılmadığı için tam olarak neden red aldığımı bilemesem de. Mülakattan önce ki gün hastalanmam ve çok az uyumamdan kaynaklı olsa gerek, mental olarak hiç hazır gidemedim ve doğal olarak görüşmeye direkt etki etti diye düşünüyorum. Her ne kadar ben kafamdaki plana uygun şekilde net cevaplar vermeye özen göstersem de konsolos hanım cevaplarımı yeterli bulmadı. Görüşme tek bir soru üzerinde yoğunlaştı, ve çok fazla detaya girdi, arada sorduğu bir soru var ki hem benim kafamı hemde kendi kafasını karıştırdı, bunu net bir biçimde hissettirdi. O soruyu da cevapladım, cevabımı anlamadığını düşünüyorum, hiç bir evrağa bakmadan vizemiz onaylanmadı sonuçta. Tabi yazdıklarım benim gözlemim ve hissiyatım bu şekilde, tam olarak ne düşündü bilmem mümkün değil maalesef. Bende kendimi iyi ifade edemediğimin kanısındayım. Bir gece önce berbat geçti ve dış görünümüme bile yansımıştır.

    Bu durumdan ders çıkarıp,varsa eksiklerimi belirleyip yeniden bir başvuru yapmayı planlıyorum. @crazycells acaba sıcağı sıcağına yeniden başvurmak ve aynı ifadeyi daha doğru şekilde kullanmak ne kadar etkili olur ve ilk verdiğim ifadeyi değiştirmek gerekli mi ? Ben gidiş amacımın iş toplantısı yapmak için olduğunu söyledim ve işin doğrusu da buydu Ds160 formunu da buna göre doldurmuştum. Belgelerim bu doğrultudaydı. İkinci başvuruda, turist olarak gideceğimi mi söylesem ki bir önce ki beyanımdan yola çıkarak, konsolosun bunu soracak olması ihtimali sebebiyle kulağa hiç mantıklı gelmiyor.
    Sizin fikrinizi almak istedim ve tabi ki katkı verebilecek diğer arkadaşlarında. Şimdiden teşekkürler. Selamlar...


  • Merhaba. Sans eseri gezinirken bulduğum forum gayet donanımlı ve bilgili insanları barındırıyor. Bu beni ziyadesiyle sevindirdi. Fırsat bulmuşken aklıma takılanları sormak isterim ve umarım yardımcı olursunuz. Bundan 2 sene önce bir arkadaşimin etkisiyle çocukluk hayalimi gerçekleştirmek için b1-b2 vizesine başvurdum. Evli ve iki çocuğumun olmasına evimin ve bankada 20.000tl olmasına rağmen red aldım. 10 yıllık pasaportum var ve hiç yurtdışına çıkmamıştım. Doğruyu söylemek gerekirse şaşırdım ve çok da önemsemedim. Geçen süre zarfında 2019 basi isleri buyutup sirket kurdum. Duzenli fatura kesiyorum ve 2 maasli elemanim var. ukrayna, gürcistana 2,3 defa gittim. Schengen vizem var italya dan girip fransa almanya dolaşıp döndüm. Nisan ayında meslegim geregi nevada da fuar davetiyesi geldi. Bu bende tekrar aynı hisleri canlandırdı. 3 gunluk fuar sonrası hayalini gerçekleştirmek için max.1 hafta ny. Gitmek istiyorum. Çok kalamam eşim kanser atlattı, takipteyiz dünyayı önüne serseler geri dönmek zorundayım. Sizce vize alabilirmiyim. Fuar benim buradaki işlerimde prestij sağlayacağı için gitmek istiyorum. Çok uzattım kusura bakmayın lutfen fikir verin.


  • @ozkan8158 Merhaba, benim sizden önce ki iletimi okuduysanız az çok bir fikir edinebilirsiniz sanırım. Benim de amacım iş seyahatiydi, tüm belgelerim olmasına karşın, konsolosla sağlıklı bir görüşme gerçekleştiremediğimiz için sonuç olumsuz oldu. Ama tabi ki bu sizin içinde böyle olacak sonucunu doğurmuyor. Siz kafanızda belirlediğiniz şekilde durumunuzu olabildiğince iyi açıklarsanız, benim gibi talihsizlik yaşamayabilirsiniz. Benim, geçmiş bir zamanda bir fuar'a deveti olupta, üstelik evli 2 çocuk babası, iş yeri sahibi olan bir arkadaşım vize (tam 5 kez) alamadı. Yani maalesef denemeden kesin bir şey söylemek gerçekten imkansız. İyi şanslar...


  • @Sercan-Özüsağlam teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Herkese merhaba,
    Benim 30 ocakta B1/B2 randevum vardı. Maalesef olumsuz sonuçlandı, hiç bir evrağa bakılmadığı için tam olarak neden red aldığımı bilemesem de. Mülakattan önce ki gün hastalanmam ve çok az uyumamdan kaynaklı olsa gerek, mental olarak hiç hazır gidemedim ve doğal olarak görüşmeye direkt etki etti diye düşünüyorum. Her ne kadar ben kafamdaki plana uygun şekilde net cevaplar vermeye özen göstersem de konsolos hanım cevaplarımı yeterli bulmadı. Görüşme tek bir soru üzerinde yoğunlaştı, ve çok fazla detaya girdi, arada sorduğu bir soru var ki hem benim kafamı hemde kendi kafasını karıştırdı, bunu net bir biçimde hissettirdi. O soruyu da cevapladım, cevabımı anlamadığını düşünüyorum, hiç bir evrağa bakmadan vizemiz onaylanmadı sonuçta. Tabi yazdıklarım benim gözlemim ve hissiyatım bu şekilde, tam olarak ne düşündü bilmem mümkün değil maalesef. Bende kendimi iyi ifade edemediğimin kanısındayım. Bir gece önce berbat geçti ve dış görünümüme bile yansımıştır.

    Bu durumdan ders çıkarıp,varsa eksiklerimi belirleyip yeniden bir başvuru yapmayı planlıyorum. @crazycells acaba sıcağı sıcağına yeniden başvurmak ve aynı ifadeyi daha doğru şekilde kullanmak ne kadar etkili olur ve ilk verdiğim ifadeyi değiştirmek gerekli mi ? Ben gidiş amacımın iş toplantısı yapmak için olduğunu söyledim ve işin doğrusu da buydu Ds160 formunu da buna göre doldurmuştum. Belgelerim bu doğrultudaydı. İkinci başvuruda, turist olarak gideceğimi mi söylesem ki bir önce ki beyanımdan yola çıkarak, konsolosun bunu soracak olması ihtimali sebebiyle kulağa hiç mantıklı gelmiyor.
    Sizin fikrinizi almak istedim ve tabi ki katkı verebilecek diğer arkadaşlarında. Şimdiden teşekkürler. Selamlar...

    Bu tur durumlarda size ne amacla vize vermedikleri cok onemli oluyor. Eger sadece yanlis anlasilmadan olduysa kisa zaman icinde yapilacak ikinci basvuru olumlu etki edebilir, ama durumunuzu uygun bulmadilarsa (gocmen olmama isteginize emin olmadilarsa) bu tur durumlarda ikinci basvuru cok etkili olmayabiliyor. Sanirim siz yanlis anlasildiginizi dusunuyorsunuz, bu nedenle uzun sure beklemektense kisa bir sure icerisinde yeni bir basvuru yapmaniz bana da daha dogru bir fikir gibi geliyor.


  • @crazycells Cevap için teşekkür ederim. Kesinlikle konsolosun yanlış anladığını düşünüyorum. Çünkü, hesap dökümü vs... beni türkiye'ye bağlayacak kanıtların haricinde. Asıl yapacağımı söylediğim iş toplantısının bütün detayları yanımdaydı. İstese anında gösterip ikna olabilecek iken, en azından ciddi bir iş olduğunu anlayabilecek iken hiç bakmaması beni böyle düşünmeye yöneltti. Tabi buna rağmen sizin söylediğiniz gibi göçmen olmama isteğimden emin olamadıysalar, elimde başka done olmadığından çokta yapacak bir şeyimiz kalmıyor, denemekten başka, zira ikinci randevuda ne değiştirebileceğimi bilmiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells Cevap için teşekkür ederim. Kesinlikle konsolosun yanlış anladığını düşünüyorum. Çünkü, hesap dökümü vs... beni türkiye'ye bağlayacak kanıtların haricinde. Asıl yapacağımı söylediğim iş toplantısının bütün detayları yanımdaydı. İstese anında gösterip ikna olabilecek iken, en azından ciddi bir iş olduğunu anlayabilecek iken hiç bakmaması beni böyle düşünmeye yöneltti. Tabi buna rağmen sizin söylediğiniz gibi göçmen olmama isteğimden emin olamadıysalar, elimde başka done olmadığından çokta yapacak bir şeyimiz kalmıyor, denemekten başka, zira ikinci randevuda ne değiştirebileceğimi bilmiyorum.

    Bol sanslar. Neden vize verilmedigini soracaklardir, orada misunderstanding vs. diye belirtin isterseniz, en azindan neden ikinci kez basvuru yaptiginizi anlamis olurlar.


  • @crazycells Teşekkürler, iyi çalışmalar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum