Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Hamile kadınların dikkatine! ABD’ye çocuk doğurmak amacı ile B vizesi ile gelemeyeceksiniz!

  • Muslu Law Firm

    Hamile kadınların dikkatine! ABD’ye çocuk doğurmak amacı ile B vizesi ile gelemeyeceksiniz!
    Taslak hükümet belgelerine göre, Trump yönetimi yabancı ülkelerden gelen hamile bireylerin turist vizesi almasını zorlaştırma planlarını hazırladı. Trump yönetimi, ilk günlerinden beri, iltica sistemindeki tüm değişiklikler ve belirli ülkelerden seyahat edenlerin yasakları dahil olmak üzere, her türlü göçü kısıtlamak için çaba sarf ediyor. En son çaba, eğer yapılırsa, göçü kısıtlamayı savunanların başka bir odağını hedefleme girişimi gibi görünecektir: “doğum turizmi”.
    Dışişleri Bakanlığı memurları için dünyanın dört bir yanındaki elçiliklerde hazırlanan bir taslak kural ve rehbere göre, turist vizesi almak isteyen ve ABD’ye geldikten sonra doğum yapma ihtimali olan herkesin konsolosluğunu “ABD’ye gelmek için başka meşru sebepleri olduğuna” ikna etmesi gerekecek.
    BuzzFeed tarafından ulaşılan kaynaklara göre taslak kural şu şekilde: “Bu kural uyarınca, bir konsolosluk görevlisinin B göçmen olmayan bir vize başvuru sahibinin ABD'de doğum yapacağına inanması için bir nedeni varsa, başvuru sahibinin çocuk için ABD vatandaşlığı elde etmek amacıyla vize aradığı varsayılır ve bu varsayımı reddetmek için vize başvurusu yapan kişinin doğum yaparak bir çocuk için ABD vatandaşlığı elde etmekten başka meşru bir temel amacı olduğunu ispatlaması gerekmektedir.”
    Bu engeli potansiyel olarak temizlemenin bir yolu olarak sunulan bir örnek, bir kişinin B göçmen olmayan vizeyle (ziyaret etmeye, tıbbi tedavi görmeye veya iş ortaklarına danışmaya gelenler için giriş imkanı) girmeye çalışmasıdır, çünkü Meksika'da yaşadıkları alanda yeterli tıbbi tesisler yoktur.
    Dışişleri Bakanlığı Dışişleri El Kitabını değiştirecek taslak rehberlik, konsolosluk memurlarına yönelik olup benzer bir dile sahiptir: “ABD'de kaldığı süre içinde doğum yapacağına inandığınız herhangi bir B göçmen olmayan vize başvuru sahibinin, öncelikle çocuk için ABD vatandaşlığı elde etmek amacıyla seyahat ettiği varsayılmaktadır. Seyahat etmenin asıl amacının bir çocuk için ABD vatandaşlığı elde etmediğini tespit ederseniz, başvuran bu varsayımı aşabilir.”
    Konsolosluk memurları, taslak rehbere göre, başvurucunun birincil doğum amacıyla ABD'ye gidip gelmeyeceğini belirlemeye yönlendirilecektir. Memurların, başvuranın bunu bir formda veya mülakatta belirtmesi halinde, bunun böyle olabileceğine inanmak için nedenleri olabilir. Bununla birlikte, memurlara, tabi ki, başvuranın hamile olup olmadığını veya hamile kalmayı amaçlayıp amaçlamadığını ya da bir başvuranın hamile olmadıklarına dair kanıt sunmasını talep etmemesi gerektiği söylenmektedir.
    Sarah Pierce, Göç Politikaları Enstitüsü analisti, bu konu hakkında şöyle diyor; “Büyük ölçüde sembolik. Konu üzerinde çok büyük bir etkisi olmayacak. Bu çoğunlukla sembolik ve ABD'nin kapalı olduğunu söylemenin başka bir yolu.”
    Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, 2017'de yaklaşık 10.000 yabancı sakinin ABD'de yaşarken doğum yaptığını, ancak Pierce'ın verilerine göre, büyük olasılıkla verilerin toplam sayıları göremediğini bildirdi. Ayrıca Pierce’a göre eğer yönetim yetkilileri çaba konusunda ciddi olsaydı, “doğum turizmi” ni uzmanlıkları olarak açıkça tanıtan ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle yapılan görüşmelerde kişilere koçluk teklif eden işletmeleri hedef alacaklardı.
    Başkan Trump daha önce Axios'a doğum hakkı vatandaşlığını değiştirmek için harekete geçmeyi düşündüğünü söyledi. Axios ilk olarak, Trump yönetiminin ABD'de doğum yapabilen insanlardan gelen turist vizelerini kısıtlamak için harekete geçmeyi planladığını bildirdi.
    Taslak kural, aynı zamanda, başvuranların ABD'de tıbbi tedaviye sahip olduklarını kanıtlamaları ve tedavi için ödeme araçlarına sahip olmalarını sağlamak için mevcut rehberliği de kodlayacaktır.
    Diğer güncel haberler için: http://amerikavatandas.com, https://tr-tr.facebook.com/musluhukuk/ ve https://www.instagram.com/muslulawfirm/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


  • Boyle yapacaklarina, bu tur dogumlara giren yaptiran doktor ve saglik kuruluslarinin license'larini iptal edip, para cezasi verseler, bu is buyuk oranda kesilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Hamile kadınların dikkatine! ABD’ye çocuk doğurmak amacı ile B vizesi ile gelemeyeceksiniz!

    Boyle yapacaklarina, bu tur dogumlara giren yaptiran doktor ve saglik kuruluslarinin license'larini iptal edip, para cezasi verseler, bu is buyuk oranda kesilir.

    bence doktor ve saglik kuruluslarinin gorevi insanlarin "gocmenlik statulerini" sorgulamak olmamali. Saglik hizmetlerine ihtiyaci olan herkese yardim etmeliler. Tabii, sadece bu isi kanunlara uygunsuz sekilde ve organize olarak yapan kisiler varsa, kesinlikle tespit edilmeli ve bu kisiler ceza almali, ama normal hastanelerde bu isler standart olarak yapildigindan, saglik hizmetine ihtiyaci olan herkese, gocmenlik durumuna bakilmadan yardimci olunmali.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 1
  • 3
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

59
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum