Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

kaybolmasin diye basvuru asamalarini ilk post'a da aktardim.

• Merhaba nisanli vizesi k2 ile amerikaya gelip amerikan vatandasi ile evlendim greencard aldim evliliğimiz yeni oldugu için 2 senelik verdiler durumumuz iyi esim bakanlikta yonetici . Sorum su turkiyede oglum var 1999 dogumlu onu yanima en hizli sekilde hangi vize ile alabilirim. Tesekkurler

• @burcu-kulahci Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

Merhaba nisanli vizesi k2 ile amerikaya gelip amerikan vatandasi ile evlendim greencard aldim evliliğimiz yeni oldugu için 2 senelik verdiler durumumuz iyi esim bakanlikta yonetici . Sorum su turkiyede oglum var 1999 dogumlu onu yanima en hizli sekilde hangi vize ile alabilirim. Tesekkurler

Siz K1 vizesine basvuru yaptiginiz zaman oglunuza K2 vizesi basvurusu yapabilirdiniz, ama su an Green Card sahibisiniz. Bu konunun ilk post'unu okuyun isterseniz.

Su an oglunuz bekarsa F2A basvurusu baslatabilirsiniz. Oglunuz 21 yasini gectikten sonra siz hala Green Card sahibiyseniz kategoriniz F2B'ye donusecek. Ayrica siz ABD vatandasi oldugunuzda bu sefer dosya eger oglunuz hala 21 yasinin altindaysa IR2'ya (en kisa sureni bu olurdu ama bence bunun olma ihtimali cok dusuk, cunku sureclerden dolayi oglunuz 21 yasini o zamana kadar gecmis olacak gibi), eger oglunuz hala bekarsa dosya F1'e, eger evliyse F3'e donusecek.

Su an size uygun kategori F2A oldugundan, basvurunuzu bu sekilde baslatabilirsiniz. Ayrintili bilgi icin bu konunun ilk post'unu okuyabilirsiniz.

• Teşekkürler bi sorum daha olacak esim uzerinden vize basvurusu yapabiliyormuyuz amerikan vatandasi olmasi benim durumumdan daha iyi mi olur .

• @burcu-kulahci Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

Teşekkürler bi sorum daha olacak esim uzerinden vize basvurusu yapabiliyormuyuz amerikan vatandasi olmasi benim durumumdan daha iyi mi olur .

cok hassas bir soru sordunuz, ben bu sorunun cevabini net olarak bilmiyorum maalesef. Resmi siteleri biraz inceledim, anladigim kadariyla uvey cocuk ile biyolojik cocuk gocmenlik surecinde ayni sekilde degerlendiriliyor. Bu durumda dediginiz gibi esiniz de cocugunuza basvuru yapabilir gibi, fakat bir diger onemli nokta sizin evliliginizi yaptiginizda cocugunuzun yasinin 18 yasindan kucuk olmasi. Eger bu durumlari sagliyorsaniz en iyisi, hizli sekilde IR vizesine basvuru yapmak olur.

Size yardimci olmasi icin bir avukatla gorusebiliyor musunuz? Sizin durumunuzda cocugunuzun yasinin 18-21 sinirlarina cok yakin olmasindan dolayi cok fazla farkli durum soz konusu. Hangisinin en iyisi olacagina tarihleri ve dosyanizi iyice inceleyen ayrica hangi vize turunun bu yillarda ne kadar surdugunu bilen biri daha iyi sekilde karar verebilir.

• @crazycells tesekkur ederim

• Merhaba;
    Yeminli geçim beyannamesi halkında bir şey sormak istiyorum. İstek yapan kişi I-864 formunu dolduruluyor.Eğer istek yapan kişi amerikan vatandaşıysa I-864w mi dolduruyor ?anlayamadım.Birde formun aslını istiyorlar eşimde orda yaşıyor ve şuan gelme şansı yok ne yapabiliriz? :/

• @ay-şe Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

Merhaba;
    Yeminli geçim beyannamesi halkında bir şey sormak istiyorum. İstek yapan kişi I-864 formunu dolduruluyor.Eğer istek yapan kişi amerikan vatandaşıysa I-864w mi dolduruyor ?anlayamadım.Birde formun aslını istiyorlar eşimde orda yaşıyor ve şuan gelme şansı yok ne yapabiliriz? :/

Hayir, klasik I-864'u dolduracak. Sizin durumunuza uygun olan o.

I-864w bazi ozel durumlarda dolduruluyor sadece, suradan bakabilirsiniz o ozel durumlara:
    https://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-864winstr.pdf

Formu size posta yoluyla gonderebilir ya da yanindan Turkiye'ye gelen biri size getirebilir.

• Merhaba ben USA vatandaşı eşimle geçen yıl kasımda evlendim sonra ben vize süremi de aşarak 6 ay sonra türkiyeye döndüm o sırada bir evrak gönderip hiçbir işlem başlatmadık biz şimdi IR1 e başvurmak istiyoruz ama vize süresini aşmam bir sorun olur mu ve bir danışmanlıl firması arıyorum bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar

• @dreamer Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

Merhaba ben USA vatandaşı eşimle geçen yıl kasımda evlendim sonra ben vize süremi de aşarak 6 ay sonra türkiyeye döndüm o sırada bir evrak gönderip hiçbir işlem başlatmadık biz şimdi IR1 e başvurmak istiyoruz ama vize süresini aşmam bir sorun olur mu ve bir danışmanlıl firması arıyorum bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar

Sayin @dreamer IR1 surecinin ayrintilarini su konuda bulabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak

• Merhaba,

Aile sponsorluguyla Green Card alma konusunda sormak istediğim birkaç soru var. Kiz arkadaşım ve ben yaklaşık 8 aydır Nyc'de yaşıyoruz. Ben green card sahibiyim. Kiz arkadasimin ağustos ayına kadar geçerli 1 yıllık F1 vizesi var. En kısa surede evlenmek ve Aile sponsorluguyla Green Card almak icin basvurmak istiyoruz. Kiz arkadasimla bu süreçte beraber Amerika'da kalabilmek icin evlenmeden once F1 vizesini uzatmak icin başvurmalı miyiz? Forumda yazilanlarin neredeyse tamamini okudum. F1'i uzatmadan evlenirsek F1 başvurusunu olumsuz etkiler mi? Birlikte surece Amerika'da devam etmek icin nasıl bir yol izlemeliyiz? Simdiden teşekkür ederim.

• @edhel Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

Merhaba,

Aile sponsorluguyla Green Card alma konusunda sormak istediğim birkaç soru var. Kiz arkadaşım ve ben yaklaşık 8 aydır Nyc'de yaşıyoruz. Ben green card sahibiyim. Kiz arkadasimin ağustos ayına kadar geçerli 1 yıllık F1 vizesi var. En kısa surede evlenmek ve Aile sponsorluguyla Green Card almak icin basvurmak istiyoruz. Kiz arkadasimla bu süreçte beraber Amerika'da kalabilmek icin evlenmeden once F1 vizesini uzatmak icin başvurmalı miyiz? Forumda yazilanlarin neredeyse tamamini okudum. F1'i uzatmadan evlenirsek F1 başvurusunu olumsuz etkiler mi? Birlikte surece Amerika'da devam etmek icin nasıl bir yol izlemeliyiz? Simdiden teşekkür ederim.

sayin @Edhel Haziran 2018 bulteninde F2A icin: 22SEP17 ve oncesinde basvuru yapilanlar aliniyor. Yani 8-9 aylik bir gecikme var gibi dusunebilir. Tabii her halukarda risk ama uzatmadan da islemlere hemen baslasaniz ucu ucuna da olsa alir gibi geldi bana. Bu biraz AOS icin gonderilecek I-485'lerin islenme surelerine bagli. Eger once evlenirseniz F1 basvurusu icin sorun olma ihtimali yuksek, eger yapabiliyorsaniz once uzatmaniz surecin yetisecegini garanti edecektir.

• Cevabiniz icin çok teşekkür ederim. Surecle ilgili gelişmeleri foruma aktaracağım.

• @edhel Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

Merhaba,

Agustos ayina kadar 1 yillik gecerli F1 derken, vizenin bitis tarihini Agustos2018 olarak mi kastediyorsunuz?

Bildigim kadariyla evlendikten sonra esiniz icin gren card basvurusu icin I-485 file ettiginiz tarihte esinizin US'te legal status sahibi olmasi gerekiyor ( I-94 tarihini kacirmamis veya F1 icin son tarihini kacirmamis).

Sizin basvurunuz incelenip kabul edilip evet bir visa number available denildikten sonra I-485 file edeceksiniz (GC sahibi oldugunuzdan dolayi. US citizen olsaydiniz beklemeniz gerekmeyecekti).

Son visa bulletin F2A tarihine gore ve @crazycells de belirttigi gibi zaten visa number available olana yani I-485 file edene kadar 8-9 ay gecmis olacak. Eger F1, Agustos 2018 ayinda expire oluyorsa bu tarihlere yetisemeyeceksiniz. Herseyden (evlilik, GC basvuru) once F1'i uzatmalisiniz.

Esiniz legal status sahibiyken I-485 file ettikten sonra, F1 expire olsa dahi, sizin AoS basvurunuz nedeniyle Onun statusu F1'den "I-485 pending" e gececek ve USCIS basvurunuza yant verene dek US icinde bulunma hakki olacak. Hatta EAD basvurup calismasi bile olasi. Bu surecte US disina cikmasi gerekirse de yanilmiyorsam AP-Advanced Parole basvurusu yapilabiliyor.

Not: yazdiklarim hukuki tavsiyeler degildir, tamamen varsayimlardan olusmaktadir, detaylar ve US'te birlikte yasayarak sureci basariya goturecek en dogru yol icin bir gocmenlik avukati ile gorusmenizi oneririm.

• Herkese merhaba,
    Annem US Citizen ve ben 21 yaşın üzerindeyim, evliyim, geçen yıl I-130 formunu gönderdik, ve case nr aldık. Akabinde ilgili numarayı USCIS'ten kontrol ettiğimde 1 yıldır aşağıdaki mesajı görüyorum, bu sırada göçmenlik avukatları ile görüştüm bekleme süresinin çok uzun olabileceğini söylediler, Visa Bullettin Feb-2006 görünüyor bu tarih bizim ülkemiz için de geçerli midir bilemiyorum, 11 yıl gerçekten family union için çok uzun bir süre, bir kaç kişiden daha kısa sürede Green Card aldıklarını duydum aynı kategori için. F3 kategorisi için ülkemizin bekleme süreleri konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

"On May 5, 2017, we received your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number XXXXXXX and sent you the receipt notice that describes how we will process your case. Please follow the instructions in the notice. If you do not receive your receipt notice by June 4, 2017, please call the USCIS Contact Center at 1-800-375-5283. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address."

• @bellflower Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

Herkese merhaba,
    Annem US Citizen ve ben 21 yaşın üzerindeyim, evliyim, geçen yıl I-130 formunu gönderdik, ve case nr aldık. Akabinde ilgili numarayı USCIS'ten kontrol ettiğimde 1 yıldır aşağıdaki mesajı görüyorum, bu sırada göçmenlik avukatları ile görüştüm bekleme süresinin çok uzun olabileceğini söylediler, Visa Bullettin Feb-2006 görünüyor bu tarih bizim ülkemiz için de geçerli midir bilemiyorum, 11 yıl gerçekten family union için çok uzun bir süre, bir kaç kişiden daha kısa sürede Green Card aldıklarını duydum aynı kategori için. F3 kategorisi için ülkemizin bekleme süreleri konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

"On May 5, 2017, we received your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number XXXXXXX and sent you the receipt notice that describes how we will process your case. Please follow the instructions in the notice. If you do not receive your receipt notice by June 4, 2017, please call the USCIS Contact Center at 1-800-375-5283. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address."

Sayin @bellflower , maalesef dediginiz gibi F3 ve F4 bekleme sureleri oldukca fazla. gordugunuz Feb-2006 tarihi sizin icin de gecerli ne yazikki. Sizin dosya numaraniz aktif olana kadar hicbir islem yapmaniza gerek yok, tahmin ettiginiz gibi 10 yillik bir bekleme sureci var.

Eger Turkiye'deyseniz ve gecerli bir isiniz olduguna inaniyorsaniz L1 ya da H1B kategorisinde vize alabilmek icin is bulmayi deneyebilirsiniz. Oldukca kalifiye ve tecrubeli olmaniz gerekiyor bu vize icin, bu vizeyi verecebilecek bir sirketin de sizi ise almasi gerekiyor. Bu vizeler dual-intent olduklarindan gocmen vize basvurunuz olsa da alma sansiniz var (%100 olmasa da).

• Merhaba, birşey danışmak istiyorum. Nişanlım green card sahibi ve amerikada çalışıyor yaklaşık 3 aydır ve amerikada evlenmek istiyoruz. Ben de yeni avukat oldum işe giricem 2 hafta içinde ve sonra dil okuluna başvurmak istiyorum fakat gectiğimiz ay turist vizesine basvurdum babam sponsor olmuştu ve red aldım muhtemelen çalışmadığım için. Şimdi öğrenci vizemde reddedilir diye çekiniyorum açıkçası. Sizce işe başlayıp uzun bir süre(mesela 7-8 ay) sonra mı öğrenci vizesine başvurmalıyım yoksa 2-3 ay içinde başvursam da vizeyi alma ihtimalim var mıdır?

• @cnskck Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

Merhaba, birşey danışmak istiyorum. Nişanlım green card sahibi ve amerikada çalışıyor yaklaşık 3 aydır ve amerikada evlenmek istiyoruz. Ben de yeni avukat oldum işe giricem 2 hafta içinde ve sonra dil okuluna başvurmak istiyorum fakat gectiğimiz ay turist vizesine basvurdum babam sponsor olmuştu ve red aldım muhtemelen çalışmadığım için. Şimdi öğrenci vizemde reddedilir diye çekiniyorum açıkçası. Sizce işe başlayıp uzun bir süre(mesela 7-8 ay) sonra mı öğrenci vizesine başvurmalıyım yoksa 2-3 ay içinde başvursam da vizeyi alma ihtimalim var mıdır?

evet, size tavsiyem en az 6 ay beklemeniz. Eger ulkeye doneceginizi gosteren guclu nedenler yoksa yine red almaniz yuksek ihtimali. Ardi ardina basvuru yapmaniz suphe uyandirir.

• @crazycells Peki, teşekkür ederim.

• Teşekkür ederim crazycells bir sorum daha olacak.Birth certificate Nüfus cüzdanı mı oluyor?

0

@crazycells Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

@brooklyn hayir, Turkiye'de bunu karsilayan belge nufus mudurlugunden alabileceginiz vukuatli nufus kayit ornegi.

e-devletten aldığımız vukuatlı nüfus belgesi yeterli olmaz mı ?

Benzer Başlıklar

• 20 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    907 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k