Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)


  • @bolatmali eksik belgeyi yazmisiniz ama bana gelen belgede eksik olan bir secenek isaretli degil ,hangi belgeyi göndereceğim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @EBK, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    @bolatmali eksik belgeyi yazmisiniz ama bana gelen belgede eksik olan bir secenek isaretli degil ,hangi belgeyi göndereceğim?

    baska belge isaretli degilse pasaport yeterli.


  • @crazycells tesekkurederim


  • Arkadaşlar selam,

    Durumu kısaca özetliyorum;
    Ticari yani B1 vizesi için başvuru yaptım. Şirketimin sponsorluğuyla şubattaki fuara katılımcı olacağımız ve görevli olduğum için başvurdum. Ptesi günü vizem onaylandı ama salı günü idari işleme kalmamla ilgili bir mail geldi. Formu doldurup hemen gönderdim, bugün(cuma) pasaportum sarı kağıtla birlikte geri gönderildi ve teslim aldım. Daha önce ABD de bulunmadım. Şirketim devamlı ABD ye ihracat müdürlerini gönderiyor, sponsorla da ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Şubatın 2sinde uçuşumuz vardı, sanırım sancılı bir süreç beni bekliyor. O tarihe kadar yetişme imkanı varmıdır?

    16ocakta sistemde (CEAC) durumum güncellenmiş, ama yanıt gelmedi henüz. Yetişme imkanım burada yazılanlara göre yok gibi sanırım. Durum belli oldukça güncelleyeceğim.

    Yapmamı önerdiğiniz her hangi bir şey var mıdır?

    Teşekkürler


  • Slm ben 6 Aralık 2019 da 4 kişilik bir aile olarak mülakata girdik.Bize vizenizi onaylıyorum betrik etti.3 gün sonra bana 5535 formunu yolladilar.aralik 13 te formu yolladım.6 Ocak 2020 de güncelleme oldu eşimin ve iki cocugumun vizelerina ready yazıyordu.ben de ise idari işlem yazayirdu.6 ocakta ise bir mail daha yolladilar 5535 formunun ailece doldurmamizi istediler. Ayni gün formları yolladik.14 ocağa kadar pasaportlarimiz konsolosta kaldılar.14 ocakta ise pasaportlarimizi boş bir şekilde bize yolladilar ve ailece ap ye kaldık.Bu durumdan bir sonuç çıkaracak bir arkadaş var mı nasil oluyorda bir aydan fazla pasaportlari tutuyorlar.Ayrica 13 aralikta 5535 formunu yolladim 6 ocak aynı formu hem benden hem aileden istediler bur da mantıklı bir durum var mı.


  • @ehekim normalde ap sürecini hızlandıramıyorsunuz,istenen form veyiya evrakları gönderip sadece beklemeniz gerekiyor
    Ama sanırım sayın @fatma7 de turist vizesi başvurusunda ap ye kalmıştı, kendisinin eski mesajlarına bir göz atın isterseniz, Kendisi bu konuda yaptıklarını forumda bu başlığa aktardı
    Umarım en kısa sürede süreciniz olumlu sonuçlanır, 2 şubata vizeniz yetişir


  • @ehekim maalesef istedikleri formlari doldurup gondermekten baska bir sey yapamiyorsunuz. Sadece beklemeniz gerekiyor, pek cok AP 60 gun icinde bitiyor ama daha da uzun surebilir tabii ki.


  • @serdestheval21, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    Slm ben 6 Aralık 2019 da 4 kişilik bir aile olarak mülakata girdik.Bize vizenizi onaylıyorum betrik etti.3 gün sonra bana 5535 formunu yolladilar.aralik 13 te formu yolladım.6 Ocak 2020 de güncelleme oldu eşimin ve iki cocugumun vizelerina ready yazıyordu.ben de ise idari işlem yazayirdu.6 ocakta ise bir mail daha yolladilar 5535 formunun ailece doldurmamizi istediler. Ayni gün formları yolladik.14 ocağa kadar pasaportlarimiz konsolosta kaldılar.14 ocakta ise pasaportlarimizi boş bir şekilde bize yolladilar ve ailece ap ye kaldık.Bu durumdan bir sonuç çıkaracak bir arkadaş var mı nasil oluyorda bir aydan fazla pasaportlari tutuyorlar.Ayrica 13 aralikta 5535 formunu yolladim 6 ocak aynı formu hem benden hem aileden istediler bur da mantıklı bir durum var mı.

    kisa surecegini tahmin ettiklerinden pasaportlarinizi tutmus olabilirler, fakat daha sonra ne zaman bitecegini kestiremediklerinden pasaportunuzu geri gondermisler ki, bu surecte eger baska bir seyahat gerceklestirmek isterseniz magdur olmayin.


  • Aslında anlamdigim bir durum daha var.6 Aralık'ta mülakata girdikten sonra tebrik ettiler.sonra sadece bende 5535 formunu istediler.esim ve çocuklardan istemediler.6 ocakta ise hem benden hemde eşimden hemde (4 ve6 yaş) 2 çocuklarımdan istediler.13 Aralık tan 7 ocağa kadar acaba benim araştırmam bitirdiler mi .sonradan eşim ve çocuklarım için mi araştırma yapıyorlar acaba.Ayrica talihli esimdir ve sabikasi temizdir ki benimde sabikam temiz eşim ve çocukları neden onayladilar.devlet memuruyum.(10 yillik beden eğitimi öğretmeniyim devlette) memurluktan dolayı mi bizi araştırıyorlar.yani bir mantık bulamadım burundan.


  • Eşim ve çocuklarım kini neden onaylamadilar.


  • @serdestheval21
    Asıl talihli onay alamadan diğer aile üyeleride onay alamıyor.


  • @serdestheval21, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    Aslında anlamdigim bir durum daha var.6 Aralık'ta mülakata girdikten sonra tebrik ettiler.sonra sadece bende 5535 formunu istediler.esim ve çocuklardan istemediler.6 ocakta ise hem benden hemde eşimden hemde (4 ve6 yaş) 2 çocuklarımdan istediler.13 Aralık tan 7 ocağa kadar acaba benim araştırmam bitirdiler mi .sonradan eşim ve çocuklarım için mi araştırma yapıyorlar acaba.Ayrica talihli esimdir ve sabikasi temizdir ki benimde sabikam temiz eşim ve çocukları neden onayladilar.devlet memuruyum.(10 yillik beden eğitimi öğretmeniyim devlette) memurluktan dolayı mi bizi araştırıyorlar.yani bir mantık bulamadım burundan.

    isminizle ilgili farkli durumlar gelismis olabilir, sizle ilgisi olmasa da isminizle ilgili kayitlardan dolayi idari islem surecine giriyorsunuz zaten.


  • @crazycells AP süreci tamamlandı, bugün postadan onaylı belglerimizi aldik.APsurecindeki yönlendirmeniz için teşekkürler .03 ocak mulkatimizdan sonra ,dün onaylandığını dair mail aldık,bugunde postamiz geldi toplamda 22 gün beklemis olduk.Bekleyen herkesin olumlu haberler almasını diliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @EBK, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

    @crazycells AP süreci tamamlandı, bugün postadan onaylı belglerimizi aldik.APsurecindeki yönlendirmeniz için teşekkürler .03 ocak mulkatimizdan sonra ,dün onaylandığını dair mail aldık,bugunde postamiz geldi toplamda 22 gün beklemis olduk.Bekleyen herkesin olumlu haberler almasını diliyorum.

    gözünüz aydın kardeşim tebrikler.


  • @EBK Tebrik ederim. Hayırlı olsun.


  • @Oktay-İbiş tesekkurederim


  • @stras tesekkurederim


  • @EBK gözünüz aydın, herşey gönlünüzce olsun


  • @arkben tesekkurederim


  • @EBK tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum