Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Uber ve Lyft Şoförlüğü

• @ckanak Paylastigin icin tesekkur ederim. Cok bir aciklama getirmemisler aslinda. Aradaki farki aciklamakta yetersiz kalmis bence. Aslinda yapacak cok fazla bir sey yok ama risk yaratmayacak sekilde degerleri vergi beyaninda kullanmak gerek. GIG isleri maalesef boyle. Milage ile belli bir yere kadar oynanabilecegini soyluyor arkadaslar. Lyft sadece bookin zamanlarini hesaba katiyor sanirim.Evden cikip Lyfte giderken ya da eve donerkenki mesafeleri de hesaba katmiyorlar.
    Su, sakiz, yikama gibi giderlerde yok.
    Bu ay sonunda ben bildirimi yapacagim. Bakalim ne gelecek.

• @caglaror Çağlar hocam merhaba, son dönemde ki yazılarınızı takip ettiğim kadarı ile Austin özelinde Lyft'in az kazandırmaya başladığını söylüyorsunuz. Biraz motivasyonum düştü, gelir ve giderler hakkında kısa bir özet geçermisin güncel. Maksat kış aylarında neler olduğunu da görmek isteriz. Teşekkürler.

• @FreeMen Universite tatil ve yagmurlu gunler. O yuzden Aralik ve Ocak olu ay gibi dusunmek gerek. Ama yine de kazandiriyor. Benim soylemlerimde saatlik ucretteki dususe dikkat edin. 20+'dan 10+ a dustu. Son hafta 13$/saat kazandigim oldu. Eskisi kadar uzun suremiyorum, cabuk yorulmaya basladim o yuzden erken donuyorum. Ama dun calisan arkadaslar yine isler guzel demis, surge olmus. Gidilecek sehirde ucuz yasam maaliyetleri ile gig islerinin kazancinin dengesi is buluncaya kadar onemli. Surekli bir is olunca kazanc yuksek olmasa da imkanlara kavusuluyor.
    Kis aylarinda aylik gelir giderinizi ucu ucuna karsilar. Ama diger aylar fazla kazanacaksiniz. Bunu dengelemeniz gerek. Ben Aralik ve Ocak ilk hafta hic calismadim. Isler dusuktu ve ben derslere odaklandim. Sadece 2 hafta delivery yaptim onlari da yazdim. Aralik-Ocak tatil sezonu. Mayis sonu ve Haziran okullarin ilk tatil oldugu donem. Bu iki donem disinda isler acik, festivaller girla.

• @caglaror Lyft ve Uber ulke genelinde her sene daha az kazandiriyor. Henuz kendi risklerinin taban fiyatina ulasmadilar ama calmaya devam edecekler. Son 5 yilda sistemli olarak surucunun aldigi mil basi parayi azaltiyorlar. Bunla ilgili blog yazilari var webte.

• @fragmore Arizona'da uber/lyft kazançları hakkında bilginiz var mı?

• @caglaror söylediğin gibi geçiştirme amaçlı bir mail döndüler fakat bu işin peşini bırakmayacağım maile dönüş yaptım tüm gelirlerimi hesapladım yine büyük fark var gelirlerimi tek tek kontrol etmenizi istiyorum dedim. Bakalım dönüş yapacaklar mı..

• @caglaror Anladım, umarım kısa sürede düzeltirsiniz. Motivasyonunuzun düştüğünü sezdim o yüzden yazmak istedim, ilk etap için kendi işinin patronu olmak ve sosyalleşebilmek için bu tarz delivery işleri çok güzel. Kırmayın motivasyonunuzu. Eminim kendi mesleğiniz içinde iş aramalarını yapıyorsunuzdur zaten.

• @FreeMen Tesekkur ederim. Motivasyon cok onemli kesinlikle. Soyle bir mesaj vermis olmadim umarim, "Buralarda is yok, olanisler de gecinmeye yetmiyor." Is de cok gecinmeye de yetiyor. Ama istediginiz meslegi yapmaniz zaman alabilir. Bu biraz sans biraz da hazirlik meselesi. Yazilim da eninde sonunda bir yerden baslayacagim. Sevdigim is bu. Ilk gelenler benzer hatalari yapmasin diye hatalarimizi ve zorluklari detayli paylasmaya calisiyorum.
    Umarim ise yariyordur :)

• @kaptan bildiğim kadarıyla yolculuklardan elde edilen tüm geliri yazıyorlar ve kendilerine ait payın ne olduğunu da yazıyorlar. bu durumda muhasebeci gelirden uber in payını düştükten sonra size gelir olarak işliyor.

• @caglaror, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

@kaptan Cok takip edeceklerini sanmiyorum. Ozellikle gun gecislerinde sure sifirlanacagi icin anlamsizlasacak. Otoritelere hos gorunmek icin yapiyor olabilirler.
    Duzenli olarak gunde 14 saat bir fiil arac kullanan varsa helal olsun. 10 saat nonstop kullandigim gunlerde aractan inince dizlerim titriyor.
    10 saat, Adana Ankara gidip gelmek demek ama aktif trafikte.
    Ha soyle yapsalar anlamli olurdu, uygulama tek seferde 8/24 saat kapali kalmak zorundadir. Bu durumda kisinin baskasina araci vermesi de engellenmis olur.

Ben 12saat yapıyorum bazen ama şu şekilde akşam 6 sabah 6.zaten colorado springs küçük biyer 12den sonra yollarda in cin top oynuyor

• Uber ve lyft indirdim fakat uye olmak icin tel no istiyor acaba turkiye de kullandigim tel no ile uyelik acmaya kalksam problem yasarmiyim illa usa no olmak zorunda mi? Bir diger sorum ise ornegin 1 hafta sonraya uber ve lyft den rezervasyon yapsam bugunden ve bugunun fiyati ile 1 hafta sonraya yapilan rezervasyonu fiyatinda degisik olur mu ?

• @vermaynen Merhaba ikinci sorun ile basliyayim. Rezerve yaptığın dakka yada gün hiç fark etmez. Ne zaman Uber yada LYFT gelir seni alır istedigin yere bırakır o zaman o günün şartları fiyatı neyse o kredi kartindan kesilir. Birinci soru için ise Denemedim ama LYFT üye olurken türk hattını kabul edeceğini sanmıyorum. Ve eğer üye olmadiysan referans kodu ile üye olursan bu forumdan biri bonus alabilir sayende.

• Geçen hafta lyft indirip kurdum Türkiye'deyken, kayıt olurken Türkiye hat nosu ve kredi kartı bilgilerini girdim kabul etti.(Ubere kayıt olamadım nedenini bilmiyorum.) Sonra 4.99 dolara promosyon satın aldım, ilk 10 ride için her ride'a 4 dolar ve ayrıca %5 indirim sağlıyor.
    Peki ABD'de çalıştı mı? EVET sorunsuz bir şekilde çalıştı bir kaç kez kullandık ve evet her ride için %5 ve 4 dolar indirim yaptı Lyft. Mesela 12 dolar tuttu 4 dolar düşülüp 8 dolara yakın bir rakam kredi kartından çekildi, zaten maile receipt geliyor.
    Peki bir sorun yaşadın mı? EVET telefonda internet yoksa sıkıntılı iş Lyft. 1 gün için net almıştık sonraki günlerde Lyft'i kullanmak için wifi bulmamız gerekti ama bu çok büyük bir sorun değil çünkü her yerde wifi var. Mesela birinde bir Taco'cunun önünden çağırdım bir diğerinde sitenin kapısında binip siteye girip çek edip öyle devam ettik falan. AVMlerde Marketlerde restoranlarda free wifi bolluğu var. Net almaya ihtiyaç duymadık bu nedenle.
    Lyft'e kendimizi hazırlamıştık ama bus/tramvay'ı daha çok kullandık Houston'da, fare:1.25 dolar ve merkezde çok kullanışlı.

@vermaynen, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

Uber ve lyft indirdim fakat uye olmak icin tel no istiyor acaba turkiye de kullandigim tel no ile uyelik acmaya kalksam problem yasarmiyim illa usa no olmak zorunda mi? Bir diger sorum ise ornegin 1 hafta sonraya uber ve lyft den rezervasyon yapsam bugunden ve bugunun fiyati ile 1 hafta sonraya yapilan rezervasyonu fiyatinda degisik olur mu ?

@kaptan, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

@vermaynen Merhaba ikinci sorun ile basliyayim. Rezerve yaptığın dakka yada gün hiç fark etmez. Ne zaman Uber yada LYFT gelir seni alır istedigin yere bırakır o zaman o günün şartları fiyatı neyse o kredi kartindan kesilir. Birinci soru için ise Denemedim ama LYFT üye olurken türk hattını kabul edeceğini sanmıyorum. Ve eğer üye olmadiysan referans kodu ile üye olursan bu forumdan biri bonus alabilir sayende.

• @kaptan, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

@vermaynen Merhaba ikinci sorun ile basliyayim. Rezerve yaptığın dakka yada gün hiç fark etmez. Ne zaman Uber yada LYFT gelir seni alır istedigin yere bırakır o zaman o günün şartları fiyatı neyse o kredi kartindan kesilir. Birinci soru için ise Denemedim ama LYFT üye olurken türk hattını kabul edeceğini sanmıyorum. Ve eğer üye olmadiysan referans kodu ile üye olursan bu forumdan biri bonus alabilir sayende.

tesekkurler bilgi icin halletik problemi bakalim bizde bir yakinimizin uyeli ile cagirmasi dusunuyoruz.

• @denizaydinli yanlış anlaşılmasın bu başlık lyft uber şöförlüğü. Lyft Driver uygulamasını Türk hattınız ile kullanamazsınız.

• Amerika'da 1 yıldan fazla yaşayıp Uberden driver olmak isteyip background yüzünden olamayan varmı?

• ⭐⭐

@kaptan, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

Amerika'da 1 yıldan fazla yaşayıp Uberden driver olmak isteyip background yüzünden olamayan varmı?

Hiç duymadım ama benim über başvurumda başvuruyu ya ben Yanlış yaptım ya da uygulamada bir sıkıntı vardı başvurumu ticari hesap olarak kabul etmiş backround check 7.-8 kere uyarı verdi bana. Uberin merkezine gidip öyle düzeltebildim ondan sonra backround check düzeldi.

• arkadaşlar selamlar;
    konuyla alakalı degil ama Uber'dan 1099 Misc formunu nasıl temin edebiliyoruz.Benim aldıgım formda sadece yıllık tax summary var.Herhangi bir 1099 formu alamiyorum hesaptan bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Kazanc 400 dolardan az form'da asagidaki gibi.Yoksa bunu tax returne eklemek yeterli oluyormu?
    alt metni

• Size yollayacaklardir ya da yollamislardir. Bende sadece Lyft var ve Lyft gonderdi. M bahsis gibi promosyonlar gibi hizmet disi gelirlerin oldugu toplam. Summary tablosunda da Lyft gosteriyor rakami. Uber'in anlasmali oldugu bir vergi beyani yardimcisi kullanirsaniz verileri otomatik cekiyorlar.

• @caglaror, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

Size yollayacaklardir ya da yollamislardir. Bende sadece Lyft var ve Lyft gonderdi. M bahsis gibi promosyonlar gibi hizmet disi gelirlerin oldugu toplam. Summary tablosunda da Lyft gosteriyor rakami. Uber'in anlasmali oldugu bir vergi beyani yardimcisi kullanirsaniz verileri otomatik cekiyorlar.

maalesef uber sadece 1040 destekleyen turbotax'e yönlendiriyor.benim için lazım olan 1040NR formuna ekleyebilmem."Uber’den elde ettiğiniz gelir 1099-Mics formuna dahil edilmiş mi?" diye vergi temsilcim soru sordu o yüzden kafa karistirdi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k