FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
-
@fatma7 Tebrik ederim. Bundan sonraki hayatınızın istekleriniz doğrultusunda gelişmesini diliyorum.
-
@fatma7 Hayırlı olsun yeni yaşantınızda mutluluklar
-
@Muhtaradana çok teşekkür ederim🙏🏻
-
@fetihy rica ederim tesekkurler🙏🏻
-
@Oktay-İbiş @stras @murat34 çok teşekkür ediyorum. Umarım forumdaki tüm arkadaşlar için sonuç kısa zamanda olumlu sonuçlanir.
-
@yapay-zeka tesekkur ederim:) new york'a gidecegim kısmet olursa.
-
@crazycells Hocam merhaba.8 Kasımda girmistik mülakata ve o tarihten bu yana idari işlemdeyiz.Bugün 60.gün doluyor.Konsolosluga bu süre zarfinda soru sormadim.Ama genelde idari islemlerin ort. 2 ayda sonuclandigi bilgisinden yola cikarak konsolosluga durumu sormak istiyorum.Klasik olarak idari islem durumumuz ne asamadadir diye sorsak cevap alamayabiliriz.Sizin öneriniz olur mu nasil soru sorsak cevap alabilirim.Cok tesekkurler
-
@sadoshaq @morpenguen sana tecrübelerini anlatsın suratına kapatıyorlar soruru soramıyon bile bırak cevap almayı. Sürekli sistemden kontrol edeceksin. Bir de neyden AP kaldın bu çok önemli ama asla bu kadar sürüyor diye kesin tarih yoktur başkalarına inanma kanma AP efsanesi @roccorocco sana zamanla ilgili yardımcı olur.
-
@ayvalik10 Hangi sebepten AP ye kaldigimi bilmiyorum.Mantıkli bir gerekce gelmiyor aklima.@morpenguen ile sürecte beraberdik zaten.Onun tecrübelerini biliyorum.NVC de uzun zamandan beri güncelleme yapılmamis görünüyor.En son 4 Aralik.Bu durumu anlayamadim
-
@sadoshaq, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
@crazycells Hocam merhaba.8 Kasımda girmistik mülakata ve o tarihten bu yana idari işlemdeyiz.Bugün 60.gün doluyor.Konsolosluga bu süre zarfinda soru sormadim.Ama genelde idari islemlerin ort. 2 ayda sonuclandigi bilgisinden yola cikarak konsolosluga durumu sormak istiyorum.Klasik olarak idari islem durumumuz ne asamadadir diye sorsak cevap alamayabiliriz.Sizin öneriniz olur mu nasil soru sorsak cevap alabilirim.Cok tesekkurler
Uzun süreki A/p durumlar 6 ay içerisinde sonuçlanıyor eski tecrübeleri okuduğumuzda bunu görebiliyoruz.
Check status ekranından dosyanızı kontrol etseniz bile en hızlı bilgilendirme mail yoluyla oluyor sürecinizin bittiğine dair.
Şu aşamada soru sorarsanız gelecek olan cevap ‘işlemleriniz devam ediyor, bekleyin’ olacaktır.
Durumunuzu sormanızın olumlu ve ya olumsuz bir katkısı olmayacaktır sürecinize ama sormak istiyorsanız tabikide sorabilirsiniz -
@bolatmali 2020 DV talihlileri arasinda biliyorsunuz gerçek AP ye kalan tek kişi olarak çok tuhaf hissediyorum :-) Giderek yalnızlaşan bir kulvar gibi.Aralık ve Ocak mülakatlarından güzel haberler gelmesi sevindirici ancak Kasım ayı mülakatlarinin şanssız talihlisi olmak da kısmet galiba.En sonlara kalma ihtimali stres yapıcı,yıpratıcı.
Hayırlısı bekleyip görecegiz artik... -
@sadoshaq nasıl bilmezsin sana bir evrak vermesi gerekiyor. Bu evrağın rengini söyler misin ve üstünde hangi nedenden kaldığın yazar. Sana hiç bir şey vermedi mi konsolosluk
-
@ayvalik10 Verdiler elbet beya bir kagit ama sadece idari islem yaziyor üstünde.Bu durumda siz biliyor musunuz hangi sebepten ötürü vize verilmedi???
-
@sadoshaq, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
@bolatmali 2020 DV talihlileri arasinda biliyorsunuz gerçek AP ye kalan tek kişi olarak çok tuhaf hissediyorum :-) Giderek yalnızlaşan bir kulvar gibi.Aralık ve Ocak mülakatlarından güzel haberler gelmesi sevindirici ancak Kasım ayı mülakatlarinin şanssız talihlisi olmak da kısmet galiba.En sonlara kalma ihtimali stres yapıcı,yıpratıcı.
Hayırlısı bekleyip görecegiz artik...Evet biliyorum :) bu yılın talihsiz talihlisi sizsiniz maleseef..
Sizlerin süreci biraz daha gerilimli olacak gibi gözüküyor :)
Ama ben inanıyorum sonunda vizenizi alıcaksınız.
Sürecin bitmesine 9 ay gibi bir süre var, en büyük avantajımızda bu, iyi haberlerinizi bekliyor olacağız.. -
@sadoshaq yanlış yazıyorsun eğer eylül 30 olsaydı evet vize verilmedi yazabilirdin fakat daha 7 ocaktayız hemen bu kadar karamsarlığa girme. Pasaportunda yurtdışı giriş çıkış ülkeleri var mı varsa kaç ay kaldın. Amerikaya girişin var mı varsa neden ve hangi yolla giriş yaptın. Sizin isim soyadı başka kişilerle aynı olduğu için gibi idari izin için bu sorulara göre değerlendirme yapıyorlar.
-
@ayvalik10 olsa olsa isim soyisim vs.benzerligi olabilir.Yurt disi cikisim yok,sabıkamız yok öyle bariz süreci geciktirecek birsey yok.Daha önce bu konu basliginda detaylica yazmistik zaten yanlis yasilan birsey yok hocam.30 Eylüle kadar süre var evet ama sürecin o kadar uzamasina mahal bir durum da yok.Neyse siz yorum yapmazsaniz sevinirim.Destek olunacak yorumlara ihtiyac var köstek degil
-
@sadoshaq seni poh pohlayacağım diye yalan mesaj yazmam burada yenisin ondan gerçekleri yazarım AP kalanları incelersen yazdıklarım vardır ki seni tanımamız için secereni yazdın mı ki senin yurtdışına çıkıp çıkmadığını bilelim
-
@sadoshaq ben 2019 talihlisinden olarak 2 defa Ap ye kaldim. Toplam 5 ay surdu. Bu surede 3 defa bilgi talebi maili atmıstim. Ve hepsinede cevap yazdilar. Ancak dosyanin ne durumda veya asamada oldugunu soylemiyorlar. Hatta ikinci mailimden sonra beni tekrar Ankaraya gorusmeye cagirmislardi. Tekrar ayni mulakat sorularini sorup daha once Abd ye giriste yasadigim olayi anlatmami istemislerdi ve mulakat sonunda dosyanin isleminin devam edecegini soylemislerdi. Halbuki ilk mulakat gunumde de anlatmistim ve Ds 260 formunda da aynen belirtmistim. Biz soru sorup konsolosluktan cevap geldikten sonra vize durumunu ogrendigimiz sistemde guncelleme olmustu. Ve son process completed mesaji gelmeden once hic soru sormadan guncelleme oldugunu gormustum ertesi gunde Ap bitti pasaportu gonder maili gelmisti. Toplam 5 ay bekleme surdu. Pasaport gelmesi gitmesi derken 6 ay surdu. Hatta pasaportum ne alaka bilmiyorum ama Tokat PTT ye gitmisti oradan bana gelmesi 3 gun daha fazla surdu. Sizinki kisa surede sonuclanir insallah
-
@ayvalik10 Sen benim durumum hakkinda yorum yapma hemserim.Forumda yeniyiz diye konuya yeni degiliz.Başka kisilere o büyük tecrübenden ne aktarirsan aktar.Üslubunu düzeltmedigin sürece de verecegin tavsiye ve ya tecrübelerin bir önemi yok.Konuyu uzatmiyorum ki ilerde bu sayfalari okuyanlar faydali seyler okuyacagim diye bos konusmalar okumasinlar.Hadi kendi işine bak simdi.
-
@roccorocco Mrb hocam.Oldukca uzun sürmüs sizin sürec.Neyse sag salim atlatmissiniz.Ben de bu hafta ici bir e-posta göndererek en azindan farkindalik yapmak istiyorum.Daha once bazi arkadaslar konsolosluga e-mail attiktan sonra ap isleminin bittigi bile olmus.Sürüncemede kalmasin diye kendimizi hatirlatmakta fayda var.
Hayirlisi olsun diyelim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum